Rezistența de la Pungești: Scrisoare deschisă adresată lui Victor Ponta

sfintire troita Pungesti_07Cetăţeni din Pungeşti şi localităţile vasluiene îi transmit o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta în care reclamă că se simt manipulaţi, agresaţi şi ameninţaţi în ce priveşte sănătatea lor şi a mediului, în cazul explorării şi exploatării gazelor de şist.Conţinutul integral al scrisorii remis Cotidianul.ro:

“PUNGEŞTI – ROMANIA

PRIMA ZONĂ NEOCOLONIALĂ, SPECIALĂ DE SIGURANŢĂ PUBLICĂ

Domnului Prim Ministru, Victor Ponta

Scrisoare deschisă

Stimate domnule Prim Ministru, vă aducem mai întâi în atenţie două citate pe care le considerăm de o importanţă deosebită în problema explorării şi exploatării gazelor de şist în România şi pe care, orice om raţional, având o anumită răspundere socială, trebuie să le ia în calcul în procesul luării unor decizii legate de această problemă.

1. Adresa nr. 2992 / 12.04.2013, a Agenţiei de Protecţia Mediului Vaslui către Mihail Fâcă, peşedintele Agenţiei Naţionale de Protecţia Mediului :

„Stimate domn, având în vedere că în cazul proiectelor de explorare de gaze de şist, se aplică o tehnologie emergentă pentru care nu există date suficiente, A.P.M. Vaslui este în situaţia de a solicita expertiză pentru derularea procedurii de emitere a acordului de mediu.”

2. Ziarul A.N.R.M. „GAZE DE ŞIST „ – pg.7 :

„Până în prezent, în România, nu au fost făcute experienţe speciale de fracturări hidraulice pentru gazele de şist, întrucât nu a fost săpată nici o sondă de explorare pentru gaze de şist.”

Domnule Prim Ministru Victor Ponta, după cum observaţi, cele două citate reprezintă poziţia A.P.M. Vaslui şi respectiv a A.N.R.M. faţă de o activitate nouă ce urmează a se desfăşura în România, ai cărei factori de risc, asupra sănătăţii oamenilor şi mediului în care trăiesc, nu pot fi cuantificaţi, activitate pe care, chiar în aceste condiţii, dumneavoastră o susţineţi şi, prin măsurile pe care le-aţi luat până în prezent, dovediţi că o doriţi începută cât mai urgent, deşi Legea Petrolului nr. 238 / 2004 nu reglementează şi nici nu face referire la gazele de şist !

Mai mult decât atât, vă semnalăm lipsa de responsabilitate şi interes a tuturor autorităţilor publice ( centrale şi locale ) faţă de sănătatea românilor, demonstrată de faptul că acceptă ca evaluarea impactului asupra mediului, cauzat de explorarea gazelor de şist, să fie realizată la comanda şi pe banii companiei Chevron S.R.L., de către un oarecare S.R.L. din România, fără ca acesta să aibă o minimă experienţă în domeniu şi nici obiectivitatea necesară faţă de investitor !

Această situaţie a făcut posibilă aprecierea din partea acestui S.R.L., în raportul de mediu, că „riscurile asupra mediului şi sănătăţii oamenilor sunt nesemnificative sau chiar inexistente „ !!!!

Şi mai curios şi de necrezut este faptul că, Guvernul României, prin structurile subordonate direct sau unor ministere, acceptă ca monitorizarea calităţii factorilor de mediu să fie realizată tot de investitor, adică acceptă o situaţie în care se vede evident un conflict de interese ( vezi capitolul „ Monitorizarea „ din Raportul de Impact ) !

Chiar şi A.N.R.M., instituţie subordonată direct Guvernului României, este în conflict de interese în problema gazelor de şist, atât timp cât în H.G. 2075/2004, care aprobă Normele metodologice pentru aplicarea Legii petrolului nr. 238/2004 , la art. 94, se arată următoarele :

Alin(1) : „ Taxele şi tarifele calculate şi percepute de A.N.R.M. constituie venituri la Bugetul de Stat, cu excepţia unei cote de 20% destinate acordării de stimulente personalului A.N.R.M.”

