VIDEO: Hirotesia întru stareț al Mănăstirii Petru Vodă a părintelui protosinghel Hariton Negrea

Sâmbătă. 27 iulie 2013, de Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, după săvârșirea Parastasului de 40 de zile de la trecerea la viața veșnică a Părintelui nostru Arhimandritul Justin a avut loc și hirotesia întru Stareț a părintelui Protosinghel Hariton Negrea de către IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Atmosfera a fost pătrunsă de sfințenia Părintelui Justin, de credincioșia IPS Teofan în a îndeplini cuvântul testamentar al Părintelui Justin și de dorința sinceră a părintelui Hariton de a duce această ascultare. Toată obștea l-a primit cu bucurie, nădejde și încredere că ne va povățui spre mântuire. Împreună cu mitropolitul Teofan, noul stareț s-a angajat să păstreze linia mărturisitoare a Părintelui Justin, apărând dreapta credință de erezia ecumenistă, cinstind eroii și martirii temnițelor comuniste și răspunzând provocărilor antihristice din acest veac: acte cu cip, homosexualitae, masonerie, oculta mondială.

[youtube=https://youtu.be/RdlZd5laEtc]

Părintele Hariton Negrea: Părintele Justin ne-a dat nădejdea mântuirii
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ghUIKwwXoSc]| Doxologia

4 comments

  1. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DOAMNE Ajuta ,
    spre LUMINA Cea dintru ADEVAR
    "lucrati cat este LUMINA caci vine intunericul cand nimeni nu va mai putea Lucra "
    " iubiti LUMINA ca sa fiti Fii Ai LUMINEI " ne spune MANTUITORUL , Pastorul Cel Bun si ADEVARAT
    amin!

  2. legionarulortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ne bucuram, ca ni s au impartasit aceste imagini, cu noul staret, de la Manastirea Petru Voda!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Va multumim pentru aceste imagini. Poate, cat am urmarit filmuletele, ne-am adus aminte de cuvantul smerenie si felul in care ar trebui aplicat de noi toti in viata aceasta. Parintelui Staret Hariton ii dorim sanatate pentru a-l ajuta Bunul Dumnezeu sa-L urmeze in fapte si virtuti pe iubitul nostru Sfantul Parinte Iustin.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    „Să primească Dumnezeu rugăciunea pe care am înălțat-o preasfântului Său nume pentru lucrarea frumoasă, și grea deopotrivă, ce-l așteaptă pe noul părinte stareț Hariton, întru slujirea acestei sfinte mănăstiri. Să primească Dumnezeu rugăciunea noastră, ca ea să fie izvor de binecuvântare pentru părintele stareț și pentru obștea acestei sfinte mănăstiri, pentru ca părintele arhimandrit Iustin să se bucure și să se odihnească sufletește în Împărăția Cerurilor, văzând că lucrarea începută de sfinția sa este continuată spre slava lui Dumnezeu, spre bucuria credincioșilor și spre mântuirea părinților din mănăstire”.
    Aceste cuvinte ale IPS Parinte Teofan rostite dupa instalarea ca Staret a Parintelui Hariton trebuie sa ne incredinteze ca manastirea Petru Voda va dainui peste veacuri cu aceeasi sfintenie pe pamantul ROMANESC. Doamne ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*