Sinodul tâlhăresc:

Nicolae Ceaușescu a deconspirat planul FMI și al masonilor înainte să fie omorât

Ascultați cu atenție: Cui îi datorezi bani îți este stăpân (FMI)!!!

“Poporul este adevăratul stăpân și va rămâne veșnic stăpân, pe destinele sale, și pe bogățiile țării” – Nicolae Ceaușescu.
Azi FMI ne ia aurul de la Roșia Montană și vor să ne otrăvească prin gaze de șist.

Cozile impuse de F.M.I.: “FMI a vrut să-i sărăcească pe români înainte de ’89, pentru a-i scoate în stradă”.

“Din studiile efectuate la vremea aceea la Institutul de Cercetare al Europei Libere, studii care se pot consulta la arhiva Universităţii Central Europene de la Budapesta, reiese clar că planul propus de către FMI pentru plata datoriilor României prevedea măsuri de austeritate atât de drastice încât a fost refuzat de conducerea de atunci a României, fiind înlocuit cu un program propriu care, deşi mai puţin sever decât cel preconizat de FMI, a fost responsabil pentru sărăcia şi lipsurile pe care le-au îndurat oamenii până în 1989.”

Annely Ute Gabanyi argumentează, bazându-se pe cercetările şi analizele pe care le-a făcut, că regimul Ceauşescu nu ar fi vrut să-şi plătească datoriile la băncile occidentale, aşa cum scriu istoricii români, ci a fost obligat să o facă. Astfel, de pildă, FMI i-a propus României în perioada 1982-1983 un acord stand-by prin care datoriile ţării să fie re-eşalonate şi, în schimb, guvernul să aplice măsuri de austeritate extrem de drastice. Gabanyi explică mai departe că, sub presiunea Occidentului, România a fost nevoită să dea înapoi banii împrumutaţi în anii ’70, chiar cu preţul înfometării populaţiei. În acest fel, cancelariile vestice mizau pe două efecte: recuperarea banilor şi ieşirea în stradă a românilor umiliţi.

Faptul că a ieşit din comunism fără datorii nu i-a fost de mare folos României.

A.U.G.: Ar fi putut să fie altfel. Într-o analiză făcută în februarie 1989 de Bogomolov, consilierul lui Gorbaciov, se arăta că acest lucru era în avantajul României, creând precondiţiile pentru ca această ţară „a cărei populaţie s-a eliberat de valorile socialiste şi care tradiţional a fost educată în spiritul destinului comun cu lumea latină să se orienteze definitiv spre Vest”. În aceste condiţii, susţine mai departe Bogomolov, sprijinul material şi financiar al Occidentului ar putea fi într-adevăr eficient într-o ţară care, spune el, posedă resurse economice şi naturale îndestulătoare. Din păcăte, sprijinul material şi financiar consistent al Occidentului a fost dirijat atunci către Polonia, Ungaria şi mai apoi spre cehoslovaci. De altfel, şi în privinţa susţinerii economice de către Occident există interpretări diferite.

La ce vă referiţi?

A.U.G.: Se spune curent că România ar fi vrut cu tot dinadinsul să-şi replătească datoriile pe la începutul anilor 1980. Or, de fapt, n-a avut încotro.

Vreţi să spuneţi că FMI a putut să oblige regimul Ceauşescu să-şi achite datoriile înainte ca ele să fi devenit scadente?

A.U.G.: Nu este vorba de scadenţa datoriilor. După criza polonă din 1980, statul est-european cu imense datorii la băncile occidentale, acestea au devenit foarte nervoase, întrebându-se dacă statele comuniste din estul Europei vor fi capabile să-şi achite datoriile contractate în decursul anilor 1970. În 1981, România avea o datorie de 11,8 miliarde dolari, dar de exemplu aceeaşi datorie o avea şi Ungaria, numai că, din cauză că această ţară avea doar jumătate din populaţia României, datoria per capita a Ungariei era dublă faţă de cea a României. Cu toate acestea, scria atunci un analist al Deutsche Bank, Ungaria a fost salvată de băncile străine occidentale, în vreme ce România a fost nevoită să-şi achite datoriile până la ultimul ban.

De ce?

A.U.G.: Este ştiut că şi deciziile de natură economică sunt în esenţă politice. În locul unei aprecieri proprii, vă prezint răspunsul dat de un oficial american ziaristei austro-americane Susanne Brand­stätter, în filmul ei „Şah Mat. Strategia unei revoluţii”: „Am vrut să forţăm România să facă reforme, care în cele din urmă ar fi scos populaţia în stradă, sau să plătească datoriile, fapt care, în cele din urmă, tot ar fi scos populaţia în stradă”.

Vreţi să spuneţi că FMI, prin faptul că a obligat România să-şi plătească datoriile, a forţat de fapt izbucnirea revoluţiei?

A.U.G.: Neîndoielnic, politica de austeritate la care a fost supusă populaţia României în anii 1980 a fost printre factorii decisivi care au dus oamenii la disperare şi, în final, la revoltă.

10 comments

 1. facebook.com/nicolae.ceausescu89

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Multumim pentru distribuirea articolelor noastre. Va rugam insa sa ne mentionati ca sursa pe viitor. Doamne ajuta! Sarbatori fericite!

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ceausescu a gresit ca nu a informat poporul cu privire la datoriile pe care le aveam fata de Occident si la marsaviile care le-au facut dintotdeauna acesti satanisti. Sunt convinsa ca daca romanii ar fi stiut cum sta situatia, ar fi inchis ochii - macar pentru o perioada - la mizeriile comunistilor si s-ar fi unit in efortul de eliberare economica fata de teroristii lumii. Asa, au continuat (tortionarii securisti) cu minciunile si cu terorizarea populatiei, in timp ce dusmanul ne lucra chiar din interior.

  Iata ca cine nu invata din istorie, risca sa o repete. Asta facem si noi acum, repetam istoria. Suntem "rosi" de jidovime, tradatori si de tot felul de paraziti chiar in interiorul tarii.

  Doamne, te rog din suflet, lumineaza mintea poporului roman!

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   probabil ca n-a avut voie sa spuna, nici acum guvernul nu da vina pe pe cei care ne imprumuta cu dobanzi de 200%.

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  NU !
  Eu zic așa..
  Soluția nu e economică. și sunt ferm convins de asta.
  Soluția vine mult mai simplu.
  Române fii mai bun!
  Credința, nădejdea și dragostea.
  E clar că cea mai mare este dragostea.
  Doamne Ajută!

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Regretam "Epoca Ceauescu"...?! Regretam foamea, frica, intunericul, teroarea,....!? Mai bine sa ne gandim cum putem sa ajungem, fiecare din noi, sa-l cunoastem pe Dumnezeu pentru ca o intoarcerie in timp nu este de dorit iar cu noii stapani ai Romaniei nu avem alta cale de a lupta.... Aceasta este singura cale care ne asigura supravietuirea.....

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Bun, datoriile s-au achitat in martie 1989. Pana in decembrie 1989 s-a trait mai bine si mai liber?
  Cred ca nu!
  Ma mira ca unii slujitori ai Bisericii fac apologie unui prigonitor al crestinismului>
  Ciudat, nu?

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  pai si acum se intampla lafel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*