Ce căutăm noi în NATO? De ce trebuie să murim pentru interesele americanilor?

romania afganistan natoCa român şi ca publicist cred că moartea în Afganistan a compatriotului şi olteanului meu de acasă, plutonierul-major Claudiu Vulpoiu, este o pe cât de absurdă, pe atât de inutilă jertfă de sânge consemnată la mii de kilometri de ţară, făcută pentru o cauză de care şi el şi noi nu suntem legaţi cu nimic, un tribut pe care bietul de el a fost adus în starea de a-l plăti fiind mânat din ţară de o situaţie economică precară, pentru a câştiga un ban pentru el, soţie, fiu sau părinţi. Sigur, nişte minţi răsucite mi-ar replica imediat că el a optat pentru această misiune, dar ele nu se gândesc ce l-a constrâns să facă aşa ceva şi nici nu se întreabă: la urma urmei, ce căutăm noi, românii, pe meleagurile afgane, cum „să pacificăm” noi o ţară cu un conflict dur, vechi de secole şi profund, cu altă religie, cutume şi obiective? Da, facem parte din N.A.T.O., dar, la urma urmei, la ce slujeşte în fond acest Pact: să bombardeze, în 2009, fosta Iugoslavie a lui Miloşevici, pentru că aşa a vrut belicoasa madam Madeleine Albright, care l-a îmbârligat pe fustangiul Bill Clinton să „protejeze” drepturile albanezilor din Kosovo, leagănul ortodoxismului sârbesc, acţiune militară punitivă aberantă, pe care Casa Albă nu a oprit-o temporar nici de Paşte, când miile de tancuri sârbeşti, exceptând unul avariat aiurea, au ieşit intacte din catacombele kosovare? În schimb, au rămas uriaşele pagube materiale şi morţii – mii şi mii de civili, bătrâni, femei şi copii, celebrele „victime colaterale”, ca să reiau expresia nefericită a la fel de nefericitului purtător de cuvânt al Alianţei, Jamie Shea. Şi au mai rămas urmările încă neevaluate ale experimentăriii, inclusiv aproape de malul românesc al Dunării, a unor noi arme americane, cărora le-a fost poligon acest teatru de război european – primul după 1945.

De fapt, dacă stăm să aruncăm o rapidă privire asupra implicării militare în lume a S.U.A. după Al Doilea Război Mondial, constatăm lucruri deloc plăcute pentru Washington. Criza din Peninsula Coreea, apărută în iunie 1950, nu a fost rezolvată, gravitatea ei l-a făcut să-şi piardă minţile şi postul pe generalul Douglas MacArthur, care a ajuns să ameninţe cu folosirea bombei nucleare. Conflictul militar s-a terminat în coadă de peşte, americanii au lăsat o criză la fel de gravă ca şi cea de la început; apoi tot ei s-au dus să elimine influenţa comunistă din Indochina. Rezultatul? Un conflict lung, greu şi plin de victime în Vietnam, soldat cu un uriaş memorial la Washington cu numele militarilor morţi aiurea într-un război care nu a fost al lor, şi cu înfrângerea S.U.A. pe câmpul de luptă. „Sindromul vietnamez” face şi azi ravagii în societatea americană, chiar dacă filmele cu Rambo mint de îngheaţă Potomacul. Şi aventura preşedinţilor George H.W. Bush şi Bill Clinton, care au vrut să pacifice săraca Somalie, a devenit penibilă şi ridicolă, soldaţii americani, dotaţi cu arme sofisticate, bine hrăniţi şi îmbrăcaţi, fiind umiliţi de nişte somalezi desculţi şi flămânzi, ce mânuiau, mai toţi, puşcoace vechi de un secol. Scenele violente, extrem de dure, la care infanteriştii americani au fost supuşi au zguduit şi revoltat America şi lumea civilizată.

