A propus Basescu un fost COMUNIST “de dreapta” si AGENT SIONIST in functia de premier? De unde vine pericolul, din interior sau din exterior, de a fost numit premier un securist?

Traian Basescu l-a numit luni seara pentru functia de premier, dupa demisia de dimineata a guvernului Emil Boc, pe Mihai Razvan Ungureanu, directorul Serviciului de Infornatii Externe (SIE) din noiembrie 2007, cand a fost numit in functie tot de actualul sef al statului. Dupa discursul presedintelui, noul premier desemnat a declarat in direct ca “toata viata a fost un om de dreapta”, desi evenimentele din 1989 l-au prins in fruntea organizatiei studentilor comunisti. Mihai Razvan Ungureanu, agent al Israelului in Romania? Acesta nu este insa un personaj lipsit de controverse, in toamna anului 2009 el fiind acuzat de fostul purtator de cuvant al Serviciului Roman de Informatii (SRI), anume ca ar fi agent al unei puteri straine. “Daca Comisia parlamentara de control a SRI sau SIE vrea sa ma asculte, as putea spune lucruri interesante”, declara la vremea respectiva locotenent-colonelul Ulieru, cel care a avut cel mai lung mandat de purtator de cuvant al SRI dupa revolutie.

El a mai dezvaluit ca acelasi Mihai Razvan Ungureanu a facut intervenții pentru ca un avocat, exponent al unui grup israelian de lobby, sa aiba acces de trei ori la Omar Hayssam, sirianul acuzat de terorism si organizarea rapirii jurnalistilor romani in Irak, pe vremea cand era incarcerat in Romanina, fara ca procurorul de caz sa ii dea aprobare, lucru care, in opinia lui Ulieru, nu face decat sa confirme apartenenta lui Ungureanu la un serviciu strain.

Fostul purtator de cuvant al SRI a mai declarat, fiind invitat la Realitatea Tv, ca seful SIE “a avut o ascensiune fulminanta pentru conditia lui de tanar istoric anonim de la Iasi“. “A fost adus de Plesu secretar de stat in Ministerul de externe, a ramas secretar de stat si in guvernul Nastase, apoi a fost numit ministru de externe de catre liberalul Calin Popescu Tariceanu, recuzat de acesta pentru ca nu i-a dat niste documente, si dupa ce a fost recuzat de premier, presedintele l-a numit seful SIE. Eu, cand am auzit numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la SIE, am avut o tresarire. Am spus oare presedintele chiar nu stie cine e omul asta, sau SRI nu l-a informat?”, a spus in 2009 fostul aghiotant al lui Virgil Magureanu.

El a adaugat ca “inainte de a fi secretar de stat, Mihai Razvan Ungureanu a avut, ca istoric la Iasi, o poveste, un scandal care l-a scos din anonimat. El a facut o conferinta de presa in care a denuntat faptul ca un ofiter de la sectia judeteana al SRI a incercat sa il racoleze. Si ca urmare a acestei conferinte de presa s-a constituit o celula de criza in careul SRI, care a hotarat sa il demita pe ofiterul respectiv, iar purtatorul de cuvant din vremea aia, Nicolae Ulieru, sa dea un comunicat care sa condamne practicile nelegale ale acelui ofiter. Relevanta e urmatoarea, ca acel ofiter nu a fost un ageamiu. El a incercat recrutarea lui Mihai Razvan Ungureanu pe niste motive foarte intemeiate. Iar sacrificarea acelui ofiter a fost facuta la dorinta expresa a unui serviciu strain si stat strain”.

Traseul de la comunism la sionism

Mihai Razvan Ungureanu, in varsta de 43 de ani si care se trage dintr-o familie de evrei intelectuali din Iasi, a fost membru supleant al Comitetului Central al Uniunii Tineretului Comunist inainte de 1989. A absolvit Facultatea de istorie-filosofie a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi in 1992. Imediat s-a inscris pentru masterat la Oxford, la Centrul de studii evreiesti si de ebraica (Centre for Jewish and Hebrew Studies). Dupa ce a absolvit aceste cursuri in 1993, anul urmator s-a inscris la doctorat tot la Facultatea de istorie a Universitații din Iasi. Printre distinctiile obtinute de-a lungul timpului, Ungureanu se poate mandri cu doua premii “Felix Posen”, acordate din partea Universitații Ebraice din Ierusalim, Israel.

Acesta a mai fost o perioada membru al conducerii Fundatiei Soros in Romania. Deasemenea, acesta a fost intotdeauna un apropiat al statului evreu, in timpul unei vizite in Israel, in calitatea de ministru de externe, a fost intampinat cu cuvintele “Bine ai venit, prietene!” de omologul sau din acea vreme, Silvan Shalom. Acesta a avut numai cuvinte de lauda la adresa romanului, “un expert in iudaism si un prieten al Israelului“. Am mai aflat ca teza sa de doctorat in teologie a purtat titlul “Intoarcerea evreilor la Ortodoxie”! El s-o fi intors?

| BadPolitics FrontPress, Napoca News

56 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Draga domnule admin, intrebarea corecta aici este cine e dl. Ulieru, si raspunsul e spinos rau, intrucat e securist al vechiului regim, colaborator apropiat al d-lui Magureanu si unul din artizanii transformarii de mucava Securitate-SRI. Este cel putin haioasa ideea ca un nene care ar putea fi agent KGB acuza pe unul mai prospatura ca apartine Mossad. Numele Sergiu Bahaian nu suna a "patriot roman". Si apoi, acuzatiile sunt vechi de doi ani. Ce-a facut dl. Ulieru intre timp ca sa le materializeze?
    Moment la care ajungand, am si eu o intrebare de om prost: aud de ani de zile ca PF Daniel e mason. Dom'le, stiu ca e greu sa procure cineva dovezi pentru asta, dar exista vreunele? Sau sunt din categoria "toata lumea zice"?

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In ce priveste saluturile prietenesti in calitate de reprezentant oficial al unui stat, nu cred ca exista uzante care sa permita folosirea de insulte gen "bine ai venit, rahatule" care sa exonereze de vreo culpa prezumata pe respectivul. Iar daca teza este despre intoarcerea la ortodoxie a evreilor si e suspecta, sa presupunem ca un teolog roman care face un studiu despre (sa zicem) bogomili devine bogomil?

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    întoarcerea evreilor la ortodoxia evreiască - pentru că am găsit la rubrica religie evreu ortodox - de completat pe internet

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fostul premier a fost sargiuncios, responsabil si a facut ascultare. Acestea sunt virtuti mari (chiar teologic vorbind) pe care lumea azi le negijeaza. Consider ca si-a facut datoria bine. Domnul Mihai Razvan Ungureanu este un tanar foarte instruit, foarte inteligent, clar si deschis in comunicare . Mi se pare ca si presedintele Basescu il admira . Ii doresc succes, dar razvratirea, manifestarile violente, inselaciunea si lacomia de putere a demagogilor in plin an electoral sunt ingrijoratoare. Doamne ajuta !

