FĂRĂ PRECEDENT! Apel către deputaţi: Nu legiferaţi prigoana antilegionară!

Manifestatie-Miscarea-Legionara-1940-18-Decembrie-600x398

AICI puteti semna Petitia impotriva acestui proiect de lege criminal , lansata in luna martie   de un grup de 16 organizatii civice  si semnata pana in prezent de peste 2000 de romani

Cu o zi înaintea repunerii în dezbaterea Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor a proiectului de lege pentru interzicerea penală a manifestărilor legionare, fostul preşedinte executiv al Partidului „Totul pentru Ţară” (dizolvat), adresează un avertisment ferm deputaţilor din această comisie. Tonul acestui apel este unul fără precedent. Florin Dobrescu lansează, pe contul său Facebook, avertismentul că deputaţii sunt supuşi unei diversiuni cu implicaţii la nivelul siguranţei naţionale, precum şi unui şantaj ideologic:

„Mâine se reia dezbaterea legii antilegionare în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. Din informaţiile ce le deţinem, aceasta se întâmplă în urma presiunilor invocate după scandalul artificial creat de un anumit institut guvernamental în urmă cu câteva săptămâni, în jurul unui eveniment memorial al Rezistenţei anticomuniste.

De aceea vreau să adresez un apel deputaţilor din Comisia Juridică a Camerei.

Nu vă lăsaţi manipulaţi! Nu contribuiţi la o diversiune ce serveşte interese ostile stabilităţii şi siguranţei naţionale a României! Veţi răspunde cândva în faţa ţării, a alegătorilor, pentru o astfel de eroare şi consecinţele sale nefaste!

Eradicarea, printr-o nouă persecuţie politică, a curentului prolegionar din România serveşte unor forţe exterioare, ostile actualului parteneriat strategic cu structurile occidentale şi face parte dintr-un plan de destabilizare a ţării noastre. Eliminarea din viaţa publică a legionarismului va face loc implementării şi în România a unor structuri de tip naţionalist-radical, subordonate propagandei ruseşti, aşa cum s-a întâmplat în majoritatea ţărilor europene. România era până acum ţara cea mai stabilă din acest punct de vedere, structurile de influenţă ale Kremlinului nereuşind captarea curentului naţionalist. Asta şi datorită faptului că naţionalismul românesc, dominat spiritual şi numeric de adepţii Mişcării Legionare, a avut ca particularitate o puternică identitate antisovietică şi anticomunistă. Nici o altă forţă politică nu s-a opus mai consecvent imperialismului Moscovei, fie el de tip sovietic ori ambalat în artificiul pseudodemocraţiei de tip putinist (în realitate o prelungire a vechiului KGB). Legionarii au luptat în munţi, în rezistenţă, în închisori, în Armata de la Viena, în operaţiunile acoperite ale CIA şi NATO, împotriva acestui imperialism rusesc sovietic, care ameninţa permanent suveranitatea naţională şi fiinţa neamului românesc.

De aceea, toate încercările de implementare a unor structuri naţionalist-comuniste de tipul celor clonate de serviciile secrete ruse în toată Europa, au eşuat în România.

Paradoxal, constatăm că, deşi România este principalul pivot al parteneriatului strategic al NATO la Marea Neagră, din interiorul unor instituţii ale statului român se fac eforturi demne de o cauză mai bună pentru a modifica acest echilibru. Qui prodest?

Pe de altă parte, provocările la care legionarii şi urmaşii lor au fost supuşi în ultimii ani, prin repetate procese de dizolvare a partidului lor politic, anchete penale, defăimarea unor luptători anticomunişti şi proiectul acestei legi restrictive, au avut menirea de a determina ieşiri extreme din partea acestora, inclusiv de natură agresivă, care să justifice persecuţia şi să constituie un factor de destabilizare în ţară.

Acest lucru nu s-a întâmplat. Şi asta datorită educaţiei pe care bătrânii legionari – la această oră majoritatea lor plecaţi dintre noi – au înţeles să o dea tinerilor lor urmaşi. Legalitatea, respingerea oricărei forme xenofobie, ataşamentul faţă de integrarea României în stucturile euroatlantice, susţinută de conducerea legionară din exil şi din ţară (vezi declaraţiile lui Ion Gavrilă Ogoranu, Constantin Iulian, Mircea Nicolau etc.), contribuţia la stabilitatea internă şi consolidarea statului de drept, toate acestea au fost răspunsurile legionarilor la hărţuielile cercurilor neomarxiste.

