7 comments

  1. Iacoboaie Radu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mulțumesc din suflet pentru postarea fratelui Apologeticum cu predica lui Danion Vasile. Mărturisesc că nu am reușit să ajung la parastasul sfântului Iustin Pârvu, dar am avut cel puțin mângâierea să ascult cuvântul de îmbărbătare și de învățătură al teologului Danion Vasile, rostit într-o predică pe 16 iunie 2014.

    Să ne rugăm sfântului Iustin și tuturor sfinților mucenici și mărturisitori din lagărele și închisorile comuniste, să ne întărească, să ne dea CURAJUL MĂRTURISIRII ADEVĂRULUI în lupta împotriva ereziilor, ecumenismului, cipurilor și altor lucrări demonice.

    Doamne miluiește-ne pe noi păcătoșii și nevrednicii!

  2. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dupa aceasta predica se vor vedea 2 directii - unii cu parintele Iustin, mai putini ca niciodata, restul - mai rai ca pana acum.

  3. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cei din mânăstiri care au avut atitudini diferite de cea a părintelui Iustin au ajuns piatră de poticnire celor din lumea asta rea și care căutau un cuvânt de întărire. Dumnezeu știa și astea dinainte și tot ne așteaptă să-I cerem iertare - și pe noi cei slabi din lume și pe cei rătăciți din mânăstiri cu poziții lumești față de problemele actuale... cip-urile , ecumenismul, sfintele moaște îngropate în mai multe locuri, apostazia generală, neasumarea cuvintelor părintelui Iustin, necanonizarea lui și a mucenicilor ce nu au nevoie de aceleași condiții de canonizare ca și la sfinții obișnuiți întrucât ei au continuat să fie mărturisitori și după primirea muceniciei.
    Prin amintirea episodului Pitești, ca simplu episod devin protestanți - amintesc de jertfa Mântuitorului , nu o cinstesc.
    Prin elogierea luptei Părintelui Iustin ca pe o luptă lumească - adică Pr. Iustin= mare anti-comunist, devin catolici - că ei s-au luptat mereu pe planul dobândirii împărțiilor pământești .

    Numai continuând în planul evenimentelor de azi aceste vieți și lăsându-ne purtați de lucrarea lor sfântă ne vom face unelte ale Duhului Sfânt, sau mădulare. Altfel, trist dar adevărat, chiar și amintirea elogioasă dar seacă a sfinților poate deveni de natură înșelătoare și poate să îi transforme pe unii în unelte ale satanei.

    Nu din punct de vedere politic s-a opus comunismului. S-a opus duhovnicește - nu a acceptat ateismul și lucrarea de lepădare de Dumnezeu propovăduită. De aceea a continuat și după căderea comunismului și nu s-a înscris la guvernare ca unii liberali sau alți deținuți care continuau cursa după electorat și putere, idealuri politice și faimă lumească.
    Ei au fost cu imaginea alături de popor - asta e politica, pe când sfinții au fos și sunt cu duhul alături de popor.
    Pe politicieni nu i-a interesat că e ecumenism, pe Daniel de la Patriarhie la fel, nu l-a interesat. Pe Părintele Arsenie Papacioc da - l-a interesat și l-a mișcat - "ia să le zic la ucenicii mei ceva foarte tranșant ca să fie verticali când va veni momentul - și zice - pe viață și pe moarte împotriva ecumenismului" Părintele Iustin la fel, nu s-a clintit. Știu mulți care au avut de comentat la adresa părintelui Iustin, poate și la adresa Părintelui Arsenie Papacioc - de ce sunt așa habotnici și nu vor să se unească, acum când toată lumea asta caută pacea - și ei au continuat "Nu vrem pacea antihristică, pacea mincinoasă nu ne mântuiește. Cu satana nu poți fi decât pe poziție de război" cam așa cred că spune părintele Arsenie.

    Deci poziție de război să luăm și noi, că diavolul pândește momentul slab. E un moment extrem de slab, vigilența stareților mânăstirilor cu tradiție într-o luptă duhovnicească și întărire a poporului a scăzut dramatic.

    • Iacoboaie Radu

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Oare, dacă nu mai sunt printre noi marii duhovnici Iustin Pârvu, Arsenie Papacioc, Arsenie Boca și alții, nu mai avem monahi cu curajul mărturisirii Adevărului până la capăt?
      A ajuns frica să ne paralizeze în asemenea hal încât să uităm că lui Dumnezeu nu-I plac fricoșii?

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Stie cineva unde ii pot scrie acestui parinte Danion Vasile?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*