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da a propus dl Traian Basescu sau i-a fost impus sa il propuna?
    Eu nu am nimic cu evrei,dar sionismul e o absurditate care aduce numai tulburari aiurea in lumea de azi.
    Iar dnul Ungureanu pare sionist.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Domnule draga, in logica asta si dumneata pari legionar. Adica: Iliescu asa ti-ar fi zis, si la o adica, pe simpla suspiciune, ai fi luat o bata de miner in cap. Politica romaneasca a fost efectiv cangrenata de insi care manevreaza in presa fara nicio rusine si fara nicio dovada, "dovada" e cand au spus destule si tot ei conchid triumfator "toata lumea zice". Dar acesta e modul de a face presa consacrat de niste personaje cunoscute - Goebbels, Stalin, Mao etc. etc.... Mai urmeaza sa constat ca, de fapt, e suficient ca cineva sa fie acuzat ca e evreu. Tot restul decurge de la sine. Oare pe unde se mai aplicau procedurile astea...? Si apropos, faza aia cu "n-am nimic cu evreii" e de coma. In exact 3 fraze rezulta ca ai ceva mai grav, iti produci propriile rationamente circulare. Apropos, nu-s evreu. N-am rude evrei nici la a 10-a spita. Consider insa ca cele mai mari servicii aduse sionismului provin din genul domniei tale de a "argumenta". Motivul e simplu: odata instaurate aceste soiuri de "argumentari", un sionist care se respecta si care controleaza media, procedeaza la fel si ghici cine iese jumulit.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa mai adaug si ca numirea la SIE a d-lui Ungureanu s-a facut de Parlament cu o majoritate zdrobitoare (numai 26 de voturi contra). Sa inteleg ca dl. Ulieru a inteles brusc dupa aceea ceva ce nu a inteles si nu va intelege nimeni si nici nu poate fi dovedit exact. Hai sa fac eu precizarea care l-a deranjat pe dl. Ulieru: Ungureanu a epurat de vechea garda diplomatia, scotand pe bara "cadrele de nadejde" care purtau epoletii vechi, aia cu secera si ciocan. Adica i-a lasat colegii fara coledz, nene Iancule. Normal ca tov. Ulieru (ca asta e apelativul corect) a facut spume, si ghiciti care e cea mai draga acuzatie bolsevicilor convertiti la tzarism - nu mai esti deviationist de dreapta, ca nu mai tine, esti spion, mason sau ovrei, sau toate trei.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asta o sa ne manance pe felie pe toti!
    Faceti efortul si cititi-i CV-ul:
    http://www.zf.ro/eveniment/cine-este-razvan-ungureanu-biografie-9211190
    http://www.scribd.com/doc/24263578/MIHAI-RAZVAN-UNGUREANU-Un-foarte-suspect-sef-al-spionajului-roman

    Abia acum lumea trebuie sa se panicheze si sa iasa in strada !!!!!!!!
    Ori ca in filmele americane: Now? RUN !!!!!!!!!

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    MRU. un tip remarcabil prin inteligenta. merita sa ocupe postul de prim ministru. ii urez numai bucurii si multa putere de munca!

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    alexandru,

    te straduiesti alex, te straduiesti...

    pe cate site-uri activezi?

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Stiti cine este acest Ungureanu? Acest prieten al Israelului??? Credeti ca el va apara interesele Romaniei sau ale altcuiva???? Este o dura lovitura a regimului Basescu adresata poporului...O sa vedeti. Credeti ca se schimba ceva in bine?? Intoarceti-va cu fata la Hristos, rugati-va si veti primi raspunsul in inimile voastre....Cat despre postatcii platiti ai paridelor, un singur mesaj pentru voi: nu aveti ca sa cautati pe saiturile acestea ortodoxe. Mergeti la EVZ, ;a B1, la realitatea, acolo unde stapanii vostrii va indica ce sa spuneti...Ce incercati voi sa faceti aici? Sa va impuneti parerea? Sa NE impuneti adevarul vostru? Pai Ungureanu asta are studii demne de un rabin, ia citit bine biografia lui...Nu prea si-a dedicat viata studiului ortodoxiei ci mai mult studiului Torei...Da' despre faptul ca a fost presedinte la fundatia Soros ce spuneti?? Stiti ce promoveaza evreul Soros, nu-i asa? pe cine ar pune el sef la o fundatie? pe un om de incredere, evident..Care acum este prim ministrul Romaniei...Faceti voi legaturile cu Rosia Montana, cu apropiatul razboi Iran-Israel, cu Siria si cu SIE...

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pacat ca asemenea specimene invadeaza si acest blog ortodox si nationalist,si fac si aici apologia ,veneticilor si vanzatorilor de tara !

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Miahi Razvan Ungureanu este agent mosad, mai rau nici ca se putea pentru Romania. De unde stiu? Simplu, am trecut si eu pe la Oxford, unde ca sa faci master la Juish Relaton care este o structura paralela cu Oxfordul trebuie sa ai bursa de la Israel, care bursa nu se da decat daca semnezi un contract in care efectiv te vinzi cum ca vei sluji Israelul si vei asculta de acesti "binefacatori" care in schimb te vor propulsa in societate foarte sus, dar ramanand tot scalv. Eu am fost propus pentru un subiect foarte interesant si anume: Persecutia romanilor impotriva evreilor. Bineinteles nu am acceptat nici o colaborare cu acesti perversi satanisti, renuntand la toate " bursele" pentru care chiar m-am luptat sa le obtin. Dar va spun ca cine face astfel de studii se vinde mosadului. Informatia e 100 la suta sigura.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Prin acest prim ministru ne-am vandut in totalitate statului israel.
    Adica e ca si cum pui hotul sa fie administrator peste toate bunurile tale.

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Este cineva atat de naiv incat sa creada ca tradatorul basescu poate alege prim ministru un om cumsecade? :))))))

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @alexandru

    Shalom mai, shalom, esti de la Directoratul Comunitatii Informatii Speciale, nu?:)) Adica de la SIE-Voluntari:))Doar stim ce comentarii lasi pe blogul nostru odata la cateva zile:))) Acum incepe sa urli cu antisemitismul, plangeri penale, puscarie, democratie...sa mai radem si noi putin!

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De veghe, camarad: mah, eram sigur ca incepeti, dar ati rezistat ceva. Te iubesc si te respect, esti adorabil. In general, cei de aici aveti cateva butoane pe care, daca le apasa cine trebuie, canta la voi ca la orga. Apreciez si "dovezile" furnizate intotdeauna, sunt 100% confectia tipica a defaimarilor pe net "stim noi", "am fost eu in cutare loc si am vazut" etc. Urmeaza impartirea lumii in alb si negru (am o intrebare precisa la faza asta: liberalii care-l pupau pe MRU pe vremea cand guverna Tariceanu, cum de brusc au acru in gura acum? nu era evreu si atunci? n-avusesera revelatia Mossad?). Mai urmand ca: nu-s membru de partid, nu-s evreu si daca insistati o sa dovediti cu prisosinta nu cine-s eu, ci cine nu sunteti.

