Căpitanul Corneliu Zelea Codreanu, foarte actual, despre politicianismul românesc

Dovadă că Mişcarea Legionară a fost anti-politică

Biata masă  a  poporului  român  alerga  de  la  partid  la  partid,  de  la promisiune  la  promisiune,  legându-şi  de  fiecare,  cu  credinţa  ei seculară,  cele  mai  curate  nădejdi,  dar  întorcându-se înşelată  şi amărâtă, cu toate speranţele zdrobite, când de la unul, când de la altul. Aceasta, până când va înţelege odată, că a intrat în mâna unor cete puse pe câştig şi pe pradă.

Erau trei partide mai mari: liberal, averescan şi naţional ţărănesc. Pe lângă ele şi altele mai mici. În fond,  nu exista între ele nici o deosebire. Numai  formele  şi interesele personale le deosebeau. Acelaşi lucru sub alte forme. Nu aveau nici măcar justificarea unor păreri deosebite.

Singurul  lor  mobil  sufletesc  adevărat  era:  religia  interesului personal, pe deasupra oricăror dureri ale ţării şi a oricăror interese ale neamului.

De aceea spectacolul luptelor politice era dezgustător. Fuga după bani, după situaţii personale, după avere şi plăceri, după pradă, dădea un aspect de duşmănie neasemuită, acestor lupte. Partidele apăreau ca adevărate cete organizate care se învrăjbeau, se mâncau şi se luptau unele cu altele pentru pradă.

Numai lupta pentru neam sau pentru orice ideal, care depăşeşte interesul, egoismul şi poftele personale, este blândă, cuviincioasă, nobilă şi fără dezlănţuire oarbă de patimi. În ea poate fi pasiune, dar nu patimă oarbă şi josnică.

Aspectul de vrăjmăşie şi de josnicie al acestor lupte putea fi o dovadă suficientă, că ele nu se dădeau în lumea unui ideal înalt şi sfânt şi nici în aceea a principiilor, ci în adâncul cel mai trist al celor mai neruşinate interese personale.

Lumea politicienilor trăieşte în lux şi în petreceri scandaloase, în imoralitatea cea mai dezgustătoare, pe spinarea unei ţări din ce în ce mai demoralizată. Cine să se mai ocupe de nevoile ei?

Politicienii aceştia cu familiile şi cu agenţii lor, au nevoie de bani. Bani pentru petrecere, bani pentru a-şi întreţine clientela politică, bani pentru voturi, bani pentru cumpărarea de conştiinţe omeneşti.

Rând pe rând, cetele lor se vor năpusti şi vor spolia ţara. Aceasta va însemna, în ultimă analiză, guvernarea ei, opera de guvernare. Vor secătui bugetele statului, ale prefecturilor, primăriilor.

Se vor înfige ca nişte căpuşi în consiliile de administraţie ale tuturor întreprinderilor, de unde vor încasa tantieme, de zeci de milioane, fără nici o muncă, din sudoarea şi din sângele muncitorului istovit.

Vor fi încadraţi în consiliile bancherilor jidani, de unde vor primi jetoane, de alte milioane şi zeci de milioane, ca preţ al vânzării lor de neam.

Vor  da  naştere  la  afaceri  scandaloase  care  vor  îngrozi  lumea. Corupţia se va întinde în viaţa publică a ţării ca o plagă, de la cel mai umil slujbaş şi până la miniştri. Se vor vinde oricui. Oricine va avea bani, va putea să-i cumpere pe aceşti monştri şi prin ei ţara întreagă.

De aceea, când ţara stoarsă nu va mai putea să le dea bani, vor ceda consorţiilor de  bancheri  străini,  rând  pe  rând,  bogăţiile pământului şi cu ele şi independenţa noastră naţională.

O adevărată pletoră de oameni de afaceri se va întinde ca o pânză peste toată România,  care nu vor mai munci, care nu vor mai produce nimic, ci vor suge vlaga ţării.

Acesta este politicianismul.

Jos, se vor întinde: mizeria, demoralizarea şi deznădejdea. Vor muri copiii cu zecile de mii, seceraţi de boli şi de mizerii, slăbindu-se astfel puterea de rezistenţă a neamului în lupta pe care o duce singur  în  contra  poporului  jidănesc  organizat  şi  susţinut  de politicianismul înstrăinat şi de tot aparatul de stat.

Cei  câţiva  oameni  politici  cinstiţi,  câteva  zeci,  poate  chiar conducători de partide, nu vor mai putea face nimic. Vor fi nişte biete marionete în mâna presei jidăneşti, a bancherilor jidani sau străini şi a propriilor lor politicieni.