Alin(3) : „Cota de pana la 20%, prevazuta de art. 52 alin. (4) din Legea petrolului nr. 238/2004, constituie Fondul destinat stimularii personalului A.N.R.M. si se diferentiaza dupa cum urmeaza:

a) 20% in cazul taxelor si tarifelor de pana la 10 milioane lei;

b) 18% in cazul taxelor si tarifelor intre 10 si 50 milioane lei;

c) 15% in cazul taxelor si tarifelor de peste 50 milioane lei„

Alin(5) : „ Fondul destinat stimulării personalului A.N.R.M. se constituie lunar prin aplicarea cotei prevăzute laalin(3)”

În consecinţă, vă adresăm următoarele întrebări :

a) Apreciaţi că, mai multe contracte de concesionare, realizate de A.N.R.M., prin acordarea de permise de foraj şi licenţe de explorare şi exploatare a resurselor minerale, încheiate cu diferite companii, vor face ca să crească valoarea stimulentelor băneşti pentru angajaţii A.N.R.M. ???

b) Consideraţi că avantajele financiare pentru un grup restrâns de oameni (din A.N.R.M.) constituie principalul motiv pentru care agenţia susţine, ignorand realitatea, fără argumente ştiinţifice, tehnice etc., că fracturarea hidraulică este o metodă sigură şi că explorarea şi exploatarea gazelor de şist trebuie să înceapă imediat în România ?

c) În aceste condiţii, populaţia vizată de zonele pentru care s-au emis autorizaţii de explorare se mai poate baza pe obiectivitatea A.N.R.M., în ceea ce priveşte siguranţa fracturării hidraulice şi beneficiile aduse de această metodă, atât timp cât angajaţilor A.N.RM. le intră sume importante în conturi?

Noi, cetăţenii care vom fi afectaţi, suntem foarte îngrijoraţi şi nu putem avea încredere în A.N.R.M. şi nici în poziţia guvernului pe care în această perioadă îl conduceţi, cu atât mai mult cu cât acordul pentru Primetrul EV2 Bârlad este secretizat !

Domnule Prim Ministru Victor Ponta, vă semnalăm că inclusiv Ministerul Economiei, în Scrisoarea răspuns nr. 170406/12.02.2013, adresată populaţiei din judeţul Vaslui, recunoaşte că : „ Gazele de şist intră în categoria <<NECONVENŢIONALE>>, pentru care, în prezent, nu există o legislaţie adecvată.”

Ca atare, domnule Prim MinistruVictor Ponta, neexistând o legislaţie adecvată pentru gazele de şist, în România nu există nici reglementări de monitorizare a activităţilor de explorare şi exploatare a acestora şi nici o instituţie specializată, care să aibă în componenţă specialişti ( ingineri geologi, de foraj, de petrol şi gaze, chimişti etc. ) care să realizeze permanent această monitorizare pe timpul explorării sau exploatării gazelor de şist !

În aceste condiţii noi, populaţia supusă fără voia sa riscurilor unei activităţi periculoase, cum este fracturarea hidraulică, nu constatăm decât că autorităţile publice centrale şi locale şi organismele de mediu din România ignoră cu buna ştiinţă legislaţia în domeniu internă si internaţională.

Astfel se încalcă prevederi ale Constituţiei României, respectiv la art 35 se arată că :

Alin(1) :” Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos, echilibrat ecologic „

Alin(2 :” Statul asigură cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept sau ale Codului Civil / 2012, care la art. 61 privind garantarea drepturilor inerente fiinţei umane, arată că :

Alin(1) :” Viaţa, sănătatea şi integritatea fizică şi psihică a oricărei persoane sunt garantate şi ocrotite în mod egal de lege „

Alin(2) :” Interesul şi binele fiinţei umane trebuie să primeze asupra interesului unic al societăţii sau ştiinţei”

De asemenea nu sunt luate în considerare prevederi stabilite la nivel U.E. sau internaţional cum sunt :

1. Decizia Parlamentului European din data de 09 octombrie 2013 care precizează că evaluarea adecvată a impactului asupra mediului este o cerinţă obligatorie.

