Cum sioniștii de la Institutul Elie Wiesel își maschează propaganda pentru exploatarea de la Roșia Montană: “Legionarii sunt implicați în proteste!!!”

baner legionari_proteste rosia montanaInstitutul “Elie Wiesel” reclama manifestari legionare la protestele fata de Rosia Montana: “Cerem autoritatilor sa intervina”

Reprezentantii Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania “Elie Wiesel” (INSHR-EW) avertizeaza asupra aparitiei unor “manifestari cu caracter legionar” la protestele fata de proiectul minier de la Rosia Montana si cer autoritatilor statului sa intervina, transmite Mediafax.

Alexandru Florian, directorul general al Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania “Elie Wiesel” (INSHR-EW), a declarat, luni, la Cluj-Napoca, la un seminar de pregatire a formatorilor de profesori in domeniul istoriei Holocaustului, ca toata lumea trebuie sa stie ca miscarea legionara a fost fascismul romanesc in perioada interbelica.

El a spus ca protestele fata de proiectul minier de la Rosia Montana au reprezentat o oportunitate ca sa iasa in strada asociatii si fundatii care au in obiectul de activitate, in mod asumat public, reactualizarea valorilor miscarii legionare.

“Manifestarile in strada impotriva exploatarii miniere de la Rosia Montana au reprezentat o oportunitate la Bucuresti, dar si la Brasov, la acest sfarsit de saptamana, ca sa iasa in strada asociatii, fundatii care au in obiectul de activitate, in mod clar afirmat public, reactualizarea valorilor miscarii legionare. Miscarea legionara, trebuie sa stie toata lumea, a fost fascismul romanesc in perioada interbelica.

Duminica seara, la Bucuresti, miscarea legionara a avut un banner si a manifestat in Piata Universitatii, iar la Brasov au fost mesaje cu caracter antisemit legate de Rosia Montana, ca evreii americani ar fi interesati sa exploateze aurul. Sunt diverse situatii cand extremismul interbelic apare cu haine noi, cu mesaje, uneori, vechi, cu aceleasi sloganuri, incercand sa apere o asa-zisa cauza nobila. Cerem autoritatilor statului sa intervina pentru ca astfel de manifestari legionare sa nu mai aiba loc”, a afirmat Florian.

Potrivit acestuia, intr-o democratie, fata de astfel de manifestari extremiste trebuie sa aiba loc si o reactie a societatii civile, dar este importanta si componenta educativa, “de a explica oamenilor si a-i face sa inteleaga si sa asume faptul ca democratia inseamna nu orice tip de actiune si orice fel de mesaj”.

Alexandru Florian a participat, luni, la Cluj-Napoca, la seminarul “Educatia pentru viitor prin intelegerea trecutului. Pregatirea formatorilor de profesori in domeniul istoriei Holocaustului”, la care 33 de profesori de istorie din judetul Cluj sunt formati pentru a aborda didactic acest eveniment istoric.

În luna octombrie premierul Victor Ponta cerea jandarmilor “să intervină fără complexe” împotriva “legionarilor” care protestează contra exploatării miniere de la Roşia Montană, iar reprezentanţii institutului Elie Wiesel au recomandat liderului PNL, Crin Antonescu, să promoveze o ordonaţă de urgenţă care să interzică organizaţiile cu “caracter legionar”.

5 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Jidanii tocmai s-au dat de gol. 🙂 Iata ca nu sunt atat de "inteligenti/deosebiti" pe cat se declara sI pe cat vor sa para. Poti fi combatuti cu usurinta si chiar interzisi in Romania. Acesti indivizi nu au ce cauta in conducerea tarii si nici proprietati nu ar trebui sa detina. Este ilegal. Cum de altfel, este ilegala chiar existenta acestui asa-zis institut, pe care l-au mai si botezat "national". Pai a cui natie reprezinta acest institut si in ce tara l-au infiintat? Romania NU este tara jidanilor!!!

    ROMANIA A FOST, ESTE SI VA FI MEREU A ROMANILOR! Acum si in vecii vecilor, AMIN!
    Daca sa iti iubesti tara si sa o aperi inseamna ca esti extremist, atunci si eu sunt extremista.

