Realitatea Guvernului Mondial: Uniunea Nord Americana (text premiat cu locul I pe tara)

Acest episod face parte din lucrarea tanarului Silvian-Emanuel MAN, purtand titlul Aspecte ale globalizarii: Uniunea Nord-Americana, Uniunea Sud-Americana si Uniurea Euro-Asiatica, care a primit din partea juriului punctajul maxim (100 de puncte) si a fost distinsa cu locul I pe tara la etapa nationala a Sesiunii de referate si comunicari stiintifice la disciplina istorie, desfasurata la Calarasi in perioada 13-16 iulie a.c.

Argument

In contextul relatiilor internationale, manualele de istorie prezinta doar Uniunea Europeana ca structura suprastatala si multinationala, neexistand o bibliografie in limba romana prin care elevul sau studentul sa aiba acces la informatii privind celelalte structuri mondiale asemenea Uniunii Europene.

Cati oameni stiu de existenta Uniunii Nord-Americane, a Uniunii Sud-Americane sau a Uniunii Economice Euro-Asiatice? Iar acestea sunt doar trei Uniuni din numarul care exista la momentul actual pe glob, adaugandu-se si Uniunea Africana, Liga Araba, Uniunea Sud-Asiatica si Uniunea Pacifica in curs de dezvoltare.

Demersul nostru este totodata unul istoriografic, bazandu-se aproape exclusiv pe articole din presa mondiala in limbile engleza, rusa, spaniola si portugheza, alaturi de textele tratatelor oficiale disponibile pe internet, precum si carti in limba engleza, disponibile in biblioteci digitalizate.

Citeste mai departe→

One comment

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Investiţi…(poezie huşeană)

    Cuvantul care e la ordinea zilei
    Si e pe buzele celor bogaţi:
    “Luaţi şi investiţi în aur...”
    Dar ei nu spun teribilul secret,
    Care-i păstrat cu străşnicie,
    Moneda virtuală care va să vie,
    Nu va putea să fie convertită,
    In nimic din ceea ce se ştie.
    Astfel că aurul,argintul,platina
    Si celelalte care sunt...
    Nimic nu vor mai valora...
    Vor fi asemeni...unui fum,
    Ce se împrăştie în văzduh...
    Si nu poţi ca să-l prinzi în pumn!

    http://www.newz.ro/stire/132131/cea-mai-mare-banca-elvetiana-daca-pica-euro-cumparati-va-doar-aur-mancare-si-arme-.html

    “O caracteristică mai puţin băgată în seamă legată de acordul cu FMI este faptul că el nu este denominat în dolari sau euro, ci în… SDR („Special Drawing Right”), moneda internaţională virtuală a FMI (conform declaraţiei făcute de Jeffrey Franks, şeful delegaţiei de negociere a FMI)”.
    …………………………………………………………………………………
    “Noua monedă va fi pur virtuală, nu va avea niciun corespondent în realitate (nu va avea o valoare reală, cum era aurul, care este, de altfel, vândut de FMI, şi nici nu va avea o valoare stabilită de procesele economice reale dintre oameni), ci va fi folosită într-un mod complet discreţionar de către cei ce au puterea mondială. Iar folosirea unei astfel de „monezi” (de fapt, o hârtie fără acoperire) va putea fi instrumentul perfect pentru falimentarea globală a tuturor celor ce au vreo activitate economică independentă de sistem”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*