Această  batjocură,  această  demoralizare,  această  infecţie,  va  fi susţinută, pas cu pas, de toată falanga jidănească, interesată la distrugerea noastră, pentru a ne lua locul în această ţară şi a ne fura bogăţiile. Prin presa ei, care a uzurpat rolul presei româneşti, prin sute  de  fiţuici  imunde,  printr-o  literatură  atee  şi  imorală,  prin cinematografe şi teatre provocatoare la desfrâu, prin bănci, Jidanii au devenit stăpâni în ţara noastră.

Cine să se opună? Astăzi când ei sunt pregătitorii dezastrului şi apariţia lor e semnalul morţii noastre naţionale, cine să le apară în faţă?

extras din Corneliu Zelea Codreanu – Despre legionari

30 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    1. Doamne, nu cu mânia Ta să mă mustri pe mine, nici cu iuţimea Ta să mă cerţi.
    2. Că săgeţile Tale s-au înfipt în mine şi ai întărit peste mine mâna Ta.
    3. Nu este vindecare în trupul meu de la faţa mâniei Tale; nu este pace în oasele mele de la faţa păcatelor mele.
    4. Că fărădelegile mele au covârşit capul meu, ca o sarcină grea apăsat-au peste mine.
    S. Împuţitu-s-au şi au putrezit rănile mele, de la faţa nebuniei mele.
    6. Chinuitu-m-am şi m-am gârbovit până în sfârşit, toată ziua mâhnindu-mă umblam.
    7. Că şalele mele s-au umplut de ocări şi nu este vindecare în trupul meu.
    8. Necăjitu-m-am şi m-am smerit foarte; răcnit-am din suspinarea inimii mele.
    9. Doamne, înaintea Ta este toată dorirea mea şi suspinul meu de la Tine nu s-a ascuns.
    10. Inima mea s-a tulburat, părăsitu-m-a tăria mea şi lumina ochilor mei şi aceasta nu este cu mine.
    11. Prietenii mei şi vecinii mei în preajma mea s-au apropiat şi au şezut; şi cei de aproape ai mei departe au stat.
    12. Şi se sileau cei ce căutau sufletul meu şi cei ce căutau cele rele mie grăiau deşertăciuni şi vicleşuguri toată ziua cugetau.
    13. Iar eu ca un surd nu auzeam şi ca un mut ce nu-şi deschide gura sa.
    14. Şi m-am făcut ca un om ce nu aude şi nu are în gura lui mustrări.
    15. Că spre Tine, Doamne, am nădăjduit; Tu mă vei auzi, Doamne, Dumnezeul meu,
    16. Că am zis, ca nu cumva să se bucure de mine vrăjmaşii mei; şi când s-au clătinat picioarele mele, împotriva mea s-au semeţit.
    17. Că eu spre bătăi gata sunt şi durerea mea înaintea mea este pururea.
    18. Că fărădelegea mea eu o voi vesti şi mă voi îngriji pentru păcatul meu;
    19. Iar vrăjmaşii mei trăiesc şi s-au întărit mai mult decât mine şi s-au înmulţit cei ce mă urăsc pe nedrept.
    20. Cei ce îmi răsplătesc rele pentru bune, mă defăimau, că urmam bunătatea.
    21. Nu mă lăsa, Doamne Dumnezeul meu, nu Te depărta de la mine;
    22. Ia aminte spre ajutorul meu, Doamne al mântuirii mele.

  2. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cat Adevar a Aratat si a Spus , Acest Erou National , Martir si Sfant al Neamului Romanesc !
    Traim si Vedem cu proprii nostri ochi , Orb sa fii si sa nu vezi , surd sa fii si sa nu auzi ;
    sa nu vezi , sa nu crezi cand toate Acestea zise se petrec Intocmai ;
    Bucura-te Sfinte Arhanghele Mihaile Slujitorule al Legii Sfinte !
    Traiasca Legiunea si Capitanul !
    amin!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Corneliu Zelea Codreanu- PREZENT!
    Nu numai contextul descris este actual, dar si atitudinea ce trebuie luata ne-a fost aratata de acelasi mare vizionar...
    Romane, ridica-te!
    Traiasca Legiunea si Capitanul!

