În timp ce BOR tace nepermis, o altă Biserica Ortodoxă, cea a Bulgariei, avertizează că imigranții pun în pericol existența statului bulgar

CRIZA IMIGRANŢILOR: Biserica Ortodoxă Bulgară cere autorităţilor să nu mai primească imigranţi în ţară

“Noi considerăm că Guvernul nostru ar trebui să nu mai primească, cu niciun chip, alţi refugiaţi în ţara noastră. În ceea ce-i priveşte pe cei care se află deja aici, este corect ca noi, ca creştini ortodocşi şi ca societate, să-i îngrijim aşa cum putem şi atât cât ne permit resursele noastre insuficiente, dar nu şi pe alţii”, a anunţat vineri Sinodul (cel mai înalt organism executiv) al Bisericii într-un comunicat.

Această problemă este necesar “să fie soluţionată de către cei care au creat-o; nu este drept ca poporul ortodox bulgar să plătească preţul dispariţiei noastre ca stat”, subliniază Sinodul.

“Ar trebui să nu existe nicio îndoială faţă de faptul că Biserica Ortodoxă resimte compasiune şi îndeamnă la solidaritate faţă de toţi aceşti oameni care se află deja printre noi şi care au nevoie în mod real de îngrijire şi sprijin material, după puterile noastre. Biserica explorează întotdeauna motivele nefericirii şi îndeamnă la îndepărtarea lor. Lupta împotriva consecinţelor, dacă motivele nu sunt îndepărtate, este dinainte condamnată”, apreciază acesta.

Respingând acuzaţii cu privire la o reacţie “întârziată” faţă de criza migraţiei, Sinodul invocă faptul că “în experienţa milenară a Bisericii Ortodoxe nu se iau în vedere decizii pripite în situaţii de tranziţie”.

În afară de problemele nevoilor materiale ale migranţilor şi solidarităţii cu oamenii care vin în ţară, afluxul “ridică întrebări despre stabilitatea şi existenţa statului bulgar, în principiu”, apreciază conducerea bisericii.

Afluxul de migranţi ridică “de asemenea întrebarea în ce fel de context spiritual, în ce fel de mediu spiritual va trăi poporul bulgar ortodox, dacă acest aflux continuă până într-acolo încât să modifice echilibrul etnic actual pe teritoriul patriei noastre Bulgaria, pe care Dumnezeu a hărăzit-o poporului nostru ortodox să o locuiască”, adaugă aceasta.

Sinodul îndemană totodată Guvernul de la Sofia să ceară urgent un “sfârşit al războaielor” în Orientul Mijloc şi Africa de Nord, în dialog cu “toate organizaţiile internaţionale” şi să ridice problema “toleranţei interreligioase” în ţări ca Egipt, Siria şi Irak.

“Noi considerăm că Guvernul bulgar ar trebui să-şi concentreze resursele de politică externă asupra opririi războaielor şi nu doar asupra solidarităţii, cu consecinţele continuării ei la nesfârşit”, apreciază conducerea bisericii.

Sinodul, prezidat de către patriarhul Neofit I, este organsmul care guvernează Biserica Ortodoxă Bulgară, într-o ţară cu o populaţie majoritar ortodoxă.

| mediafax

9 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    din deal numai de bine in privinta imigrantilor, ca si in cazul cipurilor

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    - What is White genocide?
    http://bit.ly/1QFJspn

    - White genocide quotes
    http://bit.ly/1Vi12kI

    - Controlled Media Blacks Out German Mass Opposition to Nonwhite Invasion
    http://bit.ly/1VfTeVZ

    - English Media Discusses Rape Crisis at Refugee Centers – Doesn’t Mention Urination on Sleeping Women
    http://bit.ly/1KFB4lk

    - Poor refugees from syria OR NOT?
    https://www.youtube.com/watch?v=rAoAC4Q5_yA

    - Media lies Exposed: Woman dragged by "refugees" to be sprayed
    (activati subtitrarea. butonul CC)
    https://www.youtube.com/watch?v=ZBQV25eY-bI

    - Refugee crisis: Many migrants falsely claim to be Syrians, Germany says as EU tries to ease tensions
    http://bit.ly/1PGv93Q

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bravo !
    Asteptam punctul de vedere al Patriarhiei noastre.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Deocamdata patriarhia si mitropolia Moldovei si Bucovinei au dat doar lepadari fata de romanii care au opus rezistenta invaziei de musulmani si fata de construirea mega-moscheei.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DOMNUL sa-i binecuvinteze pe cei ce-l marturisesc pe DOMNUL in veacul veacurilor. Iar cei ce îşi acoperă păcatele în loc să le mărturisească nu vor fi binecuvântaţi de DOMNUL. AMIN http://www.criteriul.ro/posta-redactiei-daca-am-tacea-pietrele-ar-vorbi/

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Din pacate se doarme in continuare in ROMANIA cai si in EUROPA se da NUP. http://www.flux24.ro/exclusiv-jewish-news-teroristul-isis-care-a-decapitat-o-pe-rehana-a-ajuns-in-europa-a-fost-fotografiat-intrand-in-ungaria/

      • Traiasca Legiunea si Capitanul!

        O altfel de predica decit cea de la ORTODOCSI.
        https://www.youtube.com/watch?v=q0YI3FlONRw

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ma alatur si eu celor care cer intregii ierarhii a BOR sa se opuna invadarii tarii noastre de catre musulmani. Asteptam cu nerabdare o reactie similara cu cea a Sinodului Bisericii Ortodoxe a Bulgariei . Da, sa fie ajutati sa ramana acasa la ei, sa se puna capat razboiului crminal si artifial provocat in unele tari arabe cu un scop principal ,acela pe care toata lumea astazi il vede si il traieste:invazia programata cu foarte multi ani in urma.
    Doamne apara-ne !

  1. Pingback: Biserica Ortodoxa Bulgara cere guvernului STOPAREA NAVALIRII REFUGIATILOR, in caz contrar, se afla in pericol insasi existenta Bulgariei ca stat | Saccsiv - Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*