ALERTĂ la Tiraspol: Milițienii au pătruns în forță în liceul românesc ,,Lucian Blaga”

militienii_patruns_forta_liceu_lucian_blaga

Chiar în aceste momente, milițieni și civili care au pătruns în forță în liceul românesc ,,Lucian Blaga” îi interoghează pe cei doi directori ai acestei instituții, Ion Iovcev și Raisa Pădurean, pe care îi amenință cu închisoarea.

Vom reveni cu detalii.

InfoPrut amintește că în urmă cu o săptămână terenul Liceului ,,Lucian Blaga” din Tiraspol a fost înconjurat cu sârmă ghimpată, instalată de către administrația școlii sportive cu care liceul ,,Lucian Blaga” împarte aceeași curte.

Sârmă ghimpată în jurul liceului românesc din Tiraspol

Terenul Liceului ,,Lucian Blaga” din Tiraspol a fost înconjurat cu sârmă ghimpată. Directorul adjunct al singurei instituții de învățământ cu predare în limba română din oraș, Raisa Pădurean, precizează pe o rețea de socializare că această acțiune ar fi consecința vizitei unei delegații a OSCE la liceu.

,,Este o provocare. Vor sa demonstreze Europei cine sunt stăpâni în Transnistria… Marea Rusie.”

– afirmă și directorul șef al instituției, Ion Iovcev.

Sârma ghimpată a fost instalată de către administrația școlii sportive cu care liceul ,,Lucian Blaga” împarte aceeași curte. Situația este dificilă din punct de vedere legal, deoarece terenul și clădirea liceului românesc au fost închiriate de Ministerul Educaţiei de la şcoala sportivă.

One comment

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca terenul este inchiriat, atunci vor inchide liceul si ii vor da afara pe copii si profesori. Iar dupa acest fapt, ii vor prigoni si vor avea de suferit.
    Basarabia trebuie sa intervina obligatoriu. Lucrurile nu pot fi lasate asa.
    Apoi, Basarabia ar trebui sa deschida ochii la dorinta ei de a face parte din mUE, NATO si alte structuri internationale, care sunt toate conduse de aceiasi jidani care au pus gheara pe pamanturile romanesti. Toate structurile internationale sunt conduse de jidani si sunt TERORISTE. Aceste structuri teroriste creaza haos si teroare in lume. Mare atentie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*