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    domnilor, codreanu-zelea, eminescu, si chiar caragiale au fost vizionari in aceasta cloaca damboviceana unde toate scursurile de la kakarau, ponta plagiatorul, ilici iliescu, isi au originea in timpurile de mai sus mentionate , numai ca in timpul capitanului a avut ghinionul sa fie acel rege amoral, care in fiecare dimineata primea pupaturi dorsale de la circari lui, nu vrea un aer curat, un las se vede cum a cedat basarabia, fara un glonte , punandu-se pe etichetea poprului roman de las , repet capitanul face parte din galeria ,oamenilor destoinici,brancoveanu ,tepes, stefan cel sfant si alti pe care cartile de istorie nu le-a trecut a trect-o pe prezentatoarea de la pro tv esc,

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    CASATORIE vs FECIORIE
    http://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/2012/09/07/casatorie-vs-feciorie/

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Traiasca Legiunea si Capitanul !!!
    Sfinte Arhangele Mihaile, slujitorule al Legii lui Dumnezeu, apara-ne pe noi de jidovii care s-au pripasit in aceasta tara si care doresc moartea poporului roman dreptcredincios !!!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Arhanghelul Mihail este ocrotitorul poporului Sfant, este ocrotitorul poporului Israel, Capitanul Zelea Codreanu fiind inspirat de catre Dumnezeu stiind cu cine avea deaface si cunoscand noua lege data de catre Hristos, cunostea prea bine ca noi ca si natie ca si neam dupa Sfintele Evanghelii si dupa credinta noastra stramoseasca avem obarsia si radacina infipta in pamantul fagaduit, in tara binecuvatari,. Fiind primti de Maica Domnului la nunta si la ospatul randuit de Tatal nostru cel Ceresc.
    Astazi lumea se indreapta din rau in mai rau dar setea dupa dreptate si adevar creste in fiecare suflet crestin, setea de viata adevarata si de runduiala Dumnezeiasca ne chiunui sufletele si ne chema, prin strigat cersesc la o slujire cereasca ingereasca. Cu un cuvant puternic in sufletul lui prevazator al caderii si cu frica de Dumnezeu a stiut sa indeparteze spusele celui rau. Aruncate Eule in mandrie, inaltati capul deasupra tuturor ca sa-ti vezi sfarsitul si caderea.
    In Istoria nu a noastra nationala ci in istoria lumii si a neamului omenesc acest om Zela Codreanu numit de noi capitan a zis STOP , opritiva, pana aici faradeligii. In zbucimul lui de durere si de asuprire ce chinuia pe betii oameni ramasi fara putere si aparare. Ca un infaptuitor a implinit voia Lui Dumnezeu primind pe umeri lui neputintile oamenilor si ducand bolile noastre in fata Lui Hristos a zis:
    -Nedreptatea , inselaciunea , minciuna, coruptia ...etc si toate faradelegile trebuie sa inceteze . Arhanghele Mihaile eu om fiind si neinsemnat , dar strig ca si tine asa cum ai strigat si tu sa statii si sa va opriti in vrednicia voastra, sa nu alunecati si sa nu va duceti dupa cel ce a cazut in inaltarea lui de sine.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sfântã tinerete legionarã,
    Cu piept cãlit de fier si sufletul de crin
    Iures ne-nfrânat de primãvarã,
    Cu fruntea ca un iezãr carpatin.
    Cu bratele suim în soare
    Catapetesme pentru veac.
    Le zidim din stânci, din foc, din mare,
    Si dârz le tencuim cu sânge dac.

    Refren:
    Garda, Cãpitanul,
    Ne preschimbã-n soimi de fier,
    Tara, Cãpitanul,
    Si Arhanghelul din cer.

    Moartea, numai moartea legionarã,
    Ne este cea mai scumpã nuntã dintre nunti,
    Pentru Sfânta Cruce, pentru Tarã,
    Înfrângem codri si supunem munti.
    Nu-i temnitã sã ne-nspãimânte
    Nici chin, nici viforul dusman,
    De cãdem cu toti, izbiti în frunte,
    Ni-i dragã moartea pentru Cãpitan.

    Refren...

    Sfântã tinerete legionarã,
    Zidim biserici, stãm viteji în închisori,
    In prigoana orsicât de amarã,
    Cântãm si ne gândim la Nicadori.
    Purtãm în crivãt si în soare,
    Lumini pentru biruitori,
    Pentru cei viteji zidim altare,
    Si-avem doar gloante pentru trãdãtori.

    Refren...

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    foarte interesant ce am gasit
    http://www.realitatea.net/soc-si-groaza-pe-facebook-scheletul-unui-dac-inalt-de-zece-metri-descoperit-la-rosia-montana_1003197.html

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Arborele genealogic al urmasilor fiilor lui Noe. Linia lui Shem > Arpacsad > Salah > Heber > PELEG (presupus sau chiar adevarat stromos al Dacilor) > Reu >Serug > Nahor > Terah > Abram (devenit mai apoi Abraham-Avraam )si cei doi copii ai acestuia Ismael si Isaac .

