120.000 de pelerini au vizitat Peștera Sfântului Cuvios Paisie Aghioratul, la aniversarea a 20 de ani de la trecerea sa la Domnul

pestera p Paisie Aghioritul

Intre 12-13 iulie 2014, mulți oameni au venit să aduca un omagiu marelui ascet al timpului nostru, și să se roage la mormântul acestuia.

Mii de pelerini au așteptat ore in sir, la cozi, oportunitatea de se inchina la mormântul Sfantului Paisie, pentru a lasa o floare si a se ruga, conform publicatiei grecesti “Ghidul Muntelui Athos”.

Pelerinii au asteptat sa intre in pestera Sfantului Paisie, mai mult de 4 ore.

În Mănăstirea Sfintilor Ioan Teologul și Arsenie, din Capadocia, unde Sfantul Paisie Aghioritul este îngropat, o slujba deosebita a avut loc, chiar in ziua mutarii acestuia la Domnul, și o Sfânta Liturghie a avut loc în ziua următoare.

Mii de oameni (printre care s-au aflat si multi copii) nu au putut patrunde insa in biserică, și au fost nevoiti sa se roage în curtea mănăstirii.

Pentru a va face o idee despre evlavia credinciosilor fata de acest sfant, potrivit poliției, rapoartele au aratat ca, doar la slujba de priveghere de noapte au participat… 50.000 de oameni (foto).

| ortodox.md

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*