Am ajuns la episodul Afganistan, când S.U.A. s-au dus să pedepsească şi să „pacifice” această ţară, ca represalii după atacurile Al-Qaida, din 11 septembrie 2001. Oficial, invadarea a ţintit regimul taliban, care a şi căzut, dar, în scurt timp, au început să apară celule ale sale, ale Al-Qaida şi jihadiştilor, care, treptat, şi-au extins aria de acţiune şi de influenţă asupra populaţiei civile. S-au obţinut şi succese în lupta anti-teroristă, dar, personal, cred că ele s-au datorat mai mult activităţii serviciilor secrete, decât pe câmpul de luptă. Asasinarea recentă, dar în Pakistan, a lui Ussama Bin Laden nu a slăbit acţiunile talibanilor, chiar dacă, de ani buni, în Afganistan luptă trupe din ţări ale N.A.T.O., dat fiind că, din cauza complexităţii şi durităţii situaţiei de la faţa locului, S.U.A. au impus prezenţa unor forţe din alte state membre ale Alianţei, inclusiv din România. A crescut numărul morţilor din rândul acestora, printre ei aflându-se şi români, ceea ce a făcut ca, treptat, unele dintre aceste state să-şi retragă trupele. Militarii români au fost lăsaţi acolo, probabil ca să stingă lumina, la plecare. Dacă mai apucă! Din păcate, situaţia din Afganistan nu s-a liniştit, talibanii au devenit şi mai duri, s-au organizat şi mai bine militar, în multe zone populaţia e de partea lor şi a crescut extraordinar suprafaţa cultivată cu mac din care se face opiu.

Agenţia „France Presse” transmitea că, întrucât nu pot împiedica alegerile prezidenţiale de sâmbătă, „rebelii talibani şi aliaţii lor îşi înmulţesc actele de violenţă, mergând până acolo încât execută copii, instalând astfel un climat de teroare şi discreditând scrutinul”. Ca şi la precedentele alegeri prezidenţiale, august 2009, insurgenţii pot lovi în orice moment şi oriunde. Atunci, ei au tras cu patru rachete „Stinger” (culmea, dintre cele cu care îi dotase C.I.A. pentru a lupta împotriva Armatei Roşii!) în Kandahar, vechea capitală a talibanilor, îngrozind populaţia, care nu s-a dus la urne. Acum, talibanii au cerut boicotarea votului, apoi şi-au înăsprit tonul, anunţând că, pentru a bloca alegerile, pe care le consideră ultimul complot al „invadatorilor occidentali”, vor face totul pentru „a ţine ţara în mâini”, începând prin a ataca militanţii şi funcţionarii electorali. Ulterior, violenţele s-au înlănţuit, la fel ca înaintea scrutinului din 2009. La Kandahar au fost două tentative de atentate sinucigaşe, însă cele mai dure atacuri au avut loc la Kabul, capitala, două dintre ele vizând comisia electorală. Specialiştii susţin că viitorul imediat nu va fi deloc roz, dat fiind că au fost deja atacaţi civili, nu doar birouri de vot din toată ţara. Au fost atacaţi şi străinii, ca acum 10 zile, la „Serena”, hotel de lux din Kabul, folosit de comunitatea internaţională: 9 morţi, din care 4 străini. Sunt anunţate altele, „împotriva hotelurilor şi restaurantelor frecventate de străni”.

Pornind de la cele de mai sus, analiştii susţin că „talibanii par că se îndreaptă spre radicalizare”, ei optând pentru a merge foarte departe pe drumul ororilor. Astfel, în atacul de la hotelul „Serena” au ucis cu sânge rece doi copii, de 6 şi, respectiv, 5 ani. Dacă, în 2009, nu au împiedicat alegerile, atacurile talibanilor şi fraudele masive, acuzate şi acum, le-au făcut haotice, umbrindu-le şi punând sub semnul întrebării legitimitatea lor. Ei se întreabă ce soluţie au acum talibanii şi răspund fără echivoc: „Războiul!”. Este acest război straniu, căruia Claudiu Vulpoiu, compatriotul nostru, olteanul de 41 de ani, cu 6 misiuni glorioase în Irak şi Afganistan, i-a căzut victimă în mod absurd. De ce şi pentru ce? Băsescu, comandantul unei haite de yes-meni şi sicofanţi nu a răspuns!