  11. Link-ul lui Momo si aurul de la Rosia Montana

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pai daca numai din lespedea aia au scos 900 de tone de aur. Apoi aici e de trei ori mai mult decat se preconiza a se scoate din intreaga zona Rosia Montana. Ar trebui sa lase muntii in pace daca au luat deja 900 tone de aur. Sa se duca naibii...

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si precursor al legionarismului este genialul publicist si poet MIHAI EMINESCU. Cei care au citit opera publicistica a lui MIHAI EMINESCU a descoperit aceleasi vorbe fierbinti despre mizeriile conducerii si care la fel sint de actuale. Exista si o carte M. Eminescu-b primul legionar.

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane!

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Citind si mesajele de dinainte, ma intrebam DECE? Dece am avut atatia oameni buni si n-am avut parte de ei? Dece ingaduie Dumnezeu sa nu ne bucuram de ei, de idealurile pentru care s-au jertfit. Cand s-a ridicat un Om ca Eminescu (amintit mai sus), ori Codreanu (vezi articolul), imediat a fost inlaturat. Dece?, Dece pribegesc milioane de romani prin straini dupa o bucata de paine mai buna? in timp ce din tara se scot sute de tone de aur etc? Nici apele nu mai sunt ale romanilor. De la izvoare sunt captate, imbuteliate si vandute pe bani grei. Nici pamantul de sub picioare nu mai e al nostru Vin strainii si-l cumpara pe te miri ce!. Cu resurse naturale cu tot. Dece ne lipseste Dumnezeu de toate acestea. Oricum nu le-am avut niciodata cu adevarat. Nu ne-am bucurat de ele niciodata. Eu personal ma vad ca intr-un carusel cu toate caile taiate. Si doar una singura lasata libera. Calea de Sus. Calea catre Dumnezeu. Voua nu vi se pare ca asta-i singura Cale ramasa libera in contextul actual? Oare prin toate stramtorarile astea nu cumva ne ajuta Dumnezeu sa ne dezlipim de cele de jos pentru a ne apropia mai mult de cele de Sus? Nu ingaduie toate acestea oare pentru ca are ceva mai bun pentru noi? Dar daca ne-am dezlipi noi de bunavoie, cum ni s-ar schimba viata? Ma gandesc la parintele din pateric jefuit de hoti. Gasind inca ceva ramas in chilie nefurat, a alergat dupa hoti sa le dea si restul. Asa sa facem si noi? Pentru smerenia lui, Dumnezeu a facut ca magarii hotilor sa se intoarca inapoi la chilia parintelui si sa-si recapete parintele lucrurile... Deci, eu inteleg ca fara lepadarea de sine a acelui parinte, degeaba ne invartosam sa tinem de ele, Degeaba strigam "Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane!" Degeaba tot strigam hotii, chiar si in rugaciune, sa ne scape Dumnezeu de hoti si misei...Ca optica lui Dumnezeu o fi altfel Noi privim catre jidani ca la hoti si la misei intru cele materiale si-l rugam pe Dumnezeu sa ne scape de ei, iar Dumnezeu privind in sufletele noastre vede hotii si miseii in patimile noastre si de ele incerca sa ne scape si nu de jidani. Ce spunea parintele Arsenie Papacioc? " E greu cu dracul, dar ce ne-am face fara draci?Cine s-ar mai mantui?"

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ,,Cel ce lupta chiar si singur pentru Dumnezeu si neamul sau nu v-a fi invins niciodata"
    Fie ca din jertfele noastre sa rasara un soare cu mai multa lumina...
    (Corneliu Zelea Codreanu)

    Condac 13

    O,Codrene, Capitane, CAND VOR CADEA ASUPRITORII SI TOTI DUSMANII VOR PLATI,
    SE V-A IMPLINI SENTINTA DATA, CÂ ,,IN CURAND VOM BIRUI" SI- ACEASTA BIRUINTA SCUMPA, PRIMEASC-O DOMNUL IN ALTAR,
    CACI PENTRU TARA ROMANEASCA, E JERTFA LEGIUNII DAR. IAR CAND V-A TRAMBITA ARHANGHELUL VEI AUZI CU SFINTII, CUM NEAMU-NALTA-N CER CANTAREA BIRUINTEI
    ALELUIA!

