SUA au decis începerea războiului în Orientul Mijlociu! Iată „Planul Obama” de intervenție militară în Siria

Cu imaginea sifonata rau, dupa cum arata ultimul sondaj Gallup, presedintele american, in „pauza” in relatia cu rusii, a decis „sa intervina limitat in razboiul civil din Siria”

Planul interventiei fortelor aliate (sau, ma rog, o schita a acestuia) a fost dezvaluit de surse israeliene, dupa vizita generalului Martin Dempsey, seful Statului Major Interarme.

„Limitat”, dar cu participarea a cel putin sase state

Obama si-a luat „pauza” in relatia cu rusii si a hotarat sa intervina militar in Siria

In Israel, generalul Dempsey a purtat discutii despre „situatia critica” din Siria cu ministrul Apararii, Mose Iaalon, cu seful Statului Major, general locotenent Benny Gantz si cu premierul Netanyahu. Dupa care s-a deplasat in Iordania, pentru „discutii” pe aceeasi tema. Conform surselor israeliene, vestea pe care a dus-o Dempsey tuturor a fost ca, in sfarsit, presedintele american, Barack Obama, si-a dat acordul pentru interventia militara in Siria. Chiar daca limitata. Planurile erau facute de multa vreme si toate actiunile intreprinse de SUA in ultima vreme, inclusiv evacuarea ambasadelor din Orientul Mijlociu, se incadrau in faza finala a strategiei de „interventie limitata”, care, conform surselor militare israeliene, implica si participarea Marii Britanii, Frantei, Arabiei Saudite, Emiratelor Arabe Unite, Iordaniei, Israelului si „posibil Turciei”.

Turcia, indecisa inca

Membri ai Brigazii 13 a Armatei Siriene Libere, care actioneaza in nordul Siriei, nord ce nu apare in „planul Obama”

Bineinteles, in prealabil, s-au desfasurat niste negocieri acerbe in domeniul strategiei energetice bazate pe exploatarea gazelor naturale din bazinul mediteraneean, negocieri in care Turcia, singura tara care a acordat un ajutor concret si sustinut revolutionarilor sirieni, s-a ales doar cu promisiunea unui gazoduct, mult sub rolul pe care era pregatita sa-l joace in regiune. De aceea sursele israeliene au introdus participarea Turciei la interventia aliatilor in Siria ca fiind doar „posibila”. Si totusi, fara Turcia, orasele din nordul Siriei, eliberate de sub trupele lui Bashar al-Assad, dar aflate permanent sub bombardamentul aviatiei si artileriei armatei guvernamentale, ar fi vulnerabile in continuare. Pe cand rachetele Patriot din Turcia le-ar putea asigura zona de interdictie de zbor de care au nevoie. Insa, dupa cum dezvaluiau surse militare in urma cu vreo doua luni, sistemul Patriot din Turcia merge cu niste elemente care se afla in Israel, asa ca ori cele doua tari gasesc un numitor comun, ori nordul Siriei chiar ramane descoperit, ceea ce nu prea e de crezut.

Capitala Siriei Libere, la Deraa

Sursele israeliene au schitat „planul Obama” de interventie in Siria, dupa cum urmeaza. SUA, Marea Britanie, Franta, Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite vor institui o zona de interdictie de zbor in centrul si sudul Siriei, incepand de la granitele cu Iordania si Israel, incluzand Damascul. Fortele Aeriene Israeliene vor oferi fortelor aliate acoperire pentru spatiul aerian sirian. Concomitent cu impunerea zonei de interdictie de zbor se va asigura o zona-tampon de 40 de kilometri de la frontierele cu Iordania si Israelul, spre sud si vest, pana la periferiile Damascului. Unitatile militare care vor controla aceste zone vor avea artilerie antiaeriana care va „bate” deasupra Damascului. Orasul sudic Deraa, unde a izbucnit revolutia in urma cu doi ani si jumatate, va fi declarat capitala Siriei Libere.

Fortele terestre, numai revolutionari sirieni

Presedintele Obama nu si-a dat acordul ca trupe americane (aici nu sunt incluse echipele de comando) sa patrunda pe teritoriul Siriei, nici macar in zonele-tampon. Singurele trupe care vor actiona terestru vor fi forte speciale revolutionare, cam 3000 de combatanti, antrenate de instructori americani in Iordania si sustinute de trupe speciale iordaniene. Acestea vor actiona sub comandament american, stabilit in Iordania, mai precis sub comanda generalului de brigada John Wright, veteran pe fronturile din Irak, Libia, Afganistan. Dintre acestea se distinge o unitate a druzilor, proveniti din cele 120 de localitati si orase din zona Jabal al-Druze, in sudul Siriei, antrenati de instructori americani, care vor asigura granitele Siria-Iordania-Irak. Echipamentele militare, logistice, armamentul necesar acestor trupe sunt deja la baza din Iordania. Fortele aeriene care vor asigura zona de interdictie de zbor sunt in pozitii in Orientul Mijlociu si cu „preaviz” de 36 de ore. Ce zic rusii? Singura stire venita dinspre est era ca producatorul rus Gazprom Neft a incheiat un nemaipomenit „acord de cooperare strategica” impreuna cu compania americana Halliburton!

