Un nou sfânt cu moaşte întregi – Cuviosul Iosif de la schitul Rădeni, jud. Neamţ

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Z-Gep2GY68c&feature=plcp][youtube=https://www.youtube.com/watch?v=2c1l8B8YXE4&feature=plcp][youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=f9aNxrBm4l4]

31 comments

  1. legionarulortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DA , PAR MOASTE, A FOST DEZGROPAT, DUPA O PERIOADA DE CATIVA ANI?...........MAI VREM DETALII....ORICUM, E O BUCURIE!

  2. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ramai mut de uimire cum isi slaveste DUMNEZEU , SFINTII SAI ! astfel , dragii mei DUMNEZEU NU TACE ! , iar cei ce , nu vor sa fie de partea Adevarului si a Luminii si ignora pe DUMNEZEU si A SA SFINTENIE , sa-si aduca aminte De Sfintii Acestui Neam caci Ei VAS ALES A LUI DUMNEZEU si SFINTII SI EROII acestui neam ,sunt de partea noastra !

    O CREDINTA , UN NEAM si O TARA !

    sa ne iubim TARA /
    caci FRUMOASA este
    sa ne iubim CREDINTA /
    ca in ADEVAR DAINUIESTE /
    ORTODOXA in CUVANT SFINTIT /
    DE HRISTOS SI APOSTOLI PECETLUIT /
    iar TRAIREA IN ORTODOXIE/
    sa nu uitati romani SA NE FIE /
    ADEVARATA BOGATIE /
    caci restul nimic se cheama /
    si nu sunt ce par a fi /
    O CREDINTA , UN NEAM si O TARA !/
    SA AVEM CREDINTA /
    SI VOM AVEA BIRUINTA /
    caci DUMNEZEU nu ne va uita /
    fie INCERCAREA cat DE grea /
    noi ATAT sa nu uitam /
    de ORTODOXIE /
    TRAIREA IN ADEVAR
    DE ACESTEA /
    SA NU NE LEPADAM/
    si la antihristi sa nu ne plecam./
    CRUCEA SFANTA SA n-o lasam/
    caci ESTE A NOASTRA CRUCE/
    CE DEPARTE O VOM DUCE /
    ca tot raul piara , din tara sa piara /
    piara din GRADINA DARUITA /
    de Maica Domnului SFINTITA /
    DE SFINTII si EROII Acestui Neam/
    oropsit si prigonit /
    insa poate , NU la nesfarsit !/
    si CREZUL nostru atat sa fie /
    ORTODOXIE , NEAM si TARA /
    UNITI TOTI intr-un CUVANT /
    si CU DUMNEZEU IN GAND /
    pe aici nu se trece ,/
    caci DUMNEZEU VA FACE LEGE /
    CU AL SAU CUVANT/
    pe acest pamint/
    pamint bogat /
    dar mult pradat /
    de tradatori de neam si tara /
    ce in fata antihristilor , se plecara /
    si obarsia si-o uitara . /
    Sa ne iubim TARA ,/
    caci FRUMOASA este /
    sa ne iubim CREDINTA ,/
    CA IN ADEVAR DAINUIESTE /
    in veci
    Amin!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mare este Dumnezeu intru Sfintii Sai! Slava, Tie, Doamne! Slava, Tie!

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Va rugam sa ne spune-ti viata acestui cuvios! Din film nu se intelege prea bine. A fost brigadier... nu intelegem.. va rugam sa veniti cu informatii!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    fratilor, am fost acolo acum cateva luni bune.cred ca pe 1 Ianuarie. Cuviosul Iosif, a fost membru de partid comunist. a avut vreo noua copii,din cate am auzit, si nu toti cu aceeasi femeie. A fost din satul alaturat schitului Radeni si a dus o viata contrara invataturii crestine, cu toate ca, de cei saraci se milostivea si ii acoperea cat furau de la C.A.P. Cuviosul Iosif, a murit acum sapte ani in schitul radeni si a fost inmormantat. Parintii care erau atunci in schit, spun depsre el ca de cand a intrat in manastire, plangea tot timpul pentru pacatele lui, incat toti credeau ca e inselat. Vedeti voi, oamenii din sat, care il cunosteau, veneau la schit si ispiteau staretul sa il dea afara din manastire, pentru ca ei il stiau ca fiind pacatos si ticalos. De multe ori au vrut sa il alunge de acolo. Cuviosul Iosif, a fost foarte bolnav inainte sa moara. Cica vreo doua saptamani a stat la pat. Chiar si atunci cand era bolnav si isi plangea pacatele, inca se mai gaseau "crestini" care sa il blesteme prin manastire ca asa-i trebuie, dar Sfantul nu zicea nimic impotriva lor ci se ruga pentru pacatele lor, chiar daca auzea prin geam barfele si pizma satenilor. Inainte sa moara cu cateva zile, a cerut sa fie impartasit, dar duhovnicul nu i-a dat binecuvantare, pt ca il impartasise oarecum recent. A doua zi, Cuviosul i-a spus duhovnicului ca noaptea trecuta l-a impartasit un inger a lui Dumnezeu. Bineinteles a fost socotit inselat.
    Dupa ce a murit si a fost ingropat, in prima noapte, povesteste duhovnicul, un lup a stat la mormant si a urlat pana dimineata, fara sa scurme. Doar a stat acolo si a plans.
    Acestea le-am auzit in mare parte de la parintele staret Pamvo ( parintele care vb in a doua parte a filmarii), si vi le-am spus asa cum mi le amintesc. Daca puteti, mergeti. Parintele Iustin a fost si s-a inchinat, a mai fost un ierarh dar nu mai tin minte care. Oricum, este pilda pentru toti, ca pocainta poate baga in rai chiar si pe comunisti si pe masoni.

