AVERTIZARE asupra noilor cărți de identitate cu cip. Paşii pentru refuzul acestora. Protest în Piața Universității: ”Impunerea actelor cu cip reprezintă o încălcare a libertăţii de conştiinţă”

carte-electronica-de-identitate_refuzAVERTIZARE

Azi, 1 aprilie 2014, intra in vigoare Legea care prevede cartea de identitate electronica biometrica si asa numita carte de identitate simpla care va contine suportul de memorie – cip – de identificare pentru cardul de sanatate. Este evidenta, asadar ca nu avem nici o alternativa pentru a obtine o carte de identitate – fara cip!

Singurul lucru pozitiv in cazul acestei Legi este ca nu ne mai obliga pe toti- chiar si pe cei cu documentele in termenul de valabilitate – sa le schimbam!!

Revoltator este ca apelurile, memoriile adresate Ministerului de resort, prim ministrului Romaniei, fiecarui parlamentar in parte, precum si prezenta societatii civile – 46 de ONG-uri – prin Asociatia pentru Libertatea Romanilor al carei invitat in comisiile de specialitate ale Parlamentului am fost si eu, au ramas fara nici un ecou, ca si cum noi nici nu existam!

Ce se poate face acum:

La nivelul Serviciilor comunitare de evidenta persoanei se recomanda sa stam linistiti intrucat nu au primit aparatura si instructiunile pentru noile carti de identitate. Astfel de asigurari am primit si la introducerea noilor premise de conducere care au plasat cod de bare pe numele nostrum – si s-a dovedit cu totul altceva ulterior!

Mare atentie, Hotararea de Guvern publicata pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne in data de 26 martie 2014, prevede ca acestea se vor emite la nivel centralizat. Aceasta presupune ca datele si preluarea imaginilor se vor face cu aceeasi aparatura care exista si in prezent, la sediul Serviciilor locale dar, cartea de identitate va veni de la Bucuresti, ca si in cazul permiselor si pasapoartelor biometrice.

Avem toate motivele sa fim vigilenti si sa nu credem ceea ce ni se prezinta oficial. Sfatul meu este ca cei care sunt obligati sa isi preschimbe buletinul si nu doresc noul tip de carte de identitate – nici asa zisa carte simpla, c suport de memorie pentru cardul de sanantate – sa fie atenti la formatul documentului care li se va inmana dupa depunerea cererii de preschimbare/eliberare pentru minorii de 14 ani.

In cazul in care va fi de alt tip decat in prezent sa il refuze, adica sa nu semneze de primire si sa depuna cererea denumita plangere prelabila pe care o va adapta fiecare la situatia personala.

Dupa un termen de 30 de zile in care nu se va primi nici un raspuns sau va fi un raspuns negativ, persoana interesata va actiona in instanta de contencios administrativ.

Un model de cerere de chemare in judecata, la acel moment va circula pe internet, conceput de avocati, cu indicatiile necesare, costul este taxa judiciara de timbru de 50 de lei si fiecare se poate reprezenta singur daca nu isi permite un avocat.

In acest timp se impune pastrarea cartii de identitate pe care o detine fiecare iar legitimarea se va face si cu certificatul de nastere, pasaport etc.

Pentru persoanele care nu doresc sa apeleze la instanta, exista portita cartii provizorii de identitate dar pentru aceasta trebuie sa nu fie prezentat Serviciului de stare civila unul dintre documentele obligatorii solicitate pentru eliberarea cartii de identitate. Aici de asemenea, de la caz la caz va trebui fiecare sa isi verifice posibilitatile!

In dezbaterile publice, Ministerul Afacerilor Interne a precizat ca este la curent cu opozitia unui fragment important de populatie si ca stie ca aceasta nici nu va solicita noile documente!!! Ei au motivat astfel ca noua, opozantilor nu ni se incalca libertatea de constiinta!!?

Veti citi insa in cuprinsul Temeiurilor de neconstitutionalitate din plangerea prealabila atasata – gravele incalcari ale legii fundamentale a Romaniei!

PROCEDURA PREALABILA

Cerere

Plângere prealabilă

CĂTRE

Direcţia judeţeană comunitară de evidenţa persoanelor ………………….

Subsemnat………………………………..……………solicit să eliberaţi carte de identitate simplă conform Legii în vigoare până la data de 31.03.2014 întrucât, în raport de propria conştiinţă, nu sunt de acord ca documentele personale de identitate să conţină un mediu de stocare electronic, iar Legea nr.235/2013 care modifică OUG nr.82/2012 – este vădit neconstituţională în acest sens

Motive şi Temeiuri de neconstituţionalitate:

Posed carte de identitate nr…………………………………………………………………………………………………………….

Începând de la data de 1.04.2014 intră în vigoare Legea nr.235/2013 care modifică OUG nr.82/2012 şi prevede ca forme ale actului de identitate cartea de identitate şi cartea electronică de identitate în două variante, şi anume cu două elemente biometrice (imagine facială şi impresiuni papilare a două degete), respectiv cu un singur element (imaginea facială).

Deşi art.16 (3) a OUG nr.82/2012 legiferează un „drept de opţiune” între o carte de identitate (simplă) şi una electronică, faptic această opţiune rămâne doar la nivel normativ-declarativ, fără nici o garanţie reală la care este obligat statul, prin instituţiile sale în condiţiile prevederilor constituţionale exprese conţinute în art.29:

„(1) Libertatea gândirii şi a opiniilor precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă.Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale

(2)Libertatea conştiinţei este garantată”,

precum şi în dispoziţiile art. 26:

„(1)Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată”.

