Papismul – O religie de … restaurant

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=aaFtfVncsUg] Foste biserici catolice sunt acum librării, centre de sănătate şi chiar restaurante. Statisticile arată că, săptămânal, se închid două biserici catolice în Olanda, pentru că localnicii nu mai sunt aşa de credincioşi.

Bisericile închise donează preţioasele obiecte religioase ţărilor mai credincioase din America Latină. O catedrală din Republica Dominicană se bucură de noul său altar de marmură, în timp ce biserica din care provine acesta este transformată într-un centru de sănătate.

În ultimii ani, preţioasele obiecte religioase au fost adăpostite în beciurile parohiilor romano-catolice din Olanda. Acum, spaţiile religioase închise vor căpăta un alt mod de întrebuinţare.

church bar 300x200 Olanda: Foste biserici catolice sunt acum librării, centre de sănătate şi chiar restaurante religie În ciuda faptului că este foarte uşor să transformi o biserică într-un restaurant, oamenii se simt inconfortabil să ia cina înconjuraţi de obiecte religioase.

În ultimii 40 de ani, peste 200 de biserici catolice din Ţara Lalelelor au fost demolate şi alte 150 transformate în librării, centre de sănătate şi restaurante.

20 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Să nu fim prea triumfaliști cu Ortodoxia! Părintele Sofronie ucenicul Sf Siluan spunea că criteriul adevărului nu este apartenența la Biserică fie ea și Ortodoxă! Criteriul adevărului este iubirea vrășmașilor!!!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Poate din cauza asta Olanda este un centru important de trafic de fiinte umane, droguri, prostitutie si promovare a homosexualitatii. Nu este cazul ca ortodocsii sa se bucure ca Biserica Catolica pierde atat de multi credinciosi in Olanda, pentru ca o lume care renunta la Dumnezeu este o lume pe cale de pierzanie.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Poate ca s-ar potrivi aici si o poza cu clădirea fostei biserici baptiste din Reșița, actualmente transformată intr-un restaurant ce poarta numele "Taboo".

  4. legionarulortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Astia le au cam constrit degeaba, catolici astia.............sunt mari cu arhitectura frumoasa........dar , goale............

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bisericile ortodoxe de la noi si din spatiul sovietic au avut de suferit de pe urma comunistilor. Unele au fost inchise, altele demolate sau transformate in grajduri de vite,sanatorii sau saloane pentru chermeze, dar aceste atrocitati nu le-a facut poporul drept credincios, ci slugile intunericului. In Apus insa, lacasurile lor de cult sunt lipsite de duh si de aceea se pustiesc si ajung sa le desfiinteze ei insisi. Apusul este descrestinat, nu mai are aproape nici un fel de repere sacre. Aici s-a ajuns datorita papismului - religia raului, protestantismului si sectelor de tot felul.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.youtube.com/watch?v=vuGAQfw65zY

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dupa ultimile dezvaluiri din presa , si pe la noi vor fi tulburari ! Patriarhul Daniel are un copil , o fata de 34 de ani , care a nascut ! Asteptam declaratia patriarhului , caci daca tace se acuza ! Joi , in sedinta Consiliului consultatival Cultelor din Romania , tinuta la Patriarhie , toti reprezentantii cultelor din Romania au condamnat sindicatul preotilor ortodocsi " Pastorul cel Bun " ! Am trait sa o vedem si pe asta !

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    eingurul lucru pe care il au cat de cat bunicel protestantii este prozeletismult . daca am adopta acest lucru si noi ortodoxii la care sa ii adaugam si un infinit de ori mai multa rugaciune pentru ceilalti poate am reusi sa unplem de duh aceste biserici . aici ar fi adevaratul trimf al ortodoxiei . eu cel putin asa vad in acest moment lucrurile .
    daca gandesc gresit va rof frumos sa ma iertati pentru aceste vorbe .

