Sinodul tâlhăresc:

De’ale patriahiei: Simpozion interreligios şi de dialog creştin ortodox – islamic şiit la Bucureşti

Ce dialog să ai cu religia urii și a terorii, care ucide mii de oameni în Siria? Cum poți vorbi la aceeași masă despre secularizarea valorilor spirituale cu o religie ce nu are nicio valoare, căci nu-L are pe Hristos? Și cum poți așeza Credința cea Dreaptă în “ierarhia religiilor universale”? Adică te faci frate cu fii lui ucidă-l toaca ca să lupți cu tatăl lor, tatăl minciunii. Câtă beznă, cu lumina lor cu tot!!!

Monahul Teodot: Adevărata faţă a islamului şi a musulmanilor, orice creştin trebuie să ştie asta

Monahul Teodot: Adevărata faţă a islamului şi a musulmanilor, orice creştin trebuie să ştie asta

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul“ din Bucureşti a avut loc, în zilele 2-3 iunie, Simpozionul interreligios şi de dialog creştin ortodox – islamic şiit, care a reunit profesori de teologie români şi profesori de la Universitatea Internaţională Al-Mustafa din Qom, Iran.

Tema simpozionului a fost „Impactul secularizării asupra valorilor religioase şi morale în societatea contemporană“. Timp de două zile au prezentat referate şi au discutat pe tema secularizării următorii profesori: prof. dr. Mohammad Ali Haji Dehabadi, prof. dr. Amir Reza Tahaie, prof. dr. Abbasali Barati, prof. dr. Mohsen Ghanbari, de la Universitatea iraniană Al-Mustafa; pr. prof. dr. Nicolae Achimescu, conf. dr. Adrian Lemeni şi prof. dr. Remus Rus, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, şi pr. prof. dr. Ioan Stancu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfânta Muceniţă Filofteea“ din Piteşti. Simpozionul de la Bucureşti este organizat după ce anul trecut profesorii teologi români au fost invitaţi în Iran la un simpozion organizat de Universitatea Al-Mustafa.

„Simpozionul de la Bucureşti a fost răspunsul la un alt simpozion care a avut loc anul trecut în Iran. A fost primul nostru contact cu Universitatea Al-Mustafa din Qom. Cu acel prilej am stabilit un set de teme care sunt de interes comun pentru cele mai mari religii din ierarhia religiilor universale moderne, şi anume creştinismul şi islamul. Pe noi ne-a încântat faptul că dialogăm cu o ramură dintre cele două mai importante în islam, este vorba de şiism. Până la urmă, tema simpozionului pe care am propus-o a fost impactul secularizării asupra valorilor religioase şi morale în societatea de azi“, ne-a spus părintele Nicolae Achimescu.

În cadrul discuţiilor, profesorii din Iran au prezentat mai multe aspecte ale secularizării care încep să afecteze societatea iraniană, mai ales în rândul tinerilor care au acces la mijloacele moderne de comunicare, la internet şi la mass-media.

„Pe noi ne interesează să vedem cum se poziţionează teologii şi teologia islamică pe tema secularizării, ţinând seama că valul acesta pătrunde tot mai profund şi în lumea islamică, şi aşa cum a reieşit şi din cadrul comunicării, afectează generaţia tânără. Secularizarea este un fenomen care nu ţine seama de nici o barieră religioasă, de nici o barieră culturală şi, din acest punct de vedere, a ne exprima nişte experienţe pe această temă este un lucru care ne ajută să ne îmbogăţim cunoştinţele şi experienţele, să învăţăm mai mult pentru a înţelege mai bine fenomenul“, a adăugat părintele N. Achimescu. „Simpozionul reprezintă o bună ocazie de a întări ceea ce înseamnă cooperarea şi mărturisirea unor valori religioase într-o lume din ce în ce mai secularizată. Cred că astfel de manifestări pot favoriza evidenţierea puterii dialogului, şi faptul că la probleme, indiferent de complexitatea lor, se pot găsi soluţii împreună şi se pot evita înţelegerile ideologice care pot distorsiona relaţia dintre religii. Mai ales că astăzi există multe clişee ideologice care distorsionează cel puţin la nivelul opiniei publice semnificaţiile profunde ale tradiţiilor religioase“, a spus conf. dr. Adrian Lemeni. (Marius Nedelcu)

 

3 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ce monstruozitate! Nu pot decat sa trag concluzia ca Facultatea de Teologie Ortodoxa nu mai are nimic in comun cu ortodoxia, daca au ajuns sa "dialogheze" cu dusmanii cei mai aprigi ai crestinismului. Oribil!

  • Valentin Dorneanu

   Traiasca Legiunea si Capitanul!

   e bine că ne-am trezit și nu mai au cum să ne înșele. Doamne ajută să ne păstrăm dreapta credință!

 2. Valentin Dorneanu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  de la pr. Iustin nu auzisem aceasta in felul asta spus asa de raspicat - cei de la slatioara sunt schisma. Stiam chiar ca mai primeste si dintre cei "de pe vechi", dar dintre cei de rand - care nu stiu despre ce e vorba.
  Eu ii stiu pe acestia despre care a zis parintele aici in videoclip, sau monahul Teodot. El spune foarte bine, pentru ca eu, desi nu stiu cat stie el teologie, am facut cruce odata cand eram la ei, la Bucuresti si am pus o simpla intrebare - de ce nu-l cinstesc pe Stefan cel Mare ca sfant, e voievodul nostru care ne-a aparat pe noi de musulmani, a facut Biserici si a zis sa nu facem aici moschei. Foarte bine a zis monahul Teodot. Tare mincinos a fost in schimb cel de la manastirea de la bucuresti care apartinea de Slatioara - mi-a zis ca Stefan cel Mare nu era sfant pentru ca sunt niste criterii - trebuia sa duca o viata sfanta, or el nu a avut o traire atat de inalta.

  Deci parintele Iustin ii primea pe cei mici ca sa-i intoarca la adevarata credinta pentru ca e erau atrasi intr-o inselare de schismaticii de la slatioara.
  Iar monahul Teodot acum a marturisit pentru ca sunt raspanditi si periculosi - cele 2 pericole ecumenismul si stilismul.
  Iar in facultatile ortodoxe se propaga ecumenismul de foarte multi ani, iar acum deja e un criteriu - sa fii de partea patriarhului apostat, sa nu marturisesti ortodox ca sa ai trecere. Intr-adevar in minciuni de astea nu se poate mantui omul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*