2. Legile care guvernează ţările U.E. şi care îndeamnă la precauţie şi acţiuni preventive privind activităţile economice care pot provoca oamenilor probleme grave de sănătate şi mediului distrugeri până la dezastre.

Domnule Prim Ministru Victor Ponta, constatăm cu mare regret că în problema gazelor de şist, Guvernul României şi structurile subordonate, pe toată perioada luării deciziei privind trecerea „grăbită” la explorarea gazelor de şist în judeţul Vaslui, nu au ţinut cont de prevederile Convenţiei de la AARHUS din 25 iunie 1998 şi ratificată la 17 februarie 2005.

Printre obiectivele Convenţiei AARHUS se numără dorinţa de a garanta drepturile de participare a publicului la luarea deciziilor cu privire la aspecte de mediu, pentru a contribui la protejarea dreptului de a trăi într-un mediu adecvat sănătăţii şi bunăstării personale.

Domnule Prim Ministru Victor Ponta, în cazul oricărei ameninţări iminente a sănătăţii umane sau a mediului, cauzată de activităţile umane, conform Legii 86/2000, toate informaţiile care sunt deţinute de autoritatea publică trebuie să fie diseminate imediat şi fără nici o întârzâiere membrilor publicului care pot fi afectaţi.

Până în prezent la Pungeşti, Puieşti, Găgeşti sau Băceşti, deşi s-a ajuns la faza emiterii certificatelor de urbanism sau a autorizaţiei de construcţie ( cum este cazul de la Pungeşti ) nici o autoritate publică a statului român nu a susţinut o campanie de informare aşa cum prevede legislaţia internă, cea a U.E. sau Convenţia de la AARHUS !

În aceste condiţii vă întrebăm : care este motivul pentru care se încalcă prevederi legale aşa de importante pentru viaţa populaţiei vizate, dovedindindu-se prin aceasta lipsa de respect din partea autorităţilor pentru această populaţie ?

De asemenea vă rugăm să ne răspundeţi personal : de ce nu aţi impus Ministerului Mediului, efectuarea unei evaluări adecvate independente de impact asupra mediului şi sănătăţii umane, prin intermediul unei companii de reasigurare care să acopere eventualele riscuri prezente şi viitoare, ca urmare a activităţilor din domeniul gazelor de şist ?!

Prin acest mod de a ne trata pe noi, cei care locuim în judeţul Vaslui, nu credeţi că, de fapt, acum vreţi să luaţi cu împrumut sănătatea românilor şi a mediului în care trăiesc pentru a le pune la dispoziţia unor companii private, fără să le oferiţi românilor garanţii scrise ?!

Această tristă realitate este pentru noi inacceptabilă şi trebuie să o înţelegeţi ca atare, iar măsura de a ne obliga să o acceptăm prin „prezenţa şi forţa jandarmeriei !” nu o considerăm demnă de un guvern responsabil !

Dumneavoastră şi alţi decidenţi, a caror activitate are repercusiuni asupra statului şi cetăţenilor României , care sunteţi plătiţi din bani publici, aveţi obligaţia legală dar şi morală, să vă informaţi temeinic, obiectiv şi în mod continuu şi să acţionaţi cu prudenţă, responsabilitate şi cu bună credinţă, mai ales atunci când este vorba de explorarea şi exploatarea gazelor de şist care pot avea consecinţe grave asupra populaţiei şi mediului !

Menţinerea jandarmeriei în zona Pungeşti, care vi se datorează dumneavoastră şi domnului ministru Stroe, ne determină să ne întrebăm dacă mai trăim într-un stat de drept şi să vă întrebăm :

Sunt cetăţenii din Pungeşti nişte criminali ?!

Sunt cetăţenii din Pungeşti nişte oameni care pot genera pericole la adresa securităţii naţionale ?!

Sunt cetăţenii din Pungeşti pericolul numărul 1 pentru Guvernul României ?

Cine oare poate să explice şi să argumenteze această situaţie devenită sinistră ?

Domnule prim ministru Ponta, aveţi primul datoria să le daţi românilor nişte explicaţii în acest sens .

De ce nu o faceţi ?