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Papismul nu e biserică.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Frați iubiți, dacă ați participa mai atent la Sfânta Liturghie poate ați auzi cât de sfâșietor ne rugăm "pentru bună starea sfintelor lui Dumnezeu Biserici și pentru unirea tuturor"! Dacă ați fi străbătuți de această durere nu ați fi chiar așa de fericiți să aflați de descreștinarea bisericilor din Apus, chiar scrise cu "b" mic( cu toate că în Liturghier cuvântul Biserici este cu "B" mare). Că doar la aceste biserici se referă ectenia, nu?

    Și dacă ați mai asculta cu câtă stăruință se roagă credincioșii pentru ierarhi nu ați mai fi chiar așa de bucuroși să trageți sfoară în țară despre păcatele ierarhilor noștri! "Întâi pomenește Doamne pe (ierahul nostru) pe care îl dăruiește Bisericii în pace, întreg...drept învățând cuvântul adevărului". Cum să vorbești și către străini și către cunoscuți despre păcatele celui pentru care te rogi cu atâta stăruință???

    Veniți, veniți fraților la sfânta și dumnezeiasca Liturghie cu mintea întreagă și cu inima frântă și Sf Liturghie vă va învăța ce să vorbiți și ce să nu vorbiți despre ierarhi și chiar despre creștinii altor confesiuni!!! Sfinții Părinți au alcătuit Sf Liturghie încât să cuprindă tot, dar chiar tot. Dacă nu sunteți siguri atunci mai citiți la Sf Maxim despre caracterul cosmic al Liturghiei. Ori schimbați-vă atitudinea ori schimbați Liturghia!!!

    Nu sunt nici "cu partriahul" nici "cu catolicii" ! Sunt un simplu creștin ortodox care încerc să înțeleg și să simt Sf. Liturghie.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @vasile
      vasilios_nyka nu ai inteles din sf. liturghie.
      Pai cum poti sa zici ca Sf. Ioan Gura de Aur s-a referit la cultele eretice cand s-a referit la Biserici? Biserica se poate numi doar cea Ortodoxa. Iar in ectenie cand se zice "unirea credintei" se refera la unirea oamenilor intru credinta cea dreapta, ortodoxa.
      Crestini nu pot fi numiti cei din alte confesiuni. Hristos este ORTODOX! Duhul Sfant se afla doar in Biserica Ortodoxa! Adevarul nu este impartit, ci este unul singur, intreg si doar in Biserica Ortodoxa!
      Ia si mai citeste la Sf. Maxim si despre marturisirea dreptei credinte si despre combaterea ereziilor.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce bine că în psalmul 50 nu scrie nimic despre papism! Dar poate frăția voastră aveți o Psaltire specială!

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Vasile Catolicii sau papistasii culeg roadele indepartarii de Dumnezeu ! E dureros ce se intampla acolo , dar trebuie sa ne ferim de greselile lor ! Ortodoxia este vie si asa trebuie sa ramana ! Papismul e mai mult o ... nebunie ! Sa ne vedem de turma noastra si sa-i scoatem afara pe lupii care vor sa o sfasie !

  13. legionarulortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Avand in vedere faptul ca s-a numit "Marea Schisma" din anul 1054...........romano-catolicii sunt schismatici...nu neg inventiile lor in cult, insa nu vreau sa-i numesc eretici........schismatici doar!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @legionarulortodox
      tu nu, dar sfintii asa ii numesc... citeste la Sf. Iustin Popovici.
      inventiile lor se numesc erezii, iar prima care a si determinat ruperea, Filoque, este cea mai grava. Deci, sunt eretici din start. Schisma s-a facut datorita ereziei.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @legionarul ortodox
    Ar fi putut/trebuit sa se numeasca, in loc de Marea schisma, marea erezie? Schimbarea adevarurilor de credinta nu inseamna erezie?