Îmi permit să atrag atenţia, la modul cel mai serios, Serviciului Român de Informaţii, patrioţilor din această structură naţională, să investigheze şi să gestioneze cu maximă atenţie toate acele instigaţii venite din partea unor cercuri revanşard-comuniste, cu notorie orientare promoscovită, camuflate uneori în interiorul unor instituţii naţionale, precum Institutul Elie Wiesel, structuri ale Guvernului României sau chiar anumite secţiuni ale Parlamentului, care prin practicarea unui şantaj ordinar la adresa parlamentarilor, uzând ilegitim şi imoral de memoria evreilor masacraţi în al doilea război mondial, încearcă să arunce în aer reconcilierea naţională stabilită după evenimentele din decembrie 1989.

Nu întâmplător această presiune vine acum, pe fondul crizei politice care şi aşa afectează imaginea ţării în Europa şi în lume.

Deputaţilor din Comisia Juridică le adresez acelaşi apel la vigilenţă şi la a nu ceda şantajului la care sunt supuşi în numele Holocaustului. Este absurd să asociezi legionarismul cu fascismul, în condiţiile în care legionarii au prizonieri ai lagărelor naziste şi ţinta principală a prigoanei dictaturii antonesciene. Este absurd să acuzi de crime împotriva umanităţii pe nişte oameni care au fost aleşi ca parteneri ai administraţiilor occidentale, sacrificându-se în lupta pentru democraţie şi statul de drept, fiind utilizaţi de CIA şi alte servicii secrete vestice în cele mai periculoase misiuni antisovietice din această regiune, din anii comunismului.

Legionarii au avut ponderea cea mai importantă în rezistenţa anticomunistă, ca şi în închisorile comuniste, fapt confirmat şi de generalul Pacepa. Ei au fost ţinta predilectă a operaţiunilor teroriste ale Securităţii (DIE) împotriva emigraţiei româneşti din Occident şi au fost protejaţi de unele state occidentale, unde s-au manifestat liber mereu.

Veţi reveni pe logica regimului dinainte de 1989, când legionarii reprezentau un pericol pentru statul român în toate materialele interne ale Securităţii?

Indiferent de nedreptate care li s-ar putea face, legionarii şi urmaşii lor vor rămâne consecvenţi pe poziţia lor de loialitate faţă de ţară şi de interesele strategice ale statului român. „

NOTA: Apelul va fi transmis fiecărui parlamentar în parte.

| Buciumul

4 comments

  1. Savin Cristian

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asociatia Pro Democratia - filiala Piatra Neamt

    04.09.2013 Comunicat de presa!

    Principalele încercări de modificare a OUG 31/2002 - (legea extremismului) un pericol real pentru democraţia şi pacea socială din România

    În acest moment în care încrederea în întreaga clasă politică este la cel mai scăzut nivel datorită numeroaselor cazuri de corupţie, imixtiune a politicului în justiţie şi a justiţiei în politic, frauduloasa gestionare a banului public şi a fondurilor europene, inconsecvenţa si nesinceritatea în declaraţii şi promisiuni electorale, a veni în faţa naţiunii cu un proiect de lege în spiritul politicii de stat promovate şi aplicate în România de personaje precum Ana Pauker, Alexandru Nicolschi şi alţii asemenea lor, este de natură să aducă foarte grave prejudicii democraţiei din România şi implicit păcii sociale din această ţară. Punctăm următoarele riscuri majore:
    I. Imposibilitatea cuantificării juridice a noţiunilor precum "ură" "dispreţ" sau "incitare" şi a altor noţiuni interpretabile şi pline de echivoc folosite în textul proiectului de lege conform cărora anumite exprimări de credinţă creştin ortodoxă, chiar şi a altor confesiuni creştine, ar putea fi considerate incitări la ură interetnică şi/sau interreligioasă, în condiţiile în care într-o societate democratică normele penale trebuie să fie limpezi, neechivoce şi de strictă interpretare, lasă loc la declanşarea unor persecuţii de aceeaşi gravitate dacă nu chiar mai grave ca cele petrecute în România anilor 50 împotriva creştinilor şi a altor persoane indezirabile pentru regimul communist. Spre exemplu conform pct. 3 si 5 din textul proiectului de lege, orice exprimare a unei credinţe creştine din care reiese că evreii au contribuit nedrept la răstignirea Lui Hristos , că judecata Sinedriului a fost mişelească şi nedreaptă, că poporul evreu s-a blestemat pe sine însuşi pentru sângele Lui Iisus Hristos pe nedrept vărsat, ar putea fi considerate infracţiuni, şi s-ar impune scoaterea ei din Sfânta Scriptură, Sfânta tradiţie şi din Cult, ceea ce ar anula dreptul democratic la libertatea religioasă recunoscut de Constituţie şi de tratatele internaţionale la care România este parte. Aşadar acest proiect de lege este cel puţin neconstituţional.
    II. Prin interzicerea cinstirii memoriei unor persoane care au suferit ca eroi ai neamului dintre care unii chiar consideraţi sfinţi, în închisorile comuniste sau a unor persoane care au luptat cu arma în mână în rezistenţa anticomunistă, proiectul de lege vine să consfintească hotărârile judecătoreşti de condamnare politică din perioada comunistă a României, a unor persoane pentru pretins legionarism, fără a se ţine cont dacă în realitate respectivele persoane condamnate au avut sau nu legatură cu Mişcarea Legionară. Chiar şi în timpurile noastre, într-o Românie stat membru UE care pretinde că respectă drepturile democratice ale omului, este inacceptabil să fie bagaţi la puşcărie foşti deţinuţi politici, aflaţi la o vârsta respectabilă care nu s-au dezis şi nu se dezic de crezul lor.

