Sinodul tâlhăresc:

Un episcop are curaj să spună adevărul despre homosexuali: 90% sunt bolnavi de SIDA

episcopul-marchelPS MARCHEL, EPISCOP DE BALTI SI FALESTI: “Voi aduce scuze, dar nu homosexualilor. Voi aduce scuze crestinilor. Stimati crestini, aveti scuzele mele, pentru ca potrivit datelor site-ului nu 92%, dar 95% homosexualii erau infectati cu vicii.”

Asta a tinut sa spuna episcopul Marchel dupa ce, in urma unei hotarari a Judecatoriei din Balti el a fost obligat sa-si ceara scuze public pentru niste afirmatii calificate ca fiind discriminatorii. Clericul a spus ca gay-ilor ar trebui sa li se interzica accesul in institutiile de educatie, de sanatate si alimentatie publica si ca peste 90 la suta din homosexuali sunt bolnavi de HIV SIDA.

PS MARCHEL, EPISCOP DE BALTI SI FALESTI: “Multi dintre ei sunt periculosi pentru societate.”

Pe langa scuze, episcopul a fost obligat sa achite si o amenda de aproape 23 de mii de lei.

PS MARCHEL, EPISCOP DE BALTI SI FALESTI: “Chiar si daca voi plati amenda, suma care va fi achizitionata din banutii legat adesea in trei noduri de la cei mai fideli credinciosi ai bisericii, de la batrani.”

Totodata, clericul sustine ca prin aceasta hotarare, judecatoria Balti vrea sa intimideze comunitatea bisericeasca. Asa ca a atacat-o in instanta superioara.

PS MARCHEL, EPISCOP DE BALTI SI FALESTI: “In RM nu pot exprima liber parerea personala.”

De cealalta parte, reprezentantii Organizatiei Gender-Doc M, care anterior s-au aratat satisfacuti de decizia Judecatoriei Balti, astazi nu au fost de gasit pentru a comenta declaratiile episcopului.

Vedeți: Cum “și-a cerut scuze” episcopul Marchel de la homosexuali

| aparatorul.md

20 comments

 1. Iacoboaie Radu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu am știut că peste 90 la suta din homosexuali sunt bolnavi de HIV SIDA. Ne întrebăm fraților în consecință, cum au putut autoritățile statului din sistemul de sănătate din România și Moldova să ascundă publicului o asemenea informație vitală, de o mare importanță și gravitate? Există așadar date despre starea de boală a homosexualilor și nu se comentează din RAȚIUNI POLITICE? Ca să fim ,,corecți politic” și în acord cu UE, SUA, masoneria? De ce în statul Texas se încearcă tratarea homosexualilor, dacă nu din cauza problemelor de sănătate?
  Are perfectă dreptate ierarhul că ,,ar trebui să li se interzică accesul în instituțiile de educație, de sănătate și alimentație publică”, până ce vor fi tratați și vindecați...

  • Iacoboaie Radu

   Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Vă dați seama câți oameni pot fi infectați de virusul HIV SIDA?

 2. Valentin Dorneanu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dacă a zis-o știa bine episcopul de ce trebuia să tragă acest semnal de alarmă. Nu e rău. Dumnezeu știa dinainte totul, nu trebuie să fie motiv de deznădejde sau panică așa cum se mai spune, în orice caz, nu e motiv de nimic din categoria asta. Trebuie să avem nădejde în continuare, chiar cu aceste pericole, să ne rugăm și pentru acei oameni. Doamne Miluiește.

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cu parere de rau, dar trebuie mentionat ca pentru a fi intru totul ADEVARAT, articolul nu este nici clar si nici complet!
  La inceput se afirma ca; " 92%-95% homosexualii erau infectati cu vicii" (?) Oare, expresia asta in Basarabia are si alte intelesuri? Fiindca aici in Romania suna destul de neclar! Nimeni din lume nu se poate considera fara de pacat! Deci fara vicii ! Mai mult sau mai putin sutem "infectati" cu vicii... Cu viciul maniei, urii, barfei, lenei, betiei, lacomiei, desfranarii, minciunii...Toate astea nu sunt vicii? DEX-ul nostru ne arata clar ca urmatoarele cuvinte sunt sinonime: nărav, patimă, viciu.
  Articolul nu prezinta SURSA din care episcopul face afirmatia cum ca 90% din homosexuali sunt bolnavi de hiv/sida. Nu se spune cine detine acest procent? E vorba de pacientii hiv /sida din Moldova?
  Eu am gasit doar pe un blog, o stire din 2011 in care se cifra un procent de 65 % in SUA .
  Vedeti urmatorul articol:
  (ŞOCANT) Date oficiale ale Guvernului SUA: numărul HOMOSEXUALILOR bolnavi de SIDA este de 120 de ori mai mare faţă de HETEROSEXUALI
  http://marianvitalie.eu/2011/11/13/socant-date-oficiale-ale-guvernului-sua-numarul-homosexualilor-bolnavi-de-sida-este-de-120-de-ori-mai-mare-fata-de-heterosexuali/