Opozitia siriana lucreaza la noua Constitutie

Figuri proeminente din opozitia siriana lucreaza deja la un plan pentru tranzitie politica dupa inlaturarea regimului lui Bashar al-Assad. Peste 300 de activisti, inclusiv lideri militari, si membri ai grupurilor majore de opozitie au hotarat ca prioritatea va fi dezarmarea militiilor rebele, cu propunerea de a activa in noua armata, si infiintarea unui nou serviciu de securitate. O adunare nationala va propune un proiect de Constitutie bazata pe cea din 1950, care va fi supus unui referendum.

5 comments

 1. In alerta maxima?
  Demonstratie de forta in fata Budapestei: Rezervistii din toate armele, mobilizare fara precedent !

  Comentati si cititi aici: http://www.enational.ro/dezvaluiri/demonstratie-de-forta-in-fata-budapestei-rezervistii-din-toate-armele-mobilizare-fara-precedent-323826.html/#ixzz2byXVlgGK

 2. Sa inteleg ca SUA si UE apara pe rebelii din Siria care au omorat sate intregi de crestini ???

 3. Multumesc John pentru informatie. “Interesanta” este emblema de pe uniforma chiriasului de la Cotroceni, “ro.army”. Saracu’, se crede in ameriku, conducand armata de zombi. Nici Limba Romana nu o mai accepta.

 4. John, am verificat informatia referitoare la mobilizare si nu exista nici un document. In primul nu exista nici un decret de mobilizare din partea presedintelui, nici vreo lege data de Parlament sau hotarare a CSAT. Nici macar un comunicat de presa, nimic. Asta nu inseamna ca nu se intampla acest lucru, dat fiind ca Armata Romana a mai incercat in anii trecuti asemenea mobilizari, dar nu neaparat pentru a intra in razboi, ci pentru testarea vitezei de mobilizare si “incaltare” a armatei. Stim cu totii cred, ca romanii fug azi de armata, numai si numai pentru ca se supun riscului de a fi trimisi pe fronturi straine si pentru interese straine, si nu pentru apararea tarii, ceea ce din punctul meu de vedere nu este de condamnat.
  Le recomand celor care intr-o buna zi vor pleca la razboi pentru apararea patriei, sa isi pregateasca din timp “o izmeana”, caci este putin probabil ca armata sa mai aibe ceva in “pravalia” ei.

  PS – va spun un secret. Pe timp de razboi, la temperaturi de – 10 sau mai multe grade cu minus, sa puneti sub izmene un dres de femeie. Este incredibil cum un material atat de fin si subtire tine extrem de cald.

  • Lege nr. 355/2009 privind regimul starii de mobilizare partiala sau totala a fortelor armate si al starii de razboi.

   Art. 1
   Starea de mobilizare reprezinta totalitatea masurilor extraordinare care se pot institui, in principal, in domeniile politic, economic, social, administrativ, diplomatic, juridic si militar, planificate si pregatite pe timp de pace, precum si a actiunilor desfasurate pentru aplicarea acestora, potrivit legii, la aparitia sau iminenta unei amenintari grave care poate afecta suveranitatea, independenta si unitatea statului, integritatea teritoriala a tarii si democratia constitutionala.
   Pentru cei interesati sa cunoasca cum functioneaza,aveti aici Legea:

   http://lege5.ro/Gratuit/gezdsojsgy/legea-nr-355-2009-privind-regimul-starii-de-mobilizare-partiala-sau-totala-a-fortelor-armate-si-al-starii-de-razboi

   Cei care au facut stagiul militar stiu,la trecerea in rezerva, erau obligati sa se prezinte la CMJ pentru a li se inmana Livretul militar.La sfarsitul acestuia era lipit un- Ordin De Chemare La Mobilizare- unde ti se indica timpul , locul de prezentare si modul de deplasare.Periodic cei care se afla in aceste lucrari sunt chemati pentru verificari sau pentru scoaterea din lucrari ,si inlocuirea acestor Ordine.Personal cred ca acest articol de ziar(unic,nu am mai gasit in alte ziare) face parte din “razboiul psihologic al acestor zile”Ce consemneaza acest ziar,este rutina in activitatea CMJ-urilor,dar pusa intr-un anumit context si cu o anume tenta poate da un articol incendiar.De altfel Toate activitatile de conducere si desfasurare a mobilizarii sunt SECRETE.Declararea starii de mobilizare se transmit,pentru informarea populatiei,imediat si in mod corect,prin toate mijloacele de informare in masa.Atentie mare la MANIPULARE:sursa,mesaj,tinta,impact(efect)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>