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Vasile .
    Citeste totusi ce se spune in:

    CONCILIUL I VATICAN
    Teoria romano-catolică despre stăpânirea episcopului Romei pricinuieşte groază.
    De problema stăpânirii papei se leagă indisolubil o alta, cea a infailibilităţii papei. La anul 1870 biserica romano-catolică a recunoscut infailibilitatea episcopului Romei drept dogmă.
    Iată textul:
    „Papa (Romei) este om dumnezeiesc şi dumnezeu omenesc. De aceea nimeni nu-l poate judeca sau condamna. Papa a dobândit dumnezeiasca stăpânire, care este nelimitată (absolută). Pentru papa sunt posibile pe pământ exact cele care sunt posibile în Cer pentru Dumnezeu. Tot ceea ce a făcut papa este ca şi cum ar fi făcut Dumnezeu. Poruncile lui trebuie să le împlinim ca pe poruncile lui Dumnezeu. În lume, papa este acelaşi lucru cum este şi Dumnezeu sau cum este sufletul în trup. Stăpânirea papei este mai înaltă decât orice altă stăpânire creată, pentru că această stăpânire a lui, într-un anumit fel, se prelungeşte în cele cereşti, în cele pământeşti şi în cele de dedesubt, ca să-şi găsească justificare întru el cuvintele Scripturii: „Toate le-a supus sub picioarele Lui” (vezi I Cor. 15, 27 şi Efes. 1, 22).
    Toate au fost supuse stăpânirii şi voinţei papei şi nimeni şi nimic nu i se poate împotrivi. Dacă a atras cu sine în iad milioane de oameni, nimeni dintre ei nu va avea dreptul să-l întrebe: «Sfinte Părinte, de ce faci aceasta?». Papa este infailibil precum este şi Dumnezeu şi are puterea să facă orice face Dumnezeu.
    Voinţa lui Dumnezeu şi, prin urmare, şi a papei care este vicarul (locţiitorul) lui Dumnezeu, are stăpânire peste tot. Papa poartă două săbii la brâu, arătând prin aceasta că stăpâneşte peste cele duhovniceşti şi peste cele lumeşti, peste patriarhi şi peste episcopi, peste împăraţi şi regi. Toţi oamenii din lume sunt supuşii lui. Acela este totul, este mai presus de orice şi le are înlăuntrul său pe toate. Orice laudă sau dezaprobă acela, toţi trebuie să laude sau să dezaprobe.
    Papa poate schimba firea lucrurilor, poate face orice din nimic. El are puterea de a face din minciună adevăr, are putere să facă orice îi este plăcut chiar împotriva adevărului, în afara adevărului şi în ciuda adevărului. Poate formula obiecţii împotriva apostolilor şi a poruncilor pe care ei le-au dat. El are dreptul şi puterea să îndrepte în Noul Testament orice consideră necesar; poate schimba chiar şi Tainele care au fost rânduite şi instituite de Iisus Hristos. El are o astfel de putere în cer, încât poate proclama sfinţi pe oricine vrea dintre cei morţi, chiar şi împotriva tuturor convingerilor din exterior şi în ciuda părerilor cardinalilor şi episcopilor care ar cugeta să se împotrivească la aceasta.
    Papa are stăpânire asupra purgatoriului şi a iadului. El este Stăpânul lumii. Cu nelimitata sa putere el le săvârşeşte pe toate potrivit voinţei sale. şi are puterea să să-vârşească mai multe decât cunoaştem noi sau acela. A se îndoi cineva de puterea sa constituie o ierosilie. Puterea şi stăpânirea sa sunt mai presus şi mai mari decât puterea şi stăpânirea tuturor Sfinţilor şi ale Îngerilor. Nimeni nu are dreptul, chiar şi cu gândul, să protesteze împotriva hotărârii sau judecăţii sale.
    Stăpânirea papei nu are măsură, nici limite. Cel care neagă supremaţia papei păcătuieşte împotriva Duhului Sfânt, împarte pe Hristos şi este eretic. Numai papei i s-a dat puterea să ia orice vrea de la cineva şi să dea altuia. Papa are puterea să ia şi să împartă împărăţii, regate, principate şi orice fel de stăpânire. El primeşte puterea direct de la Dumnezeu, iar împăraţii şi regii de la papa.
    Papa este vicarul lui Dumnezeu şi cel care neagă acest lucru este un amăgitor. Papa este locţiitorul lui Dumnezeu şi stăpâneşte asupra îngerilor buni şi răi. Orice lucru care se săvârşeşte cu puterea papei este săvârşit de Dumnezeu.
    Cel care nu ascultă şi nu se supune papei nu ascultă şi nu se supune lui Dumnezeu. Orice face papa este plăcut lui Dumnezeu.
    Pe papă nu-l poate judeca nimeni, deoarece s-a spus că: «Cel duhovnicesc le judecă pe toate şi nu este judecat de nimeni». Puterea şi stăpânirea sa se prelungesc asupra celor duhov-niceşti, celor pământeşti şi celor de dedesubt. Papa este asemenea lui Hristos, căci în trupul său trăieşte Duhul Sfânt.
    Papa este domnul tuturor şi cauza oricărei cauze. Papa este mirele şi capul Bisericii Universale. Papa nu se poate înşela şi nu poate face vreo greşeală, el este atotputernic, căci înlăuntrul său există toată plinătatea puterii şi stăpânirii. Papa este mai presus decât Apostolul Pavel pentru că, potrivit cu chemarea sa, stă la acelaşi nivel cu Apostolul Petru. Din această pricină poate să nu fie de acord cu Epistolele Apostolului Pavel şi să dea porunci potrivnice aceluia.
    A-l învinui sau de a nu fi de acord cu papa este asemenea cu a păcătui împotriva Duhului Sfânt; aşadar este un păcat care nu se iartă nici în veacul de acum, nici în cel viitor.
    Tiara papei simbolizează întreita sa stăpânire: în cer asupra îngerilor, pe pământ asupra oamenilor şi în iad asupra diavolilor. Dumnezeu a dat în stăpânirea papei toate legile şi astfel el este mai presus de lege.
    Dacă papa pronunţă o hotărâre împotriva judecăţii lui Dumnezeu, atunci judecata lui Dumnezeu va trebui îndreptată şi schimbată. Papa este lumina adevărului şi reflexia lui. Papa este totul peste toate şi pe toate le poate…”
    Aceasta este hotărârea ad litteram a Conciliului I Vatican, hotărâre care a fost luată în timpul papei Pius IX, în anul 1870; nu în anii îndepărtaţi ai Evului Mediu, ci în secolul trecut, acum mai bine de o sută de ani.