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Jidovul mason Ungureanu in Israel!

    http://deveghepatriei.wordpress.com/2012/02/07/cine-a-fost-in-israel-si-acuza-romania-ca-se-face-vinovata-de-holocaust-razvan-mihai-ungureanu-dle-ungureanu-daca-tot-ai-ajuns-primul-ministru-al-romaniei-poate-le-dai-cateva-miliarde-de-euro/

    @alexandru

    Securistule, termina cu tampeniile tale! Stati toata ziua sa ne monitorizati blogul ca niste bubuiti la minte ce sunteti! "Tremuram de frica" in fata serviciilor voastre, ati ajuns niste glume proaste la nivel de Romania!

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Prietene, iti fac si aici rezumatul roadelor veghei voastre pentru patrie. 1933: Garda il lichideaza pe Duca si la manevrele lui Maniu Carol al 2-lea, un "antisemit, antimason si democrat", nu-i asa, este adus la putere in Romania. Bravo! Nota 10! 1940: Garda manevrata de Antonescu il scoate pe Carol al 2-lea din tara, Antonescu le zice legionarilor merci ca m-ati sprijinit, fraierilor, remorcheaza Romania la caruta nemtilor, si la o adica pune legiunea pe butuci. 1945: crezand ca vin americanii, camarazii se duc sa reziste in munti. Americanii se spalasera pe maini de mult. Bravos vigilenta, halal trezvie. Si ce ziceai, ca vegheati? Pai daca Mossadul n-avea fraieri cu cioc sa joace cum le canta oculta, voi trebuiati sa fiti inventati. Muscati orice. E suficient sa va arate cineva infiltrat cumsecade cuvintele cheie. Si mai am un cuvant scurt din doua litere: Pa. Iti las blogul. Fa de serviciu. Fa ce doresti.

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Alexandru Nu te supara: ori esti de cultura generala sub-medie, ori esti pus sa postezi pentru copii sub 9 ani. Pai u vrei k noi sa facem abstractie de CV-ul lui, cu studii la Jewish... din Oxford si conferintele lui in care argumenta holocaustul scos din joben al romanilor contra evreilor?!?!? Nu. Noi ne-am informat si stim cine sunt bancherii internationali si cine a inventat si a implementat comunismul. Deci ne ferim de criminali, pe baza unor rationamente istorice. Ce ai vrea, sa venim cu o fotografie cu MRU in sortzulet pt tine? Eventual cu expertiza ca nu e trucata? Masoneria este ceva in esenta secret si subversiv, ea insasi spune asta, asa ca este cam greu sa-ti dovedim. In cazul lui, tine de evidenta.
    In alta ordine de idei, nu ne pune noua sau altora in carca ce a facut PNL. O adunatura de masoni si acolo, da. Se vede, se simte. Eu asta vad: este un individ foarte nociv, si nu am incredere in el. Conduita lui va fi dictata de sionisti. De abureli "europene" sunt satul. Cand o sa vina un politician si o sa anunte: "Dorim abrogarea imediata a legislatiei pro-avort.", atunci ii dau atentie si poate am si incredere in el.

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @alexandru

    Hai mars si scrie un raport despre "antisemitismul" din Romania! Vezi ca asteapta sefii sa le spui ce bloguri ai monitorizat astazi...

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am un singur sef, eu insumi. Ti-am citat succesele Garzii, la care vad ca nu esti ager sa raspunzi, iti mai citez unul: se remorcheaza tinerii ca fraierii la anticomunistul si antisemitul si patriotul Marian Munteanu, se afla ca Munteanu ciripise inca de pe vremea Vulturului Brancovenesc si ca rasplata, dupa ce rasufla tot, ticalosul primeste licenta de import-export armament din mana guvernului Vacaroiu, pe care o exploateaza umplandu-se de bani, felicitari ca ati crezut ca sunt altceva, prostilor. SI TE INTREB INCA ODATA CE N-ATI FOST DIN CE NU TREBUIA SA FITI. @Danielo: test de cultura: stiai ca Mavrocordat l-a asasinat pe Antim Ivireanu ca sa puna pe scaunele de intaistatatori ierarhi masoni? Stiai ca reaprinderea luminii, cum i se spune, in 1993, s-a facut cu greci? Stii sa-mi spui ceva de seful ritului de York din Romania, ca sa-ti citez un nume din conducerea "regulara"? Sa te intreb altceva, stii ceva de poza electorala a lui Vasile Blaga din campania trecuta si de ce pana si masonii au socotit ca este de prost gust? Hai sa te vad, ca ma iei cu "noi ne-am informat". Deci trebuie ca-mi poti da clasa.

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sau, sa zic altfel, o sa fiti si voi odata destepti sa-i identificati nu pe aia pe care vi-i scoate oculta la rampa, ci pe aia infiltrati intre voi? Sau va credeti imuni?

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @alexandru

    Securistule, nu am raspuns aberatiilor tale legate de Miscarea Legionara...din prea multa sila! De ce va streseaza pe voi, securistii, asa demult Miscarea Legionara si fenomenul nationalist? De ce stati toata ziua la monitorizare si va bagati in seama pe blogurile nationalist-ortodoxe? Daca suntem asa mici, asa slabi, manipulati, fara putere, vai de capul nostru, atunci pt ce va bagati in seama la modul acesta?! Iti spunem noi de ce: PENTRU CA VA ESTE TEAMA! Va este teama ca tinerii nationalisti au inteles adevarul, nu se mai poate sa-i manipulati voi cu "antisemitismul si holocaustul", va este frica ca intr-o buna zi acesti tineri vor ajunge sa conduca Romania, si o sa va trimita acolo unde va este locul: LA PUSCARIE! Majoritatea dintre voi sunteti cumparati de oculta jidoveasca masonica, 60% din cei care activati in serviciile secrete, restul sunteti jidovi care fac jocurile statului terorist Israel! De ce nu discutati niciodata despre HOLOCAUSTUL DIN PALESTINA?! De ce nu scoateti un cuvant despre rabinii evrei care spun: ISRAELUL ESTE UN STAT TERORIST SI CRIMINAL! Sa va intre adanc in cap: NICIODATA NU O SA DEVENITI STAPANII ROMANIEI! De ce nu scoateti o vorba despre jidanul Maximilian Katz, prigonitorul Parintelui Jutsin Parvu, anchetat de DIICOT?! Va enerveaza teribil ca nu tacem din gura, ca nu suntem speriati de serviciile voastre secrete, ca in fiecare zi spunem oamenilor adevarul...De ce amenintati oamenii cu tribunale, plangeri penale, amenzi...DACA INDRAZNESC SA LUPTE IMPOTRIVA IUDEO-MASONERIEI?! Chiar traiti cu impresia ca ne sperie o amarata de puscarie?! Vai de capul vostru...ce capete seci sunteti! Cum naiba va angajeaza aia la serviciile alea?! Mare mister...

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @alexandru
    pentru tine si stapanul tau care te-a trimis si aici sa defaimezi Miscarae Legionara ,ridicandu-i in slavi pe jidovi si slugile lor am un singur indemn pe care l-am strigat si in piata :Mars afara javra ordinara !
    @Marian
    Am trait sa o aud si pe asa ceva ,,ascultarea lui boc ptr basescu da dovada de virtuti teologice "mi s-a parut cel putin bizar sa existe cineva care sa aibe admiratie pentru care dracii fac ascultare de tartorul lor si sa vada in asta virtute teologica dar vazind a doua parte a postarii
    in care iti marturiseai admiratia ptr cel ce a fost nominalizat prim ministru un om instruit ,educat, deschis in comunicare m-am edificat .