Cotidianul.ro

7 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta ! Romania ,sa grabit in toate aceste integrari si reforme , dupa 90 , rezultatele acum incep sa se vada . Am intrat intr-un ,, CERC DIAVOLESC ,, ,care detin ,,MALAIUL APROAPE TOT ,, .Asa ca ,cine a vrut si vrea sa intre in acest CERC foarte dubios ,fara a cunoaste tinta-scopul ,este o mare ,mare inselare si marea CAPCANA a 28 de tari ,graba strica treaba si tot viitorul intregului neam . Nu exista oameni in clasa politica cu barbatie ,cu curaj si cu unire pt. binele poporului , motivul ´. lipsa de credinta , dragostea de tara si neam .... Majoritatea peste 80% au devenit niste RAUFACATORI ,JEFUITORI ,HOTI ,INSELATORI PRIN ZECI DE METODE ,IAR JUSTITIA ,NEDREAPTA . Toate aceste aduc urgia-pedeapsa lui DUMNEZEU asupra intregului popor ,semnele se vad ,cine are ochi sa vada . Toate aceste partide sant cu o ideologie straina ,fara DUMNEZEU si mai nou ,strainii care se stiu si corporatiile lor vin cu un sac de bani ,ia cuparat pe iubitorii de argint si lacomii ,facad reguli si legi pt. ei . Mai grav ,cu gazele de sist ,ne fac sa ne batem intre noi ,sa ne tulburam , ne smintim ,stres etc. psihologic si incalca toata CONSTITUTIA /vai noua si copiii ,copiilor nostrii ,daca nu luam masuri mai repede / ...

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mai baiatule tot ce ai scris este dureros de/si adevarat. Problema este ca toti scrieti despre aspecte pe care le cunoastem. Despre cum se pot rezolva aceste probleme nu scrie nimeni un articol complet(sau complect?) .Jos Basescu pentru ca.... , jos Ponta pentru ca.... jos Dracu si jos si fra'su da pe cine mama dracului sa pui in locul lor ? In toti anii de existenta ai DACIEI, sau Romania cum este cunoscuta international, poporul a luptat sa scape ba de un jug ba de altul. Poporul a luptat si ,,descurcaretii'' s-au descurcat. In secolul al XXI-lea dacii , sau poporul Romaniei cum este cunoscut pe plan international , a ajuns sa linga oase ,,sfinte'' pentru trei sarmale si o tuica sau un blid de iahnie cu carnat si un vin iar ,,descurcaretii'' ling funduri de oameni politici ca sa poata fura sau pupa-n fund pe usraeliti ca pe vremuri boierii care voiau sa fie unsi de Poarta Otomana ca domnitori. Zii tu cum vrei sa intrerupi aceasta traditie veche , irationala si nefasta ?

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dar voi interesele cui le reprezenti tu?
    Abuzati de articole anti-occidentale si pupati tot ce e rusesc.
    Nu americanii au ocupat Moldova, ci rusii.
    Nu americanii au deportat cea mai mare parte a populatiei din Basarabia ci rusii.
    Cine a comis masacrul de la Fantana Alba - rusii si ucrainienii.
    Foametea din 47 din Basarabia a facut mai multe victime decat razboiul, cine stapanea - rusii.
    Cine a ucis mii de moldoveni in Transnistria in anii 90 -rusii si ucrainienii. Daca nu stiai in anii 30 singurii rusi de la nistru erau soldati.