  Oricum ! Cinste episcopului si curaj in marturisirea Adevarului si pe mai departe!

  • Iacoboaie Radu

   Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Noi precizări cred că vor apărea cât de curând. E un subiect important.

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Din pacate sunt tare dezamagita de afirmatiile facute de acest episcop. In primul rand nu poti sa afirmi o chestie fara sa ai dovezi, datele sunt complet aberante.
  Nu-mi vine sa cred ca BOR accepta asemenea comportament. Unde este bunatatea? Dorinta de ajuta? De ce ne place sa fim rai si sa judecam? Dumnezeu este mare si drept, doar El poate sa judece. Ajuta-ti-va aproapele, nu-l indepartati.
  In momentul de fata realizez ce tot mai multi tineri se indreapta spre neoprotestansim. Inca de la cei mari, de la care ar trebui sa avem de invatat, suntem invatati sa uram si sa dispretuim pe aproapele. Degeaba ai credinta daca nu stii sa fii om...
  Ma bucur ca am intalnit si preoti cu suflet bun, care emana pace si liniste, oameni de rand, obisnuiti, vad ca cei care ajung sus nu pot fi diferentiati de politicienii scandalagii pe care-i vezi pe la TV. Sunt trista, ajung la concluzia ca e ca pe vremea comunistilor, cand mai marii bisericii simpatizau cu comunismul...
  Biserica trebuie sa ma ajute sa ma indrept spre Dumnezeu, nu sa ma indeparteze.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Biserica trebuie sa spuna adevarul.

  • Iacoboaie Radu

   Traiasca Legiunea si Capitanul!

   ,,Din pacate sunt tare dezamagita de afirmatiile facute de acest episcop. In primul rand nu poti sa afirmi o chestie fara sa ai dovezi, datele sunt complet aberante. Nu-mi vine sa cred ca BOR accepta asemenea comportament...” De fapt, care este poziția ta față de problema homosexualității? Te rugăm să ți-o exprimi, dar cât mai clar posibil...

  • Valentin Dorneanu

   Traiasca Legiunea si Capitanul!

   BOR este o biserica apostata, nu e Biserica lui Hristos! Altfel erau toți mărturisitori împotriva tuturor ereziilor, păcatelor grave ale omenirii și a răutății. Sunt puțini credincioși acum în rândul clericilor

   • Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cred că episcopul ăsta este credincios.

   • Iacoboaie Radu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Biserica lui Hristos suntem toți ortodocșii. Nu este apostată. Unii, da! Dar să nu generalizăm.

   • Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Valentin Dorneanu

    A FI APOSTAT = DESPARTIT DE HRISTOS

    A spune ca BOR este apostata este ca si cum ne-ai considera pe toti apostati!

    • budescu elena

     Traiasca Legiunea si Capitanul!

     Appropo de par TEODOT de la M PETRU VODA,cand era student la matematica si sef la ASCOR IASI,era un baiat cuminte si sfatos,mereu cu o vorba buna si dulce in inima,SPRE DEOOSEBIRE de tizul lui SORIN,mare prezentator la TRINITAS IASI astazi.Respect acest tanar ce pare bucatica rupta din PARINTELE IUSTIN,un vesnic aparator al valorilor spirituale dincolo de vremuri!Sa se uneasca toti ascorenii si sa-l sprijinim,astazi toti tineri intelectuali din ROMANIA pana in JAPONIA.Doamne ,ajuta-ne!

     • Iacoboaie Radu

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

      DOAMNE AJUTĂ!

