Vatican, 6 iunie – Rugăciunea ereticilor: Papa Francisc, Shimon Peres și Mahmoud Abbas

pope-francis-abbas-hugPapa Francisc: Peres şi Abbas au fost invitaţi la Vatican la o rugăciune pentru pace, nu la o mediere

Papa Francisc a explicat luni, la întoarcerea dintr-o vizită de trei zile în Orientul Mijlociu, că nu şi-a propus să organizeze “o mediere” atunci când i-a invitat la o rugăciune pentru pace la Vatican pe preşedintele isrelian, Shimon Peres, şi pe cel palestinian, Mahmoud Abbas.

În ceea ce priveşte statutul Ierusalimului, Francisc a subliniat că “Sfântul Scaun are poziţia sa asupra problemei religioase. Ierusalimul este capitala a trei religii”.

El a apreciat că negocierile trebuie să continue. Invitaţia Papei la o rugăciune comună a evreilor şi palestinienilor la Vatican a fost un moment de vârf al zilei de duminică.

După o mesă la Betleem, Francisc i-a invitat pe preşedintele palestinian şi pe cel israelian să vină să se roage cu el “în casa sa”, la Vatican, pentru pace şi încheierea unei “situaţii inacceptabile” între palestinieni şi israelieni.

Mahmoud Abbas a acceptat să meargă la 6 iunie la Vatican, a anunţat duminică negociatorul palestinian Saeb Erakat.

La rândul său, Shimon Peres a răspuns luni, într-un discurs susţinut la Preşedinţia Israelului din Ierusalim, că “vom fi bucuroşi să facem o rugăciune în casa noastră sau a dumneavoastră, la invitaţia şi potrivit alegerii dumneavoastre”.

Shimon Peres, laureat cu Premiul Nobel pentru Pace pentru rolul său în Acordurile de la Oslo, semnate în 1993, a dezvăluit la începutul lui mai că a purtat în 2011 negocieri secrete cu Mahmoud Abbas, care au fost întrerupte de amestecul premierului israelian, Benjamin Netanyahu.

| mediafax

Care este dumnezeul la care se vor ruga? În niciun caz la Sfânta Treime, Dumnezeul nostru, căci papistașii au ciuntit prin filioque dogma Sfintei Treimi, musulmanii spun că este politeism, iar jidovii au o religie antihristică și blasfemică.

3 comments

  1. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    acești eretici, blestemați și lupi răpitori sunt f. apreciați prin tot felul de cuvinte mari, care le fac o faimă chiar printre unii creștini necunoscători - premii pentru pace, le e frică la foarte mulți de ei și de asta nu spun adevărul. Sunt printre cei care supun lumea cu teroare, forță și ură
    Ei luptă pentru instaurarea regimului lui Antihrist. Această falsă pace e de fapt mincinoasă și urâtă înaintea lui Dumnezeu pentru că nu e în Numele Lui ci al diavolului. De ce nu au curaj să vină la Athos la un părinte ortodox și să se boteze, să se spovedească... și chiar să ajungă să se împărtășească? Pentru că sunt potrivnici lui Hristos și nu acceptă ortodoxia. Vor să ne silească prin acești preoți mincinoși să primim ecumenismul.Anatema!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    va rog sa-mi explicati de ce religia lui Avraam si a lui Moise este blasfemica si antihristica. Multumesc.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    TESTAMENT
    CUVINTE DE FOLOS
    Din testamentul parintelui Arsenie Papacioc: ” Moartea nu inseamna moarte…”
    (interviu realizat de Danion Vasile)

