Traiasca Legiunea si CapitanulA P E L

Dragi prieteni,

Ne adresăm tuturor celor care au cunoscut Mişcarea Legionară şi au respect pentru jertfele date de legionari pentru dreptatea şi libertatea neamului românesc; tuturor celor indignaţi de abuzivul proiect de lege iniţiat de Crin Antonescu, prin care urmează să fie interzise prin lege manifestările şi organizaţiile cu caracter legionar; tuturor celor ce cred în democratie, în libertatea de exprimare şi în drepturile fundamentale ale omului.

Va anunţăm că, după primirea avizului favorabil al Consiliului Legislativ, propunerea legislativă iniţiată de Crin Antonescu şi alţi doi parlamentari PNL, de interzicere a manifestărilor şi organizaţiilor cu caracter legionar a intrat în faza de dezbatere publică la Senatul României, până pe data de 8 decembrie a.c..

Această etapă a procesului legislativ presupune posibilitatea oricărei persoane fizice sau juridice de a trimite Parlamentului propuneri de amendamente la textul proiectului de lege. În cazul de faţă, un proiect nu doar nedrept, dar şi profund neconstituţional şi nedemocratic.

Aşa cum reiese din textul proiectului (îl puteţi citi aici integral), în baza acestei legi, vor fi demolate toate troiţele şi monumentele în memoria celor care au luptat pentru libertatea şi demnitatea neamului românesc şi au făcut parte din Mişcarea Legionară (Aiudul, Târgul Ocna, Tâncăbeştii şi multe altele), vor fi prohibite cea mai mare parte a cărţilor al cărui conţinut ar putea fi interpetat ca legionar, organizaţiile care se revendică în vreun fel de la doctrina legionară vor fi dizolvate, iar conducătorii lor vor fi condamnaţi penal. Chiar istoricii şi oamenii de cultură vor avea o problemă, deoarece proiectul prevede inclusiv modul în care aceştia vor trebui să-şi realizeze operele atunci cînd vor face referiri la Mişcarea Legionară.

Facem un apel la fiecare din cei care, într-un fel sau altul, sunt îngrijoraţi de acest demers legislativ care, dacă va trece de Parlament, va produce efecte devastatoare pentru lumea legionarilor şi a urmaşilor lor.

Implicaţi-vă în dezbaterea publică! Este singurul mod pe care Legea ni-l pune la dispoziţie pentru a atrage atenţia Parlamentului asupra caracterului nedemocratic şi neconstituţional al acestui proiect; pentru a arăta factorilor de decizie din Senat că interzicerea sub incidenţă penală, din nou, a celor care, de 75 de ani încoace au fost persecutaţi şi victime ale represiunii, este o problemă de maxim interes pentru mii de români şi familiile lor.

 1. Trimiteţi, fiecare din dvs., câte un e-mail cu punctul dvs. de vedere, la adresa https://www.senat.ro/LegiProiect.aspx, la aliniatul (căsuţa) 663/2013 (vezi imaginea de mai jos). Cereţi ca proiectul de lege să nu includă interzicerea organizaţiilor, manifestărilor şi simbolurilor legionare, şi nici cultul unor personalităţi ale Mişcării Legionare.

Susţineţi-vă punctul de vedere cu argumente istorice, juridice şi politice. Arătaţi că lupta şi sacrificiile legionarilor pentru instaurarea în România a statului de drept. În cazul în care este necesar, puteţi consulta argumentele cuprinse în poziţia politică a Partidului “Totul pentru Ţară”.

Cei care doresc, pot depune la Senat punctul lor de vedere şi sub formă de adresă scrisă, cu număr de înregistrare, ori o pot trimite fie prin fax, fie prin poştă, dar doar recomandată, cu confirmare de primire, pe adresa: Senatul României, Calea 13 septembrie, nr.1-3, Sector 5, Bucureşti.

Iată aici formularul-tip. ATENŢIE! Propunerile de modificare se iau în considerare doar dacă sunt realizate pe acest formular-tip!

Facem apel ca toate punctele de vedere trimise să fie făcute în spiritul bunului simţ legionar, civilizat, argumentat, fără nici un fel de expresii triviale sau agresive.

Pentru neclarităţi, ne puteţi solicita sprijinul şi consilierea.

ATENŢIE! Propunerile se pot trimite PÂNĂ PE 8 DECEMBRIE! Cele venite după această dată, nu se vor mai lua în consideraţie.

            2. Contactaţi-vă parlamentarii din circumscripţia dvs.. Depuneţi punctul dvs. de vedere sub formă de petiţie. Cereţi audienţă.

         Iată lista parlamentarilor pe circumscripţii electorale AICI sau AICI.

      Când sunteţi în faţa lor, spuneţi-vă punctul de vedere cu curaj, cu hotărâre şi demnitate. Cereţi să respingă adăugarea în proiectul de lege a incriminării manifestărilor, organizaţiilor şi însemnelor legionare. Fiţi conştienţi de drepturile dvs. ca alegător în faţa celui ales. Fără dvs., parlamentarii nu ar exista.

           3. Discutaţi cu rudele, prietenii, colegii, cunoscuţii dvs.. Faceţi-le cunoscut acest proiect de lege şi consecinţele sale. Convingeţi-I să trimită şi ei punctul lor de vedere Parlamentului şi să ceară neintroducerea în textul legii a referirilor la manifestări, organizaţiile şi însemnele legionare.