Spunem acest lucru întrucât cartea „simplă” de identitate va conţine obligatoriu un mediu de stocare electronic (cip) pentru cardul de sănătate, element cu care noi nu suntem de acord potrivit convingerilor noastre intime.

Chiar dacă acest cip va reprezenta cardul de sănătate, va fi afectată integral identitatea minorei noastre, întrucât art.17 alin.2 prevede că „În mediul de stocare… care asigură funcţionalitatea cărţii de identitate ca şi card naţional de asigurări sociale de sănătate, se înscriu datele aferente cardului naţional de sănătate, stabilite la art. 331 alin. 1 din Legea nr.95/2006 cu modificările ulterioare…” iar conform art.331 alin.1:

„Informaţiile minime care pot fi accesate de pe cardul naţional de sănătate sunt: a) numele, prenumele, precum şi CNP personal ale asiguratului” etc .

Faţă de dispoziţiile constituţionale care apără şi garantează libertatea de gândire şi de conştiinţă, în acord cu declaraţia drepturilor omului dar şi cu art. 18 din Pactul Internaţional cu privire la Drepturi Civile si Politice[1], alin.1 “Oricine are dreptul la libertatea de gândire, conştiinţă şi religie. Acest drept include dreptul de a avea sau a adopta o religie sau o convingere la alegerea sa (belief of his choice).

alin.1 “Oricine are dreptul la libertatea de gandire, constiinta si religie. Acest drept include dreptul de a avea sau a adopta o religie sau o convingere la alegerea sa (belief of his choice).

alin. 2. Nimeni nu poate fi supus unei constrângeri care să prejudicieze libertatea sa de a avea sau a adopta o religie sau convingere la alegerea sa;

alin. 3 Libertatea de a manifesta religia sau opiniile poate fi supusa doar limitarilor prescrise de lege si care sunt necesare pentru a proteja siguranta, ordinea, sanatatea sau morala publica si libertatile si drepturile altora[2].”

Legiferarea specială a protecţiei libertăţii de conştiinţă este deplin justificată de importanţa deosebită a acesteia pentru existenţa persoanei, fapt atestat de neurofiziologie şi ştiinţa psihiatriei[3]. Conştiinţa individuală reprezintă reflectarea subiectivă a existenţei fiecărui om, având note de unicitate şi irepetabilitate.Henry Ey ca şi K.Jaspers susţin existenţa unui câmp al conştiinţei (alcătuit din ansamblul fenomenelor psihice: percepţie, imaginaţie, sentimente, pulsiuni, activitate motorie, limbaj) care constituie “organizarea personalităţii”. În felul acesta, personalitatea se alcătuieşte din derularea multiplelor cadre ale prezentului iar disoluţiile câmpului de conştiinţă explică sau sunt cauza întregii patologii psihiatrice (a se vedea Studiul Seminar 5 –Psihologie medicală2).Altfel spus, disfuncţiile de la nivelul conştiinţei dau naştere tuturor afecţiunilor de tip psihiatric şi afectiv- ceea ce reprezintă un pericol major pentru sănătatea persoanei.

În acord cu acest principiu al protecţiei speciale a libertăţii de conştiinţă, deja la nivel european, Marea Britanie a renunţat la documentele de identitate electronice,Franta a pronunţat Decizia de neconstituţionalitate nr.652/2012 din 22 martie 2012 privind actele electronice de identitate,fiindcontestată de 200 membri ai parlamentului, în Finlanda, introducerea cardurilor electronice de identitate este considerată un eşec din moment ce numai 300.000 de cetăţeni din 5 milioane vizaţi au optat pentru un astfel de card, în Suedia, situatia este similară, căci numai 100.000 de cetaţeni (1%) utilizau un astfel de card în iunie 2012, Bulgaria, Cipru, Cehia, Danemarca, Irlanda, Lituania,  nu au carduri electronice de identitate pentru populaţie şi nici nu exista planuri privind introducerea lor conform unui studiu al ENISA.

Încă din anul 2004, raportorul Parlamentului European Ole Sorensen a atras atenţia că biometria şi documentele electronice reprezintă un pas către stocarea centralizată şi sistematică a datelor cu caracter personal ceea ce ar echivala cu “utilizarea unui baros pentru a sparge o nucă”. El a evidenţiat faptul că o astfel de bază de date ar afecta protecţia drepturilor cetăţeneşti, în special dreptul la viaţa privată[4] .

În România, societatea civilă este cvasiunanim împotriva actelor de identitate electronice. Un număr de 46 de organizaţii nonguvernamentale, au sesizat Guvernul României în legătură cu această problemă.[5]

Buletinul care conţine un “mediu de stocare” pentru viitorul card de sănătate, încalcă libertatea noastră de conştiinţă, deoarece:

a) conţine date pe care posesorul nu le cunoaşte şi nu le poate vedea;

b) creează premisele unui control din partea statului, care poate deveni uşor un abuz împotriva libertăţii omului.

c) încalcă prevederile constituţionale ale art. 5, alin. 2: cetăţenia nu poate fi retrasă celui ce a dobândit-o prin naştere”.

d) în lipsa acestuia se vor restrânge drepturile civile ale cetăţenilor.

