Părintele Justin – Emisiunea Mărturisiri (1TV Bacău, aprilie 2012)

[youtube=https://youtu.be/PGRzu78FVgE]

1 TV Bacău vă propune un interviu cu arhimandritul Justin Pârvu, Staretul mănăstirii Petru Vodă. Un dialog despre fiinţa românească, trecut, prezent şi viitor, din perspectiva  călugărului care a împlinit recent 93 de ani şi care este considerat ultimul duhovnic al neamului dintr-o generaţie de excepţie a monahismului românesc. Părintele Justin Pârvu a răspuns la întrebări diverse, legate atât de relaţia cu Dumnezeu într-o lume secularizată, despre misiunea politicianului, cât şi de cea a ziaristului, a vorbit fără echivoc despre Biserica zilelor noastre în raport cu nevoile oamenilor simpli şi, nu în ultimul rând, şi-a amintit de perioada celor 16 ani petrecuţi în închisorile din Aiud, Jilava sau în subterana de la Baia Sprie, pentru “păcatul” de a crede în Dumnezeu şi în misiunea neamului românesc.

| 1TV Bacau

2 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Pe noi ne-a captat foarte mult amestecul acesta al romanului nostru. S-o dus in Italia, s-o dus in Germania, s-o dus in Austria, s-o dus in Canada, au mers peste tot.
    Aceasta a fost si este o descompunere a natiei din ce in ce mai mult. Atata vreme cat crestinul nostru a stat la el acasa si a mers in educatie, in formarea lui de la inceput si pana la adanci batranete, s-a pastrat credinta.
    Dar acum a venit tocmai asta, sistemul acesta care sa tulbure, sa-l scoata din radacina, sa nu mai gandeasca, sa nu mai timp sa faca o rugaciune, sa nu aiba timp nimic, nimic, nimic.
    Si acum a ajuns sa nu mai stie nici ce sa faca. Nu stie al cui este, nu stie de unde vine si unde merge".

  1. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (30.04.2012) « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*