De ce lungiţi situaţia, ignorând consecinţele ?

Sunteţi cumva hotărât să-i aduceţi pe români în situaţia cea mai jalnică posibilă care le poate provoca o boală generală a nervilor lor ?

Cât de mult şi până unde doriţi să-i speriaţi pe români ?!

Doriţi cumva ca cetăţenii să fabuleze în explicaţii?

Ne cutremură gândul, văzând indiferenţa şi ignoranţa dumneavoastră, la atăta timp după evenimentele de la Pungeşti, la ideea că prin ceea ce aţi creat şi întreţineţi la Pungeşti, parcă doriţi să faceţi din viaţa acestor oameni simpli, un experiment social.

Doriţi să-i re-educaţi într-o supunerea oarbă prin asemenea metode, să-i faceţi să înţeleagă că, în ceea ce îi priveşte, nu mai au dreptul la nimic, nici măcar la o părere exprimată deschis şi cinstit legată de sănătatea lor şi a mediului în care trăiesc, chiar şi atunci când nu doresc altceva decât să fie lăsaţi să trăiască liniştiţi în satul lor natal ?

Nu este clar că această metodă, cam asta vrea să dovedească şi ştim foarte bine că nimeni şi niciodată nu o va recunoaşte şi declara deschis ?

Aveţi multe explicaţii şi răspunsuri de dat domnule prim ministru şi vă rugăm să o faceţi în numele obligaţiilor constituţionale şi morale pe care le aveţi şi mai ales în numele încrederii şi votului pe care vi l-au acordat vasluienii în anul 2012.

Cu stimă şi consideraţie,

Cetăţenii din Pungeşti şi localităţile vasluiene care ne simţim manipulaţi, agresaţi şi ameninţaţi în ce priveşte sănătatea noastră şi a mediului, de metoda fracturării hidraulice, utilizată la explorarea şi exploatarea gazelor de şist”.

13 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Toata tara semneaza aceasta scrisoare si toti romanii adevarati si cu credinta in Bunul Dumnezeu doresc o rezolvare pasnica la aceasta problema. Dorim toti romanii nu numai raspunsuri la toate intrebarile, ci si apararea drepturilor si sanatatii noastre. Guvernantii nostri, romani, au si ei copii, rude, prieteni; si traiesc in acelasi mediu ca si noi. Ma intreb si va intreb, Stimati Guvernanti: nu va iubiti copiii, rudele, prietenii? Daca ii iubiti, atunci ocrotiti mediul lasat de Bunul Dumnezeu si nu lasati ca Romania sa devina praf si pulbere dupa ce strainii vor face ce vor vrea ...Nu vrem o Romanie unde nici macar musca nu va putea trai!!! Suntem OAMENI, nu numai eu, si el si ea si cei din Pungesti, CI CHIAR DUMNEAVOASTRA! Doamne ajuta!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    il doare pe poponta fix in basca lui de jidocomunist.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Haideti sa semnam si sa o trimitem si in parlament. Asa poate fi oprita legea.
    Am gasit stirea ca Chevron a cumparat o jotarare judecatoreasca in USA prin care filmul CRUDE despre dezastrul din Ecuador provocat de ei.

    Ar trebui organizate greve in toata tara, si luata Ambasada SUA la intrbari ca sa inteleaga NSA Ca ce fac ei in Romania le pericliteaza interesele in zona pe generatii.
    Mana Lui Dumnezeu este impotriva lor.
    In concluzie, mai putin decit raspunsul autoritatilor , conteaza actiunea organizata a oamenilor, din toata tara, si din strainatate. Asta le arata ca nu avem nevoie de securitatea lor economica si sociala, ca nu sunt in SUA.