     • Iacoboaie Radu

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

        RĂSPUNS CĂTRE PATRIARHIA ROMÂNĂ, LA COMUNICATUL:
         ,,Biserica Ortodoxă Română respinge antisemitismul şi xenofobia”
        Radu Iacoboaie, 4 iulie 2014
        
        Redau Comunicatul din partea Patriarhiei Române, preluat de pe blogul saccsiv:
        ,,În legătură cu materialele de presă din ultimele zile referitoare la opiniile antisemite ale unui monah de la Mănăstirea Petru Vodă, judeţul Neamţ, precizăm:
        Patriarhia Română dezaprobă categoric atitudinile şi acţiunile cu caracter antisemit şi respinge orice ideologie xenofobă cu iz religios, deoarece acestea sunt contrare iubirii lui Dumnezeu pentru toţi oamenii. Aceste manifestări care îndeamnă la ură religioasă sau etnică nu reprezintă opinia oficială a Bisericii Ortodoxe Române, ele fiind cazuri izolate de indisciplină sau de manifestare a libertăţii individuale fără responsabilitate comunitară. Monahii adevăraţi pot fi buni patrioţi şi fără vreo asociere cu ideologii politice antisemite şi xenofobe.
        Ca atare, Patriarhia Română solicită Arhiepiscopiei Iaşilor să continue să explice monahilor de la Mănăstirea Petru Vodă că astfel de opinii şi atitudini dăunează Bisericii Ortodoxe Române pe plan naţional şi chiar internaţional, încât pot afecta inclusiv pelerinajele credincioşilor ortodocşi români la Locurile Sfinte, organizate ca expresie a evlaviei, dar şi a respectului şi cunoaşterii reciproce dintre popoare şi religii diferite.
        În concluzie, fidelă Evangheliei iubirii lui Hristos pentru toţi oamenii, Biserica Ortodoxă Română promovează permanent pacea, dialogul şi buna înţelegere între oameni de credinţe, etnii şi culturi diferite.”
        Biroul de Presă al Patriarhiei Române
        30.06.2014 | 14:19
        Nu consider că ar trebui să dețin doctorate în teologie, ca să descifrez mesajul exprimat de Comunicatul de mai sus. Prin acest foarte scurt Comunicat (de ce oare atât de concis, fără a nominaliza nimic, ci doar sugerând...) se realizează de fapt și în mod public o desolidarizare categorică față de luările de poziție ale monahului Teodot de la mănăstirea Petru Vodă, care pentru afirmațiile sale curajoase și mărturisitoare din ultimii ani sau ultimele luni, a fost acționat în judecată de către Alexandru Florian, președintele Comunităților evreiești din România. Îndeosebi pentru recentele afirmații, precum că ,,Mișcarea Legionară a fost o lucrare a Duhului Sfânt” și altele de genul acesta. Ne dăm seama de acest lucru, pentru că a fost un mare tărăboi în mass media altădată chiar și numai pentru faptul că, într-o întâlnire privată din anul trecut, monahii de la Mănăstirea Paltin i-au cântat la un moment dat părintelui Iustin Pârvu cântecul legionar ,,Sfântă tinerețe legionară”...
        ,,Patriarhia Română dezaprobă categoric atitudinile şi acţiunile cu caracter antisemit...” Încă de la început observăm că se adresează anume evreilor, pentru a le demonstra în mod expres că, conducerea BOR nu este implicată, că nu este de acord cu afirmațiile monahului (Teodot) care îi vizează pe evrei. Dar ne întrebăm pe bună dreptate, care evrei? Monahul Teodot a făcut mereu referire la evreii sioniști (masoni), la oligarhia evreiască și în niciun caz la toți evreii. Altă eroare importantă pentru un teolog, este folosirea termenului ,,antisemit”, care înseamnă ,,a fi împotriva semiților, adică arabilor”. Pentru că, noi știm că nu doar evreii sunt de origine semită. Așadar, cum ar putea fi sfinția sa împotriva arabilor sau pentru ce motiv?
        SĂ NU UITĂM CĂ ACESTE ACUZAȚII I-AU FOST IMPUTATE LEGIONARILOR PE NEDREPT DE CĂTRE COMUNIȘTI. PATRIARHIA NU A FĂCUT DECÂT SĂ PREIA VARIANTA OFICIALĂ COMUNISTĂ DESPRE MIȘCAREA LEGIONARĂ! FĂRĂ SĂ ANALIZEZE MĂCAR ACESTE ASPECTE…
         Autorul Comunicatului (fără a da nume) numește Mișcarea Legionară (căci pe aceasta o vizează și incriminează desigur!) ,,ideologie xenofobă cu iz religios”. Legionarismul, ca să le explicăm și domniilor lor, nu a fost o ideologie, cu atât mai puțin xenofobă. Legionarismul a însemnat o mișcare de anvergură națională, cea mai autentică formă de naționalism creștin din istoria României (unică în analele istoriei universale) și de românism creștin și nu un extremism pseudo-religios cum se sugerează prin sintagma ,,ideologie xenofobă cu iz religios”.