    - In ziua de astazi, se spune ca e bine sa facem pace unii cu altii, sa fie intelegere intre confesiuni, intelegere intre religii. Ca Dumnezeu primeste rugaciunile oamenilor,indiferent de religia in care se afla.
    - Asta o spun oamenii, ca Dumnezeu vrea pace. Vrea pace mai mult decat oricine, dar nu cu dracul! Ce intalnire are adevarul cu neadevarul? Pentru care motiv, dupa 1054 de ani, s-au despartit? Si acuma vor sa ne impacam?! mai mult decat ei, vrem noi pace – dar in adevar! Ii primim cu toata placerea.
    Eram in preajma hramului. Si a sositun preot din Paris, probabil cu gandul sa slujeasca a doua zi,ca era Sfanta Maria. Era si P.S.Serafim, in casa arhiereasca. Si a venit acolo acest parinte si s-a prezentat cand a intrat – ca era camera plina cu musafiri, vreo treizeci de persoane distinse din Constanta. eram la o gustare, ca a doua zi era hramul, obiceiul locului. Si ala s-a prezentat, pana a ajuns la mine si la P.S.Serafim. Si: “Arsenie! Arsenie! Arsenie…! Facea teatrul asta Zic: “Nu-mi place deloc”. ce sa spuna el Apusului din partea parintelui Arsenie? Sa vina la Rasarit, fara pretentii si smeriti. ” Pai[ei - n.n.] zic ca au dreptate.” Dreptate si dracul zice ca are. Asta nu e un argument. In sfarsit, nu ma lasa deloc.
    - Era catolic?
    - Era ortodox, draga, venea de la Paris, voia sa slujeasca a doua zi aici la noi… A venit un catolic sa slujeasca si nu i-am dat voie. Si i-am spus multe lucruri, si i-am spus si lucrul acesta: “Napoleon a omorat un demnitar. Si i-a spus cineva:,” Aia era mai important decat moartea unui om Si asa este! Nu putem sa sustinem un adevar dupa cum vrem noi. Biserica Ortodoxa n-a facut nicio greseala in manifestarea ei mistica, ca sa zica acum:” Hai sa ne impacam!” N-a facut nicio greseala. Sa vedem de unde au plecat ei, primii, chiar cu cafea, daca vor.Si acum sapunem o intrebare: “Daca vii sa ne impacam, renunti la Filioque? Renunti la primatul papal? Renunti la indulgente? Renunti la imaculata conceptie?” Nu renunti la nimic. Vizibil, vor sa puna mana…Dar, ceea ce este important… daca ai ochi de vazut, vezi ca ii roade ceva. Ii roade dorinta de hegemonie, ori un vierme care nu-i lasa in pace – pentru ca nu sunt in adevar. Pentru ca nu putem trece cu vederea. Dumnezeu nu vade aceste lucruri? Nu le suporta cu multa placere. Adevarul este singurul care odihneste. Daca nu esti in adevar, nu esti in Dumnezeu. Si e numai unul adevarul. Eu sunt Adevarul si Viata. Ce putem ciunti din adevar? Nu ciuntim nimic. E vorba de credinta, dragii mei, nu-i vorba de pacate de moarte, capitale si nu mai stiu cum. E vorba de cele mai grozave pacate. Pentru ca au fost anatemizati. Patriarhii Sinoadelor Ecumenice, pe Nestorie l-au anatemizat si anatemizat a ramas. Pur si simplu nu a mai convenit, la 1054, ca acel Humbert sa ne puna anatema pe sfanta masa. Si demonstrativ si indraznet! Macar ca Roma era primus inter pares la sinoade, primul intre egali adica. Dar atata era, mai mult nu poti. Si, in sfarsit, s-au dat de gol catolicii prin marturisirea papei, prin care a fost declarata[biserica catolica drept - n.n.]singura Biserica. De ce mai rezistam atata timp? ma rog, ma rog! Dar noi cine suntem? Si cu cine vreti sa va impacati, daca voi sunteti singurii, singura Biserica? Suntem obligati sa stam drepti la astfel de afirmatii si astfel de dorinte bolnave?
    - Dar ce trebuie sa facem?
    - Murim! Pentru adevar, asta facem. Nu se pune problema: aparam adevarul, orice ar fi. Daca e moarte, e sfintenie, daca nu e moarte, e lasitate.
    - Si cum sa scapam de frica de moarte?
