Hotărâre de interzicere a explorării gazelor de şist în Găgeşti, declarată ilegală de către instanţă

Până la urma dorința oamenilor, chiar dacă și din politica locală, nu este respectată de cei năimiți de Chevron. Se calcă practic în picioare vieți de oameni!

Exploatarea gazelor de şistPrefectura Vaslui a câştigat în instanţă, joi, procesul intentat în vara anului trecut Consiliului Local Găgeşti, care a interzis printr-o hotărâre explorarea şi exploatarea gazelor de şist pe teritoriul comunei, unde compania Chevron deţine deja acord de mediu pentru explorare.

Exploatarea gazelor de şist

Tribunalul Vaslui a admis cererea Prefecturii Vaslui de anulare a hotărârii Consiliul Local Găgeşti, prin care se interzicea explorarea şi exploatarea gazelor de şist pe teritoriul comunei, prin metoda fracturării hidraulice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Hotărârea anulată de instanţă, după un proces cu multe amânări şi care se află pe rolul Tribunalului Vaslui din august anul trecut, a fost adoptată de consilierii locali din Găgeşti la sfârşitul lunii iunie 2013. Aleşii din această comună au luat decizia interzicerii explorării şi exploatării gazelor de şist cu puţin timp înainte ca societatea Chevron să obţină acordul de mediu pentru explorarea gazelor de şist în extravilanul localităţii Popeni.

Decizia de joi a Tribunalului Vaslui, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Compania Chevron mai deţine trei acorduri de mediu în judeţul Vaslui, pentru explorarea gazelor de şist în localităţile Siliştea – Pungeşti, Păltiniş – Băceşti şi Puieşti. De asemenea, compania petrolieră a obţinut, în baza acordului de mediu şi a altor avize de la alte autorităţi, şi două autorizaţii de construire pentru amenajarea platformelor pe care sunt montate sondele de explorare de la Siliştea – Pungeşti şi Puieşti.

Până acum, compania Chevorn a început lucrările de foraj în comuna Pungeşti, la începutul lunii mai.

Pe lângă procesul cu Găgeşti, Prefectura a câştigat la Tribunalul Vaslui alte zece procese intentate consiliilor locale care au interzis explorarea şi exploatarea gazelor de şist pe teritoriul comunelor respective, CL Băcani şi CL Pungeşti atacând cu recurs sentinţele instanţei vasluiene. În schimb, au existat şi trei consilii locale, respectiv Alexandru Vlahuţă, Şuletea şi Pogana, care au avut câştig de cauză în instanţă pe aceeaşi speţă, însă Prefectura Vaslui le-a atacat la Curtea de Apel Iaşi.

| realitatea.net

One comment

  1. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    in ce ma priveste vad ca patriarhia binecuvinteaza un premier care sprijina acesti corupti la nivel local si judetean sa ia hotarari potrivnice tarii noastre. ei prin asta au arata cui slujesc, iar la 2 domni nu poti sluji. e momentul sa-l lase pe cel al lumii acesteia ca sa-i slujeasca lui Hristos cu adevărat, nu doar cu vorba.

    altfel chiar și vorbele frumoase de credință nu vor fi decât ademenitoare și mincinoase, neavând în ele decât otravă pentru suflet

    pentru toți stareții și călugării care știu adevărata față a problemelor - ecumenism, biometrice, aceste gaze de șist e valabil acest avertisment - fiți de partea lui Hristos, dar și de partea oamenilor ce sunt amentințați de foarte mari prijmejdii - sufletești, trupești și de la lume și de la diavol și de la trup.

    cum dar ajutați la mântuire dacă nu veți fi înșivă modele în această urgie care urmează pentru că a trecut un an de la profeția părintelui Iustin.

    Sfinte Iustin, roagă-te lui Hristos Dumnezeul și Mântuitorul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*