Patriarhul ecumenist Bartolomeu a trimis o delegație ortodoxă la Vatican pentru sărbătoarea Sf. Petru și Pavel

Se pare că se profită de fiecare ocazie pentru a se pune bazele unității creștinilor, pe fundamentele mincinoase ale ecumenismului, care preiau toată erezia papistașă și ignoră Canoanele Sfinților Părinți. Interesant este că site-urile care au preluat știrea, au evitat publicarea ultimei propoziții (disponibilă doar pe Vatican Information Service), în care se afirmă că membrii delegației de la Constantinopol vor participa la slujba oficiată de papa. Ca spectatori sau ca slujitori? Rămâne de văzut, dar este la fel de grav ce se întâmplă, prin binecuvântarea ereziarhului de la Constantinopol.

ioannis de pergamPatriarhul ortodox Bartolomeu I al Constantinopolului a trimis o delegație de prelați ortodocși la Roma pentru a se alătura Papei Francis la sărbătoarea Sf. Petru și Pavel, pe 29 iunie. De lungul anilor Patriarhia Ecumenică a trimis o delegație la Vatican pentru hramul de la Roma, și Sfântul Scaun la rândul său, a trimis o delegație la Constantinopol pentru sărbătoarea Sf. Andrei, patronul acelui loc. Mitropolitul Ioannis de Pergamo, co-președinte al unei comisii comune catolicortodoxe pentru dialogul teologic, conduce delegația ortodoxă din acest an. Grupul se va întâlni cu Papa într-o audiență privată pe 28 iunie, și au discuții cu Consiliul Pontifical pentru Unitatea Creștinilor.

Duminică, 29 iunie, membrii delegației vor participa la  celebrarea euharistică prezidată de Sfântul Părinte (n. n. ereticul papa Francisc).

| CatholicCulture.org, via pravoslavie.ru

5 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa ne rugam pentru cei ce au cazut in inselare si pentru noi, ca Bunul Dumnezeu sa ne daruiasca intelepciunea de a discerne intre ceea ce e bine si ce nu e bine!

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul si Cuvantul Lui Dumnezeu Tatal, pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria, mantuieste-ne pe noi, pe toti!

    Amin!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    puține locuri pe pământ unde se poate participa la Sfântă Liturghie fără apostazie.

  3. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu e ortodox. scrie patriarh ortodox în dreptul lui degeaba. că el nu crede în ortodoxie.

  4. Iacoboaie Radu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    OFF TOPIC
    De pe blogul lui Vlad Herman

    RUSINOS! Sighet – martirilor anticomunişti le este refuzată cinstirea
    Posted: 29 Jun 2014 02:37 AM PDT

    Un capitol important al rezistenţei anticomuniste din Maramureş l-a constituit grupul de elevi organizaţi în Frăţia de Cruce a liceului “Dragoş Vodă” din Sighet, numit mai târziu “lotul Vişovan”, după numele profesorului Aurel Vişovan, liderul grupului. Atitudinea lor dârză, de apărare a valorilor creştine şi naţionale, au plătit-o cu ani grei de închisoare la Sighet, Cluj, Târgşor, Canal, Gherla, Jilava etc.

    Ca o firească recunoaştere a jertfei lor din partea tinerei generaţii, la iniţiativa Asociaţiei Urmaşilor Luptătorilor Anticomunişti (AULA), a avut loc miercuri, 18 iunie a.c., dezvelirea şi sfinţirea unei plăci comemorative în incinta liceului, în prezenţa supravieţuitorilor, a familiilor acestora, a conducerii liceului şi a altor maramureşeni iubitori de istorie. Inscripţia de pe placă are următorul conţinut: “În această sală, care servea drept laborator de chimie, au avut loc în perioada 1946-1948 întrunirile grupului de rezistenţă anticomunistă condus de profesorul Aurel Vişovan”.

    Din păcate, la numai câteva zile distanţă, placa a fost demontată, ca urmare a presiunilor exercitate de către Institutul “Elie Wiesel”, al cărui director Alexandru Florian a considerat că aşa ceva este inadmisibil “în oraşul lui Elie Wiesel “.

    Vestea demontării plăcii a produs o profundă mâhnire în rândul opiniei publice anticomuniste din Maramureş.

    Preot prof. Marius Vişovan,
    Preşedinte AULA
    Sursa: buciumul.ro

  1. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (29.06.2014) CIPUIREA ELEVILOR RUSI? Delegatia lui Bartolomeu se va ruga la Vatican? Romania pamant masonic – CONFERINTA MONDIALA A MASONILOR la … Palatul Parlamentului. Episcop – HOMOSEXUALII SUNT BOLNAVI DE SIDA. Papa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*