Noi apariții de carte la editura Fundaţiei Justin Pârvu: Părintele Atanasie Ştefănescu: Oameni şi fapte din vatra Aiudului şi Ioan Vlăducă – Despre vindecările paranormale

Părintele Atanasie Ştefănescu: Oameni şi fapte din vatra Aiudului

Sunt Alexandru Ştefănescu, actualmente monahul Atanasie de la mănăstirea Petru Vodă. Numele meu de „copertă” este Sandu Lăutaru, „Corăbieru”, pentru că sunt din Corabia. Vreau să consemnăm nişte elemente despre care n-au vorbit alţii. Avem cel puţin 250 de titluri de carte despre viaţa concentraţionară, cel puţin câteva zeci de periodice în care se descriu aceste lucruri. Aproape toţi fac sociologie: date, evenimente, activitate; nu descriu procese interioare. Eu vreau să spun de aceste procese interioare. N-am talent, n-am stil, n-am nimic – dar am o infor­maţie bogată şi vorbesc de lucruri despre care n-au vorbit alţii. Ofer acum o câtime din ceea ce am de spus. Dar aceste câtimi, legate, pot să formeze un tot, să exprime ideea despre care vorbesc.

Vedeţi, obsesia este boală psihică catalogată. Şi nebunia este tot boală psihică. Dar aşa cum există nebunii sublime pentru Hristos şi pentru Cruce, există şi obsesii sublime. Eu am ase­menea obsesii: o să ziceţi că sunt nebun; treaba dumnea­voastră. Trebuie să mă ascultaţi ca să vedeţi dacă sunt sau nu nebun. Când ai de gând să scrii ceva sau să creezi ceva, o operă orice ar fi, dacă nu pleci de la ideea că ce spui tu n-a spus nimeni până la tine şi nici după tine, n-ai să creezi ceva. Eu o să fac o afirmaţie: că tot ce am de spus depăşeşte tot ce a spus Homer, care nu se ştie dacă a existat. Eu voi da fapte reale care depăşesc imaginaţia.

Ioan Vlăducă – Despre vindecările paranormale

După revoluția din 1989, țara noastră a fost invadată de o mulțime impresionantă de „vindecători” și „călăuzitori spirituali”, adepți ai doctrinelor extrem-orientale.

După două milenii de Ortodoxie, mulți români se întorc la practicile păgâne: acupunctura, ayurveda, homeopatia, radiestezia, clarviziunea, yoga, ezoterism ș.a.
Consecințele acestor doctrine și practici extrem-orientale sunt foarte grave: îndepărtarea de Ortodoxie, posedarea demonică, îmbolnăvirea psihică, destrămarea familiilor.
Necunoașterea învățăturii ortodoxe despre sănătate, boală și vindecare este una dintre cauzele răspândirii practicilor păgâne în teritoriile ortodoxe.

Pentru comenzi, completați formularul de pe aceasta pagina.

6 comments

  1. legionarulortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    M-AM SATURAT DE POPII CARE NU TIN TOATE SLUJBELE, DE CEI CARE TIN BISERICILE INCHISE, MAI TOT TIMPUL...IN CURAND O SA SE AJUNGA SA SE SARA SI PESTE SARBATORI SA NU SE MAI FACA SLUJBA..........----NU JUDECA, CA SA NU FI JUDECAT SAU ARE CINE SA-I JUDECE!---- MIE CEL PUTIN MI-A AJUNS PANA IN GAT, UNEORI MA INTREB DACA GRESESC SI SUNT EU PREA DRASTIC........INSA ADEVARUL IESE LA IVEALA IMEDIAT........SUNT SATUL DE MULTI DINTRE POPII, CARE STAU DOAR PENTRU CIOLAN LA PAROHIE SI TRAG CU DINTII DE POSTUL LOR, EI PRACTICAND DOAR O PROFESIE NU SI TRAIREA UNUI ADEVARAT PREOT..........CU SCUZELE PENTRU FAPTUL CA DEVIEZ DE LA SUBIECT.........MI AR PLACEA UN FORUM............PE SUBIECTUL ASTA! UN MARATON ADEVARAT DUPA BANI IN ACEST MOMENT...SE CALCA PESTE O GRAMADA DE LUCURI CARE CANDVA ERAU RESPECTATE CU SFINTENTIE! OARE SA FIE OPERA ECUMENISMULUI ASTA SAU DOAR POPII( NU PREOTII)...NUMAI RESPECTA DIN PROPRIA LOR CONSTIINTA, LENE SAU DIN CAUZA MODERNISMULUI!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am ajuns la concluzia ca romanii nu se alatura acelor care lupta pentru propasirea neamului,pentru binele acestei natii.Mii de oameni si-au dat viata pe front in razboiul de reintregire a neamului,mii de patrioti au fost incarcerati pentru un ideal maret ,al neatirnarii si propasirii neamului romanesc,dar ,degeaba,au fost dati uitarii chiar de cei pentru care s-au sacrificat.Mai supravietuiesc citiva dintre fostii detinuti politic,merita toata admiratia pentru faptul ca nu au renuntat la crezul lor,pentru faptul ca incearca sa mentina vie flacara patriotismului in sufletul romanilor(care se simt romani si nu cirpe),care prin actiunile si scrierile lor ,pe linga rememorarea eroilor neamului,incearca sa aduca in atentia noastra,a tuturor,actiunile antiromanesti ale fostilor si actualilor guvernani si indeamna la unitate in contracararea acestor mirsavii.D-zeu sa le dea sanatate si viata lunga,sa-i avem cit mai multa vreme in mijlocul nostru ca exemple vii de patriotism si abnegatie!

  3. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    legionarul ortodox ! ATENTIE MARE SUNT SI PREOTI ADEVARATI IN DUH SI ADEVAR IN HRISTOS SI CARE SUNT PASTORI ADEVARATI SI INDRUMA OITELE PE CALEA CEA BUNA , CEA STRAMTA SI ANEVOIOASA CEA A LUI HRISTOS SI NU- I CONFUNDATI SI SA PUNETI SFINTENIA ACELORA PE ACEEASI TREAPTA CU TERMENUL ATRIBUIT POPILOR CE SLUJESC INTERESULUI MATERIAL SI PERSONAL . ATENTIE MARE FIECARE DIN VOI VA VEDEA PE PROPRIA PIELE CE ESTE DE LA HRISTOS SI CE NU ESTE DE LA HRISTOS SI BISERICA ORTODOXA CEA ADEVARATA !!!!!!!!!!

  4. legionarulortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Crestine...am specificat "popi" nu preoti, este evident ca nu am generalizat!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da cateva nume de popi, ca sa stim sa-i ocolim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*