    ,Noi daca nu vom lupta in contra elementului JIDANESC, VOM PIERII CA NATIUNE"
    (VASILE CONTA)

    TRAIASCA LEGIUNEA SI CAPITANUL!

    Doamne ajuta!

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dece?
    Pentru al nostru inceput este asa , pentru ca noi lasam sa fie asa , pentru ca Dumnezeu lasa sa fie asa, pentru ca noi nu putem face nimic fara Dumnezeu, si daca ai face alt pamant si ar fi lipsit de Dumneceu atunci chiar ai zice de ce???? s-a facut un alt pamant fara de Dumnezeu. Zi de zi invatam ne framantam , ne zabatem dar fara Dumnezeul Nostru nu putem alegem moartea ca si Capitanul nostru nu putem fara Dumnezeu, nu putem respira nu putem sa facem nimic. Daca cineva vrea sa ucida pe Dumnezeu sa ucida neamul nostru si poporul nostru ca noi fara Dumnezeu nu putem. Prezent

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Un clip cutremurator, care ar trebui sa ne dea de gandit:
    http://www.youtube.com/watch?v=xmqWu4PMyH8&feature=youtube_gdata_player
    Dati mai departe...

  18. Oare asta-i sensul lui "Ridica-te..." ?

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Oare asta este sensul lui “Ridica-te” dat de Radu Gyr in poezia sa? Indemnul la lupta, ca odinioara cu sabia (vezi clipul de deasupra)? In vremurile astea par mai degraba o isterie. Cum s-au “ ridicat” toti cei care au suferit si au murit in temnitele comuniste? Prin rabdari de batjocuri, stramtorari, infometari, batai si alte chinuri de neimaginat. Asa s-au ridicat! Nu? Dece oare? Ar spune un oarecare ca ei oricum nu mai aveau nimic in inchisori in afara de pielea de pe ei. Nu era suficient faptul ca au fost lipsiti de toate bunurile materiale? Credem noi ca ar fi fost suficient. Insa asta nu era decat exteriorul ingaduit de Dumnezeu pentru adevarata lucrare, cea mai importanta. Schimbarea cea interioara (Ridicarae)ce urma deabia. Nivelarea patimilor! Cati parinti si crestini, prin cele enumerate mai sus, au scapat in inchisorile comuniste de mandrie, de manie, de ura etc. Au ajuns sa-si iubesca sincer tortionarii si sa se roage pentru ei precum Iisus pe cruce, ori Stefan, intaiul mucenic. Asa au ajuns sa implineasca porunca iubirii desavarsite. Asa au ajuns sa se "Ridice". Cred ca asta este senul adevarat al lui “Ridica-te”. Si NU cel care reiese din mesajele postate mai sus? Indemnul la lupta ca si candva cu sabia? Imi pare mai degraba o zvarcolire neputincioasa sora cu deznadejdea. Cat a durat Romania Mare croita cu sabia lui Mihai Viteazul? Dar ordinea lui Tepes sau a lui Brancoveanu? Dece au sfarsit in felul in care au sfarsit? Nu cumva se teme Dumnezeu ca bunastarea pe care am fi putut s-o avem, condusi fiind de astfel de oameni, ne indeparteaza de El ? De-am avea noi insine vointa schimbarii noastre interioare, am afla si puterea infaptuirii acesteia. Fara a mai fi nevoie de stramtorarile exterioare pe care le ingaduie Dumnezeu ca sa nu ne piarda. Nu cred ca Dumnezeu ar mai cere cuiva sa moara (Iisus a facu-o odata pentru totdeauna) , daca noi am fi despatimiti de rele, de-am fi deja ca si morti fata de pacate. E plin Patericul si Vietile Sfintilor de parinti care au trecut pragul despatimirilor si s-au invrednicit apoi de viata lunga si harisme de sfinti. Dar nu vrem sa ne despatimim de voie si atunci ultima solutie, de nevoie vom rabda toate cele ingaduite de Dumnezeu, intru despatimirea noastra.

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce-ar mai fi de adaugat?

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @oare asta-i sensul...
    tot ce ai scris despre datoria de a ne despatimi este corect, dar sensul clipului nu l-ai prins...
    Este nevoie si de luarea unei atitudini in exterior, nu-i suficient (ci imi pare chiar inutil ) sa asistam ca neputinciosii la distrugerea noastra ca Neam.
    Poate ar fi bine sa intelegi ca nu toti pot fi calugari sau pustnici, ci e nevoie si de soldati buni, si de medici buni, si de profesori buni, si de Preoti buni...poate ar trebui sa cugeti mai mult la genul asta de chestiuni..