          4. Difuzaţi foaia Prigoana. Cereţi-ne să v-o trimitem sau printaţi-o şi multiplicaţi-o dvs. AICI.

______________________________________

Ne puteţi solicita orice sprijin sau informaţie la tel. 0722749249 / 0732153917 / 0732153918 sau pe e-mail: [email protected] / [email protected]

Coriolan Baciu, preşedintele Partidului “Totul pentru Ţară”
Florin Dobrescu, preşedinte executiv al Partidului “Totul pentru Ţară”

13 comments
 1. Atentie! Formularul se trimite DOAR prin fax, personal la sediul Senatului sau prin posta (cu scrisoare recomandata). Pe site-ul Senatului nu este specificata si optiunea “e-mail” sau online. Acolo unde se afla butonul “Trimite opinie” ne ofera doar posibilitatea accesarii formularului online pentru descarcare. Modalitatea de trimitere a formularului este trecuta in josul paginii acesteia.

 2. Aș dori o lămurire. Am găsit legea pe site-ul Senatului, dar trebuie să descarc formularul, să îl completez, apoi să îl uploadez acolo? Este singura cale?

 3. ce sa mai spun, bravo USL…ca v-am votat ca ORBETII !!!!!!!!! ULTIMA OARA……..sunteti mai sionisti decat insusi mitomanul wiesel !!!!!!! ABANDONAREA PROIECTULUI LEGISLATIV CU TOTUL……crin antonescu sa fie blestemat in veci pentru aceasta idee……..iar nastase, pentru ordonanta asta, trebuia sa faca puscarie pe viata !!!!!! solicit, va rog, AJUTOR …..nu gasesc nici o informatie despre FRATER DANIEL DRAGNEA suveran al odinului memphis in RO….O.T.O….pai si becali a primit ce merita daca l-a nasit pe fiul lui STEFAN MASU…..o fi avand vreo relatie DE RUDENIE cu LIVIU DRAGNEA ????? ca sa se explica muuuulte ……din miscarile de culise……..

 4. legionara INCA nu sunt, dar NATIONALISTA , da, din nastere !!!!!!! dar, o sa devenim cu totii si legionari, de va fi nevoie !!!!

 5. sunt mai sionisti decat . .. .pentru ca sunt in ghearele lui sarsaila
  au batut palma cu spurcaciunea cea mare cu acel ce se numeste ministru agriculturii cu nume de imparat mare dar si nume de prooroc mare
  asemeni au vrut a inchina aceasta Tara fiarei din apus
  dar nu veti putea ….
  pe cine mintiti oare ?
  va veti izbi in SFANTA CRUCE a Neamului Cel SFANT pentru ca asta imi este CREDINTA Adevarata pentru care lupt si marturisesc , ORTODOXIE ADEVARATA
  “In Acest Semn VETI BIRUI ”
  BUCURA-TE CINSTITA CRUCE DIN LEMN DE LA LAVRA PECERSKA , PAZITOAREA crestinilor ortodocsi
  amin.

 6. cu slujitorii fiarei nu voi sta la discutie …caci inseamna a sta de vorba cu dracu
  m-am adresat celor multi , acestui popor prin cuvintele mele
  Vreti a Intelege si a Lua aminte la ce v-am spus atunci va fi Bine pe acest pamint de la Nistru pin’la Tisa
  iar de nu …dupa cum ati si ales ASTA VETI SI AVEA
  cu HRISTOS sau cu mamona
  ca la doi domni nu se poate sluji sau a te inchina
  amin.

 7. propun lui crin sa lase balta acest proiect si sa ia in considerare scoaterea in AFARA LEGII A MASONERIEI……ca organizatie terorista si de crima organizata !!!!!!

 8. sa invatam de la legionari sa ne iubim neamul si tara, caci acest lucru ne lipseste. Sa ne rugam sa avem conducatori care sa-si iubeasca tara. Este trist ce se intampla, dar sa nu deznadajduim si sa privim inainte. Sa nadajduim ca legionarii isi vor primi respectul si cinstea ce li se cuvine. Doamne ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Un mason batran: “Iar biserica a tacut si oda­ta cu ea ai tacut si tu, Preasfintite! Si stii de ce? Pentru ca ati intrat in jocul Diavo­lului!”

–  Preasfintite, demult voiam sa va in­treb…, incepu lordul pe un ton…

Talmudul evreiesc demascat: o carte ce prolifereaza crima, rasismul si pedofilia

Evreii vor nega existenta acestor versete controversate si vor apela imediat la…

SUPER – MEMORANDUMUL: NOUA SUPER-RELIGIE MASONICĂ MONDIALĂ şi BISERICA în perioada 2016-2020

SUPER – MEMORANDUMUL NOUA SUPER-RELIGIE MASONICĂ MONDIALĂ ŞI BISERICA ÎN PERIOADA 2016…

Incultura si anti-romanism: Acuzatorii Miscarii Legionare ar trebui sa stie ca aceasta a fost scoasa de sub acuzare de Tribunalul de la Nurnberg inca din 1945

  Declaratiile si Memorandumul d-lui MIHAIL ENESCU, fost Consul General al Romaniei,…