Potenţialul de neconstituţionalitate este evident atâta timp cât forma actului de identitate, aşa cum este legiferată prin Legea nr. 235/2013, ne încalcă dreptul de a ne exercita statutul de cetăţeni ai statului român şi toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din acesta, împrejurare ce vine în contradicţie şi cu dispoziţiile art. 5 alin.2 din legea fundamentală, deoarece, conform Legii 21/1991, art. 22, cartea de identitate face dovada cetăţeniei, şi în relaţiile dintre cetăţeni şi orice alte persoane fizice şi juridice se folosesc, pentru legitimare şi identificare, cărţi de identitate legal valabile. Situaţia creată, astfel cum am motivat mai sus, îl pune pe cetăţean în imposibilitatea de a-şi exercita drepturile prevăzute în următoarele articole din Constituţia României: art. 5, alin. 2, care spune: cetăţenia nu poate fi retrasă celui ce a dobândit-o prin naştere; art. 26, referitor la dreptul la liberă circulaţie; art. 36, alin. 1, referitor la dreptul la vot; art. 37, referitor la dreptul de a alege şi a fi ales; art. 40, alin. 1. referitor la dreptul de asociere; art. 41, referitor la dreptul la muncă; art. 44, alin. 1, referitor la dreptul la proprietate; art. 46, referitor la dreptul la moştenire; la art. 48, alin. 1-2, referitor la dreptul de a întemeia o familie; art. 50, referitor la protecţia persoanelor cu handicap; art. 51, alin. 1, dreptul de petiţionare.

Întrucât, spre deosebire de celelalte acte, precum paşaportul sau carnetul de conducere, purtarea buletinului de identitate şi legitimarea în faţa organelor statului cu acest document reprezintă atât un drept, cât şi o obligaţie, neposedarea sa şi imposibilitatea de a se legitima pot deveni faptă contravenţională. Neposedarea actului de identitate îl privează pe posesor de posibilitatea apărării în instanţă prin exercitarea art. 21, alin 1 şi vine în contradicţie flagrantă cu art. 21,alin. 2, care spune nici o lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept [de a accede la justiţie].

În plus, este evident că în lipsa cărţii de identitate valabile, imi restrange toate drepturile cetatenesti, astfel ca o contest.Expunerea de motive care priveşte securitatea suplimentară, condiţiile impuse de normele europene etc., sunt simple susţineri pe care le-am demontat deja prin prezenta cerere şi prin documentaţia pe care o voi depune.

Dispoziţiile art. 53, alin. 1 din Constituţia României prevăd strict limitativ situaţiile în care se poate restrânge exerciţiul unor drepturi şi libertăţi… „numai dacă se impune pentru apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii, ori a moralei publice, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale, prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav”. Nici una dintre aceste situaţii nu poate fi invocată pentru a justifica legea pe care o contestăm sau pentru a beneficia de restricţiile libertăţii de conştiinţă, expuse mai sus în Pactul internaţional al Drepturilor Civile şi Politice. Or, aşa cum am arătat deja, atâta timp cât ţări europene cu tradiţie democratică (Marea Britanie, Franţa etc)  au renunţat la sistem, considerând că nu le afectează securitatea naţională, este evident că impunerea în România numai a cărţilor de identitate care să conţină un cip, fără alternativă este o măsură care urmăreşte îngrădirea libertăţii.

Nici alin.2 al art.53 nu are aplicabilitate pentru că „restrângerea drepturilor şi libertăţilor trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o… şi să nu aducă atingere existenţei dreptului însuşi”.

Mai mult decât atât, în conformitate cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, art. 11, preluată de art. 6, alin 2 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului “orice persoană acuzată de vreo infracţiune este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi stabilită legal”. Acest principiu se traduce în Constituţia României în art. 23, numit Libertatea individuală, alin. (11), în care se spune: “Până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată”. Metodologia de colectare, stocare şi utilizare a informaţiilor biometrice consideră posesorul un prezumtiv infractor, fiind o încălcare a art. 23 (11), deoarece impunerea unui document care permite urmărirea, controlul, stocarea în mediu electronic a oricărei informaţii despre persoana posesoare nu poate fi admisă decât în cazul în care acea persoană este suspectată sau este chiar autoare de fapte penale şi, în nici un caz nu poate fi acceptat de cetăţeni liberi care se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

În concluzie: solicit sa eliberati carte de identitate în format existent până la momentul 31.03.2014.

Prezenta reprezintă şi plângere prealabilă în condiţiile Legii contenciosului administrativ astfel că în situaţi în care nu veţi răspunde pozitiv solicitării noastre voi sesiza instanţa competentă şi voi solicita şi daune interese precum şi cheltuieli de judecată.

