Noi minuni ale Sfântului Sfinţit Ilie Lăcătuşu

O ultimă şansă

Mergeam cu tatăl meu spre Salonic, cu autocarul, de unde aveam să mergem în Uranopoli şi de acolo în Muntele Athos. La vamă, la verificarea paşapoartelor, am fost întrebaţi de un act semnat de mamă şi eliberat de un birou notarial, de care noi nu ştiam, deci nu îl aveam. Am uitat să precizez că sunt minor, iar minorii nu pot ieşi din ţară prin vamă fără acel act, care permite trecerea. Am fost scoşi din autocar. Şoferul ne ruga să ne luăm bagajele, tata îl ruga să aştepte. Era ultimul autocar din ziua aceea, şi ar fi trebuit să mai aşteptăm alte două zile până să plecăm din nou, dar nu aveam timp, pentru că mai era o săptămână şi începea şcoala. Agentul vamal refuza să ne lase să trecem. Tata i-a spus că mergem în Muntele Athos, dar el a spus că nu crede pe nimeni, că nu ar avea încredere nici în el când e vorba de nerespectarea legii. Atunci am început să mă rog la Părintele Ilie în gând, pentru că înainte de a pleca la drum citisem câteva din minunile sale. Am fost cu vreme în urmă la cimitir, la moaştele lui. Tata mi-a spus apoi că el se ruga la Maica Domnului şi la Sfântul Nectarie. Cam după cinci minute, agentul vamal ne-a spus să vorbim cu şeful său. Şeful său nu ne-a lăsat nici el să trecem, spunându-ne că ar trebui să vină mama cu maşina la vamă. Mama era la nişte cursuri de perfecţionare şi nu putea răspunde la telefon. Dar, nici dacă ar fi răspuns, nu putea aştepta autocarul până venea ea la vamă. După alte zece minute, şeful a început să mă întrebe unde locuiesc, meseriile părinţilor, dacă mama locuieşte cu noi, şi alte lucruri asemănătoare. După ce am răspuns, într-un final ne-a lăsat să trecem, deşi conform legii era interzis. Ştiu că părintele Ilie Lăcătuşu ne-a ajutat.

(C. V.)

Un vis deosebit

Am auzit şi am citit despre mai multe vise în care Sfântul Ilie Lăcătuşu s-a arătat oamenilor. Cunosc un preot de mir care l-a visat mişcându-se în raclă, fără să ştie că alţi oameni l-au văzut cu ochii lor făcând acelaşi lucru.

Eu am avut următorul vis: părintele Ilie era într-o casă, şi trupul său a revenit la viaţă. Moaştele sale au prins viaţă, şi părintele înviase. Au venit la el mulţi preoţi şi credincioşi, bucurându-se. Îmi aduc aminte că venise şi părintele Arsenie Papacioc, unul dintre susţinătorii canonizării părintelui Ilie.

Toţi cei care îl vedeau pe părintele viu se bucurau. Eu cred că Sfântul Ilie e viu, şi cea mai bună dovadă este neputrezirea trupului său. Iar faptul că face atâtea minuni ne îndeamnă să ne rugăm lui la vreme de necaz.

Părintele emana căldură

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu şi al fratelui întru credinţă C. V., am ajuns să mă închin la sfintele moaşte ale Părintelui Ilie Lăcătuşu pe 27 ianuarie 2011. Deşi afară era destul de frig, şi mâinile mele erau reci, după ce am atins sfintele moaşte mâna mea dreaptă s-a încălzit instantaneu până la cot. Părintele emana căldură. Pacea care m-a cuprins nu poate fi descrisă. Minunat e Dumnezeu întru sfinţii Lui!

(Teodor Bindea)

Intervenţii minunate

Încă din anul 2004-2005, fratele meu, Clănţău Petrică, din Slobozia, îmi spunea să merg la sfintele moaşte ale Părintelui Ilie. Văzând că eu nu m-am dus să mă rog la sfântul, a venit el cu mine, şi, împreună ne-am rugat la sfintele moaşte, în prezenţa doamnei Sabina, fiica părintelui.

Eu am continuat să merg mai des, auzind multe lucruri frumoase. Părintele Ilie i-a spus într-o bună zi doamnei Sa­bi­na să aibă grijă că în ziua ur­mă­toa­re o să vină nişte ţigănci care urmăresc să-i ia din ose­min­te ca să facă farmece şi să nu deschidă racla. În acea zi era multă lume, femei mai multe. Una din ele, pe care am cunoscut-o cu altă ocazie, mi-a arătat la gât şi la faţă o urmă, un semn ca o cicatrice roşiatică. Doamna fusese în zi­ua când ţigăncile au făcut scandal că nu erau lăsate să in­tre la părintele. Această doamnă a sărit în ajutorul doamnei Sa­bina şi le-a îmbrâncit pe ţigănci, fapt pentru care ţi­găn­ci­le au ameninţat-o că o omoară. Ajunsă acasă, s-a trezit pe fa­ţă cu pete negre tuciurii, pe obraz şi pe gât. I-a telefonat doam­nei Sabina şi i-a spus ce a păţit. Doamna Sabina a che­mat-o să se roage la sfintele moaşte. În scurt timp a dis­părut negreala, dar au rămas semnele, pielea era slab ro­şi­atică. În luna aprilie 2010, fratele meu Petrică a fost di­ag­nos­ticat cu tumoră la plămânul drept, de circa 12 cm, la Spitalul Nasta. Doctorii nu au riscat o operaţie. Am ajuns la Spitalul Oncologic Fundeni unde, în urma tratamentelor citostatice făcute, tumora a scăzut la cinci-şase centimetri.