        Apoi, se argumentează luarea de poziție: ,,...deoarece acestea sunt contrare iubirii lui Dumnezeu pentru toţi oamenii. Aceste manifestări care îndeamnă la ură religioasă sau etnică nu reprezintă opinia oficială a Bisericii Ortodoxe Române, ele fiind cazuri izolate de indisciplină sau de manifestare a libertăţii individuale fără responsabilitate comunitară. Monahii adevăraţi pot fi buni patrioţi şi fără vreo asociere cu ideologii politice antisemite şi xenofobe.”
        Cu alte cuvinte, legionarismul este catalogat sau etichetat ca antiecumenist și anticreștin. Ecumenismul este subînțeles, văzut ca ,,iubire a lui Dumnezeu pentru toți oamenii” și ca înfrățire universală, indiferent de religie sau credință. ESTE FĂRĂ A SE DORI POATE, O MĂRTURISIRE VOALATĂ ȘI INDIRECTĂ A ECUMENISMULUI! Dar de când legionarismul, prin care înțelegem iubirea de Dumnezeu (Legiunea numindu-se nu întâmplător sau demagogic Legiunea Sfântului Arhanghel Mihail!) și iubirea față de neam (filozoful creștin și legionar Petre Țuțea chiar spunea: ,,Români, nu vă mai alegeți conducători care nu își iubesc țara!”), poate îndemna la ,,ură religioasă sau etnică”? Pot creștinii adevărați să urască pe cineva, în afară de păcate și erezii?
        Manifestarea monahului Teodot este văzută ca un caz izolat de ,,indisciplină” sau de ,,manifestare a libertății individuale fără responsabilitate comunitară”. Cu alte cuvinte, sugerează că nu a făcut ascultare față de cine trebuia să facă. Dacă ar fi fost așa, credem că starețul mănăstirii ar fi luat de mult timp măsuri împotriva sa și nu i-ar mai fi dat voie să se exprime public, să dea interviuri pentru televiziunea locală. Așadar, este o generalizare cu siguranță greșită. Așa poate fi văzută la nivel național, dar monahii nu fac ascultare directă față de Patriarhie.
        Ce se dorește a se transmite prin: ,,Monahii adevăraţi pot fi buni patrioţi şi fără vreo asociere cu ideologii politice antisemite şi xenofobe”? Adică, un monah ,,adevărat” (conformist, obedient întrutotul conducerii BOR și nu față de Dumnezeu și Adevăr) trebuie să se disocieze și să respingă orice formă de naționalism, mai ales legionarismul ,,antisemit și xenofob”... Adică, să mai lase cu iubirea de neam, acum există umanismul (masonic) globalizant și ecumenismul...
        În continuare, Patriarhia se arată de fapt foarte îngrijorată de posibilitatea suspendării pelerinajelor în Israel. Cum remarca un comentator pe un blog, pierde în acest fel o bună parte din finanțarea lucrărilor de construire a Catedralei Mântuirii Neamului... Oare, un asemenea interes meschin material poate prevala înaintea problemei arzătoare pusă în discuție? Este acesta un argument solid pentru a-l obliga pe monahul Teodot la tăcere? Dacă români ca sfinția sa vor tăcea, atunci în mod sigur pietrele vor striga, cum spune Sfânta Scriptură... Adică, românii de rând vor lua atitudine la nesfârșit. Se merită oare un sacrificiu atât de mare numai de dragul păstrării relațiilor de prietenie cu statul Israel, cu care România are legături foarte strânse? Neștiind sau ignorând cu totul faptul, că masoneria are ca piloni de bază tocmai SUA și Israel?
        Atenție la următoarele cuvinte: ,,...pelerinajele credincioşilor ortodocşi români la Locurile Sfinte, organizate ca expresie a evlaviei, dar şi a respectului şi cunoaşterii reciproce dintre popoare şi religii diferite”. Adică, aceste pelerinaje ajută mult ECUMENISMULUI, cunoașterii, dialogului dintre ortodoxie și cultul mozaic...
        Și ca să fie în ton cu celelalte idei ecumeniste exprimate anterior, în final se scrie: ,,În concluzie, fidelă Evangheliei iubirii lui Hristos pentru toţi oamenii, Biserica Ortodoxă Română promovează permanent pacea, dialogul şi buna înţelegere între oameni de credinţe, etnii şi culturi diferite.”
        Ca ortodox, nu pot altceva decât să resping în mod ferm atât ECUMENISMUL, cât și acest COMUNICAT ECUMENIST.
         Cu dragoste întru Hristos, nevrednicul Radu Iacoboaie
         4 iulie 2014