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "@oare asta-i sensul..."
    Sensul lui " Ridica-te..." este atit pe plan orizontal, cit si pe plan vertical, altfel, ce rost mai are lucrarea lui Mihai Viteazu', al lui Stefan cel Mare, al lui Codreanu, daca tot ceea ce trebuie sa facem, este sa fim o natie de calugari. Este corect ceea ce spui tu, dar nu si suficient pentru noi ca popor, ci numai ca individ care se rupe de lume, ori, vrem nu vrem, nu putem trai singuri pe lume, Dumnezeu ne-a dat si vecini si alte natii.
    Poporul asta, trebuie din cind in cind resuscitat de catre un om al Lui Dumnezeu, altfel ne-am pierde, iar aceasta resuscitare de cele mai multe ori se face cu sabia-n mina, aici pe pamint nu sintem in Rai, ci intr-un mic Iad.
    Nu indemn la revolta, dar cind a fost cazul si IIsus a luat biciul.
    "....Cat a durat Romania Mare croita cu sabia lui Mihai Viteazul? Dar ordinea lui Tepes sau a lui Brancoveanu? .."
    Romania lui Tepes, sau a lui Mihai a durat pina in zilele noastre, din moment ce constinta noastra stie despre ei. Dar daca ei nu erau, noi mai eram azi?

    Doamne ajuta!!

  22. Varahiil, am incercat "sa cuget la genul asta de chestiuni... " dar asta-i tot ce reusesc...

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "nu toti pot fi calugari sau pustnici"

    Intradevar, tot asa cum intr-un stup de albine nu sunt numai albine culegatoare, ci si albine-paznici si bondari pt matca necesara crearii puietului si curatitoare si ingrijitoare de puiet etc.
    Insa paznicii sunt paznici si albinele culegatoarele nu trag chiulul, Altfel se strica echilibrul, deci si stupul se strica si dispare.
    Deci, nu e nevoie sa fim toti calugari si pustnici. Dar e necesar sa fie numarul de calugari si pustnici care trebuie si la nivelul care trebuie pt a putea tine restul neamului in armonie cu Cele de Sus.. E vorba aici de acel numar de drepti pt care Dumnezeu ar fi iertat chiar si Sodoma...,Deci calugarii trebuie sa fie calugari si nu cuiere de straie calugaresti.
    Deci vezi unde e lipsa unui neam sanatos? In stupul asta al nostru lipseste adevarata veriga de legatura cu Dumnezeu . Si totusi neamul nostru n-a fost lasat sa moara caci Lipsa noastra este implinita din marea mila a lui Dumnezeu prin jertfa celor mai buni dintre noi. Jertfa acestora ne tin aproape de Dumnezeu. Asta nu-i cea mai buna solutie, ci ultima solutie...din pacate!

    "ci e nevoie si de soldati buni, si de medici buni, si de profesori buni, si de Preoti buni".

    Oare nu asa erau toti cei care au fost arestati, inchisi in temnitele comuniste? Nu erau dintre cei mai buni fii ai oamenilor? A fost intru inceput Valeriu Gafencu pustnic ori calugar? Dar Ghe. Calciu, Marcu Dumitrescu, Ilie Lacatusu etc etc, Nu au luat ei atitudine ca nimeni altii in vremea lor? A fost deajuns? Nu! Caci Dumnezeu a ingaduit sa fie bagati si la inchisoare. Si acolo intre zidurile temnitelor, sa se RIDICE si sa ajunga din cei mai buni fii ai oamenilor, precumi calugarii si pustnicii desavarsiti din Pateric, Sa ajunga Fii ai Imparatiei Cerurilor?. Deci ce inseamna asta? Ca noi NU ne-am indreptat inaintea lui Dumnezeu prin ATITUDINEA luata de acesti buni romani, ci prin JERTFA lor. Si nu era o jertfa oarecare, ci o jerfa a unor suflete sfintite prin rabdarea chinurilor etc. Deci, distrugerea noastra ca neam nu vine din exterior ci din lipsurile noastre interioare. "Stupul" nostru nu-i complet, ca daca ar fi nimic nu nbe-ar clinti. Daca, sa presupunem ca muntii nostri ar fi avut prin manastirile si pesterile sale acel numar de sfinti si la nivelul duhovnicesc al celor "produsi" de temnitele comuniste -adevarati cetateni ai Raiului, ar mai fi avut tara asta nevoie sa urce pe cruce? Eu cred ca Nu ! Asa cum nici sodoma nu ar fi fost distrusa daca s-ar fi aflat acel numar de drepti "targuit" de Lot cu Dumnezeu.

