VIDEO: Prospectiuni SA – demonstratie de tupeu si minciuna sub privirile ingaduitoare ale autoritatilor nemtene

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zxGfVUvPyxI]

Dupa ce la Razboieni un copil s-a impiedicat vineri cu schiurile de firele la capatul carora era atasat explozibil, am mers si noi sambata la fata locului sa vedem despre ce e vorba, mai ales ca cei de la Prospectiuni SA au anuntat ca vin sa dezamorseze respectivii explozibili.
Ce am vazut si filmat  noi iar autoritatile nemtene nu vor sa vada sub nici o forma ?
1. Am vazut explozibili ingropati in locurile unde se joaca copiii fara sa existe absolut nici un semn care sa indice pericol sau cineva care sa pazeasca zona.
2. Am vazut explozibili plantati la 3 metri de o apa curgatoare.
3. Am vazut explozibili montati din 5 in cinci metri intr-o zona cu alunecari de teren.
4. Am vazut niste oameni care ziceau ca sunt de la Prospectiuni SA, unul dintre ei recomandandu-se artificier, dar nimeni nu a avut capacitatea de a arata vreo legitimatie sau autorizatie sau orice fel de hartie in baza careia sa se afla acolo si sa manipuleze explozibili.
5. Am vazut niste nesimtiti care ziceau ca sunt de la Prospectiuni si intrebau localnicii si presa ce cauta in zona, de parca oamenii intrasera pe proprietatea Prospectiuni SA si nu invers.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=G7ZKLIt1SwA&feature=player_embedded]

Am mai vazut multe pe care le veti vedea si dumneavoastra in materialul filmat si va puteti da singuri cu parerea. Opinia noastra este ca in Neamt nu mai exista stat de drept si legi, ci doar niste interese ale unor smecheri in fata carora nici o autoritate nu are curajul sa cuvante.
Vazand oamenii aia ca plantau explozibili fara absolut nicio treaba, stau si ma intreb oare ce as pati eu daca as vrea sa fac un magazin de artificii? Cam cate kilograme de autorizari as avea nevoie si cam ce masuri de protectia muncii, mediu etc ar trebui sa respect … sau sa incerc cu explozibili, ca vad ca in cazul acesta este totul lejer ?
Imagini care demonstreaza ca Prospectiuni SA abandoneaza pe terenurile oamenilor, ingropate, materiale explozibile la care le taie doar firele care ar fi trebuit sa fie folosite pentru detonare.

Imagini care demonstreaza fara urma de tagada ca Prospectiuni SA intra pe terenurile oamenilor fara sa aiba acordurile acestora. Mai mult de atat, in cazul de mai jos e vorba de un batran care a suferit enorm pe vremea comunistilor pentru ca nu a vrut sa dea pamantul la colectivizare, dar se vede acum in faza in care, in plina democratie, drepturile ii sunt incalcate.

Cei de la Prospectiuni SA mint spunand ca au acordul primariei de a intra in intravilan iar la toate demonstratiile ca se comite o ilegalitate, autoritatile nemtene sunt suspect de indulgenta.

Negocieri autoritati – prospectatori – localnici.

Deoarece autoritatile locale si cele judetene nu prea s-au aratat interesate de a lua masuri iar cei de la Prospectiuni nu au inteles ca rabdarea localnicilor are o limita,oameni-razboieni se pare ca duminica dimineata putin a lipsit ca la Razboieni, localnicii sa nu rupa picioarele prospectatorilor care, cu acelasi tupeu nemaintalnit, au venit si s-au apucat de treaba in timp ce satenii erau la slujba de duminica. De data aceasta se pare ca strategia cu prospectiunile in timp ce satenii se inchina nu a mai mers caci a venit la biserica un localnic care a anuntat ce se intampla in comuna, moment in care se pare ca preotul a intrerupt slujba si impreuna cu toti enoriasii au mers sa vorbeasca pe “moldoveneste” cu musafirii nepoftiti.
De ce trebuie ca oamenii din Razboieni sa intrerupa slujba si sa incerce sa isi faca singuri dreptate, este o intrebare pe care ar trebui sa si-o puna autoritatile nemtene, politicienii judetului si de ce nu si noi toti.
Rugam insistent consilierii judeteni sa ridice imediat in plenul CJN problema incalcarii drepturilor si a vointei nemtenilor pana ce nu vom asista la vreo tragedie la Razboieni sau in alta comuna.
De asemenea rugam insistent autoritatile nemtene care au fost la fata locului sa ia masuri imediate si sa le comunice pubic in cel mai scurt timp pentru a preintampina posibilele violentele rezultate din dorinta localnicilor de a li se face dreptate.

Iosub Robert | ziar Piatra Neamt

5 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne apără-ne și păzește-ne!
    CRED CĂ TOT CE URMĂRESC ACEȘTI BANDIȚI INTERNAȚIONALI ESTE SĂ OTRĂVEASCĂ APA!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      EXACT! Asta vor, sa controleze unele surse de apa potabila iar pe restul sa le otraveasca ca lumea sa ajunga la mana lor pentru o cana de apa. Tradatorii de tara or sa-si agoniseasca mania lui Dumnezeu.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca incercau asa ceva in vreun sat din Rusia sau Ucraina, si-o luau nemernicii din prima. Unul nu scapa de furia localnicilor, mai ales ca la ei, majoritatea satenilor au cutite la brau. La noi, multi isi vand pamantul si pentru un litru de tuica. De ne-am trezi odata.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cred ca orice intentie de prospectare trebuie tratata cu multe ciomege pe spinare. Dupa ce am lasat sa fim palmuiti si pe al doilea obraz urmeaza sa dam raspunsul pe care il merita, iar tradatorii intotdeauna au fost eliminati! Fizic! Nu suna crestineste , dar in felul asta se elimina alte nenorociri mai mari!

  4. stela teodor(crestinul ortodox )

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    las' ca mai sunt si razasi de ai lui Stefan Cel Mare si SFANT care singuri vor face dreptate in ADEVAR
    sa ne rugam pentru aceasta Tara si pentru noi toti cei ce suntem aici ...
    sa ne rugam sa nu fim sclavi vanduti pe al nostru pamint
    si DUMNEZEU in SFANTA TREIME Fie cu noi
    caci din toate partile suntem impresurati si alta Nadejde nu avem decat la MAICA DOMNULUI ,
    La Sfantul Sau Acoperamant ,
    sa-l aseze peste noi ca asa vom fi Aparati si Paziti de toata lucrarea cea vicleana a vrajmasului si a celor care ne au vandut ca Tara si Neam , naimitii care vor a ne vinde si sufletele la iadu vesnic
    amin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*