Data,                                                             Semnătura,

1Adoptat şi deschis spre semnare de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite la data de 16 decembrie 1966, intrat în vigoare la data de 23 martie 1976, cf. art. 49, pentru toate dispoziţiile cu excepţia celor de la art. 41, care au intrat în vigoare la data de 28 martie 1966, pe care România la ratificat prin Decretul nr. 212 din data de 31 octombrie 1974, publicat în „Buletinul Oficial al României“, Partea I, nr. 146 din data de 20 noiembrie 1974.
[2]https://www2.ohchr.org/english/law/ccpr.htm).
[3]https://biblioteca.regielive.ro/seminarii/psihologie/tulburari-de-constiinta-29791.html Conştiinţa este un atribut definitoriu al umanităţii, cea mai evoluată formă de reflectare psihică a lumii obiective, caracterizată prin raţionalitate şi aprehensiunea propriei identităţi a individului. Prin urmare,  conştiinţa desemnează activitatea psihică raţională, însoţită permanent de apercepţia Eului, ca agent unic, indivizibil şi inconfundabil al tuturor actelor sale psihice (Gorgos,.1987). Conştiinţa individuală reprezintă reflectarea subiectivă a existenţei fiecărui om, având note de unicitate şi irepetabilitate. K Jaspers consideră conştienţa ca fiind „viaţa psihică la un moment dat”, fiecărui moment corespunzându-I o experienţă trăită în corelaţie cu o anumită ordine sau claritate a conştiinţei. Modelarea experienţelor trăite „aici şi acum” (Henry Ey) se face în raport cu întreaga experienţă existenţială anterioară a subiectului. Conştiinţa este un domeniu fundamental de definiţie al psihismului, conferindu-i acestuia specificitate umană şi deosebindu-l decisiv şi calitativ de orice altă manifestare cerebrală.
[4] A se vedea Anexa 1O analiză comparativă a României cu alte state în care deja s-a experimentat proiectul actelor electronice.
[5]Memoriu la proiectul de Lege pentru aprobarea OUG nr.82/2012, către Guvern

de judecător Carmen Păduraru Chirilă | saccsiv

Mircea Radea, istoric: ”Impunerea actelor cu cip reprezintă o încălcare a libertăţii de conştiinţă”

De la 1 aprilie vor fi eliberate cărţi de identitate biometrice, care vor conţine, pe lângă datele de identificare deja existente şi în actualele buletine, date biometrice ale titularului, cum ar fi imaginea facială şi imaginile impresiunilor papilare a două degete.

Mai multe asociaţii civice au organizat un protest în Piaţa Universităţii împotriva introducerii actelor biometrice. ”Impunerea oricărui document care conţine cip biometric duce pe de o parte la încălcarea dreptului la unicitate personală şi la dreptul de a fi singurul care poate dispune şi lua decizii pentru propria persoană. Pe de altă parte expune fiecare om la posibilitatea furtului identităţii”, explică istoricul Mircea Radea, unul dintre protestatari, într-un interviu acordat Epoch Times.

Ce libertăţi şi drepturi încalcă introducerea actelor de identitate biometrice?

Introducerea cipurilor în documente conduce către crearea unei a două identităţi pentru fiecare om. Spre deosebire de documentele clasice, în care se regăsesc numai numele, adresa şi o fotografie obişnuită, noile documente vor include şi amprenta digitală, oculară şi facială, totul sub formă de cod cifrat.

Nimeni, nici autorităţile statale, nici cele suprastatale şi nici posibilii infractori electronici, nu au dreptul să cunoască şi să deţină aceste informaţii, indiferent de scop şi de siguranţa pe care o declară cu privire la păstrarea lor. Şi să nu uităm că orice sistem creat de om nu poate fi perfect şi aşa cum s-a întâmplat de multe ori cu sistemul electronic bancar şi sistemul de păstrare a datelor personale poate fi spart, iar scurgerea de informaţii dintr-o bază cu date biometrice este mult mai gravă decât dintr-o bază de date cu informaţii obişnuite de evidenţă a populaţiei.

Impunerea oricărui document care conţine cip biometric expune fiecare om la posibilitatea furtului identităţii cu toate consecinţele ce derivă din acest fapt.

În ce măsură au cetăţenii posibilitatea de a alege după 1 aprilie 2014 între cărţi de identitate biometrice şi cele clasice?

Aşa cum reiese din informaţiile difuzate de presă, de la 1 aprilie se va putea alege între 3 tipuri noi de acte de identitate însă toate conţin cip, diferenţa fiind numai numărul de date înscrise în acesta.

Astfel în varianta cea mai simplă pe cip vor fi puse numai numele, adresa şi datele din carnetul de sănătate, în varianta intermediară se va adăuga şi semnătura electronică şi în varianta completă, pe lângă toate aceste informaţii vor fi adăugate şi amprentele.

Din câte se pare, nu va mai exista posibilitatea să alegem şi varianta clasică fără cip decât poate doar în variantă temporară de un an de zile ceea ce reprezintă o discriminare flagrantă pentru cine nu vrea să accepte ca identitatea lui să nu fie dublată. Mai mult din câte am văzut tot în prezentările de la televiziuni, acestea vor avea un cod de bare ceea ce este la fel de neacceptat.

Cum credeţi că interferează statul în viaţa privată a cetăţeanului prin noile documente biometrice?

În primul rând cipurile biometrice pot fi detectate şi citite şi de la distanţă chiar dacă acest aspect uneori se tăgăduieşte. Nimeni nu are dreptul să ştie când şi unde mă aflu. Apoi o dată ce există informaţie înmagazinată în cip există şi cititoare pentru acestea şi cum tehnica nu va rămâne niciodată monopol de stat mai devreme ori mai târziu, voit sau nevoit, acestea pot ajunge şi în mâna cui nu trebuie. Nimeni nu are dreptul să cunoască datele mele personale (inclusiv cele de sănătate) fără acordul meu.

Ce mesaj doriţi să transmiteţi societăţii româneşti prin acest protest?

