Iulian Constantin a plecat spre Legiunea Cerească

Azi, la ora 10.20, a trecut la cele veşnice dr. Constantin Iulian (n.1929), preşedintele Federaţiei Române a Foştilor Deţinuţi Politic Luptători Anticomunişti. Constantin Iulian a fost deţinut politic timp de 13 ani, fiind întemniţat în 1948 ca şef al Frăţiilor de Cruce din Vaslui. A  fost unul dintre puţinii intraţi în malaxorul “reeducării” de la Piteşti care au rezistat pînă la capăt verticali. Eliberat în 1954, a fost rearestat doi ani mai tîrziu şi condamnat în lotul lui Puiu Atanasiu, pentru tentativa de reorganizare a Mişcării Legionare. În timpul reeducării de la Aiud nu a făcut nici o concesie, drept pentru care a stat aproape numai în Zarka. Eliberat în 1964, cu decretul de amnistie generală, şi-a terminat facultatea şi un doctorat în hidrotehnică. După ’90 a fost profesor la catedra de hidrotehnică a Politehnicii bucureştene. Între anii 1995 şi 2005 a fost preşedintele Partidului Pentru Patrie, fondat de foşti deţinuţi politic legionari.
Dumnezeu să-l odihnească!

| MiscareaLegionara.org

Vedeti si:

5 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vesnica pomenire! Dumnezeu sa-l odihneasaca cu sfintii!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeu sa il odihneasca. Avem in ceruri un nou marturisitor al rectitudinii morale a milioane de romani crestini. Iulian Constantin este unul din cei multi ce nu au tradat, nu s-au injosit, nu au pierdut nadejdea si si-au pastrat onoarea, pana la capat. Generatiile viitoare trebuie sa invete sa isi merite inaintasii de o asemenea inaltime spirituala.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Inca un roman absolut a plecat dintre noi. Sa ne ajute si pe noi cei ramasi aici. Cu Dumnezeu inainte! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeu sa-l odihneasca ! Un OM deosebit ! Putini mai sunt ca el...foarte putini...

  1. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (08.07.2012) « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*