În această situaţie, doctorul Horvath a zis: „Ce facem?” La care fratele a zis: „Merg pe mâna dumneavoastră, cu încredere în Bunul Dumnezeu”. Operaţia a durat vreo şase ore, şi i s‑a extirpat tumora şi lobul superior al plămânului drept. Au urmat trei luni de zile de citostatice şi tomografii, din care s-a constatat o reuşită…

(Vasile Clănţău)

Mai multe marturii despre minunile savarsite de Sf. Ilie Lacatusu gasiti pe parinteleilielacatusu.ro

16 comments

 1. Sfinte Parinte Ilie Lacatusu roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.
  Sfantul Ilie Lacatusu este pentru noi un sfant de mare valoare ca exemplu atat pentru toti preotii cat si pentru orice credincios. Sa ne rugam la Sfantul Ilie Preotul!

 2. CRED CU ADEVARAT CA ESTE SFANT NU AM AUZIT DE SFANTUL ILIE LACATUSI DACAT ASTAZI CAND AM PRIMIT O CARTE CU VIATA SA SI ACATISTUL SAU DATA 29 AUGUST 2012 IN BISERICA DIN BRUXEL AM PRIMIT ACEST DAR DE A AVEA CARTEA SA .DAR MAI MENTIONEZI CA CU UN AN IN URMA VAZUSEM PE INTERNET IN RANDUL SFINTILOR UN SFANT PARINTE LACATUS SI M AM TOT GANDIT UNDE O FI TRAIT PENTRUCA NU ERA MENTIONAT VIATA LUI CACI NU STIU EXACT PE CE AM INTRAT.TE ROG PARINTE ILIE ROAGATE SI CAUTA DIN CER SI SPRE MINE PACATOASA ELENA CU FAMILIA SI AJUTAMA SA POT FI DE FOLOS CELOR SARACI DI BISERICA SF. IERARH NICOLAE MINUNAT ESTE DUMNEZEU INTRU SFINTI SAI.

 3. Salut si au am fost la parintele Ilie Lacatusu si mi-am pus doua dorinte. Sper sa mi se indeplineasca. Ar fi cea mai mare realizare a mea de pana acum, asta daca e adevarat ca parintele face si minuni de acest gen. Va multumesc

  • Flory Serban

   Draga Daniel, daca dorinta ta nu se va implini nu inseamna ca Parintele nu face minuni, inseamna ca tu nu ai crezut cu adevarat in El sau ca Dumnezeu nu a vrut sa ti se implineasca acum:)

 4. Oamenii cer implinirea dorintelor lor.Dumnezeu implineste dorintele oamenilor prin mijlocirea rugaciunilor Sfantului Ilie Lacatusu si a altor sfinti (toti sfintii sunt ajutatori daca-ti pui nadejdea in ei) doar daca noi credem cu tarie si fara urma de indoiala ca ei ne vor ajuta.Asa cum s-a intamplat cu Sf.Petru cand mergea pe apa spre Domnul Iisus si,speriindu-se de furtuna, s-a indoit ca va reusi…si,indoindu-se,a inceput sa se scufunde. Atata vreme cat vom crede cu tarie si fara umbra de indoiala ca Sfintul ne va ajuta, Asa va fi! Slava lui Dumnezeu si Sfantului Ilie Lacatusu, ajutatorul nostru!Laudat fie numele Domnului!

 5. As dori sa stiu cand pot fi vazute moastele sfantului parinte Ilie pt a le atinge si pt a ne ruga sfantului.

 6. Buna ziua! Programul actual al Parintelui Ilie Lacatusu este Joi, Sambata si Duminica de la ora 13 la 17 insa e preferabil sa mergeti mai devreme deoarece sunt foarte multe persoane care merg la dansul. Eu printr-o minune am ajuns in ultimul moment la dansul. Acum nu pot oferi detalii las timpul sa mai treaca insa SA AVETI TOATA INCREDEREA IN DANSUL. Atat pot spune cand am plecat de acolo nu mai eram eu. Sunt o persoana foarte realista si care stiu ce vorbesc atunci cand afirm ceva. DOAMNE AJUTA LA TOATA LUMEA! SFINTE PARINTE ILIE LACATUSU ROAGA-TE BUNULUI DUMNEZEU PENTRU NOI PACATOSII!