    Administratorul site-ului sa ma ierte si chiar sa stearga mesajul,daca sunt off topic,

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cea ce unii nu intaleg este faptul ca moartea desparte cu adevarat , nu e o joaca, nu e un joc de copii, moartea este reala si chiar desparte. Nu e un vis nu e o fantoma nu e nimic de genul asta. Parca toti sunt anesteziati , parca toti ininte sa moara beau otet.
    Oameni astia au iubit; au simtit moartea fara anestezie fara otet ,prin toate simturile a trecut dragostea lor si nici un simt nu era afectat de aia a si infuntat moartea cu dragoste si au si primit-o cu dragoste.
    http://www.youtube.com/watch?v=yEcGtRjF5BM

  24. "Sensul lui ” Ridica-te…” este atit pe plan orizontal, cit si pe plan vertical, "

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne miluieste! Asta da cugetare-sintetizare, Dante! Interesanta prisma vederii tale...
    ...deci pe orizontala -ATITUDINEA- MARTURISIREA, iar pe verticala - JERTFA.-MUCENICIA
    Rezultatul e insasi semnul CRUCII ...!!!
    Deci, in final tot la Cruce ajungem....
    Oare nu asa a fost si cu sfintii inchisorilor?
    Au inceput luand atitudine si au incheiat mucenicind.
    Multam fain!

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DE ce nu face nimeni nimic ca sa scoata la suprafata nedreptatea adusa Capitanului Nostru. Sa deschidem procese , sa corectam datele false scrise pe internet despre el , nimeni nu face nimic nu misca un deget pentru a arata greselile ce sau comis si a le trata cu adevarat.
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Corneliu_Zelea_Codreanu
    Auzi cultul morti, asa denumesc pe cei ce cred in inviere , parca cei care zic cultul mortii iei nu mor iei ce vaor sa zica ca sunt vesnici sau , unde este adevarul.???

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Unde pot gasi documente in care sa ateste ca asasinarea lui Iorga nu a fost facuta de legionari.
    La fel si despre masacrul de la abatorul din Bucuresti .
    Stiu sigur ca am citit undeva dar nu mai stiu unde si am o polemica cu cumnatu si nu pot sa vin cu probe.
    Va rog ajutati-ma!
    Va multumesc!

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @unoarecare

    Exista marturii pe site-ul d-lui profesor Coja, ioncoja.ro. Cateva linkuri, unde merita sa cititi si comentariile:
    http://www.ioncoja.ro/legionarii-in-eternitate/20-23-ianuarie-1941-%E2%80%9Eprima-incercare-de-revolutie-comunista-din-romania-i/
    http://www.ioncoja.ro/legionarii-in-eternitate/ce-nu-vor-dusmanii-sa-se-stie-despre-miscarea-legionara/
    http://www.ioncoja.ro/legionarii-in-eternitate/the-legionary-movement-in-romania/
    ...Nu reusesc sa gasesc linkurile cele mai relevante, insa, in ceea ce priveste asasinarea lui Iorga, se spune ca Boeru era renegat de legionari, infiltrat al serviciilor lui Cristescu in Legiune, iar, in momentul in care au aflat ca Boeru voia sa declanseze actiunea, legionarii au sunat acasa la Iorga, pentru a-l avertiza ce i se pregateste si a-l ruga sa plece de acasa, pentru a nu mai fi gasit la Valeni. Mai puteti gasi ceva elemente pe fgmanu.ro

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ unoarecare
    Iata, cu copy-paste, ceea ce am primit de la cineva mai instruit decat mine in aceasta problema:
    "FALSUL POGROM DE LA ABATOR

    Profesorul universitar, dir. al Abatorului, Radu Ieftimovici, spulberă legenda comunistă privitoare la "pogromul" de la Abator din Ianuarie 194.