Toţi românii trebuie să fie conştienţi de pericolul la care se expun prin acceptarea acestui tip de documente indiferent că este vorba de buletin, paşaport, carnet de sănătate şi orice alt document personal. Dacă suntem conştienţi că ceva nu este bun trebuie să ne opunem şi în consecinţă pericolul implicit poate fi oprit şi îndepărtat. Dacă nu facem nimic, atunci acceptăm implicit o decizie care vine din afară şi care ne afectează direct pe fiecare dintre noi.

Eu îi îndemn pe toţi românii să nu accepte niciuna dintre noile variante de documente care conţin cip sau cod de bare indiferent de câte informaţii sunt stocate în acestea. Să nu uităm că cei care conduc vremelnic România nu sunt stăpânii ţării, ci doar administratorii ei. Noi suntem stăpâni în propria ţară şi nimeni nu are dreptul sa să ne impună măsuri îndreptate împotriva noastră şi care în final vor duce la expunerea fiecăruia dintre noi la acţiuni ţintite, ce pot veni atât din interiorul administraţiei statului cât mai ales din afara ei, aici având în vedere în primul rând noi reţele infracţionale ce se pot dezvolta pe baza furtului şi utilizării acestor date – mai ales cele de sănătate.

Mesajul meu este: Conştiinţa este o cetate aşezată în faţa tuturor răutăţilor. Românii nu trebuie să lase să li se fure şi identitatea, după ce li s-au furat toate bogăţiile şi resursele ţării.

Mircea Radea este istoric şi vicepreşedinte al Asociaţiei România Vie.

| epochtimes

Protest contra actelor cu cip: ”practici totalitare, discriminatorii, specifice societăților de tip orwellian”

Asociația Basarabii, Cercul Studențesc ”Floarea de Foc” și Asociația pentru Revigorarea Tradiției protestează împotriva obligativității actelor biometrice, cu cip, pe care le consideră ”practici totalitare, discriminatorii, specifice societăților de tip orwellian, care în mod evident limitează libertatea fiecăruia dintre noi și ne obligă la expunerea riscantă a datelor personale”.

De asemenea, cele trei asociații au anunțat că au depus la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării o petiție, întrucât introducerea acestor tipuri de acte reprezintă un act de discriminare la adresa ”tuturor celor care, pe criterii de libertate a conștiinţei, refuză să accepte actele de identitate electronice şi implicit controlul excesiv şi nefondat al statului”.

Comunicatul integral:

Duminică, 30 Martie 2014, de la orele 17:00, a avut loc în Piața Universității din București, un protest al românilor ce se opun limitării libertății fiecăruia dintre noi. După cum se cunoaște, începând cu data de 1 Aprilie 2014, în România actele de identitate vor avea o nouă formă, cu cip, în care vor trebui stocate date precum semnătura electronică și amprentele fiecăruia dintre noi.

Mai mult decât atât, persoanele care optează pentru eliberarea documentelor de identitate în forma cunoscută în prezent (fără cip) vor fi nevoite să reînnoiască documentele în fiecare an, o practică cu caracter evident discriminatoriu.

Considerăm pe bună dreptate că acestea sunt practici totalitare, discriminatorii, specifice societăților de tip orwellian, care în mod evident limitează libertatea fiecăruia dintre noi și ne obligă la expunerea riscantă a datelor personale.

La protest au participat aproximativ 80 de persoane care au semnat scrisoarea atașată, ce va fi depusă spre analiză și competentă soluționare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (C.N.C.D.).

Petiția depusă la sediul CNCD:

De la 1 aprilie 2014 Ministerul Afacerilor Interne a introdus un nou model pentru actele de identitate. Conform Legii nr. 235/2013, la data punerii în circulaţie a cărţii electronice de identitate, cetăţenii români pot opta fie pentru eliberarea unei cărţi de identitate clasice, fie pentru eliberarea cărţii electronice de identitate.

Conform ultimelor informaţii furnizate de către MAI, de la 1 Aprilie se va putea alege între 3 tipuri noi de acte de identitate însă toate de tip electronic conţinând cip, diferenţa fiind doar numărul de date înscrise în acestea.

Astfel în varianta cea mai simplă pe cip vor fi puse numele, adresa şi datele din carnetul de sănătate, în varianta intermediară se va adăuga şi semnătura electronică şi în varianta completă, pe lângă toate aceste informaţii vor fi adăugate şi amprentele.
Actul de identitate clasic nu va mai putea fi primit decât în varianta unui act de identitate temporar, valabil un an.

Considerăm că această tendinţă de supra-control manifestată de stat şi Uniunea Europeană (prin standardele recomandate de către aceasta) duce către atribuirea “prezumţiei de vinovăţie” şi imixtiunea în viaţa privată a fiecăruia, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a celor mai elementare drepturi ale omului. Solicităm CNCD să se sesizeze faţă de aceste măsuri ce conduc la discriminarea tuturor celor care, pe criterii de libertate a conștiinţei, refuză să accepte actele de identitate electronice şi implicit controlul excesiv şi nefondat al statului.

Libertatea conştiinţei este garantată de Constituţia României în art. 29, alin. 2. Prin obligaţia de a accepta un act de identitate electronic (cu cip sau cod de bare, pe care sunt inscripţionate datele şi caracteristicile fiecărei persoane) se încalcă libertatea conştiinţei tuturor celor care se consideră a fi persoane unice şi nu pot accepta existenţa unei a doua “entităţi” în mediu virtual cu aceleaşi caracteristici ca ale sale.

