Părintele Justin s-a întors la Mănăstirea Petru Vodă – Paltin

Parintele Justin Ambulanta-la-Manastirea-Petru-Voda-3-Iunie-2013Din păcate, starea vremii s-a înrăutăţit, umezeala atmosferică ajungând la cote greu de suportat pentru un bolnav imobilizat la pat, chiar dacă instalaţia de dezumidificare a funcţionat fără încetare în ultimele 24 de ore. Părintele Justin Pârvu a exclamat că în ritmul acesta nu ajungem nicăieri şi a sugerat că ar vrea să meargă din nou la Mănăstirea Paltin, în chilia în care a locuit în ultimii ani.

Astăzi, 3 Iunie a.c., după ce dimineaţa câţiva monahi au încercat felurite soluţii cât mai efective pentru reducerea umidităţii, părintele stareţ a rugat pe cei de faţă să meargă şi să-i pregătească chilia de la spitalul Mănăstirii Paltin, pentru a evita de acum înainte insuficienţele respiratorii. Pe la orele prânzului a cerut din nou să mănânce şi apoi a cerut să vină o ambulanţă care să îl ducă. Mai apoi a chemat patru din părinţii mănăstirii ca să le confirme că este dorinţa sa personală să meargă înapoi şi că vrea ca toată frăţimea să rămână în pace şi în bună înţelegere.

Astfel, pe la orele 16, părinţii şi mirenii prezenţi în mănăstire l-au putut zări preţ de o clipă pe Părintele Justin. După ce a fost dus în chilia în care a stat în ultimii trei ani şi toată aparatura medicală necesară a fost mutată la etajul doi al spitalului Mănăstirii Paltin, sfinţia sa a mulţumit personal celor prezenţi pentru efortul pe care l-au făcut, iar echipa de pe ambulanţă a plecat sărutându-i mâna.

Reînnoim apelul de a continua rugăciunile pentru însănătoşirea Părintelui Justin, îmbunătăţirea stării sale fiind evidentă chiar şi pentru aceia care s-au îndoit că la cei peste 94 de ani ai săi ar fi cu putinţă astfel de minuni. Nădăjduim din tot sufletul în refacerea deplină a sănătăţii părintelui stareţ şi vom stărui în rugăciune până când Dumnezeu va plini cererile noastre.

Obştile Mănăstirilor Petru Vodă şi Paltin

Mai multe informații și din zilele din urmă găsiți pe site-ul oficial: PetruVoda.ro

13 comments

  1. Maria Roxana

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ma rog pentru Parintele Iustin.Are atata bunatate in privirea dansului! Doamne ajuta !

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ne rugam pentru sanatatea parintelui Iustin.

    http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2013/06/03/parintele-teodoros-zisis-la-capidava-definitia-ereziei-ecumeniste-despre-uniatie/

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=k2TBCgeWGFY

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Slava Domnului ! Dealtfel, noi romanii ortodocsi mai avem un exemplu recent de insanatosire minunata. La venerabila varsta de 92 de ani, parintele Arsenie Papacioc duhovnicul Manastirii „Sfanta Maria“ din orasul Techirghiol a fost supus unei delicate interventii chirurgicale in aprilie 2006. Operatia desi a fost una dificila, avand in vedere varsta pacientului, foarte putini sperand la insanatosire, insa Dumnezeu e MAAARE si parintele a mai stat cu noi pana in 2011.
    Dea Bunul Dumnezeu sa-l insanatoseasca pe parintele Justin sa-l avem incontinuare drept far calauzitor. De altfel sfintia sa ne-a promis cu mult timp in urma ca vom mucenici impreuna...Si trebuie sa se tina de cuvant !

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a inviat! Slava Domnului ca parintele este constient, vorbeste si mananca! Ieri, dupa Sf Liturghie se auzea pe la Man. Bistrita ca trecuse la Domnul in noaptea de sambata spre duminica si ca cineva aflase acest lucru (prin telefon) de la o maica de la PV. Am intrat imediat pe site folosind telefonul si am spus ca daca nu s-a scris aici, nu poate fi adevarat, sigur e un zvon fals...