    Dar cu siguranta nu poti vorbi despre acestea. Sefii tai de la Moscova nu permit.
    Sa-ti fie rasplata dupa cat bine sau rau faci acestui neam.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @andu
      interesele tarii mele, România, sfâșiată de sioniști prin ciuma bolșevică și prin holera UE-SUA
      pt informarea ta vezi urmatoarele linkuri:
      http://www.apologeticum.ro/2014/04/73-de-ani-de-la-masacrul-de-la-fantana-alba/
      http://www.apologeticum.ro/2011/06/doliu-national-la-implinirea-a-71-de-ani-de-la-rapirea-basarabiei-de-catre-ciuma-bolsevico-iudaica-inceputul-holocaustului-rosu-cel-mai-mare-genocid-din-istoria-omenirii/
      http://www.apologeticum.ro/2010/06/mihai-eminescu-inraurirea-fireasca-a-rusiei-ne-este-stricacioasa/
      http://www.apologeticum.ro/2012/07/romanii-din-basarabia-sunt-dornici-de-unire-cu-tara-mama-romania-dar-sunt-si-destui-rusofili-care-sa-se-opuna/
      http://www.apologeticum.ro/2012/05/basarabia-la-200-de-ani-de-la-anexarea-de-catre-rusia-risca-anexarea-la-uniunea-evreopeana-solutia-unirea-cu-romania-si-iesirea-din-ue/
      http://www.apologeticum.ro/2011/09/basescu-nu-si-doreste-unirea-cu-basarabia-ci-integrarea-ei-in-blestemata-uniune-europeana-coincidenta-rusia-este-de-aceeasi-parere/
      http://www.apologeticum.ro/2013/06/28-iunie-1940-ciuma-bolsevica-rapeste-basarabia-sa-nu-uitam-insa-niciodata-cine-a-inventat-comunismul-nu-rusii/
      http://www.apologeticum.ro/2012/09/uniunea-sovietica-nu-a-disparut-totul-a-fost-o-mare-mistificare-una-din-ramurile-cele-mai-de-varf-ale-masoneriei-comunismul-este-o-mafie-la-nivel-mondial/

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Stimabile,
      Ce fel de istorie ai studiat ?
      Stii cumva cine NE-A VANDUT comunistilor ? Rusii ?
      Stii cine a creat miscarea comunista ? Poporul rus ?
      Stii cat a fost de traumatizat poporul rus de conducerea comunista , care numai ruseasca nu era !
      Stii cumva cate milioane de rusi au omorat evreii rusi comunisti ?
      Stii cumva cine au fost bolsevicii care au furat puterea in Romania ? In niciun caz nu erau RUSI.
      Chiar nu stiu ce ai cu poporul rus care ca si romanii au vost victime ale evreilor comunisti care au sperat ca prin impunerea cu forta a comunismului sa distruGa ORTODOXIA !
      Din pacate , pentru ei, nu au resusit !
      Si pt ca nu au stare, au inceput iar actiuni impotriva tarilor ortodoxe !
      AB

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Acesta e mesajul pe care toti soldatii mercenari si impinsi de guvern la ''sinucidere'' ar trebui sa il priceapa bine de tot. A te duce intr-un conflict unde nu ai ce cauta doar pt ca politica asa aranjeaza lucrurile pentru a forta lucrurile acolo unde nu au ce cauta si asta prin soldati adusi de aiurea care sa se implice cat mai putin emotional si sa execute ordinele venite de departe. Chiar daca aparent e o solutie pentru pr financiare, trebuie sa constientizeze ca nu au ce cauta acolo. Pot sa zica politicienii ca e un mic pret pt a fi membrii aliantei si a avea un sprijin in caz de agresiune. La noi insa nimic nu ajuta impotriva agresiunii economice si administrative aplicate Romaniei. Soldatii trebuie sa refuze categoric orice activitate afara sisa nu uite ca ei exista pt a apara patria romana si nu de ingrasat macul afganistan.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Auzi 'Maximillian,Intreadevar poprul roman a fost in istoria lui ,ba sub jugul ungurilor sau a comunistilor,mai nou fiind sub jugul europenilor si americanelor ,defapt a puterilor "salavatoare" ale occidentului,insa intodeauna au avut /si au rezistat asupririlor datortia scheltului acestuia al neamului ,Biserica Ortodoxa. Poporul roman a rezistat la toate provocarile datoria sustinerii Biserici stramosesti si a pastrat cu Demnitate capul sus.Asa ca "linsul de oase sfinte" pe care il numesti tu ,reprezinta cel mai bine evlavia romanilor pentru Sfintele Moaste ,si apartenenta la predaniile bisericii. Asa ca nu vad de ce incerci sa minimalizezi acestea si ma scuzi ca nu folosesc o jignire pentru tine in acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*