Statul nu are dreptul să își trateze cetățenii ca posibili infractori, ne manifestăm împotriva transformării societății în antecamera unui posibil spațiu concentraționar ideologic.

Considerăm totodată că preluarea tuturor datelor ce au un caracter personal şi stocarea lor pe suport electronic reprezintă un pericol şi un atentat la siguranţa fiecăruia dintre noi.

În consecinţă solicităm CNCD să ia măsuri prin care să se asigure eliberarea în continuare şi pe termen nelimitat a documentelor de identitate clasice (fără cip sau cod de bare) şi cu termen de valabilitate normal pentru toţi cei care nu vor să accepte documentele electronice de identitate.

| activenews

11 comments

  1. Iacoboaie Radu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    APEL CĂTRE FRAȚII ORTODOCȘI

    1 APRILIE 2014! E ziua păcălelii sau mințirii tuturor românilor? Aceasta este ziua în care se introduc la noi actele de identitate cu cip!...
    Cunoașteți poate faptul că nu este vorba despre un cip oarecare, inofensiv, ci de unul de URMĂRIRE ȘI CONTROL, care conține date biometrice, inclusiv informații MEDICALE (include cardul de sănătate)! Este un adevărat dosar la purtător, asemenea celui de la Securitate, doar că este unul electronic! În fapt, aceste cipuri urmăresc cu totul alte scopuri decât ni se spune: supravegherea, controlul, anularea libertății de exprimare și discriminarea ortodocșilor, înjosirea ființei umane (cipuită precum animalele)...
    Cei care se opun globalizării și Noii Ordini Mondiale antihristice sunt cei vizați în primul rând și vor putea fi mai ușor ELIMINAȚI în acest fel.
    Frați ortodocși, după cum vedeți, prigoana continuă. ,,Fericiți cei prigoniți...”

    NU PRIMIȚI ACESTE ACTE SUB NICIO FORMĂ! Este mare păcat. Faceți ascultare de marii duhovnici și monahi, preoți, care au luat atitudine curajoasă și hotărâtă împotriva aplicării cipurilor la om. Urmăriți filmul documentar ,,Mari duhovnici și monahi spun NU cipului”.
    Din punct de vedere duhovnicesc, este mare păcat să ne vindem libertatea - un dar divin și sufletul. Chiar dacă autoritățile, presate de forțe oculte din exterior, ne forțează, să facem tot posibilul să nu le luăm!

    Cei care au nevoie acum de buletine sau de preschimbarea lor, să facă plângere prealabilă pentru că nu li se oferă alternativa buletinului de tip vechi (fără cip) după modelul oferit de doamna Carmen Păduraru (accesați articolul respectiv pe blogul saccsiv sau numele ei pe Google Romania). După cele 30 de zile necesare soluționării cererii, se poate face proces în contencios administrativ împotriva autorităților emitente a acestor documente. Aceasta este soluția legală.
    Sperăm ca în câteva săptămâni să organizăm și mitinguri de protest de amploare în toată țara.

    Doamne ajută! Cu noi este Dumnezeu...

  2. Iacoboaie Radu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fraților, am descoperit un documentar excepțional pe blogul Creștinism ortodox: Documentar despre ecumenism unirea cu ereticii produsul masoneriei si al iudaismului, și pe care vi-l recomand cu toată căldura, pentru că merită!

    Ecumenismul este CEL MAI PERFID ATAC ÎMPOTRIVA ORTODOXIEI! Ecumeniștii încearcă să se folosească de Biserica Ortodoxă împotriva lui Hristos! Fiind cea mai mare problemă pentru Biserică iar fiecare dintre noi reprezentăm un mădular al ei, se cuvine să respingem până și ideea de ecumenism!

    Fapt fără precedent în epoca contemporană (știm că un alt episcop ortodox român, episcopul Atanasie a trecut la Uniație în Ardeal cu mai bine de două secole în urmă), episcopul Banatului NICOLAE CORNEANU s-a împărtășit într-o biserică catolică! Acest fapt, dacă nu a făcut obiectul Sfântului Sinod al BOR, măcar să fie tranșat la viitorul Sinod pan-ortodox din 2016.
    Această abatere gravă de la dreapta caredință nu a fost nici măcar suficient mediatizată. De ce? Pentru a nu fi tulburate mișcarea ecumenică, apele ecumenismului, adică ale ,,religiei viitorului”, cum spunea foarte clar părintele Serafim Rose.
    Mai trebuie adăugate declarațiiile recente ale episcopului Nifon al Târgoviștei, care a stârnit reacția Mitropolitului Serafim al Pireului din Grecia!

    Doamne ajută!

  3. Iacoboaie Radu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Radu Iacoboaie – DE CE NU TREBUIE SĂ PRIMEASCĂ ORTODOCȘII ACTELE CU CIP
        