    In Sua ei trateaza cetatenii ca marfuri. Noua lege a sanatatii introduce microcipul implantat. Companiile si corporatiile nu au nici un respect pentru demnitatea cetateanului. Chevronul actioneaza asa pentru ca in USA asa a fost dresat, si pentru ca aici , in USA oamenii nu se opun din teama sa nu si piarda serviciile, sau chiar viata. Ei nu au un cult al eroilor si martirilor ca Romanii, de aceea drepturile reale ale omului sunt calcate cu usurinta in picioare. Cei foarte putini care se opun sunt marginalizati in sociatate, etichetatj nebuni si lasati sa moara de foame, Tunci cind nu sunt inchisi sau ucisi.
    Americanii au un mit al eroului Rambo, care de obicei se lupta in afara tarii cu baietii obraznici de la axa raului, trasata de regimul politic american.
    Companiile care abuzeaza drepturile cetatenilor sunt vazute ca autoritati care asigura protectia cetTeanului, care trebuie aparat de baietii obraznici de afara. Este o mentalitate foarte inchegata care inabusa orice manifestare de libertate.
    Chevronul vine cu aceasta perceptie in Romania, asteptand ca oamenii sa sara in barca lor, cu catel, cu purcel cu tot, pentru protectie economica si sociala pe durata cit companiea ia in conesiune locul. Asa se vad ei.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Greseala de tipar--vroiam sa zic ca NU mai putin decit reactia autoritatilor conteaza actiunea organizata a oamenilor.
    America a reusit un experiment social grotesc asupra propriei populatii, impunand o obedienta fara reactii deciziei politicului corporatist. Este mai rau acest rezultat decit cel al terorii comuniste, pentru ca oamenii au internalizat vointa politicului, identificandu-se cu ea,pentru pastrarea unei iluzii de securitate economica si sociala. Mentalitaea comunista era recunoscuta ca starina de marea majoritate a populatiei in tarile foste comuniste. In America aceasta mentalitate corporatisto-bolshevika esste atit de inradacinata in cugetele oamenilor incit la ei este o problema de securitate si sa se gandeasca ca ceva ar putea fi in neregula cu sistemul.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Referitor la filmul docomentar CRUDE, am vrut sa zic ca a fost oprita difuzarea lui de catre Chevron. Au cumparat o decizie judecatoreasca prin care au scos documentarul de pe net.
    Cei care se pricep la tehnologie pot sa l gaseasca prin arhive sau medii de popularizare a dvd urilor si poate fi repus pe Internet. In Ronania decizia curtii din SUA nu are efect. SPERAM.
    Ar fi cel mai usor proiect pentru cineva priceput la tehnologie si cu dragoste de adevar si sa moara bombicu, de ce nu...de tara, ca inca mai este Romania o tara si nu o baza de interese.
    Cu Dumnezeu Inainte

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cetateanul American a fost conditioanat sa creada ce I se traduce din englezain engleza, ce nu se traduce nu intra in sfera lui perceptuala, ori este perceput ca amenintare a confortului.
    In America nu exista bancuri cu Bula, nu exista miscare de rezistenta culturala, sau sociala cum au fost in Romania..cenaclul sau in Polonia Solidaritatea. Stilul American de rezistenta este solitar, insular, ca Aaron Ruso, sau este de cele mai multe ori deznadejdea furibunda a celui careia arma in mana si impusca ror ce misca dupa ce a internalizat opresia pina la maduva oaselor. Martin Luther King este acum comercializat si transformat in efigie a drepturilor sexuale, iar oamenii de culoare caresevad in pozitie de putere au ca prima reactie ura impotriva albilor. A doua reactie este scoaterea albilor din joburi, a treia reactie este sa l pui pe albul caruia nu I ai luat jobul sa te serveasca. A patra reactie este sa invoce peste toate acestea IUBIREA , in numele ei, sub efigia lui Martin Luther King se fac toate aceste rasturnari. America in timpul afirmRii acestor drepturi ale minoritatilor a devenit un fel de Liberia. Stim ca Liberia a aparut prin influenta directa afostilor sclavi Americani asupra fratilor lor din Africa. A fost un fel de experiment Pitesti.
    De aceea in timpul administratiei Obama a aparut legea sanatatii aff care act cu microcipul pe om, iar companiile si cofporatiile au o revendicare fara precedent asupra fiintei umane, pe care o trateaza ca marfa de plimbat dintr
    un loc in altul sau de aruncat.
    Cu aceasta mentalitate vine Chevron in Romania.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeu vrea actiune nu reactiune. Sa luam cu asalt in Puterea lui Hristos legislativul, iar in plan social sa boicotam bulanul corporatist fara violenta. DUMNEZEU IL INTOARCE PE OPRESOR, Dar vrea participarea oamenilor nu in ura, ci in in forta crestina.
    Cu Dumnezeu Inainte