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Multumesc. Nu-s securist, am puscariasi politici in familie si am fost la un pas sa fiu eu unul. N-am defaimat nimic, am constatat fapte. N-aveti informatii de prima mana, reactionati imediat la cateva clisee, habar n-aveti nici macar unde va tineti capul si de fiecare data cand a fost un moment politic cheie v-au preluat cativa infiltrati si au facut cu voi ce au vrut. Mi-e frica de Legiune ceva mai mult decat de o musca, vorba potrivita e mila. Lupta voastra contra iudeomasoneriei se compune din lozinci, punct. Si are exact efectul scontat: faceti zgomot, furnizati informatii exacte despre ortodoxie, cine e slab, cine e tare, cine cu ce poate fi atacat, culmea, pe degeaba, scutind oculta de o gramada de munca si pe urma e suficient sa va infiltreze cativa destepti la momentul potrivit si v-au halit nefripti. M-am uitat pe blogul saccsiv, vorbeau de catolicism si de oarecarea cochetare a Capitanului cu catolicii, nici macar in privinta asta nu mai aveti informatii de prima mana, altfel ar fi spus cineva ca Maniu l-a tentat pe Codreanu cu faptul ca dintotdeauna catolicii au fost virulent antimasoni, razboiul papilor cu masoneria fiind vechi, si legionarii s-au lasat prostiti sa considera aceasta o garantie, mai ales ca in ortodoxie ierarhia ezita sa anatematiseasca masoneria fatis. Dupa care cel putin de aceasta manipulare si-au dat seama, dar a fost un succes minor, ca fusese suficient sa-i convinga sa se lege de liberali si sa revina Carol al 2-lea, si vad ca nu va prea convine, dar nici nu inteleg ce problema aveti sa recunoasteti ca da, s-au facut greseli masive, si au costat vieti de oameni. Cascati ochii, ca sunteti la un pas s-o patiti a nu stiu cata oara.

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si ca sa incheiem capitolul "securist": Dumnezeu cel in Treime laudat si slavit, pe care-l marturiseste biserica Ortodoxa si numai ea in intregimea harului Sau, e martor ca mama a facut puscarie in vremea lui Stalin, fiind intemnitata pentru ca facilita corespondenta celor exilati de Stalin din Romania cu rudele ramase in tara, precum si pentru scrisori adresate Radio France in care protesta impotriva slavizarii fortate a culturii de jigodii ca Novikof sau A. Toma. E martor si ca a fost colega de camera in cursul anchetelor cu Gabriela Mota, fata legionarului Mota. Dumnezeu cel in Treime laudat si slavit e martor ca singurul fel in care a fost Securitatea prezenta in familia mea a fost persecutia. Bunicii mei au ramas fara slujbe iar strabunicul, veteran de razboi din 1916, a fost scos din avere drept "chiabur" si in locul lui comunistii au pus in casa si stapan pe pamant pe betivul satului, care a murit de beat la scurta vreme. Dumnezeu e martor ca sunt nepotul (dupa bunic matern) al secretarului juristului Gerota, membru marcant al PNT. Dumnezeu e martor ca sunt cel mai nevrednic crestin ortodox, dar nu sunt altceva. Si Dumnezeu e martor ca sunteti oameni care judeca repede si n-au niciun discernamant. Sunt curios cel putin cu cine au facut puscarie parintii vostri sau ce "prigoana" ati suferit, de sunteti asa semeti. Dumnezeu e martor ca am fost medicul securistei care o ancheta pe mama, cand acea nefericita a murit de cancer metastazat in ultimul hal, parasita de propriul fiu si privita ca odioasa de aproape intreaga ei familie, dovada ca Dumnezeu pedepseste aspru persecutorii din aceasta viata, si Dumnezeu e martor ca acelei catzele bolsevice care murea nepocaita nu i-am adresat mascarile pe care mi le adresati voi mie. Multumesc, sunteti vrednici. Sincer va spun, sunteti vrednici sa-mi amintiti de multe neputinte ale mele. Dar luati aminte ca daca procedati asa cu toti ceilalti, drumul vostru in istorie va fi foarte scurt.

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    10. În ziua a douăzeci şi patra a lunii a noua, în anul al doilea al lui Darius, a fost cuvântul Domnului prin gura lui Agheu proorocul, zicând:
    11. “Aşa zice Domnul Savaot: Cere, deci, preoţilor o hotărâre la aceasta:
    12. Dacă cineva ia carne sfinţită în poala hainei lui şi se atinge cu poala de pâine sau de bucate fierte, de vin, de untdelemn şi de orice mâncare, oare se vor sfinţi acelea?” Şi au răspuns preoţii şi au zis: “Nu!”
    13. Şi a zis Agheu: “Dacă cineva spurcat, prin atingerea de un mort, se atinge de vreunul din lucrurile acestea, oare ele se spurcă?” Şi au răspuns preoţii şi au zis: “Se spurcă!”
    14. Şi a răspuns Agheu şi a zis: “Aşa este poporul acesta şi aşa este neamul acesta înaintea Mea, zice Domnul şi tot aşa este şi cu lucrul mâinilor lor: tot ceea ce ei aduc jertfă este spurcat.
    15. Şi acum luaţi aminte la cele din ziua de azi şi la cele mai dinainte, când încă nu se pusese piatră pe piatră în templul acesta al Domnului!
    16. Aduceţi-vă aminte când voi veneaţi la o grămadă de douăzeci de măsuri, şi nu erau decât zece, şi la teasc ca să scoateţi cincizeci de măsuri şi nu găseaţi decât douăzeci.
    17. Căci am bătut cu rugină şi cu mălură şi cu grindină toată munca mâinilor voastre, dar voi nu v-aţi întors către Mine”, zice Domnul.
    18. Cercetaţi cu mintea cele ce s-au întâmplat de azi şi mai în urmă, din ziua a douăzeci şi patra a lunii a noua, ziua în care s-a pus temelia templului Domnului! Şi fiţi cu băgare de seamă!
    19. Sămânţa nu se află oare în hambare? Via, smochinul, rodiile şi măslinul n-au mai rodit. Dar începând din ziua aceasta voi da binecuvântarea Mea!”

