Marșul secuilor – un atentat la siguranța națională. SRI-ul, Jandarmeria ce păzesc? Pungeștiul sau gloatele de bozgori?

marsul secuilorZeci de mii de oameni, peste 100.000 potrivit organozatorilor, au participat, duminică, în Covasna, la un marş pentru autonomia Ţinutului Secuiesc. Protestatarii au cerut respingerea proiectului de regionalizare, aşa cum l-au gândit guvernanţii. Înaintea marşului, un tren care transporta protestatari din Ungaria a rămas blocat la Izvorul Mureşului. Incidentul a fost taxat imediat de maghiari care au acuzat autorităţile de boicot.

MARŞ URIAŞ pentru autonomia secuilor, în Covasna. Zeci de mii de oameni, prezenţi la manifestaţie / Foto: MEDIAFAX

UPDATE 14:00 “Marele marş al secuilor” s-a încheiat după ce cei peste 100.000 de maghiari au format un lanţ viu pe o distanţă de 54 de kilometri, între localităţile Chichiş, aflată la graniţa cu judeţul Braşov, şi Breţcu, la ieşirea către Bacău, iar preşedintele CNS, Izsák Balázs, a citit o proclamaţie.

UPDATE 13:40: Proclamaţia prin care s-a cerut autonomia Ţinutului Secuiesc şi respingerea proiectului de regionalizare în forma actuală a fost citită în prezenţa câtorva sute de manifestanţi.

UPDATE 13:00: DN11, BLOCAT DE MARŞUL SECUILOR

UPDATE 12:40: Potrivit reprezentanţilor CNS, la slujbele ecumenice care au avut loc fie în aer liber, fie în biserici, pe raza a 14 localităţi/locaţii din judeţul Covasna, au participat între 60.000 şi 70.000 de persoane.
Participanţii la slujbele ecumenice provin din mai multe judeţe ale Transilvaniei, dar şi din Ungaria.

UPDATE: Declaraţie uluitoare a deputatului PSD Bogdan Diaconu, care cere interzicerea mitingului.

“Manifestările autonomiste precum marșul secuilor de astăzi trebuie interzise prin lege. Marșul secuilor de astăzi face parte din categoria manifestărilor anti-statale și anti-românești tot mai dese din ultima perioadă, iar acest tip de activități trebuie interzis prin lege. Fac de aceea un apel către toți parlamentarii și către toate partidele românești să sprijine adoptarea proiectului meu de lege aflat în dezbaterea Parlamentului care prevede interzicerea manifestărilor și a organizatiilor de tip extremist. Prin această lege, activitățile de disoluție și dezintegrare a statului român, care atacă în mod direct fundamentele Constituției, ar deveni istorie”, spune Diaconu într-un comunicat.

UPDATE 11:40: O tânără de 19 ani a leşinat în timpul marşului, din cauza căldurii.

UPDATE 11:30: Câteva mii de persoane au ajuns deja la Covasna. Potrivit MEDIAFAX, participanţii au asupra lor pancarde în limbile română şi engleză, cu inscripţii precum “Vrem autonomie, nu independenţă”, “Ţinutul Secuiesc, cealaltă faţă a României”, “România este şi ţara noastră”, “Autonomia nu înseamnă independenţă, înseamnă eficienţă”.

Mii de oameni din Bihor, Cluj, Harghita, Mureş sau Braşov, dar şi din Ungaria şi diferite localităţi covăsnene au sosit, duminică dimineaţă, în locaţiile situate de-a lungul DN11, între comunele Chichiş şi Breţcu, porţiune pe care se va desfăşura marşul.

Potrivit organizatorilor, maghiari din toată Transilvania ajung în judeţul Covasna cu sute de autobuze şi maşini personale, poliţiştii asigurând fluidizarea traficului.

Reprezentanţii Uniunii Mondiale a Maghiarilor au venit din Ungaria cu două autobuze, având asupra lor steaguri de mari dimensiuni ale catalanilor, bascilor, şi cel secuiesc, fiecare steag având cinci metri lungime şi trei metri lăţime.
Printre participanţi se numără şi câţiva italieni şi thailandezi, care poartă asupra lor cocarde secuieşti.