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Bravo preasfintite de acesti oameni are nevoie biserica nu de satanisti ,ecumenisti si masoni

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  E grav ca deja in RM sunt persecutati oameni pentru opiniile lor, li se induce falsa idee ca ar discrimina pe cineva. Asta e cel mai grav lucru, ca cineva este atacat de autoritati, pentru aceste pareri impotriva acestor stricati de homosexuali. S-a dat si o amenda, pentru o simpla parere. Si RM a semnat un tratat cu UE, de acum sa se astepte la ce e mai rau si la astfel de persecutii din partea ONG urilor, a judecatorilor care primesc sarcina sa tina cu sodomitii cei stricati. E grav ca un episcop marturisitor este pus sa-si ceara scuze unor indivizi care fac un pacat foarte mare, iar in invatatura bisericii aceste fapte sunte ceva rau si trebuie aratate asa cum sunt ele.
  Trebuie vazut ca situatia se schimba in rau si esti intrebat de ce narturisesti adevarul. Dar noi sa aratam in continuare ceea ce este rau si nu trebuie facut de oameni.

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Episcopul are dreptate! Statisticile sunt reale!
  Cum sa amendezi un om care spune public concluziile unui studiu stiintific?

  Deci este clar, noi crestinii ortodocsi suntem discriminati de catre homosexuali, si nu invers!

  Cititi singuri articolul si alte materiale asemanatoare si puneti-le pe masa idiotolor de judecatori care si-au permis sa amendeze un om pentru ca a citat in mod public rezultatele unui studiu stiintific.

  CDC warns gay men of ‘epidemic’ HIV rates
  http://www.lifesitenews.com/news/epidemic-1-2-of-gay-men-will-have-hiv-by-age-50-if-current-rates-continue-w

  Cat de comunisti si slugi aserviti homosexualilor pot fi judecatorii care au putut sa dea o asemenea sentinta!!!

  Dreptul la libera exprimare este garantat doar pentru homosexuali deci...

  Noi toti ceilalti nici macar nu avem voie sa citam studii stiintifice care nu convin homosexualilor...

  Nimic impotriva partidului homosexual. Sa traiti tovarasi! Mergem impreuna spre o Europa multilateral dezvoltata si toti cei care nu sunt politic homosexual corecti sunt dusmanii poporului european care trebuie neaparat eliminati!

  Traiasca Uniunea Europeana! (sau Sovietica)... Parca nici nu iti mai dai seama de diferenta cu cenzura asta...

  RUSINE ASA ZISEI JUSTITII!

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Am ras in hohote cand am citit afirmatiile episcopului. Apoi m-am intristat cand am realizat ca astfel de atitudini exisa intr-o societate contemporana. Apoi I-am multumit lui dumnezeu ca nu trebuie sa traiesc printre astfel de bigoti inraiti. Consider ca e inutil sa aduci argumente cuiva care isi poarta ignoranta cu mandrie si caruia respectul fata de semeni e conditionat de orientarea sexuala a acestora. Ori poate gresesc? Poate ar fi cazul ca cineva sa ia in seama aceste mostre de intelepciune de caverna. treaba herculiana, dar poate ar scoate RM din umbra evului mediu. In orice caz, felicit autoritatile pentru decizia luata de a taxa un caz clar de discriminare! Dreptul la exprimare nu subclaseaza dreptul la un tratament egal si nu autorizeaza defaimarea si calomnia. nici daca vine din partea unui presupus servitor al domnului.

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Rog administratorii site-ului să scoată "Trăiască Legiunea şi Căpitanul!" de la fiecare postare. Nu suntem obligaţi să aderăm la această lozincă, inidferent dacă suntem sau nu ataşaţi de ea. Fiecare este liber să-şi exprime opinia, fără ca ea să înceapă cu un slogan, oricare ar fi acela. Dacă mi-e drag un sloga, îl adaug eu, de bună voie, în comentariu, nu trebuie să mi se bage pe gât la fiecare postare, ca şi cum eu l-aş fi scris. Doamne ajută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*