REFERENDUM NAȚIONAL: Pericolul unguresc trebuie înlăturat urgent!

SCRISOARE DESCHISĂ adesată Preşedintelui României şi candidaţilor la această funcţie, la alegerile din noiembrie 2014. PERICOLUL UNGURESC TREBUIE ÎNLĂTURAT URGENT, PRINTR-UN REFERENDUM NAŢIONAL

În ultimii 25 de ani, Ungaria împreună cu UDMR au terorizat Poporul Român cu noi şi noi pretenţii, solicitând privilegii pe care le-au obţinut prin şantaj, cu sprijinul Guvernelor din perioada 1997-2014 şi cu acordul Preşedinţilor României (Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu). După ce au aplicat politica paşilor mărunţi, timp de 25 de ani, acum Ungaria, U.D.M.R. şi partidele politice etnice maghiare din România vor să facă pasul cel mare, să obţină autonomia teritorială a Ardealului. Într-o primă etapă, să realizeze o Ungarie mică, în mijlocul României, prin declararea autonomiei teritoriale a judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş. U.D.M.R. şi partidele politice maghiare, constituite pe criterii etnice, sfidează Constitituţia României, mai ales articolele: 1, alin.1 şi 5; 2; 3, alin.1 şi 3; 4; 8, alin.2; 12 şi 13.

Până la 15 august a.c., înainte de marea Sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului, urmează ca U.D.M.R. să lanseze spre dezbatere publică un proiect de lege privind autonomia teritorială pe criterii etnice a aşa-zisului ţinut secuiesc, iar în luna septembrie a.c. proiectul de autonomie şi statutul aşa-zisului ţinut secuiesc să fie înregistrate la Parlamentul României. În ultimele săptămâni peste 25 de Consilii locale din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au adoptat hotărâri privind aderarea la Ungaria mică. Aceste hotărâri au fost atacate în contencios-administrativ de către prefecţii români şi sunt suspendate.

În această situaţie, U.D.M.R. a trecut la o altă tactică, aceea a adoptării de poziţii şi petiţii ale Consiliilor locale şi Consiliilor judeţene (de exemplu în municipiul Sfântu Gheorghe) privind autonomia teritorială pe care le trimit la ambasade, la organismele Uniunii Europene (U.E.) şi la Organizaţia Naţiunilor Unite (O.N.U.). Asemenea poziţii nu pot fi atacate în instanţă de către prefecţi.În ziua de 7 august a.c., la tabară tineretului maghiar din Ardeal a fost prezent liderul partidului extremist Jobbik din Ungaria, numitul Vona Gabor, căruia Guvernul României, deşi a promis, nu a reuşit să-i interzică intrarea pe teritoriul ţării noastre, ca „persona non grata”. Liderul Jobbik a declarat că autonomia teritorială pe criterii etnice se va realiza în Ardeal şi Statul Român nu o poate împiedica „orice ar face”.

În ziua de 9 august a.c, candidatul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (P.P.M.T.) la funcţia de Preşedinte al României a declarat că principalele sale obiective, în campania electorală, sunt obţinerea autonomiei teritoriale a Ardealului şi nesupunerea civică, în cazul în care Poporul Român îndrăzneşte să se opună. Parchetul nu se autosesizează pentru a radia acest partid etnic maghiar şi Partidul Civic Maghiar (P.C.M.) din registrul partidelor politice. Se ştie că U.D.M.R. nu este partid politic, este o organizaţie neguvernamentală şi anti-românească, dar care participă la guvernarea României şi acţionează împotriva Statului Naţional Unitar Român şi a Poporului Român.

Acţiunile diabolice ale Ungariei şi U.D.M.R. vizând obţinerea autonomiei teritoriale a Ardealului pot şi trebuie stopate urgent de către Poporul Român printr-un referendum naţional, care să se desfăşoare odată cu alegerile pentru funcţia de Preşedinte al României din noiembrie a.c. La acest referendum naţional, Poporul Român va decide soarta Ardealului prin participarea la urne şi prin votul dat la următoarele întrebări:

1. Sunteţi împotriva autonomiei teritoriale solicitate de Ungaria şi U.D.M.R., a oricărei forme de autonomie şi separatism pe criterii etnice ?
2. Sunteţi împotriva unui statut separat pentru minorităţile etnice ?
3. Sunteţi pentru eliminarea privilegiilor acordate minorităţii maghiare de Regimurile post-decembriste, inclusiv a denumirilor de localităţi din timpul ocupaţiei Ungariei ?
4. Sunteţi pentru scoaterea în afara legii a U.D.M.R. şi a partidelor politice etnice maghiare ?
5. Sunteţi pentru eliminarea reprezentanţilor U.D.M.R. din Parlament, Guvern şi din toate funcţiile în care au fost aleşi sau numiţi ?
6. Sunteţi pentru confiscarea imobilelor retrocedate ilegal, după decembrie 1989 ?
7. Sunteţi pentru cercetarea de către Parchet a liderilor U.D.M.R., P.C.M. şi P.P.M.T. pentru trădare şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni împotriva Statului Român?
8. Sunteţi pentru denunţarea Tratatului dintre România şi Ungaria, semnat la 16 septembrie 1996 ?