Mai multe efective de forţe de ordine, atât din Covasna, cât şi din Braşov, au fost mobilizate pentru această manifestare, iar un echipaj SMURD va asigura intervenţia medicală de urgenţă la faţa locului, pe toată durata manifestaţiei.

O parte dintre protestatari au început să se adune în localităţile situate pe DN 11 deja în jurul orelor 10.00, aceştia participând, la ora transmiterii ştirii, la slujbe ecumenice, după care vor porni în marş.

Marele marş al secuilor

Evenimentul va începe la ora 11.00, cu slujbe ecumenice, iar marşul propriu-zis la ora 12.00 şi se va desfăşura de-a lungul DN 11, manifestanţii pornind din 14 locuri şi urmând să formeze, la finalul marşului, un lanţ viu pe o distanţă de 54 de kilometri, între localităţile Chichiş, aflată la graniţa cu judeţul Braşov, şi Breţcu, la ieşirea către Bacău.

Organizatorii au primit toate avizele şi autorizaţiile necesare şi spun că la marş sunt aşteptaţi nu numai covăsneni, ci şi maghiari din mai multe judeţe ale ţării şi din străinătate, în principal din Ungaria.

UDMR Covasna a comandat 3.000 de steaguri secuieşti de dimensiuni mai mici şi s-au confecţionat şi patru steaguri de dimensiuni mari, de câte 250 de metri lungime şi doi metri lăţime, care vor fi purtate pe tot parcursul marşului, pornind din Breţcu, Târgu Secuiesc, intersecţia de la Reci şi Chichiş, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, simultan cu “Marele marş al secuilor” vor fi organizate “manifestaţii de simpatie” în mai multe oraşe din Europa şi America, printre care Budapesta, Viena, Stuttgart, Zürich, Helsinki, Stockholm, Londra, Washington, Los Angeles şi Toronto.

În Covasna, manifestarea va fi precedată de aprinderea, sâmbătă seara, a unor “focuri de veghe ale autonomiei”. Astfel, reprezentanţii Asociaţiei Tinerilor din judeţul Covasna – HARIT vor aprinde un astfel de foc pe Creasta “Pivniţa Uriaşului” de lângă comuna Moacşa, iar alte două focuri vor fi aprinse de reprezentanţii CNS pe Muntele Perko (comuna Sânzieni) şi pe dealul “Larmafa” (între Ojdula şi Hilib).

realitatea.net

 

8 comments

  1. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Transilvania mi-o vor vrea
    fiara si naimitii
    Trupul Tarii al sfarteca
    prin divide et impera .

    ca la sfatul cel viclean
    cel rau si cel ascuns
    iude cu dracii fara coarne
    pe tarla
    s-au asezat si pus .

    pe romanii cei naivi
    cum ii pot a ingenunchea
    precum vitele de pe tarla
    spre a-i vinde la obor
    ca acest pamint sa fie a lor .

    ca-i tare pamint bogat
    cu ce-i frumos
    e inzestrat
    De Bunul DUMNEZEU
    Ce A Voit
    la inceput cand lumea
    in limbi s-a impartit
    si pe neamuri in a lor hotar
    le a randuit .

    Dar Voia SFANTA
    Cea DUMNEZEIASCA
    Lege in veci
    pe ast pamint
    Nevazut va Sta
    si va veghea .

    Ca In Sfanta CRUCE
    Il va Apara
    Si tot ce-i rau
    si de la rau pornit
    Sub Sfanta CRUCE
    va cadea zdrobit
    amin.

  2. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    iar Pretul Cel Cerut
    este doar Apararea
    "ogorului " batut
    cu Lacrimi si Jertfa
    de Martiri si SFINTI
    ca-i ogor Sfintit
    spre a nu fi batjocorit .