  29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    După ce poate fi recunoscut un creştin?

    http://iisusestedomnul.wordpress.com/2012/02/07/dupa-ce-poate-fi-recunoscut-un-crestin/

  30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sionismul - de la Muntele Sion (Țion), nucleul așezării davidice în Ierusalim - este mișcarea de emancipare națională a evreilor cu scopul readunării lor din împrăștiere (în ebraică galut) și revenirii în țara strămoșească, în Țara Israel (în ebraică Ereț Israel), pentru restabilirea unei vieți evreiești independente și, în continuare, re-crearea și consolidarea unui stat evreiesc

  31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sinodul al VIII-lea Ecumenic condamnă ereziile papiste

    http://graiulortodox.wordpress.com/2012/02/07/96-sinodul-viii-condamna-ereziile-papiste/

  32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Alexandru De Sf Ierarh martic Antim Ivireanul se poate banui ceva, dar, cum spui tu, dovada ... pauza. Este doar o speculatie. Nu ma intereseaza foarte mult subiectul masoneriei; nu trec testul tau. Ai mai anuntat undeva ca esti medic (scuze dak persoana a II-a sg te deranjeaza). Imi aduc aminte ca am mers candva la Sala Dalles, era un targ de carte, cu vreo 40-50 de titluri despre masonerie... La ce bun sa le citesc? Ca sa vad informatie redundanta si falsa si intoxicari? Imi ajunge condamnare masoneriei de catre BOR din 1938. Deci ma gandeam ca este alt Alexandru, nu medicul, cand ti-am spus ca cultura ta generala pare a fi scazuta. Poate ca ai citit foarte mult. Din postarile tale se vede un sprijin pentru MR Ungureanu, asa am dedus eu, dar acum, recitind, nu mai reiese asa clar. Deci a avea o parere buna despre un om care afirma holocaustul in Romania mi se pare o dovada de lipsa de cultura generala. Este impresionant ca familia ta a avut de suferit, te asigur ca si dintre cei ce scriu pe acest blog sunt cazuri. Deci nu fac precizarile astea ca polemica. Important: poate ca nu am stat noi sa analizam istoria Miscarii, dar am vorbit cu legionari si am citit macar 5-6 carti si inima noastra a inteles destule, mai mult decat ratiunea. Da, frate Alexandru (nu de ala cu shortz), chiar asa. Pentru ei, martirii din inchisori, eu ma simt obligat sa lupt pentru tara mea, asa cum pot. Daca ai tu idei mai bune, aplica-le si cheama-ne sa te sprijinim; nu am nicio intentie sa fiu malitios. Traiasca Legiunea! Doamne, ajuta-ne!!

  33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mircea Badea ar fi perfect ca prim ministru. 🙂

  34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    A propos. Ce vina a avut Garda ca Maniu l-a adus pe carol al II-lea in tzara? Cum spui ca Garda a ajutat ca asasinul moral al Capitanului sa plece din tzara? In muntzi au luptat legionari in grupuri razletze, ca si in inchisori, pentru demnitatea acestui popor, impotriva bolhevicilor perciunatzi atei sau masoni. Macar si-au afirmat credintza in Dumnezeu si au murit ca martiri. Da, Legiunea a dat mucenici, si asta o tzine in viatza pana la sfarsitul veacurilor!!! Uite lashii care au pactizat cu comunismul ateu: azi sunt apasatzi de vina, si nu pot iesi in strada; preotzii sunt ca niste gaini spasite, cu gandul la colivele din Post, nu cumva sa il toarne vreun confrate la Episcopie; tzara este amenintzata cu rapirea libertatzilor si cu o poluare enorma, si daca se mai roaga macar cate unul prin case, daramite sa iasa in strada, daramite sa ridice glasul. Deci asta a facut Legiunea; iar azi ea traieste si duce un razboi de gherila, cu gandul ca dumnezeu se vamilostivi de acest neam, pentru rugaciunile monahilor si ale sfintilor romani. Traiasca Legiunea! Doamne, ajuta-ne!!!

  35. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Faptul ca ai nevoie de dovezi ca grecii au adus masoneria in Romania si despre felul cum s-a petrecut dovedeste ca esti bine intentionat dar ai un orizont destul de limitat. Toate povestile despre Holocaust, daca a fost sau nu, sunt similare cu orice fel de certuri despre trecut care permit scindarea societatii pentru lucruri care nu mai pot fi nici desfacute nici nu e bine sa mai fie cercetate sau sa li se dea atentie in exces, tocmai pentru ca se scindeaza societatea aiurea si nu se produce nimic bun in schimb. Dar te fac atent la cu totul altceva. "Daca nu va prisosi dreptatea voastra peste a fariseilor si carturarilor nu veti intra in Imparatie". Mahomedanii fac 5 rugaciuni pe zi (vorbesc de cei care-si respecta religia). La noi crestini cu pedigree si cu pretentii au problema ca trebuie binecuvantare speciala de la duhovnic ca sa citeasca o catisma pe zi, si pe aia cum or fi citind-o. Masonii nu rabda femei in lojile lor si daca deschide una gura nici nu-i dau atentie. La noi, daca vreo blogostratoreasa mascareste ierarhi vorbind ca la usa cortului si o mustri cel putin pentru tonul celor spuse te poti trezi ca preacuviosii admini te baneaza pe tine, cel care ii atragi atentia, si o lasa pe dansa, cu un cor de "preacuvioase" sa mascareasca mai departe. Nu cunosc mason (si cunosc totusi destui) care sa nu ajute alt mason, aproape neconditionat, pe simpla cerere. Din aceasta cauza s-a si ajuns ca unele profesii sa fie fief al unor loji. La noi e suficient ca un invidios sa arunce o vorba de cineva si toti fratii ortodocsi se intrec sa-l mascareasca, sa-i puna strambe, sa vorbeasca urat cu cine-l ajuta. Yoghinii venereaza neconditionat pe maestrii lor. La noi e ca lozinca din Catzavencu - "gheronda al meu e mai ortodox decat al tau". Dar ne falim ca facem cele care sunt musai - ca spunem crezul cum trebuie si primim ce taine ne invrednicim sa primim. Minunat! Dar asta e crestinism de nivelul copiilor de scoala primara si putin peste. Si vreti cu asta sa iesiti la razboi. Mai e ceva. Masonii au proiecte de zeci de ani durata, isi trec asemenea proiecte mostenire de la maestru la maestru. Spune-mi afara de monahii din manastiri cu traditie implicarea laica de durata in sprijinul bisericii. Aproape zero! Si venind la "adaugati la credinta fapta buna" (am vazut cat de "formidabil" stam) "si la fapta buna cunostinta" (fara care nu vine infranarea.... nu mai zic de rabdare...) CARE ESTE CUNOSTINTA (INTEMEIATA PE EXPERIENTA SI INVATATURA AUTENTICE) DE CARE DAU DOVADA ORTODOCSII? Dovezi de pe bloguri, cultura de wikipedia, mi-a zis mie camaradul la intrunirea trecuta. Am aflat de la... Asta se cheama cultura de colportaj. Daca te-as pune acum nu la un examen de cunostinte despre fratii zidari ci la unul de telogie simbolica, cu intrebari din predania ortodoxa, iti fac pariu pe ce vrei ca pici cu brio. Nu pentru cunostinta mea multa, ca am putina de fapt, ci pentru ca actionezi si tu si altii de aici cu graba, nestiind cu cine vorbiti, nici ce experiente am trait, nici cu ce duhovnici am apucat sa vorbesc (pacatosul de mine) nici ca am varsta sa fi apucat prigoana la ani destul de maturi (aveam 22 de ani la revolutie). Dar ca sa ai o marca de unde vine cunostinta mea, te intreb ceva relativ simplu: este adus la Pilat cu sila si cu zarva multa Domnul si Mantuitorul Hristos sa fie judecat si evangheliile insista sa precizeze: in locul pardosit cu pietre, pe evreieste Gabbata. Pentru ce motiv insista evangheliile sa precizeze acest lucru, stiind ca micile precizari din Scriptura nu sunt de fapt mici, ci importante? Si te intreb si din vechiul testament: cartea lui Tobit, despre vindecare, care e socotita necanonica de protestanti (nu le convine ca pomeneste de slujbe pentru morti) are doua precizari mici: cand pleaca Tobie, fiul lui Tobit, cu Arhanghelul Rafael, sa faca drumul catre Media, nestiind ca era insotit de inger, ci crezand ca e un iudeu dreptcredincios (Azaria), textul spune "si dupa ei mergea cainele". Si insista cartea sa spuna si ca, atunci cand s-au intors fericiti, cu tanarul casatorit, femeia lui vindecata si cu leacuri pentru batranul orb, dupa ei mergea tot cainele. Deci ce este cu acest caine? Iar pentru cultura romana te intreb: Lucian Blaga a fost mustrat (cu dreptate) de parintele Staniloaie pentru ca a adoptat pozitii gnostice in credinta (textele despre Dumnezeu complet transcendent, Marele Anonim) si teze bogomile in interpretarea Mesterului Manole din piesa lui cu acelasi nume. Comenteaza te rog de ce Mesterul Manole nu poate fi o balada cu apropos-uri la bogomilism si Blaga nu a avut dreptate. Intelege ca, desi e o provocare, daca dupa ce am schimbat cuvinte aspre poti vorbi catre mine cu "frate", asa ma voi si purta. Dumnezeu sa ne ajute!