  6. preot adam ionel

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am fost cu frica de Dumnezeu ,cu credinta si cu dragoste si eu nevrednicul .E ceva ce nu se poate descrie in cuvinte .Puterea energiilor necreate din Ortodoxie este sursa Sfinteniei .Dar probabil ca o sa inceapa astia ca si la Parintele Lacatusu cu e-urile.Este extraordinar sa vezi cum pocainta pe ultima suta de metri poate aduce sfintenia .Un suspin ,o framantare si te mantuiesti .Cat de Bun este Dumnezeul crestinilor.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Aici nu e vorba numai de mantuire, acest om a ajuns in scurt timp la sfintenie.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Un suspin ,o framantare si te mantuiesti .Cat de Bun este Dumnezeul crestinilor."
    Numai Bunul Dumnezeu cunoaste osteneala,ravna si dragostea cuviosului Iosif.Sa nu ne lasam influentati de marturiile contemporanilor cuviosului si sa cautam o explicatie lumeasca(stiintifica)a trupului nedescompus.Trup intreg,neputrezit,care emana aceiasi mireasma placuta de fiecare data,cand,nevrednic de aceasta binecuvantare,m-am inchinat la moastele Parintelui mult iubit de Dumnezeu,asezat spre bucuriia noastra in cimitirul cu pamant mlastinos,deasupra gropii,intr-o baraca din scanduri neclimatizata.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DOAMNE DUMNEZEULE lumineaza-I Calea !!!

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta!
    Am avut senzatia, afland de aceasta noua fila de pateric, ca Bunul Dumnezeu mai vrea ceva de la noi inainte de a-i canoniza pe noii mucenici din temnitele comuniste. E ceva ce noi toti, care asteptam cu dorinta arzatoare sa se infaptuiasca minunata canonizare, ar trebui sa mai fecem. Sa-i iertam din inima pe calaii acelor vremuri. O buna parte dintre ei inca mai exista. De ce sa-i iertam!? Pentru ca iata ce poate face pocainta, aceea pe care doar Bunul Dumnezeu o vede. Sfintire. Gandindu-ne si noi la pacatele noastre. La fel ca si mucenicii care au iertat, la fel si noi, cei de acum, trebuie sa-i iertam. Pentru ca altfel, canonizarea aceasta si valul de bucurie care il va starni, ar putea sa arunce in deznadejde pe multi dintre calaii si complicii lor de atunci si de acum, care au macar un inceput de cainta si parere de rau si pe care ii apasa sentimentul vinovatiei. Si cred ca sunt destul de multi. Pentru ca asta ne este porunca, “iubitii pe vrajmasii vostri”. Sa ne imaginam, ca dupa canonizare, vor fi multi care vor condamna cu asprime si chiar cu iz de ura pe cei de atunci, ceea ce, nu pare a fi crestinesc. Si eu insumi am avut si am inca tendinta asta.
    Sanatate!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu stiu ce sa zic!?Sunt insa indignat de atitudinea parintilor de acolo fata de acest Cuvios Parinte.Adica mie nu mi se pare normal ca sa ridici maneca cuviosului ca sa-i incredintezi pe cei din jur ca este asa cum spui,sa-i dezgolesti picioarele etc.Si sa faci acest lucru de cate ori vin perelini .Mie unul mi-ar fi frica de pedeapsa Atotmilostivului Dumnezeu.