    III. Având în vedere neclaritatea care dă foarte mult loc de echivoc, a normelor de incriminare cuprinse în proiectul de lege în discuţie chiar şi în actualitate, o astfel de lege dă posibilitatea unor foarte mari abuzuri din partea autorităţilor publice chemate să o aplice în sensul persecutării prin anchete penale şi condamnării pe nedrept, a unor persoane indezirabile sistemului după modelul pus în aplicare în România anilor 50. Relevantă pentru iminenţa acestui pericol este şi confuzia voită sau nevoită indusă de către Primul Ministru Victor-Viorel Ponta şi de către fostul ministru al culturii Daniel Barbu în acuzaţii de legionarism împotriva unor mişcări care cel mult puteau fi considerate ecologiste adică de centru stânga în caz că ar fi avut încărcătură politică. Dacă la acest nivel înalt de stat se poate vorbi cu asemenea uşurinţă despre aceste lucruri, cu lejeritate ne putem închipui dacă aplicarea unei astfel de legi ar ajunge pe mâinile şi minţile unui aparat represiv şi mai puţin instruit decât guvernanţii menţionaţi mai sus. Considerăm ca prin promovarea şi contribuţia la acest proiect de lege s-au slujit interese contrarii intereselor naţionale adica intereselor poporului român suveran , majoritar creştin ortodox.

    Atragem atenţia opiniei publice că astfel cum reiese din expunerea de motive, contribuţia esenţială în conceperea acestui proiect de lege a avut-o Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” institut declarat de utilitate publică, deci subventionat din bani publici romanesti prin HG în mandatul Guvernului Năstase. Director al acestui ONG este domnul Alexandru Florian fiul lui Radu Florian un fost ideolog comunist, fost profesor de socialism ştiintific şi un factor important de promovare şi implementare a comunismului de tip bolşevic în România, a cărui muncă a fost continuată de catre fiul său Alexandru Florian prin orientarea activităţii organizaţiei amintite mai sus, în acţiuni de poliţie politică şi procese calomnioase intentate unor importante persoane persecutate pe vremea comunistă. Iar celor care numai erau în această viaţă, organizaţia condusă de acest domn le-a cerut interzicerea cinstirii memoriei ( a se vedea demersurile institutului „Elie Wiesel” pentru retragerea statutului de cetăţean de onoare al Mun. Tg Ocna, lui Valeriu Gafencu şi respectiv retragerea titlului de cetăţean de onoare acordat post-mortem de Consiliul Local al oraşului Baia Sprie, Maramureş, părintelui Iustin PÂRVU, ctitorul Mănăstirii Petru Vodă din Neamţ).