În mod democratic, răspunzând prin DA la cele 8 întrebări, alegătorii români vor decide pentru apărarea integrităţii teritoriale a României, pentru respectarea Constituţiei şi pentru înlăturarea pericolului unguresc. Conform Constituţiei, articolul 90: „Preşedintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa cu privire la probleme de interes naţional.”

În cazul în care Preşedintele Traian Băsescu nu v-a chema Poporul Român la un referendum naţional în ziua de 2 noiembrie a.c. atunci votanţilor români le va fi mai uşor în alegerea viitorului Preşedinte al României, un român demn şi ferm, iubitor de Neam şi Ţară, care nu s-a aliat cu U.D.M.R. nici în Guvern şi nici în Parlament, care nu a susţinut politica paşilor mărunţi practicată de Ungaria şi revizionismul ungar. În aceste zile, la Tabăra de vară a românilor din Ţara-Mamă şi de pretutindeni, desfăşurată la Izvorul Mureşului, Preşedintele României, Traian Băsescu şi premierul Victor Viorel Ponta au ocazia să se pronunţe pe tema referendumului naţional pentru înlăturarea pericolului unguresc.

„Nu lăsa Măicuţă
Să pierim pe cale
Nu lăsa să piară
Ţara şi Poporul!”

| Natiunea

11 comments

  1. Hazazup George

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Foarte frumos acest articol.Am si o sugestie:Sa faceti o petitie,si apoi sa o trimiteti la presedinte si la premier dupa ce se aduna toate semnaturile necesare(peste 1.000.000 de semnaturi,de exemplu).Trebuie ca sa ne aparam pamantul cu ajutorul lui Dumnezeu.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Intrebarea numarul 4 nu prea are sens. Tocmai sunt pentru INTRAREA IN LEGALITATE a udmr, pentru a putea fi trasi la raspundere pentru ce fac de 25 de ani: participa ILEGAL la guvernare!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu inteleg cum vine asta? O "SCRISOARE DESCHISĂ" semnata "Natiunea" ?
    Este ea pe sufletul românilor adevarati insa chiar credeti ca o s-o bage cineva in seama, daca nu are un semnatar responsabil si cu adresa ?
    Iar in ce priveste petitiile online, oficial nu sunt luate in considerare! Nici macar pe cele anti-cip in forma legala (pe hartie), stranse dupa apelul parintelui Justin, nu le-au luat in considerare...
    Deci, cine isi ia responsabilitatea semnarii scrisorii?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Acesta este un îndemn și este bun pentru că ne mai trezește din ,,somnul cel de moarte".Lăsați oamenii să se exprime cum pot pentru a vedea starea națiunii.Și gestul este răsplătit cumva.Adică inițiativa.Cine e adevărat român,plînge în interiorul lui și aderă la această inițiativă. Nu degeaba Imnul Național se intitulează ,,Deșteaptă-te române".Cineva trebuie să aprindă scânteia-și acest lucru s-a produs.Acum să vedem unde mai sunt românii autentici,câți vor răspunde chemării străbunilor? Câți?Iar de nu vor răspunde chemării,eu nu pot să-i calific,mi-e milă de cei ce nu mai simt românaște . Asta este.

  4. Vrabie Georgeta

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Au fost lasati prea mult timp sa-si faca de cap. In ce tara,minoritatile sunt lasate sa faca asa ceva?Ce Domne,le lipseste? Cu ce-am trait noi,mai bine decat ei,acum,sau in epoca comunista? Au scoli,isi vorbesc linistiti limba,se pot desfasura cultural.Ardealul este romanesc si asa trebuie sa ramana!Cand era batranul Decebal stapan in Ardeal,hunul Atila cu hoarda lui,nu exista nicaieri.Petitii si semnaturi?=apa de ploaie.Altceva trebuie facut si asta cat mai repede!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Asa e ,dar cine incepe sa ne mobilizee ca vorbim dar nu luam masuri si ne trezim cu ungurii pe noi-si atunci VA FI VAI DE SUFLETELE NOASTRE ALE CELOR DIN ARDEAL
      HAIDETI SA ACTIONAM----SCRIETI SI VORBITI CU TOTI CEI CU SUFLET ROMANESC- DOAMNE AJUTA

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    REFERENDUM¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Este știut că a-ți apăra credința (adică dreapta credință) și neamul este o datorie a fiecărui creștin,datorie care îndeplinită te conduce sigur în rai.Acesta este îndemnul meu, ,,fiți buni creștini și nu vă vindeți țara,iar dacă este cazul chiar muriți pentru apărarea ei".Acesta este gestul suprem.Apărarea credinței ortodoxe strămoșești și a țării se face fără a precupeți ceva. ,,Nu este iubire mai mare ca cineva să-și pună viața pentru prietenii săi".Să nu vă fie indiferent ceea ce lăsați după voi,adică urmașilor voștri.Îndemnul meu este,repet, : mărturisiți-vă credința dreaptă și apărați-vă țara chiar cu prețul vieții dacă situația o impune.Vedeți ca exemple pe Sfinții Brâncoveni,pe Părintele nostru Arsenie Boca și pe Sfinții Închisorilor. Asta este dragii mei compatrioți !

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ardealul a fost, este si va fi romanesc. Ungurii trebuie sa inteleaga asta. Sint minoritati si minoritatile nu pot lua o parte din tara noastra pt. ca vor ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*