Referendum Ucraina: 95% din locuitorii orașelor Doneţk şi Lugansk vor ruperea de Kiev. UE nu recunoaşte aceste referedumuri

donet

Referendum Ucraina: 95% din voturi pentru INDEPENDENŢĂ faţă de KIEV

Doar 5% din voturi sunt contra independenţei faţă de Ucraina, potrivit rezultatelor preliminare din oraşele Doneţk şi Lugansk anunţate după ce a început numărătoarea voturilor la referendumul prorus organizat de separatişti în estul ţării.

Anunţul a fost făcut de Aleksei Şmilienko, unul dintre liderii proruşi din Lugansk, una din cele două regiuni din sud-estul Ucrainei unde a fost organizat duminică referendumul.

Unele secţii de votare au fost închise la 20.00 ora locală (17.00 GMT) în timp ce altele rămân deschise mai multe ore, pentru a permite o participare mai mare.

romaniatv.net

UE nu recunoaşte pretinsele referendumuri din Ucraina

Uniunea Europeană (UE) nu recunoaşte rezultatele retinsului referendum pentru independenţa fiefurilor separatiştilor proruşi de la Doneţk şi Lugansk, în estul Ucrainei, a declarat duminică un purtător de cuvânt al UE.

“Pretinsele referendumuri sunt ilegale, iar noi nu le vom recunoaşte rezultatele“, a anunţat Maja Kocijancic, o purtătoare de cuvânt a şefei diplomaţiei europene, Catherine Ashton.

Cei care le-au organizat “nu au legitimitate democratică”, iar “organizarea lor este contrară obiectivelor declaraţiei comune de la Geneva privind diminuarea tensiunii”, a adăugat ea.

Peste şapte milioane de ucraineni din estul ţării au fost chemaţi la vot pentru a decide situaţia regiunilor Doneţk şi Lugansk, în cadrul unor referendumuri organizate de către separatiştii proruşi, care ar putea conduce la secesiunea acestei părţi a ţării.

| activenews

2 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca ziceti ca sunteti nationalist, atunci cum de tineti cu rusii?
    Au nu ei ne-au luat Basarabia in 1812 cand erau ortodocsi nu sovietici?
    Pacat ca rusii se folosesc de Ortodoxie ca sa puna mana pe regiuni din est, fac mult rau ortodoxiCat despre nationalisti, unii din Jobik tocmai au fost deconspirati ca fiind oameni ai rusilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*