    "Primele mistificări privind acest subiect, aparţin ziaristului sovietic Ehrenburg în 1945, (într-o conferinţă la Atheneu), aplaudat de Ion Călugăru, Mihail Sadoveanu, C. I. Parhon, Traian Săvulescu S.a., dând mână liberă lui Nicolski Si Draghici pentru exterminarea care a urmat. Au continuat cu acuze dl. Sandu David, preSedintele Uniunii Asociaţiilor de Scriitori din Statul Israel, iar dintre români: Marin Preda, Sergiu Nicolaescu S.a., au colaborat prin scenarii folclorice comuniste acuzând fără dovezi. în anul 1946, procuratura comunistă se ocupa de Abator. Sunt chemaţi toţi medicii Si muncitorii angajaţi la abator în anul 1941. Faptele sunt întoarse pe toate feţele, se caută neapărat vinovaţi sau ţapi ispăSitori, dar nu se găsesc Si procuratura este obligată să închidă dosarul. Dintre cei audiaţi, doar măcelarul Horwat crede în pogrom, însă el nu era angajat al abatorului în 1941. în schimb, tinichigiul Segal, evreu, de bună ţinută morală, prezent acolo în 1941, declară ca nu a existat nici un pogrom. Cel cu declaraţia falsă, măcelarul, după câteva luni a fost numit în postul de director al abatorului. Angajaţii Abatorului BucureSti, revoltaţi, au semnat o notă de protest împotriva mistificărilor pe aceasta temă în ziarele comuniste. Facsimilul acestui protest a fost înaintat ziarelor "Universul" Si "Dreptatea", dar nu a mai fost publicat deoarece aceste ziare au fost reduse la tăcere" (Zaharia Marineasa - "Pogromul de la Abator", în Almanahul Gazetei de Vest - 1994, pag. 144). Iată, mai jos, dezminţirea angajaţilor de la Abator în anul 1941:

    DEZMINTIRE

    "Subsemnaţii, medici veterinari Si funcţionari ai Abatorului Capitalei, luând cunoStinţă de articolele publicate de ziarele "România Liberă", "Tribuna Poporului" prin care se afirmă că în abatorul Capitalei au fost uciSi ovrei, Si de campania care se duce pe această temă, de natură să discrediteze instituţia Si oamenii ce o servesc, dăm cea mai categorică dezminţire, afirmaţiunilor făcute Si declarăm pe proprie răspundere că faptele enunţate mai sus sunt de domeniul fanteziei". Urmează semnaturile (37)

    Facsimilul scrisorii Si semnaturile (pentru cei interesaţi), au fost deja publicate în ziarul "Expres Magazin", Nr. 13, Aprilie 1992 (laolaltă cu declaraţiile prof. univ. Radu Ieftimovici), cum Si în Almanahul Gazetei de Vest - 1994). Documentul în original: vezi arhiva ziarului "Dreptatea".

    "în afara acestor dezminţiri, se adaugă argumentul cel mai important care nu poate fi contestat: cartea Martiriul evreilor din România în 1940-1941, cuprinzând documente Si mărturii, editată de Centrul de Studii al evreilor din România în anul 1991, cu un cuvânt înainte al Sefului rabin Moses Rosen, carte care are 327 pagini, din care 16 pagini cu fotografii, Si în care nu se găseSte nici un cuvânt despre existenţa vreunui abator. D-nii Norman Manea, Andrei Pippidi Si istoricul Francisco Veiga (într-o istorie recentă, apărută la editura "Humanitas"), fiind vorba de o denigrare planificată, nu ţin seama de aceste dovezi Si continuă duSmănos cu acuzaţiile asupra unor evenimente care nu au existat. Despre evreii morţi în timpul zisei rebeliuni, acesta fiind un capitol separat, Cartea Neagră, editata în 1946 de Comunitatea evreilor din România, recunoaSte condiţia de beligeranţi, adică cea de luptători a evreilor în răsturnarea regimului legionar Si nu de simple victime ale antisemitismului; numărul evreilor fiind neînsemnat faţă de numărul legionarilor morţi în evenimentele din Ianuarie 1941. Cercetând cu amănunţime evenimentele din timpul zisei rebeliuni, nu vom descoperi nicăieri vreo condamnare adusă vreunui legionar pentru fapta de a fi ucis un evreu, deSi Stim cu toţii că Antonescu s-a luptat mult să descopere o astfel de probă incriminatorie. Se cunoaSte de asemenea că legionarii au fost ocupaţi cu apărarea instituţiilor publice contra loviturii de stat antonesciene; în plus, ca Si în Revoluţia din 1989, ca de altfel în orice situaţii de aceeaSi factură, periferia oraSului, prin elementele ei, îSi aduce o contribuţie violentă Si haotică". (Zaharia Marineasa - ibidem)."

    Sincer, mai mult decat o dezmintire a angajatilor ce lucrau acolo, nu vad ce ar putea constitui o proba mai veridica.

  1. Pingback: Corneliu Zelea Codreanu, foarte actual, despre politicianismul romanesc. Dovada ca Miscarea Legionara a fost anti-politica

  2. Pingback: 30 noiembrie: 74 de ani de la martiriul Capitanului Corneliu Zelea Codreanu – Apostol si Mucenic al Neamului Romanesc. Testamentul sau | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*