        În acest articol ne vom rezuma la argumentele de natură teologică, pentru întărirea fraților noștri ortodocși în încercările mai grele care ne așteaptă. Precizăm că, cei care nu împărtășesc credința noastră dar refuză cipurile au alte argumente binevenite și ele, pe care le cunoaștem în general.
        Primul text de referință și pe care nu-l putem exclude sub nicio formă este însăși Sfânta Scriptură, în care găsim Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul. Aici, în capitolul 13, intitulat Fiara, care se ridică din mare, defăimează pe Dumnezeu și dă război sfinților. O altă fiară, proorocul mincinos, se ridică din pământ. Numele celei dintâi: 666), descoperim versetele 16-18:
        ,,16. Și ea (fiara, satana – n.a.) îi silește pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi, ca să-și pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte,
        17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
         18. Aici este înțelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Și numărul ei este șase sute șaizeci și șase.”
         În special părinții și monahii athoniți, precum Părintele Paisie Aghioritul, au identificat deja în cipurile de urmărire actuale (atașate buletinelor, pașapoartelor, permiselor de conducere) semnul premergător pecetluirii (,,semnul”, aplicat pe mână sau frunte, prin cipurile implantate). Iar acestea sunt într-adevăr realizate cu o tehnologie de vârf diabolică, (conținând într-un mod mai mult sau mai puțin explicit cifra 666, care este ,,numele fiarei, sau numărul numelui fiarei”). Spunem că această tehnologie este diabolică datorită scopului pe care și l-a propus și anume: îndepărtarea omului față de Dumnezeu. Iar cine sunt vizați în primul rând? Ortodocșii, pentru dreapta credință.
         Care este numele fiarei? Este chiar satana. Vedem că acest cuvânt conține exact șase sunete sau litere. Iar numărul numelui fiarei este 666, adică un fel de CNP. Așa cum fiecare cetățean are un Cod Numeric Personal, pentru a fi identificat mai ușor în anumite baze de date ale instituțiilor statului, tot astfel satana are un număr, numai că el și l-a ales, nu i-a fost impus. Satana a venit cu această idee de cipuire a oamenilor, pentru a arăta că aceștia îi aparțin și că i se închină lui. Și se vede din faptul că mai întâi a fost cipuirea animalelor din stăpânirea omului, iar mai pe urmă a venit și rândul oamenilor să fie cipuiți, numai a acelora care se lasă amăgiți de diavol. De fapt, Lucifer nu are în stăpânire decât ,,deșertăciunile” acestei lumi, și nu poate decât să-i ispitească pe oameni. Doar sufletele din iad sunt aflate sub stăpânirea lui.
         Și să nu uităm că în închisorile comuniste și nu numai, omul nu mai avea dreptul la numele său și identitatea lui (mai ales cea creștin-ortodoxă), ci era mereu identificat prin numărul pe care l-a primit, ceea ce reprezintă o înjosire și o depersonalizare a omului.
         Acest 666 a fost ales desigur pentru conține anumite semnificații. El simbolizează atât legiunile de demoni (răsturnate din 999, legiunea a noua fiind cea din care a căzut Lucifer și cei care l-au urmat), cât și numărul de talanți plătiți ca bir regelui Solomon de către popoarele supuse lui, cât și actuala putere iudaică a evreilor sioniști, care consideră că sunt încă poporul ales și sunt îndreptățiți să conducă și să domine întreaga lume.
         Prin aceste cipuri, devenim numere fără vreo importanță, ,,înrobiți unui sistem satanic”, după cum îl numește părintele Iustin Pârvu. Lumea se transformă într-o închisoare, în care temnicerii sunt evreii sioniști și francmasonii, singurii care desigur nu își vor pune cip, pentru că sunt slugile antihristului.
         Credem că antihristul, de care vorbesc Apocalipsa și alte profeții, s-a născut deja. Pentru că actualul Papă Francisc este proorocul mincinos. La polul opus este Sfântul Ioan Botezătorul, care a pregătit calea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Citiți cu atenție capitolul 13 (versetele 11-15) și gândiți-vă la anumite fapte ale actualului Papă, cum ar fi anumite declarații publice, spălarea și sărutarea picioarelor unor pușcăriași și a unei femei musulmane…
         De ce nu trebuie să primească ortodocșii actele cu cip? Dacă nu v-au convins până acum argumentele de mai sus, scrise pe înțelesul tuturor, să ținem seama atunci de faptul că această sclavie electronică ne lipsește în primul rând de atributul libertății, de liberul arbitru primit ca dar sau consecință a gustării de către protopărinți (Adam și Eva) din pomul cunoștinței binelui și răului.
         Apoi, dacă noi am primi buletinele electronice, ne va fi ulterior aproape imposibil să mai renunțăm la ele iar datele pot fi folosite pentru a ne obliga să primim și pecetea (biocipul sau microcipul implantat în corpul uman pe mână și frunte). Deja sunt aplicate parțial (în SUA, Marea Britanie, unor militari, polițiști, bolnavi etc.) sau chiar primite de bună voie. Este vorba despre biocipurile marca VeriChip, acceptate de unele persoane care consumă droguri sau se tem de răpiri și există desigur și alte cazuri. Se încearcă chiar convingerea opiniei publice pentru implantarea biocipului la toți copiii care se nasc!…
         Dacă nici așa nu v-am putut convinge, eu nefiind decât un simplu mirean, atunci luați aminte măcar la părerile și sfaturile marilor duhovnici care s-au pronunțat deja ferm și curajos împotriva cipurilor de urmărire și control a omului, ierarhilor Bisericii Ortodoxe din România (precum fostul Mitropolit Bartolomeu Anania), din Grecia (precum Mitropolitul Serafim de Pireu) și din alte țări ortodoxe, preoților (precum Mihai Valică) și monahilor înduhovniciți în frunte cu părintele arhimandrit Iustin Pârvu, cel care a tras semnalul de alarmă încă din anul 2009.
         Sunt oare ei în erezie sau sunt în erezie mai degrabă cei care încearcă să convingă lumea că aceste cipuri nu reprezintă niciun pericol? Uitați-vă și analizați singuri și cu multă atenție cine sunt cei care promovează la noi actele cu cip: cei care dețin blogul razboiintrucuvant și alte câteva, monahul Teofan Popescu din mănăstirea Putna, Răzvan Bucuroiu, Răzvan Codrescu, Claudiu Târziu, Dan Puric și alții…

    • Valentin Dorneanu

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

      DECI SI LA MANASTIREA PUTNA SUNT FRATI MINCINOSI, ERAM SIGUR!