  36. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    daca iese asta e vai de mancarea noastra http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11445561-cine-este-stelian-fuia-propunerea-pdl-pentru-sefia-ministerului-agriculturii-presedinte-comisiei-pentru-agricultura-din-parlament-doctor-stiinte-agricole-fost-director-comercial-monsanto-romania.htm

  37. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mama primului ministru este evreica, el a bagat multi studenti la apa pe timpul lui ceausescu, a fost un securist devotat, iar acum e devotat mosad. Doamna din Guvern nu e nimeni alta decat cea care i-a prelungit Sfantului Valeriu Gafencu inchisoarea. Tortionarii la putere!!!!

  38. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    O rectificare: e fiica tortionarei

  39. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Dumnezeu cel in Treime laudat si slavit, pe care-l marturiseste biserica Ortodoxa si numai ea in intregimea harului Sau"
    Bine bine asta stim, dar n-ai zis nimic de dumneata ca de, si al rau stie ce ne-ai zis mata aici.
    Ce nu ne-ai zis, este despre dumneata.

    Asadar si prin urmare .Imi pare rau sa revin, tovaras alexandru, da mneata ce grad ai?

  40. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Medic specialist medicina generala si gerontologie-geriatrie. Asta e singurul meu grad. Multumesc pentru aprecieri. In rest, mai sunt cioplitor de icoane (ortodoxe, nu de alt fel) si de cuvinte. Si tu esti...?

  41. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pai ma numesc Stefan,este suficient.

    Presupunand ca nu esti ceea ce ai parea sa fii la prima vedere(vezi comentariul meu precedent),
    trebuie sa mentionez ca nu vad sensul modului in care dumneata te-ai exteriorizat aici pe blogul asta.
    Chiar si avand dreptate intr-o oarecare masura cu observatiile facute, tot nu-i bine.
    Ironia,sarcasmul si mandria emana pe alocuri din felul in care iti expui frazele iar toata asta pare imbracata intr-o aura de victima.De ce vorbesti pe tonul asta ca si cum aii fii plin de repros?
    De ce te agiti lovind in stanga si in dreapta in felul asta ,fara noima, chiar si avand dreptate - caci nimic nu are tinta.

    Evident, eu ori altul, nu poate stii exact cine este la celalalt capat al tastaturii... dar cateodata poate simtii prin felul si modul prin care un text este scris ...cateodata.

    Sa mai stiti ca nu toti stau si balacaresc fete bisericesti cum dumneata ai tinut sa specifici,nu toti sunt prosti,inculti,ignoranti etc etc Ai venit doar sa faci lumii cunoscut cum te simti azi ori ai ceva de zis? - ceva constructiv poate? ori poate ai venit sa ne arati cat de destept esti, ori cat de bun esti ori prin cate ai trecut?

    Si mai este o treaba, stii ... unele lucruri nu se vor stii ori cunoaste in viata asta ci se vor face cunoscute dupaia. Acolo unde logica si gandirea umeneasca da gres, inima si simtirea duhovniceasca poate sa razbeasca.

    Iti multumim ca ne-ai mustrat ,frateste si spre binele nostru doar ca asa cum ai putut sa ne mustrii asa si suporta a fii mustrat la randu-ti ca doar stii ... nu-i unu intre noi care sa-si poate spune drept.

  42. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Observ ca:
    - deschideti discutii despre cultura dar nu stiti unde dubleaza si unde nu vocala in limba romana, bunaoara: Si mai este o treaba, stii … unele lucruri nu se vor stii ori cunoaste in viata asta : la prima dublare de vocala ai scris corect, in schimb, lucrurile se vor sti cu un singur i.
    - cu hermeneutica biblica stati slabut
    - daca ai fi in cabinetul meu ar TREBUI sa fii atent cum te adresezi si de asta ar putea depinde viata ta sau a cuiva apropiat
    - daca atunci cand ai sa-ti concepi copiii esti convins ca discutiile actuale vor trimite la tinta o celula seminala mai buna (intrucat este evident ca acea cursa este influentata de datele naturii, de noi si de Pronie), atunci ai facut bine ca m-ai balacarit, in rest, si tu, si amicul danielo si ratacita care-l numea pe Patriarh scroafa suita in copac (macar sa-i fi zis porc...) mai spunand si ca stie asta de la Hristos in persoana nu cred ca puteti figura la vreo intrecere de smerenie; cel putin faza ca n-am cultura a fost di granda, iti propun sa ai un mic schimb de experienta cu subsemnatul pe teme culturale, nu ca dovada ca sunt cine spun ca sunt, ci pentru ca dar din dar se face Raiul si chiar cred ca ti-as putea fi de folos la cateva capitole (si voi mie, tocmai pentru ca exista unele judecati ascunse)
    - am destule propuneri concrete despre cum ar trebui sa se procedeze in Romania DAR nu au loc aici
    - mailul meu este [email protected], restul vorbim acolo

    Cainele mentionat la inceputul calatoriei din Cartea lui Tobit reprezinta paza inimii.
    Domnul Iisus Hristos sa ne ajute!

  43. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Miahi Razvan Ungureanu este agent mosad, mai rau nici ca se putea pentru Romania. De unde stiu? Simplu, am trecut si eu pe la Oxford, unde ca sa faci master la Juish Relaton care este o structura paralela cu Oxfordul trebuie sa ai bursa de la Israel, care bursa nu se da decat daca semnezi un contract in care efectiv te vinzi cum ca vei sluji Israelul si vei asculta de acesti “binefacatori” care in schimb te vor propulsa in societate foarte sus, dar ramanand tot scalv. Eu am fost propus pentru un subiect foarte interesant si anume: Persecutia romanilor impotriva evreilor. Bineinteles nu am acceptat nici o colaborare cu acesti perversi satanisti, renuntand la toate ” bursele” pentru care chiar m-am luptat sa le obtin. Dar va spun ca cine face astfel de studii se vinde mosadului. Informatia e 100 la suta sigura.