    Au trecut 23 de ani de la revoluţia din 1989 şi iată că atunci când am crezut că nu vom mai auzi de prigoane şi poliţie politică, că libertatea de exprimare nu va fi îngrădită, ultimele evenimente care s-au petrecut în România ( a se vedea cazurile Roşia Montană, Pungeşti, Războieni, Piaţa Universităţii 2012 şi acest proiect de lege ) ne demonstrează ca sistemul şi apucăturile de tipul comunismului autoritar nu au dispărut. Cerem pe această cale ca acest proiect de lege anticonstituţional şi antidemocratic să beneficieze de vot negativ din partea fiecărui parlamentar român reprezentant al poporului român suveran şi ne rezervăm dreptul de a monitoriza şi informa opinia publică referitor la atitudinea şi votul fiecărui parlamentar român, în raport cu acest proiect de lege anticonstituţional şi antidemocratic.

    Misiunea Asociaţiei Pro Democraţia este de a întări democraţia la nivel naţional şi internaţional prin stimularea participării civice. Domeniile de interes ale Asociaţiei Pro Democraţia sunt: îmbunătăţirea relaţiei între alegători şi aleşi, corectitudinea procesului electoral, educaţia civică, participarea cetăţenilor la procesul de elaborare a politicilor publice, transparenţa instituţiilor publice şi controlul societăţii civile asupra acestora, respectarea drepturilor omului.
    Textul proiectului de lege 724/2013 poate fi citit la adresa :
    http://www.senat.ro/Legis/PDF/2013/13L724FG.pdf
    şi expunere de motive a acestuia la urmatoarea adresă :
    http://www.senat.ro/Legis/PDF/2013/13L724EM.pdf
    sau cautati fisa proiectului de lege aici: http://www.senat.ro/legis/lista.aspx
    Asociaţia Pro Democraţia – filiala Piatra Neamt
    Pentru mai multe detalii contactaţi:
    Cristian SAVIN - Preşedinte filiala Piatra Neamt
    Vicepresedinte CC al APD
    https://m.facebook.com/permalink.php?story_fbid=259726120871066&id=254248734752138_259726120871066254248734752138_259726120871066

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    să dea Dumnezeu ca românii sub pavăza Sfântului Arhanghel Mihail să biruiască în lupta pentru mântuire.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Avem dreptul la demnitate nationala. In ce tara traim? Trebuie aparate interesele strainilor sau ale noastre? Ce fac serviciile secrete? Pe cine apara si de cine? Îi apara pe straini de romani? De aceea ii plateste statul roman?

    Tiganii sunt numiti romi pentru a ni se ridiculiza numele de romani, bogatiile ne sunt furate, tara este distrusa. In loc sa vorbim despre crimele din perioada comunista, noi facem apologia holocaustului, aparand astfel interesele altora. Mortii nostri trebuie plansi, nu ai altora. In tara la noi trebuie sa avem voie sa ne plangem mortii indiferent daca le place strainilor sau nu. Nu-i obliga nimeni sa stea la noi si sa ne conduca. Le multumim pentru ,,serviciile" aduse si le uram ,,drum bun!"

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dar cred ca nu numai interese rusesti sunt aici, ci si interese ale UE sau America prin NATO care cred ca in momentul de fata sunt mai periculoase decat cele rusesti. Iar suveranitatea ne este tot mai mult luata de UE si o s-o pierdem cu totul, daca nu cumva am si pierdut-o deja. Pana la urma rusii sunt ortodocsi ca si noi, dar in schimb avem mare incredere in desacralizatii din Occident care ne baga pe gat homosexualitatea, droguri, ne fura resursele tarii, aurul, padurile, gazele, petrolul. Am fost si sub dominatia Rusie candva, dar totusi nu ni s-au taiat padurile in halul asta, in plus aveam industria si agricultura noastra, nu eram gunoiul Rusiei asa cum suntem acum pentru Occidentul ce-si descarca la noi in tara tot felul de deseuri radioactive sau toxice. In timpul lui Ceausesc Romania avea o anumita independenta, ceea ce nu se prea mai vede acum. Singura problema a fost regimul comunist, regim care a incercat distrugerea Ortodoxiei atat la rusi cat si la noi. Noi si poporul rus am indurat aceeasi soarta, dar Occidentul nu stie decat prin viclenie sa se bage in coasta Rusie si sa creeze dezbinarea care vedem ce aduce in Ucraina, care este pana la urma teritoriul rus, in jurul Kievului a luat nastere poporul rus si Apusul incearca, asa cum a avut si are prostul obicei de a lovi exact in inima unui popor. Dar acest Apus de fapt este condus tot de aceia care au incercat si distrugerea popoarelor ortodoxe la ele acasa. Chiar nu vedeti ca occidentali cauta cu orice pret razboi, nu vedeti ca miza intotdeauna este un popor ortodox?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*