APOSTAZIE: Patriarhul ecumenist Bartolomeu de Istanbul va sluji cu trei ierarhi eretici monofiziți

RUPEREA COMUNIUNII cu patriarhul Bartolomeu – Acest lucru este impus de către Sfintele Canoane, pentru că la acea liturghie se va și împărtăși cu acești eretici. Sfântul Munte Athos este cel mai în măsură să înceteze pomenirea patriarhului Bartolomeu, căci țin direct de el. Dar și noi suntem în comuniune cu el prin pomenirea sa de către ss Daniel Ciobotea. Va opri patriarhul Daniel pomenirea patriarhului Bartolomeu? Sau trebuie să oprim noi pomenirea patriarhului Daniel? Important este să nu ne facem părtași apostaziei ce se va săvârși prin împărtășirea și slujirea împreună cu ereticii a patriarhului ecumenist Bartolomeu.

ss Bartolomeu – Arhiepiscop al Constantinopolului și Noua Romă și Patriarh Ecumenist, ereticul episcop Mesrob Mutafyan – Patriarhul “Bisericii” Armene “Ortodoxe” din Constantinopol, ereticul Mor Filiksinos Yusuf Çetin – Vicar Patriarhal al “bisericii ortodoxe” siriacă din Istanbul și Ankara

ereticul Aram Ateshian – co-patriarh al patriarhiei armene din Constantinopol.


Ss Bartolomeu I, patriarhul ecumenist al Constantinopolului va participa la “liturghia armeană din Catedrala Sfintei Cruci situată pe insula Akdamar, precizează mai multe surse mass-media. Mitropolitul siriac Yusuf Cetin (vicar patriarhal al “bisericii” siriene din Istanbul și Ankara), va participa, de asemenea, la liturghie, facând din eveniment o mare ocazie de unitate pan-ortodoxă. Liturghia anuală are loc pe Insula Sfânta în luna septembrie. Informația a fost preluat de la Departamentul Culturii și Turismului din provincia Van.

Un concert special va fi suținut imediat după Liturghie. Cercurile pan-ortodoxe au salutat măsura și mulți dintre ei considera a fi un mare exemplu de unitate ortodoxă și fraternitate.

| OCP News Service

3 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Din punctul meu de vedere acest ecumenist nu mai face parte din Biserica Ortodoxa.
    Daca e apostat atunci gata, ce rost mai are sa aratam cit e de ratacit, ca nu exista PREAapostat.
    Ce e suparator e lipsa de reactie a celorlalti (Athos, BOR, rusi, bulgari etc.), sau poate nu stim noi, si ce nu inteleg cum inca nu e clar ca ecumenismul este in afara ortodoxiei.
    Atitia preoti sau telogi romani m-au dezamagit cu pozitiile lor pro-ecumeniste, sa fie vremea cind "voi bate pastorii, si turma se va risipii"?
    Ma gaindesc ca singura noasta sansa de a ramine in ADEVAR este de a ne grupa in jurul pastorilor buni si sa fim cu multa bagare de seama.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tocmai de aceea nici un om nu e vrednic de a se numi cap al Bisericii Ortodoxe inafara de Unul Nascut Fiul lui Dumnezeu si Cuvantul, cel ce a mantuit neamul omenesc si il va mai mantui pana la a doua venire. Oare de ce numai ortodocsii trebuie mereu sa lase de la ei? Oare de ce trebuie noi sa il acceptam pe papa? Duca-se cu tot cu dolarii si euroii lui si sa ne lase in pace.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    OFF TOPIC - ULTIMUL ARTICOL

    http://raduiacoboaie.wordpress.com/2014/09/06/de-ce-sfintii-grigorie-palama-si-arsenie-boca-sunt-prigoniti-si-astazi-de-catre-catolici-si-masoni-radu-iacoboaie-6-septembrie-2014/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*