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Numai vântul mai suspină / Dulcele tău cânt / Peste florile ce-alină / Tristul tău mormânt..." spune IMNUL LEGIONARILOR CĂZUŢI. Ei, bine, nu e chiar aşa! Din fericire.Nu numai vântul poartă mai departe melodiile de demult, ci şi legionarii. Şi nu numai bătrânii.

    https://www.facebook.com/events/471705026272184/

  3. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si o intrebare ce nu are legatura cu subiectul acestui articol
    de ce Traian Basescu presedinte al acestei Tari isi poate bate joc ordinar si josnic de un crestin botezat ortodox ce a marturisit cum a putut despre Sfanta CRUCE , despre faptele bune ce le-a facut , despre darurile duse in Sfantul Munte Athos ?
    cum puteti dormi linistit noaptea prigonindu-l prin actiune nejustificata la tot ce i se intampla lui George Becali in temnita de la aiud ?
    si cum este posibil ca curva si talharul sa fie la cinste si mare rang in aceasta Tara ?
    domnule Traian Basescu candva m-am implicat si am aratat ADEVARUL la acest popor de a nu da vot antihristului ce se afla in guvernul cu care ati batut palma ...
    asemeni ma implic si astazi stand alaturi de acest popor dus spre marginea prapastiei din cauza celor care cum ati fost si dvs v-ati aliat impreuna cu cei spurcati vanduti la fiara , la antihrist si ati batut palma ca ati facut dupa cum au vrut acestia
    ati vandut aceasta tara si sunteti pe cale de a vinde si sufletele noastre spre iadul vesnic
    sufletele celor ce stau pe acest pamint
    Insa nu stiti ce lupta duceti ...si va luptati impotriva Martirilor si SFINTILOR de pe acest pamint cand vreti a vinde "ogorul " si cand loviti si scuipati pe HRISTOS rastiuganindu-l iarasi cu jidovii blestemati pe CRUCE

    si nu stiti cu cine va Luptati ...

    este o profetie data de un Sfant de pe acest pamint care va priveste pe dvs
    " un om mare politic care a fost iubit mult de popor si in care poporul a avut incredere va muri de mana straina "
    insa atata pot sa va spun
    ORICE PASARE PE LIMBA EI PIERE
    cine tradeaza si vinde
    prin tradare si vanzare
    va sfarsi asemeni
    va rog departati-va de ce este rau si vrajitoresc sau diavolesc , de jidanii ce se inchina lui antihrist ca sa nu va fie mai rau decat ce i s-a dat lui ahab si izabela
    asemeni lasati crestinii ortodocsi ce li s-a dat CRUCEA si Puterea de a Marturisi Dreapta Credinta ca de nu parte cu spurcaciunea si spurcatii veti lua la ACEEASI PLATA
    ca spurcaciunea de pe acest pamint cat curand cu foc are sa fie starpita
    amin.

  4. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ...si cu foc are sa fie starpita spurcaciunea mare de pe acest pamint si asemeni slugile fiarei pentru ca aceasta Tara nu este a voastra si nici acest pamint de la Nistru pin'la Tisa nu este al vostru jidani spurcati si inchinatori la mamona , la balaurul din adancuri ce si-a luat chip de om pe acest pamint
    pe cine credeti ca inselati ?
    au n-ati auzit de BIRUINTA SEMNULUI Dat si Aratat crestinilor ortodocsi ?
    "In Acest SEMN Veti Birui "
    Bucura-te Cinstita CRUCE din Lemn de la LAVRA PECERSKA pazitoarea crestinilor ortodocsi
    amin.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Chiar asa ! Sa se cunoasca ce a fost in interbelic . Cum legionarii aubfacit o miscare cu Dumnezeu, pt tara si neam, cum jidanii au platit pe toti sa manipuleze, cum regalitatea e o maimutareala de marionete! Miscarea Legionara nu moare atat timp cat mai exista un roman adevarat in Romania !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*