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Slavă Ţie Doamne, slavă Ţie!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cred cu tarie din tot sufletul ca Dumnezeu isi va pune mila si il va insanatosi pe Parintele Justin ,asta pentru ca noi cei care l-am cunoscut si cei care nu l-am cunoscut vazand o asa mare minune savarsita cu dansul sa ne intoarcem spre Dumnezeu si sa pazim poruncile lui,dar si sfatrurile si invataturile Parintelui. Noi cu toti mireni,preoti si nu numai avem mare,mare nevoie de Parintele Justin ca sa fie in viata,langa noi si printre noi,in lupta care se da in lume in aceste timpuri. Dar nu se mai poate ca sa-l lasam numai pe dansul singur sa duca greul si lupta ,dansul nu are doar Crucea dansului are si Crucile noastre noi trebuie acuma sa ne luam crucile noastre ca sa le purtam si noi ajutati de dansul si de toti sfinti.
    Parintele Justin este unul din stalpi pentru care Dumnezeu mai tine lumea si mai ales poporul roman.Sa ne rugam mai cu foc si mai cu drag cu inima umilita pentru Parintele Justin. Si atunci cu siguranta Maica Domnului,Sfantul Nectarie de Egina ,Sfantul Ioan Rusul Sfantul Luca al crimeiei ,Sfantul MucenicValeriu Gafencu ,Sfantul Pr.Arsenie Boca Sfinti Doctori fara de arginti ,Sfinti Inchisorilor,Sfinti Arhangheli Mihail si Gavril,Sfantul Pr. Ilie Lacatusul ..... si toti Sfinti vor mijloci la Bunul Dumnezeu pentru sanatatea Parintelui.
    Iar bucuria noastra va fi deplina si de mare folos sufletesc si trupesc .
    Sa ne unim in Rugaciune .
    Multa Sanatate Parintelui Iustin

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dacă s-ar putea, i-as purta eu toată suferinţa, dar acel "Nu ajungem nicăieri." mie îmi dă de înţeles că Părintele e mai bine decât îl credeam.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    MA ROG BUNULUI DUMNEZEU SA IL MAI LASE PRINTRE NOI, PTR AVEM MARE NEVOIE DE DUMNEALUI

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne, mare Ti-e puterea!
    Cred Doamne, ajută necredintei mele!
    SărutMâna părinte drag Justin Pârvu...Dumnezeu si Maica Domnului să vă dea sănătate.

    Doamne, ajută!

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeu si Maica Domnului impreuna cu toti Sfinti sa-l ocrotesca pe Parintele Justin si sa-i daruiasca Sanatate ,izbavindul din boala si suferinta.
    Multa sanatate Parinte Justin
    Sarut mana Parinte drag si bun.

  11. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa ne rugam unii pentru altii ca si parintele s-a rugat si se roaga pentru noi
    asemeni noi sa ne rugam pentru cei ce LUMINA Vie ca o torta au aprins-o pe acest pamint , al Neamului romanesc cum este si Parintele Iustin Parvu , Lumina din Lumina ...
    iar intunericul nu va cuprinde LUMINA dintru ADEVAR
    sa ne rugam in Duh si Adevar ca asa avem izbavire DOAR rugaciunea catre Acoperamintul; SFANT Al MAICII DOMNULUI este Singura noastra APARARE pe acest pamint si in aceste vremuri
    AMIN !

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ,Iisuse Hristoase ,mare e mila Ta ! Ne-ai aratat inca o data cat de mult ne iubesti incat cererile noastre ajung la Tine si Tu le implinesti !...
    Iti multumim ,Bunule Iisuse ,cu drag asteptam ridicarea Parintelui Iustin din patul suferintei si sper ca multi cititori ai acestui site vor inmulti postul negru si rugaciunea . Sa mucenicim impreuna pentru izbavirea de boala a dragului nostru Parinte ,Iustin .

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    SFINTII NU MOR NICIODATA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*