    Daca gresesc va rog mult de tot sa ma iertati!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Criss
      Atata timp cat un preot face acest lucru spre adeverirea adevarului si spre intarirea credintei pelerinilor, cred ca este ceva normal. Ortodoxia ne zice Vino si vezi... Cineva trebuie sa le arate, ca mai apoi, fiind incredintati, sa se duca vestea ca nu este niciun dubiu legat de autenticitatea moastelor.

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Este extraordinar! Ce bucurie pentru poporul roman ca a mai fost descoperit un sfant! Ce viata a avut, parca scoasa din Vietile Sfintilor! Nu cred ca i se poate reprosa ceva, precum i se reproseaza, fara temei, sfantului Ilie Lacatusu (ca a fost legionar). Cuviosul Iosif trebuie canonizat.

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DA, CUVIOSUL IOSIF , TREBUIE CANONIZAT ... SI PARINTELE LACATUSU , SAU MARELE SFANT ARSENIE BOCA...MARE E PUTEREA LUI DUMNEZEU, TOTI SANTEM PACATOSI PE ACEST PAMANT , DAR DACA NE INTOARCEM CU CREDINTA ...DUMNEZEU NE IARTA...

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      S-a decis de catre mai mari sa fie ingropat la loc. Practica si traditia spun ca peste 7 ani daca va fi gasit iarasi intreg, atunci sa fie pus spre cinstire.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parintele Pamvo,staretul de la Radeni,impreuna cu inca alti doi preoti (din care unul slujitor intr-un sat),
    m-a ajutat sa ma las de fumat si de patima betiei.Il urmaresc si il ajut cat pot pe parintele Pamvo de prin 2005 in tot ce face la Radeni.Calca sigur pe urmele parintelui Iustin Parvu.Chiar daca nu ar fi fost aceasta descoperire , v-as fi recomandat sa mergeti la schitul Radeni,din com. Pastraveni ,jud. Neamt , sa va rapiti din timp si sa discutati orice si oricat cu PARINTELE STARET PAMVO.Va asigur ca dupa aceasta ,veti simti ca parca sunteti alt om ,mai bun, mai impacat cu dumneavoastra insiva,trecand mai usor si chiar uitand pentru moment de greutatile pamantesti,zilnice..Stiu cat a muncit ,chiar si fizic la ansamblul schitului de la Radeni si sunt sigur ca va continua sa duca la indeplinire misiunea inceputa .Iar DUMNEZEU PRIN CUVIOSUL IOSIF NE DEMONSTREAZA NOUA CA PARINTELE PAMVO ESTE O ALINARE SUFLETEASCA PANTRU NOI TOTI CARE INTRAM IN CONTACT CU DANSUL.
    PRIN SIMPLITATEA SI IN ACELASI TIMP COMPLEXITATEA MONAHALA A SA,PARINTELE PAMVO ESTE UN DAR AL LUI DUMNEZEU.
    DOAMNE IISUSE HRISTOASE FIUL LUI DUMNEZEU MILUIESTE-NE PE NOI !
    AMIN.
    11.08.2012 ing. Cornel Cretu
    22,15 h DAVIDENI,com. Tibucani,jud. Neamt

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta!
    As dori sa stiu care este numarul de telefon de la Schitul Radeni.
    multumesc

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Subscriu la ce a spus Ioana. Si eu as dori numarul de telefon de la Schitul Radeni. Am fost acolo saptamana trecuta si nu m-am gandit sa il rog pe parintele staret sa imi lase un numar de telefon. Doresc sa le trimit un colet si vreau sa ma asigur ca ajunge cu bine. Asadar, are cineva idee cum i-as putea contacta?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Am acordul parintelui PAMVO,staretul de la schitul Radeni,sa va dau numarul de contact:0788846274.Parintele nu poarta telefon mobil si este de preferat sa sunati la acest numar intre orele 12,00 -13,00 . Adresa de contact este :Schitul '' CUVIOASA PARASCHEVA",sat Radeni;comuna Pastraveni,judetul Neamt;ieromonah Pamvo Juganaru.
      La schit este in constructie o noua biserica.L-am intrebat pe parintele staret '' cine construieste biserica",iar raspunsul a fost ferm : CUVIOSUL SCHIMONAH IOSIF.
      Cuviosul acum este coborat intr-un cavou,dar ,la cerere parintele staret vi-l poate arata,capacul fiind transparent.
      Parintele mi-a marturisit ca prin grija oamenilor detine o mare baza de date bibliografice ale cuviosului,care se largeste aproape in fiecare zi,date ce vorbesc despre credinta cuviosului chiar in viata tumultoasa de zi cu zi a sa .Am primit de la parintele PAMVO un mic volum cu o parte din poeziile (desigur populare ) religioase scrise de chiar cuviosul Iosif.
      Cu promisiunea ca voi mai reveni pe aceasta tema ,locuiesc foarte aproape de schit,cat si alte teme colaterale inchei prin a reda ultimele doua strofe ale poeziei "CATRE MAICA DOMNULUI " a schimonahului Iosif,cuviosul de la Radeni:
      " DE ACEEA,TE ROG MAICUTA
      EU SI TE ROG FRUMOS
      PUTINA MEA, RUGACIUNE
      DU-O IN FATA LUI HRISTOS.