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Alte diferente absurde si eretice, privind papismul

    Care sunt diferentele intre catolici si ortodocsi?
    1. filioque: Ei zic ca Duhul Sfant purcede si de la Tatal si de la Fiul. Aceasta greseala dogmatica este cea mai grea. Sfantul evanghelist Ioan spune ca Duhul Sfant purcede de la Tatal si este trimis in lume prin fiul. (Ioan)

    2. suprematia papala: Papa este considerat de ei capul suprem al Bisericii crestine, adica loctiitorul lui Hristos pe pamant! Mai mare decat toti patriarhii! Ceea ce n-a facut Biserica Universala. Mandrie draceasca. Papa se numeste urmasul Sfantului Petru!

    3. infaibilitatea papala: Ei zic ca Papa nu poate gresi ca om, in materie de credinta, cand predica el ceea ce iarasi este o dogma noua respinsa de Biserica Ortodoxa

    4. purgatoriul: Ei zic ca intre Rai si iad ar fi un foc mare unde sta sufletul cateva sute de ani si se curata, apoi se duce in Rai. Nu scrie in Sfanta Scriptura asa ceva; nu-i prevazuta nicaieri aceasta invatatura.

    5. azimile: Ei nu slujesc cu paine dospita, ci cu azime, ca evreii

    6. imaculata conceptie: Ei zic ca Maica Domnului ar fi nascuta de la Duhul Sfant. Nu-i adevarat. Este nascuta in chip firesc din dumnezeiestii Parinti, Ioachim si Ana, ca rod al rugaciunii.