  44. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mama primului ministru este evreica, el a bagat multi studenti la apa pe timpul lui ceausescu, a fost un securist devotat, iar acum e devotat mosad. Doamna din Guvern nu e nimeni alta decat fiica celei care i-a prelungit Sfantului Valeriu Gafencu inchisoarea. Tortionarii la putere!!

  45. flautu' fermecat

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Un lucru e atat de clar incat se vede si cu Google Earth: Dr. Alex e cu vreo 'jdemii de clase peste voi (veghetorul, Daniello, Stefan, Gigi etc.). Si pentru ca nu simt nevoia sa mi se dea replica, precizez ca nu-s "securist", evreu, mason, comunist sau ateu.

  46. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De retinut si foarte important este faptul ca acest Ungureanu - mason de grad mare pe filiera Amedeo Lazaresc (tatal lui Tariceanu) a fost f implicat in recuperarea averii Gojdu de la unguri - „fratii nostri”.
    Statul roman prin reprezentantul la externe Ungureanu a renuntat la averea de 2 miliarde de euro - averea Gojdu lasata testamentar mitropoliei Ardealului si fundatiei Gojdu. Bucuria lor a fost moartea mitropolitului Bartolomeu si astfel s-a pus capac acestei afaceri si dorintei cuiva de a mai beneficia de acest testament.

  47. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Poate ar trebui sa fie reluata pe blogurile ortodoxe afacerea Gojdu!!!
    Dar cine sa se mai ocupe si de acest lucru?

  48. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ alexandru
    Fii dragutz si nu ne mai mânca timpul cu aiurelile si minciunile tale! Reiese clar ca esti în Misiune.
    Tu ce fel de perciunat esti? Umbli cu kipa si mergi sâmbata la sinagoga?
    Câti epoletzi ai pe umar?

    Asculta "alexandre", cruta-ne de toata "cultura" ta! Avem altceva mai bun de citit si de învatat.
    Îti repet, esti în Misiune, acum lasa-ne.....!

    Întreaba-i pe ai "tai" :
    - De ce nu se face Procesul sutelor de milioane de oameni nevinovati care au fost asasinati sub jugul satanic comunist?
    - De ce spalati creierul tinerilor nostri, repetând la nesfârsit aceeasi minciuna, cum ca Holocaustul din timpul celui de-al doilea razboi mondial, a facut 6.000.000.de victime din rândul jidanilor? Chiar nu va este rusine? Chestia cu 6 milioane de jidani este o licenta poetica.....a spus-o chiar unul dintre ai "vostri".....

    Spune-le alor "tai" urmatoarele:
    Un singur Holocaust a avut loc, si anume Holocaustul milioanelor de CRESTINI sub Comunismul satanic înfiintat si finantat de Marea Finantza Internationala Criminala. Din nefericire, Holocaustul CRESTINILOR se perpetueaza si în ziua de azi prin avorturi, eutanasie, casatorii homosexuale, pedofilie, trafic de organe, ritualuri satanice, droguri, incest, hrana otravita, razboaie, etc.etc.etc............

  49. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Alexandru Mai omule, oi fi citit tu multe, dar cred foarte sincer ca nu ai notiunea de ierarhizare a lucrurilor. Sa o iau pe idei.
    1.Holocaustul impotriva evreilor este ceva de maxima importanta, uriasa; nicidecum ce spui tu. Holocaustul creeaza vina colectiva si umilinta goy-ilor; Holocaustul este o mare exagerare si suntem umilitzi prin a se preda in scoala. Nicidecum nu este ceva marginal.
    2.Treaba ta ca ma consideri bine intentionat, dar cam incult, sa spun asa. Este destul de adevarat. Dar ti-am spus: consider sumedenia de cunostinte despre masonerie inutile. Imi este foarte clar ca scopul gradelor superioare este lupta fatisa impotriva crestinilor si a lui Hristos.
    3.Deductia ca esti incult te-a suparat. Tu ai deschis rubrica de comentarii pe un ton suparat, ca si cum Ulieru e un idiot pe care nu trebuie sa il bagam in seama. Spun inca o data: ne-am informat dinainte, si stiam ca MRU a sustinut in Israel holocaustul in Romania, plus ca este privit cu simpatie in Israel, plus ca familia sa are trecut kominternist, plus ca si-a batut joc de Emanoil Gojdu si statul roman, plus ca a avut o ascensiune dubioasa. Deci asta indica clar cine este acest individ. Iar tu venei cu vechea placa: dovada! Nu stiai ca absenta dovezii nu este dovada absentei? Deci deductia: nu poti pretinde ca, luand voalat apararea lui lui MRU f rapid, sa fii crezut decat de copii sub 9 ani, sau pur si simplu ai intrat accidental pe blog. Deci nu a fost o jignire, ci o deductie.
    4.Vazand asa ca te-ai refulat, am binevoit sa detaliez la intrebarile tale (te respect si cu pers II sg, considera II pl dak vrei asa), desi nu este scoala aici. Dar vad ca continui cu interogatoriul; cam nepoliticos. Dar uite: nu stiu de unde ai gasit de semnificatia cainelui; scoala alegorica a dat pe ereticul Origen si altii. A fost vorba de un canis lupus; daca ai gasit chestia cu paza mintii in alta parte decat la un sfant ortodox, poti sa o uiti; e discutabila si minora. Despre Lucian Blaga si Mesterul Manole: sistemul sau filosofic nu este este crestin; intrebat despre "Iona", M Sorescu a spus ceva de genul: nu mai stiu ce am vrut sa spun. Asa ca nu merita sa comentez aici. Referitor la Gabbata, nu stiu de ce. Vad ca ai o predilectie pentru mesteri, pietre si zidari. Dar sa stii ca Scriptura are profetii cu privire la masoni; cele 4 stihuri de la Dumnezeu este Domnul... de la Utrenie asigura de infrangerea dusmanilor lui Hristos.
    5.va urma

