Pe Mărturisitorul cel ales al lui Hristos, podoaba Bisericii, care pe altarul Neamului Românesc până la adânci bătrâneţi pe sine însuşi jertfă ca o ardere de tot s-a adus, pe Voievodul Ortodoxiei româneşti, care în vremurile de pe urmă Biserica lui Hristos bine a străjuit şi cu sabia dragostei pe hulitori a gonit iar pe fiii pierduţi i-a găsit, pe cela ce cu mantia milei pe mulţi din necazuri şi întristări i-a izbăvit şi ca o inimă bătând cu rugăciunea multe conştiinţe spre cunoaşterea lui Dumnezeu a trezit, cu dorire din inimi să-i cântăm: Bucură-te, de Dumnezeu purtătorule, Mărturisitorule Justine!

Parastas 13 iunie 2015 [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=66qjebrb0Ww]

Parastasul de 1 iunie 2015 [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=QecYCuJifpI] Copiii de la caminul m-rii Paltin Petru Voda, rugaciune la mormantul Părintelui Justin [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=00ZcRZGjqzQ]

 

3 comments
  1. Superb, impresionant pana la lacrimi. O manastire si o zona binecuvantata, care s-au aflat sub îndrumarea parintelui Iustin Parvu, unde, desi nu am ajuns, simt linistea, puritatea si sentimentul autentic national romanesc si credinta ortodoxa care vibreaza in aer.

  2. Superb, impresionant pana la lacrimi. O manastire si o zona binecuvantata, care s-au aflat sub trainica îndrumare a parintelui Iustin Parvu, unde, desi eu nu am ajuns, simt linistea, puritatea si sentimentul autentic national romanesc si credinta ortodoxa care vibreaza in aer. Sfinte Parinte Iustin, roaga-te Domnului nostru Iisus Hristos si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu sa ne dea noua, celor (inca) ramasi pe acest pamant, putere si tarie ca sa putem infrunta aceste vremuri vitrege si inselatoare.
    Multumim Apologeticum pentru postari.

    P.S. Ce melodie este cea care se aude in video 2 la inceput, primele 3 minute?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Părintele Justin Pârvu: „Noi nu ne-am sprijinit niciodată nici pe puterile Americii, nici pe puterile Rusiei şi în nicio putere din lumea aceasta decât numai în acoperământul Maicii Dom­nului”

   În cazul în care va izbucni un nou război mondial, credeţi…