      SFANTUL PAVEL SPUNE DESPRE EI! FERITI-VA DE PROFETII MINCINOSI SI IN ACELASI TIMP SA VA FERITI SI DE FRATII MINCINOSI!

      SUNT FOARTE PERICULOSI SI EI!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Da, suntem multi credinciosi dar marea majoritate din pacate doar cu numele, nu si cu fapta… Trebuiau sa fie mitinguri si sa iesim 2-3 milioane in strada sau chiar mai multi in toate orasele mari din Romania. Omul e dupa avere,confort si cand ii zici “Mai omule actul de identitate cu cip e drum fara intoarcere, te aliezi cu diavolul” Zice: “Ok, nu il voi lua si gata.” Dar apoi ii zici: “Atunci sa ne intarim in credinta ca sa rezistam, o sa vina vremea sa parasim case, servicii, nu ne va mai angaja nimeni fara buletin si chiar putem risca inchisoarea” Atunci omul zice: “Aaaa nici chiar asa, eu sunt credincios, lasa ca cipul nu-i chiar asa rau, nu-i asa mare pacat”. ASA E OMUL!! Cand da de greu se retrage… Trebuie sa luptam pana la capat, nu cand dam de greu sa il parasim pe Iisus Hristos, ca nici El nu ne-a parasit niciodata si nici nu ne va parasi! Sa fim constienti ca ne asteapta vremuri GRELE si sa rabdam cu ajutorul Domnului. Confortul e de la diavol. Nimeni nu a intrat in Rai printr-o viata confortabila.

  4. LegionarulOrtodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://stareanatiunii.com/declaratia-socanta-a-unui-calugar.html

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Chiar la acest motiv -siguranta nationala, e posibil sa faca referire Sistemul pt a ne refuza actul de id simplu.
    Citez din articol...
    "Constituţia României prevăd strict limitativ situaţiile în care se poate restrânge exerciţiul unor drepturi şi libertăţi… „numai dacă se impune pentru apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii, ori a moralei publice, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor; (...)"

    O astfel de reactie am primit deja din partea guvernului unei tari vestice unde am cetatenie, la incercarea mea de a refuza cipul.
    Traducerea in româna a acelei reactiii suna cam asa...
    “Constituţia şi reglementările internaţionale obliga legislativul să ia în considerare principiile si obiectiile pe motive de constiinta impotriva includerii identificatorilor biometrici într-un document de călătorie. Dar acest lucru nu trebuie să stea in calea crearii unui document de identitate sigur. Deci, este de o importanță majoră pentru societate ca frauda si abuzul de documente de călătorie sa fie prevenite. Prin urmare, nu este nicio excepţie posibila pentru oamenii cu obiecţii de constiinta religioasa.” (Sic)

    Deci, in consecinta, in societatea actuala, siguranta materiala e mai importanta decat siguranta spirituala/sufleteasca.

    • Iacoboaie Radu

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Ar trebui să depună cineva acțiune la Curtea Constituțională, pentru că încălcarea articolelor privind drepturile și libertățile cetățenești...
      Cei care primesc buletinele cu cip, nu vor mai avea aceeași libertate de exprimare.
      Doamne ajută!

  6. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    eu ii blestem pe cei ce fac aceste acte si nu au binecuvantare

    • Iacoboaie Radu

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Blestem? Și în Postul Mare? Aveți grijă, că nu-i de joacă cu lucrurile acestea. Ele se pot întoarce împotriva celui care blestemă...
      Dumnezeu să ne ajute să trecem cu bine Postul. Doamne ajută!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Va veni vremea cand nu o sa mai avem alternative si va trebui sa refuzam buletinul cu cip si sa ramanem fara acte.
    Da, suntem multi credinciosi dar marea majoritate din pacate doar cu numele, nu si cu fapta… Trebuiau sa fie mitinguri si sa iesim 2-3 milioane in strada sau chiar mai multi in toate orasele mari din Romania. Omul e dupa avere,confort si cand ii zici “Mai omule actul de identitate cu cip e drum fara intoarcere, te aliezi cu diavolul” Zice: “Ok, nu il voi lua si gata.” Dar apoi ii zici: “Atunci sa ne intarim in credinta ca sa rezistam, o sa vina vremea sa parasim case, servicii, nu ne va mai angaja nimeni fara buletin si chiar putem risca inchisoarea” Atunci omul zice: “Aaaa nici chiar asa, eu sunt credincios, lasa ca cipul nu-i chiar asa rau, nu-i asa mare pacat”. ASA E OMUL!! Cand da de greu se retrage… Trebuie sa luptam pana la capat, nu cand dam de greu sa il parasim pe Iisus Hristos, ca nici El nu ne-a parasit niciodata si nici nu ne va parasi! Sa fim constienti ca ne asteapta vremuri GRELE si sa rabdam cu ajutorul Domnului. Confortul e de la diavol. Nimeni nu a intrat in Rai printr-o viata confortabila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*