AUTONOMIA ŢINUTULUI SECUIESC va intra în DEZBATERE PUBLICĂ

AUTONOMIA ŢINUTULUI SECUIESC va intra în DEZBATERE PUBLICĂProiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc va fi lansat, în august, într-o dezbatere publică “bine gândită şi foarte profundă”, atât cu societatea românească, cât şi cu cea maghiară, susţine Kelemen Hunor, preşedintele UDMR.

“În ceea ce priveşte proiectul de autonomie, suntem în discuţii cu colegii de la PCM. Există o formă care a fost dată la tradus din limba română în cea maghiară, fiindcă proiectul a fost scris în limba română”, a declarat, sâmbătă, la Chiuruş, judeţul Covasna, Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, va urma o discuţie în interiorul UDMR, după care proiectul va fi lansat în dezbatere publică, pe parcursul lunii august.

“Dezbaterea publică va dura, deoarece nu este un proiect care poate fi explicat într-o săptămână sau într-o zi, şi nici nu trebuie. Trebuie o dezbatere publică foarte bine gândită şi foarte profundă, atât cu societatea românească în ansamblul ei, cât şi cu cea maghiară. Nu pot să spun când se va termina această dezbatere, vorbim totuşi despre un proiect foarte important”, a afirmat preşedintele UDMR.

El a adăugat că nu trebuie creată impresia că proiectul este foarte uşor de acceptat, mai ales că este cunoscută percepţia societăţii româneşti cu privire la această iniţiativă.

“Nu trebuie să creăm impresia că este ceva foarte simplu, ceva uşor de acceptat, deoarece ştim care este percepţia societăţii despre o astfel de iniţiativă, care sunt reţinerile, dar şi motivele pentru o astfel de iniţiativă din partea comunităţii maghiare, iar aceste aspecte trebuie explicate”, a spus Kelemen Hunor, precizând că nu a discutat cu partenerii de guvernare despre acest subiect.

| active news

6 comments

  1. Iacoboaie Radu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Au ales această perioadă, când românii sunt în concedii, în vacanță și sunt mult mai relaxați și bine dispuși... Ca să le fie mai ușor desigur... Se vor folosi și de presiuni externe asupra României...

  2. Iacoboaie Radu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    OFF TOPIC

    Fraților, blogul meu este aproape gata. Doar câteva articole se vor schimba prin adăugire. Voiam să precizez că am postat și o bibliotecă separată numai despre francmasonerie, cu 52 de volume, plus articole și filme, preluate de pe deconspirareafrancmasoneriei.wordpress.com. Doamne ajută!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    O atat de mare Nesimtire,si ura ca la unguri,si o atat de mare Nepasare,si lipsa de respect ptr tot cei Romanesc ca la romani(daci) nu gasesti nicaieri pe aceasta lume.Toate acestea n-e vor costa cu disparitia neamului,asa cum a spus(profetit)Parintele Iustin Parvu.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ca român nu ma intereseaza visele ungurilor! Am probleme mult mai serioase si nu discut lucruri neconstitutionale. Sa discutam despre zona de 'pin la Tisa ....sa vedem unde traiesc românii si daca nu e cazul sa largim teritoriile...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*