    7. substantialitatea: La sfintirea Sfintelor Daruri catolicii nu fac rugaciunea de invocare a Sfantului Duh, cum facem noi la Sfanta Epicleza. Ei zic ca Darurile se sfintesc singure, cand se zice: Luati mancati... si celelalte. Nu au rugaciunea de pogorare a Duhului Sfant, peste Daruri

    8. celibatul preotilor: Preotii catolici nu se casatoresc. Sunt celibatari, impotriva Sinoadelor ecumenice care au hotarat ca preotii de mir sa aiba familie

    9. indulgente papale: Alta ratacire. Papei, daca-i dai parale multe, poti sa faci oricate pacate te iarta, te dezleaga. Sfintii lor au prea multe fapte bune, n-au ce face cu ele, le da papei, iar el vinde aceste merite prisositoare spre iertarea pacatelor oamenilor care nu au destule fapte bune

    10. mirungerea: Catolicii nu miruiesc copii imediat dupa Botez, ci la sapte-opt ani si numai arhiereii ii miruiesc.

    Noi avem liturghiile constantinopolitane ale Sfantului Vasile cel Mare, Grigore Dialogul si Sfantul Ioan Gura de Aur, iar catolicii au liturghia romana si cea ambroziana

    Fragment din "Ne vorbeste parintele Cleopa", vol.3, p.65, ed. Episcopiei Romanului, 1996

    Alte diferente:

    •Adormirea Maicii Domnului: catolicii zic ca Maica Domnului nu a murit si ca a fost ridicata cu trupul la cer fara a cunoaste moartea;
    •contraceptia naturala: catolicii accepta metoda de contraceptie a calendarului;
    •evolutionismul: Vaticanul accepta evolutionismul (detalii);
    •statuile: catolici cinstesc si statuile, se inchina si le saruta ca pe icoane;
    •casatoria: la catolici taina casatoriei este administrata de miri, preotul este doar un martor. la noi preotul este cel care face taina

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Papismul eretic si sangeros este pomul uscat ale carei roade sunt :

    1. CRUCIADELE, declansate in anul 1095 pana in anul 1270, pe care Rasaritul le-a trait ca pe un cosmar, fiind asemenea incursiunilor barbare.
    2. SFANTA INCHIZITIE, intemeiata in anul 1233, pentru persecutarea si neutralizarea organizata a tuturor celor ce se indoiesc de autoritatea papala.
    3. CATOLICIZAREA TRANSILVANIEI. Cu ce credeti ? cumva cu Sfanta Evangelie in brate si cu predica crestina ???? NU!!!! Ci cu forta !!!! si cu TUNURILE, cu care au tras si au daramat sute si sute de biserici Ortodoxe si Sfinte Manastiri.
    4. GENOCIDUL SARBILOR sau HOLOCAUSTUL BALCANIC. Razboiul de divizare a Statului Iugoslav, declansat la ordinul papei Ioan Paul al doilea, care cerand sa fie primit la Belgrad pentru a sluji impreuna o slujba ecumenista, a primit refuzul patriarhiei, papa atunci izbucnind: "Accepta!, sau vin cu bombele". Si a pornit razboiul!

    Multe randuri ar mai putea fi scrise despre incercarile nenumarate si neobosite ale papistasilor de a infrange Ortodoxia, insa nu-si au rostul, deoarece la carma Bisericii este HRISTOS, iar portile iadului nu o vor birui.

    Inchei cu un afirmatie extrem de indrazneata si anticrestina a papismului:
    In 1919, cand britanicii discutau inapoierea Constantinopolului Greciei, VATICANUL a declarat ca prefera "sa vada semiluna sus pe Sfanta Sofia decat Crucea greceascä"!. Iar in umra Catastrofei din Asia Mica din 1922, papa a fost PRIMUL care a trimis telegrama de felicitare lui Kemal Ataturk.

    @ VASILE!!, iata ce roade otravitoare ne da spre gustare, papismul.

  1. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (30.04.2012) « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*