      CACI EU CUNOSC MAICUTA
      CACI VINE AL MEU SFARSIT
      SI GANDUL MA MUSTREAZA
      DE CELE CE AM FACUT "
      Cu mult respect si ganduri bune in Domnul nostru IISUS HRISTOS,
      ing.Cretu Cornel
      Davideni,com. Tibucani ,jud.Neamt,16.09.2012, 21,30 h

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Va multumesc mult, domnule Cretu Cornel, mi-ati facut o bucurie. Dupa cum v-am spus, am avut placerea sa-l cunosc intamplator pe parintele staret, condusa acolo de o maicuta. Nu stia ce sa ne mai ofere si pentru ca noi refuzam deoarece vedeam ca nu traiesc in conditii grozave, totusi mi-a daruit o carte, "Pe urmele bunicii Maicii Domului", foarte frumoasa, desi era ultimul exemplar pe care-l avea. Mi-as dori sa cumpar din Bucuresti, de unde locuiesc, cel putin inca vreo 2 bucati si sa i le trimit in colet pentru a putea bucura si pe altii. Am vazut si noi pe Sfantul Cuvios Iosif, ni l-a aratat parintele.
    Pentru ca in colet, in afara de consumabile bisericesti, as vrea sa ii trimit si cateva alimente, as indrazni sa va mai intreb, daca aveti idee, daca la acest schit se mananca si alimente de dulce sau doar de post, fiindca nu as vrea sa dau gres. Am sa il sun pe parinte, dar de aceea va rugam sa imi spuneti daca sititi ce alimente se consuma acolo, deoarece nu vreau sa se simta stanjenit parintele, intrebandu-l personal.
    Va multumesc inca o data,
    Alexandra Baicu [Bucuresti].

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La schitul Radeni, care apartine de manastirea PETRU-VODA codusa de dragul si nepretuitul nostru parinte IUSTIN PARVU ,nu se consuma carne, de orice fel si nici,desigur, produse derivate din carne.
    Eu stiu ca ,in ciuda tineretii, parintele staret PAMVO se gospodareste si nu lipseste nimic,autogospodarirea este pe primul plan,calugarii sunt foarte harnici,oamenii din zona si nu numai simt ca pe aceste locuri se intampla ceva deosebit si sunt alaturi.Sunt deosebit de bucuros doamna ALEXANDRA ( si doamna IOANA si toti ceilalti domni si doamne ) de interesul manifestat pentru acest schit aflat la un nou inceput de ctitorie si deci orice ajutor este binevenit.
    Puterea de munca,curajul si entuziasmul cu care a pornit parintele staret PAMVO (neuitand ca dansul isi continua studiile universitare teologice la Iasi) au dus la rezultatele care se vad,iar cuviosul schimonah IOSIF intareste harul sfant ce cuprinde schitul.
    Desigur exista si multe exemple de binefaceri pe care le-am primit noi pacatosii dupa ce am trecut pe la aceste locuri ,multe le veti simti si dumneavoastra care sunteti alaturi fie si numai cu un gand bun .
    Ceea ce am observat cu mare placere este ca, in ultima vreme, dupa ce oamenii umplu bisericuta la sarbatori ,foarte multi participanti merg si la moastele cuviosului schimonah Iosif pentru a lasa un pomelnic,o haina a cuiva drag aflat in nevoi,rugandu-se asa cum se intampla de obicei la SFANTUL MASLU din bisericile noastre ortodoxe.
    Cu primul prilej voi cauta si eu volumul "Pe urmele bunicii Maicii Domnului "insa va asigur ca si parintele staret PAMVO va pregateste o surpriza, un volum '' Poezii religioase -autor cuviosul schimonah Iosif de la Radeni "-a carui prima editie ingrijita impreuna cu prof.Pavel Lala deja a aparut,iar dupa cum arata cererile cred ca se va reedita.Sunt sigur ca vor urma si altele (monografii,biliografii ,etc).
    Biserica noastra ortodoxa si credinta nu ni le poate lua nimeni in zilele grele prin care trecem ,iar cei ca noi care suntem alaturi de minuni ca cele de la Radeni suntem uniti si avem chiar puterea sa ne rugam si pentru cei care au gresit grav fata de poporul nostru pentru a veni pe calea cea buna.
    Inchei prin a reda autograful -previzionist ,care anticipa situatia de astazi a tarii,fara a urmari atatea mijloace mass-media, pe care mi l-a scris parintele IUSTIN PARVU,dupa ce am stat 7 ore la coada pentru a fi primit ,atentie ,inca din 7 FEBRUARIE 2007 : "UNITATE,SUFLET SI HOTAR "
    Cu respect,
    Cretu Cornel
    Davideni,com. Tibucani,jud. Neamt 17.09.2012, 22,00 h