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Alta trasatura definitorie a acestei miscariimpotriva sufletului omului este rasturnarea religioasa, catolico-sectara, intoarcerea sepre intelegerea literara a Vechiului Testament. Conform acestei intelegeri, razboaiele si revolutiile acestor timpuri , numite "primaveri" sunt trecute intr-un panteon idolatru. Oamenii sunt ucisi prin razbunarea Lui Dumnezeu--asa sunt antrenati sa creada cei care confisca revolta oamenilor, aducind ong-uri si corporatii sa ia cu asalt prada. Ei echivaleaza acest efort cu izbanda israelienilor in vechime impotrivalocuitorilor Canaanului. Mutarea fraielor de putere de la Puterile Nationale in mainile hraparete ale unor cercari restransi, cu aparteneta la "poporul sfant", iar natiunile, au obligatia "sfanta " in conceptia lor sa ii serveasca pe ei. Altfel, petrol contra paine, sau petrol contra genocid ecologic. Asa cred ei, este o credinta a servilismului si a sclaviei prin manipulare religioasa, la care miscarea ecumenica vrea sa supuna Biserica Crestina.
    Poporul Sfant este POPORUL CRESTIN> E sunt POPORUL ALES>si acest popor nu are coloratura rasista sau etnica. Este format sin NAtiuni cu identitate bine definita si desavarsita numai prin CRESTINISM.
    Asa gandeste dusmanul acestor timpuri. El acum vrea sa isi aroge DEMNITATERELIGIOASA, ceea ce inaintasii lui Bolshevicii nu au indraznit. De aceea ecumenismul este cea mai mare erezie a tuturor timpurilor, pregatind marele desfrau religios-politic si marea sclavie a sufletului omului in imperiul lui antichrist.

    Dusmanul spune ca Femeia cu 12 stele din Apocalipsa este ISRAELUL, contrar invataturii Noului Testament care ne dezvaluie ca EAeste Biserica Crestin-Ortodoxa, necorupta in apele murdare ale ecumenismului. Mana Lui Dumnezeu este intinsa sa scoata cit mai multe suflete din aceasta involburare si valtoare de curenti plini de sirene religioase,minciuni si promisiuni false. Dusmanul te declara antisemit daca susti Invatatura Lui Hristos care dezvaluie intelesul deplin al Vechiului Testament. Nu face asta pentru ca ii pasa intr-adevar de evrei pe care ii amageste isa se creada poporul rasial ales. O face pentru ca Anticrist se va naste din acest popor, il asteapta pe al ca Mesia. O ramasita a poporului evreu va recunoaste marea iluzie si scamatorie si se va INTOARCElahristos. *ina atunci insa NOItrebuiesaveghem<sanunelasamimbroboditide prmisiuni de evolutii spirituale, uniri si revelatii religioase, asa cum tendintele catolico-sectare anunta.
    Cu Dumnezeu Inainte
    Victoria este a Lui Hristos.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Frumoasa si la obiect aceasta scrisoare deschisa,dar,adresata cui?Unui tradator de neam si tara de origine evreiasca?Unui nemernic care a multumit jandarmilor pentru modul in care si-au batut joc de oamenii din zona Pungesti?Unui pupincurist al americanilor ?Pentru acest individ,folositi apelativul"mai Ponta",i se potriveste cel mai bine:apelativul de"domn"nu este compatibil cu o jigodie ordinara ajunsa vremelnic in fruntea unui guvern antiromanesc!

