INEDIT: Fotografie cu Sf. Ilie Lăcătușu salutând legionar, salut ce are la baza salutul roman, iar nu pe cel nazist

Sf. Ilie Lacatusu - salut legionar

De la inimă către Dumnezeu!

Trăiască Legiunea și Căpitanul, în veci! Amin!

În fotografie este Părintele Ilie Lăcătușu cu soția sa, nu cu mult timp de trecerea sa la Domnul. Aceasta arată îmbrățișarea până la capăt a doctrinei legionare a unui sfânt, proslăvit de Dumnezeu cu sfinte moaște întregi, făcător de minuni încă din timpul vieții. Același lucru l-au făcut și alți sfințiți părinți, precum Păritneel nostru, Sf. Justin Pârvu, ceea ce arată că doctrina legionară nu a avut nimic în dezacord cu învățăturile Bisericii. Dacă s-a întâmplat ucideri a fost în nume propriu (asumate personal de că tre făptași), unele fiind pentru apărarea ființei naționale de mafia iudaică. Același lucru l-au făcut și Sf. Domnitor Ștefan cel Mare, Sf. Mc. Mihai Viteazul, Vlad Țepeș și l-ar fi făcut și în zilele noastre, mai ales cu trădătorii care acceptă construirea de moschei pe pământul sfânt al țării. Și spre informarea așa-zișilor “istorici”, salutul roman – adoptat și de Mișcarea Legionară, dar atribuindu-i altă semnificație –  a fost folosit înca din secolul 18 de românii din Transilvania, pentru a arăta ungurilor continuitatea românilor pe acele locuri, încă de pe vremea romanilor. Cât despre salutul nazist se vede cu ochiul liber că e total diferit, cu mâna paralelă cu pământul.

Salutul romanescÎn această fotografie realizată în 1892 la Arad, un copil îmbrăcat în straie româneşti, cu opinci şi brâu tricolor, salută cu mâna întinsă spre cer. Gestul acestui copil ne indică faptul că în secolul al XIX-lea în rândul populaţiei româneşti din teritoriile ocupate se practica acest mod de a saluta. De fapt (şi) în acest fel românii din Transilvania îşi afirmau  românitatea în timpul regimului austro-ungar. Obiceiul acesta era larg răspândit şi dura de secole. Originea acestui salut vine de la legiunile romane, iar semnificaţia sa era „vom învinge” (după cum spune istoria antică). Este adevărat că mai târziu el a fost preluat şi de hitlerişti, însă cine afirmă astăzi că acest salut are origine hitleristă dovedeşte ignoranţă sau este o victimă a manipulării propagandistice. Aşadar, salutul cu braţul întins spre cer, ca parte integrantă a spiritualităţii şi identităţii noastre de neam multiseculare, poate fi considerat ca fiind un salut românesc.

5 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Iata DOVADA ca Al. Florian e comunist-cartea care face elogiu comunismului-„Cunoaşterea ştiinţifică şi apusul zeilor, cu sublinieri. Dumnezeu, el scrie cu d mic.
    Daca ar exista o lege care să condamne această ideologie criminală, l-ar trimite exact acolo unde ar vrea el să-i trimită pe cei care vor în continuare să-i citească pe Mircea Vulcănescu, Constantin Noica, Emil Cioran sau Mircea Eliade.

    http://www.cotidianul.ro/directorul-institutului-elie-wiesel-a-fost-propagandist-al-comunismului-si-al-pcr-266792/

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    TRAIASCA LEGIUNEA SI CAPITANU si comandantu cu toata stima.
    Postez ai ci o informatie ca m-a dat pe spate. http://www.dcnews.ro/studiu-tulburator-trauma-holocaustului-este-transmisa-in-genele-copiilor_482909.html. Ore ce se intimpla cu copii celor care au suferit HOLOCAUSTUL ROSU http://www.librariasophia.ro/carti-Holocaustul-rosu-Matrescu-Florin-so-4855.html ?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Intentionat sau nu unii nu vor sa se impiedice de evenimente BLASFIMITOARE http://cultural.bzi.ro/in-cetatea-lui-stefan-se-canta-rock-33619. ATENTIE nu e primul an.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    O mica obsevatie: In timp ce era aresta de Mati Corvin la Budapesta - si a sta multi ani acolo, Vlad Tepes a trecut la catolicism. Poate de aia nu a ingaduit Dumnezezu ca sa domneasca a doua oara, murind foarte repede dupa inscaunare in batalia cu Laiota Basarab...

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Traiasca Legiunea Arhanghelului Mihail!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*