 7. Buna ziua! Eu am fost la Parintele Ilie Lacatusu de 30 de ori,face minuni va rog sa ma credeti!Am avul foarte multe necazuri NUMAI SFANTUL ILIE MA AJUTAT SA TREC PESTE TOATE,

 8. Buna ziua,
  Spuneti-mi va rog daca se poate sa imi dea si mie cineva numarul de telefon al fiicei Sfantului Parinte .Multumesc din suflet si Doamne Ajuta!

 9. Buna ziua!Ma numesc Mariana si am fost joi 11 apr 2013 la Parintele Ilie Lacatusu,am stat cam 5 ore dar a meritat,nu am crezut ca voi putea intra ,dar uau minune l-am privit si m-a cuprins o liniste si o bucurie ,nu se poate descrie in cuvinte ,sper din toata inima sa mi se indeplineasca ce mi-am dorit,si am sa mai merg cand am drum la Bucuresti.Domnul fie laudat!

 10. prin rugaciune catre parintele Ilie Lacatusu problema mea de serviciu s-a rezolvat ca prin minune.multumesc!!

 11. Sfantul Ilie Lacatusu m-a ajutat de fiecare data cand am fost la El, cu daruri mai mici sau mai mari. Fie ca imi disparea ca prin minune starea de agitatie cu care veneam cand ma apropiam de capela, fie ca ma rugam sa ma intalnesc cu cineva drag care aparea ca din senin la cateva minute dupa sau ca pur si simplu imi mergea bine toata ziua dupa ce plecam de la El. Darurile cele mai mari au fost vindecarea de o problema de vedere careia oftalmologii nu ii dadeau de capat de mai bine de un an dupa ce i-am atins mana cu ochii deschisi si o sinuzita cronica de care am scapat aproape de tot dupa ce m-am uns pe fata cu mir de la Sfant. Multe minuni veti auzi de la cei care vin acolo – femei care nu puteau avea copii si au ramas insarcinate, o tanara muta care a inceput sa vorbeasca, un baiat care a venit in scaun cu rotile si a putut sa mearga dupa ce a sarutat sfintele moaste… Si nenumarate alte daruri mai putin spectaculoase, dar nu mai putin pline de iubire. Bucura-te, Sfinte Parinte Ilie si noi sa ne bucuram pentru darnicia Ta

  • am auzit de la mai multe persoane despre mariile minuni ale sfantului ilie lacatusul si fiind in cel mai greu moment al vietii mele in care am niste probleme de sanatate m-am dus imediat la mormantul dansului.am fost f impresionata sa vad acolo persoane de toate varstele,inclusiv preoti,care asteptau rabdadaori la rand.poate dura si 4-6 ore pana reusesti sa intri la Dansul pt cateva secunde,dar merita,dupa ce am facut cum mi-a zis domnul de acolo,sa citesc 9 seri la fix 12 noaptea acatistul sf ilie cu o lumanare aprinsa,apoi am fost de 3 ori la dansul la mormant,am razut rezultatul,biopsia pe care am asteptat-o cu sufletu la gura timp de 3 sapt a iesit mai buna decat se astepta dr si voi continua sa ma duc cu speranta ca incet incet ma voi vindeca doar prin tratament si voi scapa de operatia care ma sperie.inainte de a imi ridica rezultatul am fost pt a 3 oara la Dansul la mormant si de acolo m-am dus cu speranta la clinica si dupa ce am deschis plicul m-am inchinat si i-am multumit sfantului.am sfatuit f multa lume sa se duca,daca va rugati,tine-ti post,va spovediti,lucrurile se vor indrepta.

 12. Niculae Geanina

  Buna ziua rugativa cu incredere la toti sfintii ca va ajuta cu siguranta dar intotdeuna sa o puneti inaintea Domnului pe MAICA DOMNULUI deoarece e grabnic ajutatoare si ce-i va cere pt noi dc e spre folosul nostru nu va fi refuzata,sa-l slaviti pe milostivul Dumnezeu,pe Maica Domnului si pe tot Sfintii
  Sa stiti ca Santul Ilie Lacatusu m-a ajutat chiar acum cand imi era foame si nu aveam ce sa mananc si l-am rugat pe Sfantul sa-mi trimita ceva de mancare si va rog s credeti ca nu a durat cinci minute si o colega de-a mea mi-a dat destula mancare de pomana cat sa ma satur si mi-am revenit pt ca eu daca nu mananc la timp imi e rau,pe prietena mea care era in somaj cu doi copii singura a ajutat-o sa-si gaseasca servici, mamei mele i-a tamaduit piciorul fiind operata si intr-o stare deplorabila,numai zic si de Sfantul meu de suflet Parintele Arsenie Boca care m-a ajutat de cate ori l-am strigat si l-am chemat in ajutor,Sfantul Nicolae,Sfantul Mina,Sfantul Anton,Sfantul Antonie cel Mare,Sfantul Ciprian si Iustina,Sfantul Nectarie,Sfantul Iuda Tadeu…….deci dati slava lui Dumnezeu pt tot ajutorul prin MAICA DOMNULUI SI TOTI SFINTII . Amin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>