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cum gandeste dusmanul: Ca cercarul inchis al masoneriei care se inchina la un popor rasial ales reprezinta scara de valori si prototipul intregii societati. Fiecare pamant cu resurse,este un Canaan de cucerit, iar populatia de supus sau exterminat. Ei spun ca asa este Dumnezeu, ca asa a procedat in Vechiul Testament si asa procedeaza si acum. De aceea majoritatea acestor cercari, indiferent de culoare se proclama de la poporul rasial "ales", brusc, printr-o mutatie de oportunitate, ca sa avem ceea ce Biblia ii numeste iudeii care se cheama pe ei iudei, iar in realitate sunt sinagoga satanei. Curentul ecumenism pornit din aceste cercuri care se cred elite vrea sa rastoarne Intelesul Noului Testament, manipulind lumea spre o intelegere literala a Vechiului Testament. Ei zic ca poporul ales este rasial--sunt evreii, iar Femeia cu 12 stele din Apocalipsa este Israelul. Fiecare natiune are in conceptia lor datoria sa slujeasca poporului rasial ales. Asa se comporta efectiv in relatiile cele mai elementare in USA. De aceea foarte multi oamen se declara pe ei evrei prin sange, sau trec la religia iudaica ca sa beneficieze de avantajele "Fratelui Mai MAre". Aceatsa mentalitate este inrobitoare, nu are nici un respect pentru fiinta umana, pentru libertate si demnitate asa cum are Crestinismul Ortodox, nepervertit. De aceea oamenii sunt bunuri de numerotat, asa cum se vede in filmul documental america de la libertate la nazism al lui Aaron Russo. De aceea cei care se aseaza la troc declarandu-se pe ei crestini, isi schimba discursurile dupa cum se scapa vanturile acestor cercuri care isi zic elite. Papa mai nou vorbeste de copii parintilor de acelasi sex, etc.
    Natiunile sunt chemate sa-l serveasca numai pe Dumnezeu, si asta nu se face prin intermediul nici unui popor ales, ele, prin credinta crestina devin poporul ales.
    Daca zici asta la religiosii intre ghirimele din State cica esti antisemit si te exclud cu o consecventa bolsevika de la joburi. Ei au pus gatul cu secte cu tot , tremurand si bolborosind in limbi pe care nu le traduce nimeni la jugul unei false religii, care declara apartenentarasiala criteriul preferat al Lui Dumnezeu de a si alege poporul. EI NU AU AUZIT DE SPARGEREA ACESTOR LIMITARI PRIN VENIREA LUI HRISTOS.De aceea in adunarile de colectare de fonduri, multe organizatii crestine nu pronunta Numele Lui Hristos, ca cica ii jignesc pe cei de alte credinte. De obicei secrefera la musulmani, care din intamplare tocmai ca au auzit si nu se rusineaza de numele Lui Hristos. DAR aici a ajuns ipocrizia religioasa politica...nu se sfieste sa extermine cu drone si interdictii economice o populatie, dar se sfieste la cerut de bani pentru afacerea ong.ista sa pronunte numele Lui Hristos.
    D aia v7ne Chevron cu atita tupeu, pentru ca in mediul lui politic economic original asa se trateaza oamenii si resursele.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    audienta la un demon mut...

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    de cind pamantul e cotropit si vandut cu ajutorul cozilor de topor, manifestatiile pasnice sunt nimica toata, o fălfăire de tânțar. Niste pari mai lungi pe spinarile protejate ale jandarmilor le-ar mai aduce mintea la cap sa nu uite ca si ei mananca si traiesc in Romania…si cu cat iese scanteia mai mare cu atat va fi mai eficient. normal, vor fi victime ( deloc colaterale!). Jertfe! Urmasii ai lui Stefan!

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DRAGI ROMANI ,SCUMPA ROMANIE,faptul ca un guvern,si jandarmii care il apara ,nu isi dau seama de cea ce fac ,e cu adevarat foarte GRAV.Acest fapt arata ca numai DUMNEZEU si MAICUTA LUI n-e mai poate ajuta.EU lucrez in strainatate ,si urmaresc cu mare ingrijorare aceste evenimente.SANT alaturi cu sufletul si inima de Vasluiul lui Stefan cel Mare.Eu personal fiind si moldovean daca Bunul Dumnezeu va ingadui sa se ajunga la o asemenea situatie si in comuna unde locuiesc eu .voi lasa servici si familie si sant dispus sa mor in ori ce moment pe pamantul stramosilor mei.Se vede ca asa n-e este noua Romanilor harazit pana la capat .D Ajuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*