    Iar ADEVARUL scris
    si In cuvant Aratat
    Va Intari cu legamintul Sfant
    pe SFANTA CRUCE
    Va Intari acest ogor batut
    Spre PRETUL Cel Cerut

    amin.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cultivatorii de cartofi vor sa isi manance cartofii intre ei.

  4. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    vor a instala "scut pentru nato " nu va fi niciun "scut pentru nato "
    cei vanduti fiarei nu vor duce tot poporul spre pierzare si nici aceasta Tara la vanzare
    ...
    sudul Tarii sa se pregateasca de o mare calamitate .... sa aiba provizii de apa si mancare ... care vor scapa ...caci slugile fiarei vor a inchina "ogorul " fiarei din apus
    si ne vor doar cobai pe acest pamint
    am mai spus si repet ...
    Avem Aparatori Nevazuti si Nedoborati care Apara acest "Ogor " de la Nistru pin'la Tisa
    si Vom Sta in Aparare asemeni ...
    vom cere Apararea SFANTA pe acest pamint doar prin cuvant
    ne vom ruga la MAICA DOMNULUI In Sfanta CRUCE a Astui Neam , la Sfantul Acoperamint
    ne vom ruga la SFINTII si Martirii din temnitele comuniste de care va batetijoc si calcati pe a lor Jertfa Sfanta in picioare
    ca DREPTATEA SFANTA va fi pe acest pamint ,
    va fi pe acest "ogor "
    amin.

  5. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Apara MAICA DOMNULUI Acest "ogor " de la Nistru pin'la Tisa ca vin peste noi spurcatii si impotriva voii noastre
    Apara MAICA DOMNULUI Aceasta Gradina A Ta Cea SFANTA si spurcaciunea cea mare starpeste-o de pe ast pamint
    Apara MAICA DOMNULUI In SFANTA CRUCE pe cei ce suntem inchinati lui HRISTOS si la fiara din apus nu vrem a ingenunchea
    amin.
    amin.
    amin.
    Asa sa fie .

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nici macar 10.000 de mongoli nu au fost. Iar nemernicii de politisti nu au dat voie romanilor sa intre in zona in timpul marsului. Ba mai mult, aceiasi politisti au acceptat cu ochii inchisi carpele mongole puse pe toase institutiile statului si pe gardurile tradatorilor tarii. De cand a ajuns Transilvania pamant mongol?

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nici unul dintre conducatorii Romaniei din ultimii 23 de ani nu a stiut, nu avrut sau nu a putut sa controleze acest fenomen....Mai inainte de toate mii de multumiri batranei cucuvele bolsevice care a permis realizarea unui partid etnic.... Asa numitii politicieni romani au apelat mereu la UDMR pentru atigere scopurilor... Ungurii, smecheri au profitat mereu....iar pretul platit de acesti neispraviti de "oameni politici" damboviteni se vede.... Oricum ungurii au obtinut mereu ce au vrut iar cale de intoarcere se pare ca nu mai este...asta cu atat mai mult cu cat se pare ca si altii din afara ( imitand URSS-ul...) prefera ca in Romania sa fie o oarecare instabilitate care sa o faca plecata si supusa la comenzile date de la "Centru".....

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Acest mars in aceasta forma giganta trebuie interzis. Cata vreme atenteaza la Constitutia Romaniei prin cereri impotriva formei actuale trebuie considerat ilegal. Trebuie vazut cine ii sponsorizeaza si ii ajuta.
    Asa cum au fost acceptati in trecut nu insramna ca si-au dobindit dreptul de a se izola intro regiune si sa fie autonomi. Autonomie practic inseamna stat in stat. Orice zona mai bogata isi doreste o administrare propie, dar un stat nu inseamna doar ca asigura administrarea zonei ci si apatarea si reprzentarea ei . Ce este azi Kosovo? O enclava muribunda! Daca vor autonomie sa li se dea pasapoarye gratuit sa se duca in tara lor de unde or fi venit.
    Iar ungurii trebuie atentionati sa se implice sau ne vom cere tinuturile spre Tisa...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*