VIDEO: Inundații catastrofale la Galați. Veste REA din partea meteorologilor, pentru Moldova

Oprea a anunţat că sinistraţii vor primi din rezervele de stat 56.000 de litri de apă îmbuteliată, şase tone de conserve de carne, şase tone de conserve de ficat, 30 de tone de ulei, 20 de tone de motorină şi 500 de tone de făină.

UPDATE: Arafat a declarat la comandamentul pentru situaţii de urgenţă că este recomandată vaccinarea oamenilor, deoarece există riscul izbucnirii epidemiilor. UPDATE: Încă un deces a fost confirmat la Galaţi, în urma viiturilor care au lovit comunele din judeţ.

UPDATE: Reprezentantul ANM, la comandamentul pentru situaţii de urgenţă: “A plouat în câteva ore cât pentru două luni. Scurgerile masive de apă de pe versanţi au făcut prăpăd”

UPDATE: Meteorologii au anunţat un cod galben de ploi pentru toată zona Moldovei, deja afectată de căderile abundente de precipitaţii. Pe parcursul nopţii de joi spre vineri (12/13 septembrie) vor fi ploi pe arii extinse în estul, sudul şi centrul ţării. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în Moldova cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi pe arii restrânse 50…60 l/mp. Notă: fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala şi în această după-amiază, cu caracter local în majoritatea regiunilor; – izolat cantităţi de apă de 30…35 l/mp vor fi şi în zona Carpaţilor Meridionali, în Oltenia, Muntenia şi Transilvania.

UPDATE: Vicepremierul Gabriel Oprea şi ministrul pentru societatea informaţională, Dan Nica, se deplasează, joi, la Galaţi, din dispoziţia primului-ministru Victor Ponta, pentru a evalua situaţia la faţa locului, în urma căderilor abundente de precipitaţii din ultimele ore şi pentru a stabili de urgenţă măsurile care se impun. Dezastru în judeţul Galaţi după o ploaie torenţială de câteva zeci de minute. Au căzut 120 de litri pe metru pătrat, iar viitura a măturat tot ce a întâlnit în cale în 18 localităţi. Sute de case au fost inundate, iar din potrivit datelor furnizate de ISU Galaţi, şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi o persoană este dată dispărută.

UPDATE: Meteorologii au anunţat un cod galben de ploi pentru toată zona Moldovei, deja afectată de căderile abundente de precipitaţii.

UPDATE: Vicepremierul Gabriel Oprea şi ministrul pentru societatea informaţională, Dan Nica, se deplasează, joi, la Galaţi, din dispoziţia primului-ministru Victor Ponta, pentru a evalua situaţia la faţa locului, în urma căderilor abundente de precipitaţii din ultimele ore şi pentru a stabili de urgenţă măsurile care se impun.

UPDATE: Secretarul de stat Cătălin Chiper merge, joi, cu un elicopter MAI, în judeţul Galaţi, unde şapte persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, o alta este dată dispărută şi sute de oameni au fost evacuaţi. Cătălin Chiper, coordonatorul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, va fi însoţit de şeful IGSU, Ion Burlui, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

UPDATE: Comandamentul pentru situaţii de urgenţă se va reuni în această dimineaţă, la ora 11:30, la Guvern pentru a discuta situaţia dezastrului de la Galaţi.    Ploia torenţială care a căzut timp de o oră a făcut prăpăd. Viitura a măturat totul în cale şi a inundat casele oamenilor. Treziti de sirene, satenii au fugit din calea apelor. “Tata e in pat, paralizat, e uda leaorca, mama sta si il tine ridicat! Sunt disperata”, spunea, în lacrimi, o femeie.  Batranii plang in casele pline de noroi si apa.  Viitura a fost atât de puternică încât nimeni nu a mai putut face nimic pentru a salva bunurile. Animalele din gospodarii sunt luate de torenti. O vaca blocata intr-un sant este abandonata de proprietar. Satenii salveaza ce mai apuca.  Pompierii au reuşit cu greu să îi salveze pe sinistraţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*