    - Draga, viata inseamna moarte continua. Uite, a venit, il infruntam. ma culc linistit, si asta nu e lucru putin – ca un crestin sa doarma linistit in privinta adevarului. Si noi suntem cei care trebuie sa marturisim adevarul. A anatemizat Biserica lumea de pe strada? Nu, ci pe cei care au sustinut un punct de vedere gresit. Pe Nestorie si pe ceilalti, ni-i luam pe toti Pentru ca cuvantul asta[Filioque - n.n.], cu Sfantul Duh, ca vine de la Fiul,…s-a discutat in toate sinoadele, si niciunul n-a acceptat. Sfantul Vasile cel Mare a fost foarte activ in raspunsurile astea… Ca si cum Duhul Sfant ar fi nepotul lui Dumnezeu, stii, ca e tata, e fiul si e si nepotul acuma. E de o fiinta Tatal, cu Fiul, cu Duhul Sfant. In trei chipuri, in trei fete, in trei persoane. Sigur ca lumea care crede intr-un Dumnezeu o sa intrebe: “Cum sunt trei?” Ei, Sfantul Spiridon – care e [praznuit - n.n.] chiar astazi – a dovedit [adevarul prin minunea - n.n.] cu caramida. Acest grozav Spiridon n-a facut niciun fel de teologie, n-a facut. Teolog e cine sustine adevarul. Ce teologie ceri? Avem teologi: Sfantul Ioan Evanghelistul, Grigorie de Nazians si Ioan cel Nou [care a teologhisit aparand adevarul in fata musulmanilor - n. n.]. Vrei sa faci pe teologul? Ce teologie? Adevarul poate sa-l apere oricine ar fi crestin.
    - Dar mai sunt astazi oameni simpli, cum a fost Sfantul Spiridon? Inainte de a deveni episcop, el avea grija de oi, de animale. Mai sunt oameni simpli astazi, care au curatia credintei lui?
    - Fara discutie. E liber fiecare sa apere adevarul. Teologia randuieste lucrurile, dar nu e singura care are cuvant. Toti Sfintii Parinti, de la Sinoadele Ecumenice… Sfantul Atanasie era mai teolog, si era diacon. Si avea libertatea sa apere adevarul, chiar daca nu era arhiereu. Dar adevarul il poate apara oricine. Ca, acolo unde e adevarul, e Biserica. Nu unde e multime, unde e galagie, unde e ” Hai, dom`le, sa ne-mpacam!”. Repet: Biserica Ortodoxa n-a facut nicio greseala in manifestarea ei mistica, ca sa zica:,’
    - Asa pun multi problema: au gresit catolicii, am gresit si noi, hai sa cadem la pace!
    - Adica, sa-mpartim pomana,stii? Sa-mpartim colacii. Nu-i asa , pozitia demna. Si, acum i-as intreba chiar pe ei, sa spuna ei, teologi, si papi, si ce sunt: ‘Unde e adevarul?” Dar hai sa ne-mpacam, nu? La un pahar de bere… Sunt foarte siguri ca mai dau un rand, nu?
    - Dar ne acuza ca suntem traditionalisti, ca suntem fanatici.
    - Este o pozitie revoltatoare, chiar. Asa a inceput sa miroasa greu si ei singuri nu mai pot sa suporte propriul lor miros. Dragii mei, vreti sa fiti fericiti? Muriti pentru adevar! Pentru ca nu se poate chiar asa… Eu, cand eram in inchisoare, m-a chemat un colonel, cu santinele, cu pusti, si ma duceau la el – la Aiud era. Eu eram langa Aiud, acolo. Si m-a intrebat, sa-i spun daca exista Dumnezeu. Si i-am spus:” Domnule colonel asta e o intrebare de scolala primara. Si nu marturisesc ochii mei si ochii dumneavoastra? Marturisesc ca exista! Inima, sentimentele, comparatia intre valori, intre culori, intre… Dar, dumneavoastra, ce motiv aveti sa spuneti ca nu exista?” dar pentru asta trebuie curaj, ca acolo erai otreapa, nu erai…Zice:”Pai. ce, razboiul din Rusia, care s-a dat in numele crucii…” “Ce, in numele crucii? Nebunul ala de Hitler voia sa cucereasca lumea! Ce, in numele crucii?” Si el a fost biruit si am spus: ” Si de ce nu credeti?” Si mi-a spus asa – si-a dat seama ca era infrant: ” Si acuma, care e ultimul cuvant?” ” Sunt gata sa mor pentru tot ce spun! Dumneavoastra incercati sa muriti pentru ce