  50. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Alexandru 5.In legatura cu "pacatele" ortodocsilor si "virtutile" mahomedanilor, yoghinilor, masonilor... mi se pare ca mai degraba nu ai dreptate. Este adevarat, dezbinarea este caracteristica ortodocsilor si in special a romanilor. Dar este si un lucru pozitiv. Niciodata toata puterea in biserica nu e a conducerii. Cand au venit ierarhii ce semnasera unirea cu catolicii la 1448/1449 la Ferrara-Firenze, poporul i-a alungat; noi rezistam inca in fatza crizei pt ca inca romanul se incapatzaneaza sa puna fasole cu mana lui. De yoghini, masoni si mahomedani: sunt varza, sunt rai si sunt indraciti. iar masonii sunt mai demonizati, pentru ca isi dau seama de tradare si in forul lor interior nu renunta la fratzia lor oculta.
    6.Mi-ai pus intrebari destul de dificile. La mine in oras, din peste 25 de preoti, nu cred ca ar raspunde 5 bine la ele. Uite iti pun si eu niste intrebari esentiale: a)Ce semnificatie are faptul ca Hristos a uscat un smochin verde, cand inca nu era vremea roadelor, inainte de saptamana Patimilor? b)Ce erezie s-a discutat la sinodul al VI-lea ecumenic si care este invatatura corecta? c)Ce rabini au reformat iudaismul, in mileniul al doilea dupa Hristos, si in ce au constat acele reforme? d)Cunosti ceva din viata Sf Dimitrie Basarabov? Atat. Daca ai fi stiut cat de vasta este hermeneutica biblica, ai fi tacut. Daca nu stii sa raspunzi la minim 2, eu spun ca ai o cultura bisericeasca precara, (Nu e nevoie sa o faci pe blog, ci asa, pentru tine) in ciuda pretentiilor tale.
    7.(sfat) Stai departe de masoni. Nu te mai uita in stanga si in dreapta; e bine sa ne vedem de talantii nostri, e bine sa luptam. Nu toti bubuim de carte; Dumnezeu stie ca unii nu pot, iar altii nu au avut mediul, iar altii sunt lenesi. "Daca esti iubitor de invatatura, fa-te si iubitor de lucrare (munca) si milostenie, caci cunostinta singura ingamfa." Om fi noi ortodocsi si legionari mai mult cu numele, dar simtim ca aici este calea aceea ingusta; in alta parte, ce sa gasim: putere, onoruri lumesti, bani plus cuget incarcat? Mai bine, nu. Traiasca Legiunea!! Doamne, ajuta-ne!!

  51. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ flautu' fermecat Off-topic Alexandru EPATEAZA. Mai uita-te iar pe comentarii si vezi ca tipul chiar a avut chef de cearta, ma rog, de schimb de idei... Pai sa arunci in stanga si in dreapta cu acuze, dupa ce noi spunem, in diverse forme, ca MRU este un sionist extrem de periculos... Despre asta era vorba aici on-topic, nu despre aprinderea luminilor cu greci si gheronzi shmekeri (vax). Uite, asa Dan Puric EPATEAZA, invata citate pd rost si le insira. Uite, prin contrast, pr Sorin Mihalache este de 7 ori mai citit si mai inteligent si util ca conversatie, dar ... nu il cunoaste mai nimeni ... pentru ca nu a fost scos in fatza si nu vrea sa epateze. Daca vrei sa crezi altfel, n-ai decat. Si imi permit sa pastrez rezerve fatza de biografia lui, nu sa o neg; e dreptul meu. Fenomenul postacilor chiar exista, partidele o recunosc, e logic ca si altii o practica.

  52. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    În una dintre postări, "eruditul" Alexandru a scăpat o mică inexactitate: Carol al II-lea a revenit pe tron în anul 1930. El spune că a revenit în 1933 și leagă forțat acest lucru de Mișcarea Legionară și dă, dragul de el, în suficienta lui superioritate, note naționaliștilor interbelici. Mai spune că în 1940, tot Mișcarea l-ar fi detronat pe Carol. În realitate, Maniu a fost cel care, din calcule politice numai de el știute, a contribuit la revenirea regelui nefast. Iar violențele în care a fost implicată Mișcarea, au fost provocate și întreținute de către politicienii "democrați" interbelici. Cît despre momentul septembrie 1940, Carol al II-lea a renunțat la tron sub presunea unei puternice reacții populare la maniera lașă în care s-a renunțat la însemnate teritorii naționale.
    În altă ordine de idei, în textele scrise de Alexandru există un "ceva" care scârțâie. Ai crede, după felul în care îi mustră el pe toți naționaliștii și le dezvăluie slabiciunile reale sau imaginate de el, că e interesat de binele acestora. A-i arăta cuiva drag defectele, e un lucru bun - nu-i așa? Totuși, ce urmărește domnul "doctor"?
    Vrea să intimideze și să descurajeze: subliniază mereu "vasta" lui cultură pe de o parte și pe de alta vrea să arate, cu argumente de cele mai multe ori trase de păr, precaritatea cunoștințelor și comportamentului celor ce postează aici. Este o acțiune de manipulare, chiar dacă la o primă privire nu pare. Merită analizate cu atenție textele acestui domn.

  53. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor, terminati discutiile cu acest securist (alexandru). Vrea sa va provoace, sa va enerveze, sa va destabilizeze. Cu noi o incearca in fiecare zi, si procedam la modul cel mai simplu cu putinta: le stergem comentariile si ii bagam la spam. Urla ei ce urla, dupa care se potolesc. Cand nu sunt bagati in seama, cand sunt ignorati, se enerveaza cel mai rau. Lasati-l sa urle de unul singur...

  54. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Alexandru

    Ar fi bine să nu se amestece lucrurile. Mișcarea Legionară face de acum parte din istorie. Apariția Mișcării, într-un context diferit și nu prea față de cel de azi, a fost ca o acțiune de autoapărare a poporului nostru. Da, mișcarea a avut susținere populară. Imperiul roșu, unde sioniștii își experimentau ingineriile sociale, devenea din ce în ce mai agresiv la hotarele răsăritene. În interior exista o numeroasă populație evreiască, în sânul căreia se adăposteau facțiuni clar ostile statului român. Goarna sionistă suna pentru toți. Iar bravii politicieni din partidele vremii se întreceau în compromisuri, unul mai "benefic" decât altul pentru Țară. Așadar, momentul cerea din partea poporului o contrareacție. Iar C.Z. Codreanu a avut abilitatea de a răspunde acestei cerințe prin fondarea și consolidarea organizației pe care a condus-o. Dincolo de greșelile pe care le-a comis, Mișcarea Legionară merită judecată corectă. Prea s-au mistificat informațiile despre ea în ultimii 70 de ani, prea s-a vorbit numai în negru despre legionari.
    Deși unii membri mai trăiesc și azi, nu mai putem vorbi de mișcare ca ceva viabil pentru problemele de azi. Doctrina și spiritul legiunii pot fi fundamente pentru ceva nou, dacă momentul o va cere. Timpul actual prezintă asemănări cu anii '30. Aceeași disoluție a statului, aceeași corupție a clasei politice, aceeași sete de putere a unor conducători ... Și în exterior, o alta uniune care vrea să înghită națiuni întregi și să formeze o identitate nouă - de european, cum URSS crease identitatea de sovietic. Deci provocări sunt destule, rămâne să vedem dacă din freamătul generației de azi se va naște ceva.

  55. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @alexandru

    Eu discut cu oamenii de calitate, nu cu unii de teapa "domniei tale".......

  56. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @deveghepatriei

    Nu cred că asta e cea mai bună cale. A căuta răspunsuri unor astfel de provocări, a demonta afirmații incorecte, a milita pentru propriile convingeri naționaliste, acestea nu pot decât să ne întărească. Cu siguranță că Alexandru ne provoacă, dar de identitatea și modivația lui nu putem fi așa de siguri. De altfel, nici nu știu câtă importanță ar avea. Importante sunt aceste provocări și răspunsurile pe care le dăm sau le căutm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*