    P.S. Cu scuze ca ma abat de la "continutul articolului",va marturisesc apropierea mea de multe alte schituri nemtene, mai putin celebre si cunoscute care m-au ajutat pe mine si pe multi alti oameni,pe care vi le recomand si pe aceasta cale sa le vizitati neaparat. Astazi : "Schitul TIBUCANI",care se afla foarte aproape de schitul Radeni.

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cititi si acatistul Cuviosului Iosif cel Nou la http://ortodox-dornaovidiu.blogspot.ro/

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    un sg lucru as puta sp e ca daca dzeu face atatea minuni de ce noi facem in asa fel incat sa-l suparam mereu si sa nu credem ce a proslavit chiar el,pr iosif roaga-te lui hristos dzeu pt noi

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La numai 55 de ani, un român se zbate la limita dintre viaţă şi moarte. El şi-a pierdut total capacitatea de muncă din cauza numeroaselor afecţiuni grave de care suferă. Drept urmare, banii pentru tratamente sunt din ce în ce mai puţini, iar omul este condamnat la moarte. Citeşte în continuare povestea cutremurătoare a lui Mihai Feraru, aşa cum ne-a relatat-o chiar el într-un mail trimis pe adresa redacţiei. „Ma numesc Mihai Feraru de 55 ani, sunt foarte bolnav din 1994, primul infarct l-am suferit in 1994 eram la serviciu, al doilea infarct l-am suferit in1998, dupa primul infarct am suferit primul accident vascular din trunchiul cerebral, dupa care am ramas cu o paralizie pe partea dreapta asta s-a intamplat in 1995, al doilea accident vascular cerebral l-am suferit in anul 2000, in 2004 am fost diagnosticat cu DIABET ZAHARAT, De atunci si in prezent fac injectii cu insulina de patru ori pe zi, acuma de 2 ani am fost descoperit cu POLIARTRITA REUMATOIDA, am ajuns sa pot merge cam 30-40 m dupa care trebue sa fac o pauza, eu nu pot efectua nici un fel de activitate, capacitatea de munca este pierduta in totalitate, numai bunul Dumnezeu stie ce fel de viata chinuita duc eu zi de zi, mai ales ca duc lipsa de mancare si medicamente, de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oamenii credinciosi care-l iubeste pe Dumnezeu, sa ma ajute si pe mine din putinul lor, iar Dumnezeu si Maica domnului sa le rasplateasca darul inzecit, si cu multa sanatate. Pentru asta eu am un cont deschis la banca; RAIFFAISEN BANK IN ROMANIA ARE NR RO93RZBR0000060001059026 IN LEI .si-n euro nr RO72rzbr0000060004438690.pe nume mihai feraru cod zwift: RZBRROBU”.. eu am ca martor pe DUMNEZEU, ptr ca numai el stie si vede totul, si tot Dumnezeu ne va judeca pe fiecare ptr faptele noastre, Iertati-ma. Adresa mea postala este: Mihai Feraru oficiul postal nr 1 vaslui, casuta postala 95, localitatea vaslui jud vaslui Romania, tel 0040761887298. Doamne ajuta,,, A-R,, daca vreti sami dati un raspuns o puteti face pe aceasta adresa de meil, multumesc.

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ave-ti cumva adresa de mail sau telefon de la Schitul Radeni.Vreau sa vorbesc cu parintele care l-a calugarit.Vreau sa merg acolo in vizita cateva zile.Multumesc frumos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*