Locuitorii Crimeii vor în procent de 93% unirea cu Rusia. Ucraina și Rusia au semnat un armistițiu

Majoritatea a votat pentru secesiunea Crimeii

REZULTATE REFERENDUM CRIMEEA. Potrivit primelor rezultate la ieşirea de la urne, după încheierea procesului de votare, locuitorii Peninsulei Crimeea au votat în proporţie de 93 la sută în favoarea secesiunii şi numai 7 la sută în favoarea menţinerii actualului statut al crimeii, ca parte a Ucrainei,  informează The Guardian.
În cadrul scrutinului, locuitorii din Crimeea au avut de ales dacă vor trecerea teritoriului autonom al Ucrainei în Federaţia Rusă sau dacă vor să rămână în continuare o regiune a Ucrainei, însă cu o autonomie extinsă.
Niciuna dintre întrebările de pe buletinul de vot nu le-a dat cetăţenilor posibilitatea de a opta pentru excluderea controlului Rusiei asupra Crimeii.
Un milion şi jumătate de cetăţeni cu drept de vot au fost chemaţi, duminică, la urne. Ei nu au ales menţinerea statutului actual al regiunii, care presupune o subordonare faţă de Kiev.
Uniunea Europeană şi SUA consideră votul ilegal şi ilegitim
Într-un comunicat de presă, preşedinţii Consiliului European şi Comisiei Europene au precizat că rezultatul referendumului din Crimeea nu va fi recunoscut şi au ţinut să sublinieze că miniştrii de Externe din cadrul blocului comunicar vor adopta, luni, noi sanţiuni, în cadrul Consiliului Afaceri Externe.

La rândul lor, Statele Unite “resping” referendumul care s-a desfăşurat duminică în Crimeea pentru alipirea la Rusia, un scrutin “contrar Constituţiei ucrainene”, organizat “sub ameninţări cu violenţe” din partea Rusiei,“Acţiunile Rusiei sunt periculoase şi destabilizatoare”, a declarat Jay Carney, un purtător de cuvânt al Executivului american, într-un comunicat. “Consiliul de Securitate (al ONU) a recunoscut această stare de fapt, sâmbătă, într-o rezoluţie căreia numai Rusia i s-a opus”, a adăugat el.

Şi preşedintele României, Traian Băsescu, a anunţat că România “consideră ilegal referendumul în curs de desfăşurare în Crimeea şi nu va recunoaşte rezultatele acestuia“, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

| romaniatv.net

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ legat de Crimeea. Decizii IMPORTANTE luate la Kiev şi Moscova

Ucraina și Rusia au ajuns la un acord privind un armistițiu în Crimeea până la 21 martie, susţin autorităţile de la Kiev. Anunţul vine chiar în ziua în care în Crimeea are loc un referendum privind alipirea la Rusia. Ministerele Apărării din Ucraina și Rusia au căzut de acord asupra unui armistițiu în Crimeea până la 21 martie, a anunțat duminică ministrul Apărării ucrainean Ihor Teniuk. “S-a ajuns la un acord cu Flota Rusă a Mării Negre și cu Ministerul rus al Apărării cu privire la un armistițiu în Crimeea până la 21 martie”, le-a spus Teniuk jurnaliștilor la Kiev, pe marginea unei reuniuni de cabinet.

“Nicio măsură nu va fi luată împotriva instalațiilor noastre militare în această perioadă. Drept urmare, unitățile noastre militare efectuează operațiuni de aprovizionare”, a adăugat înaltul responsabil. Președintele SUA, Barack Obama, a declarat vineri că speră într-o soluționare pe cale diplomatică a crizei din Ucraina și a avertizat că vor fi consecințe pentru Rusia în cazul unui eșec pe această cale.

| romaniatv.net

Iată ce înseamnă autonomia unui teritoriu din cadrul unui stat, cum se vrea la noi autonomia “Ținutului secuiesc”. Mai urmează apoi ca ungurii din acest ținut să voteze alipirea la Ungaria, fiind sătui de corupția politicienilor noștri. “Ținutul secuiesc” nu a existat și nu trebuie să existe!

No comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu cred ca e gresit a pune echivalenta intre Ortodoxie si politica rusa. Sa nu uitam ca rusii ne-au luat Basarabia in 1812, deci "fratii" rusi nu prea ne-au fost frati. Cine e intr-adevar nationalist nu poate fi prorus.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Se fac confuzii voit in diverse regiuni cu intentii separatiste din interior sau din afara. In cazul Romaniei , Ungaria doreste fragmentarea teritoriului si pas cu pas isi mareste influenta in zona urmarind planuri de expansiunein zona. Crimeea e o regiune fosta rusa, locuita majoritar de rusi. Problema e ca rusii nu vor renunta la influenta in zona, iar istoria rusa si ucraineana nu poate fi rupta de interesele mercantile ale europei. Europa are nevoie de piata de desfacere si oameni , lucru care afecteaza interesele Rusiei in zona. Chiar daca ne-ar place sa nu fim la granita cu Rusia, pt ca oricum NATO nu ne va apara, problemele cu Rusia in cazul asta vor fi mai mari. Europa nu intelege ca aici e o mentalitate diferita si nu va reusi sa supuna aceasta regiune, doar sa o distruga, asa cum si in Romania si-a impus legile si a adus la sapa de lemn o tara industrializata si cu o economie sanatoasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*