spuneti?” ” Luati-l de aici!” – asta a fost iesirea tiranului:” Luati-l de aici!” Eu am fost bucuros ca nu m-a impuscat pe loc, stii? Ca asta era situatia la Aiud. Asta era una dintre marile probleme care te framantau: nu erai sigur ca traiesti pana maine. Marturiseam prin morse, prin perete,, si le spuneam:” Daca muriti pana maine, e valabila dezlegarea mea. ” Le dadeam dezlegarea prin perete, asa. ” Dar daca nu muriti si dati de un preot, marturisiti-va pacatele…” – ca nu era cu mana pe cap[dezlegarea], nu era… Intelegeti? Starea de spirit… Vreau sa spun, in ce stare de spirit traiam. Asta era. Asda ca moartea era foarte binevenita. si acum, la fel. Apara adevarul. Moartea nu inseamna moarte, dragii mei. Ai trecut de la moarte la viata. Dar, cel putin, lucrurile se vad, pentru ca ai aparat adevarul. ce ziceti? Vorbim de constiinta noastra, nu vorbim numaidecat despre adevaruri istorice. Dar lumea nu sta de vorba cu constiinta proprie. Hai sa vedem de adevar. Ce-au hotarat Sfintii Parinti? Ce cauta Filioque asta, cand s-a hotarat la doua sinoade – in primul si al doilea – [invatatura despre - n. n.] Sfanta Treima: Tatal, Fiul si Sfantul Duh. cat l-a costat pe Grigorie de Nazianz sa apere adevarul? Chiar la moarte a zis: ” Ma duc la Treimea mea.”
    - Pe cei ce apara invatatura ortodoxa, ceilalti ii acuza ca sunt fundamentalisti: ” Esti extremist, esti mandru ” ii pun intr-o situatie delicata.
    - Draga, asta nu e o mandrie. dar daca e e o mandrie a la Hristos, e binevenita. Apostolii au aparat adevarul, iar noi suntem mandrii ca aparam adevarul. Poti sa-mi spui orisicum ai vrea! Dar nu noi ridicam problema. Ei o ridica. Ce aveti, dom`le, ce v-a apucat? De la 1054, pana acuma? Mai ales, noi, romanii, avem o dovada materiala de la 1700: ne-au pacalit, sa tinem administrativ de ei. Ei, uitati-va acuma:sunt mai catolici decat …ma rog, catolicii! Greco- catolicii…
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
    - Ce sa faca un calugar care e amenintat ca va fi dat afara din manastire daca apara Ortodoxia?
    - Ei, ferice de el! dar el ca un ortodox s-a dus acolo, nu s-a dus ca un catolic. Si pe aia care-l dau afara ii asteapta o raspundere, nu-i chiar gluma. Un singur cuvant…Cum zice Sfantul Grigorie de Nazianz: ” De orice cuvant in plus vom da raspuns” Cu atat mai mult , si de orice cuvant rusinos. Si, zic eu, si cu atat mai mult de orice cuvant ucigator. A nu apara adevarul e groaznic. E o suferinta teribila! N-ati vazut cei patruzeci de mucenici?
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
    - Bun, calugarul sa marturiseasca!
    - Orice crestin [sa marturiseasca - n.n]…
    - Dar daca exista preoti care sunt amenintati ca, daca apara credinta ortodoxa in fata ereziilor contemporane, vor fi caterisiti? Ce sa faca preotul care e amenintat cu caterisirea? ” Daca nu taci si daca mai vorbesti despre catolici sau despre ecumenism, vei fi caterisit!” Ce sa faca?
    - Nu va suparati: cine, ce sa faca?
    - Preotul care e amenintat cu caterisirea: ” Daca nu taci, vei fi caterisit. ” Ce atitudine sa aiba?
    - V-am spus: sa stii sa mori, ca sigur vei invia in fiecare zi. Ca viata inseamna moarte continua, aparand adevarul. Nu aparam un cozonac frumos de Paste. Aparam adevarul, care reprezinta Biserica si vesnicia, Creatorul! Sfanta Treime: Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Aparam adevarul. Pentru un cuvant, daca l-ai spus, ori anatemizat, ori… Ce, ne jucam? Sa fim gata de jertfa!
    …………………………………………………………………………………………………………………………………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*