Sfintenia vietii si lucrarii lui Corneliu Zelea Codreanu

Corneliu se ruga lui Dumnezeu pentru neamul romanesc, in speranta „invierii lui”. Ce viata crestina poti avea cand spui aceste cuvinte?!

„Telul final, sensul ultim al neamului este invierea. Invierea in numele Mantuitorului Iisus Hristos. Creatia, cultura, sunt doar mijloacele pentru aceasta, nu scop in sine. Sunt mijloace pentru aceasta inviere. Dar cultura este rodul capacitatilor si dispozitiilor pe care Dumnezeu le-a pus neamului nostru. Pentru aceasta purtam toata  raspunderea. Va veni o vreme in care neamurile pamantului se vor intrece pentru aceasta ultima inviere; toate neamurile, cu toti regii pe care i-au avut. Atunci se va da fiecarui popor locul hotarat lui inaintea Tronului lui Dumnezeu. Aceasta clipa covarsitoare, aceasta inviere din morti, este cel mai inalt si mai stralucit tel spre care se poate pregati o natiune” („Pentru Legionari”).

In „Carticica sefului de cuib” el scrie:

Legiunea apara altarele Bisericii pe care dusmanii vor sa ni le darame.
Legiunea ingenunche inaintea crucilor vitejilor si mucenicilor Neamului.
Legionarul crede in Dumnezeu si se roaga pentru biruinta Legiunii. Sa nu se uite ca noi, poporul roman, stam aici, pe acest pamant prin voia lui Dumnezeu si binecuvantarea Bisericii Crestine. In jurul altarelor bisericilor, s-a aflat adunata de mii de ori in vremuri de bejenie si restriste, intreaga suflare romaneasca de pe acest pamant, cu femei, copii si batrani, cu constiinta perfecta a ultimului refugiu posibil. Si astazi stam gata sa ne adunam, poporul roman, in jurul altarelor, ca-n vremuri de mari primejdii, pentru ca ingenuncheati, sa capatam binecuvantarea lui Dumnezeu…

Patronul nostru este Sfantul Arhanghel Mihail. Icoana lui trebuieste sa o avem in casele noastre, si in vremuri grele sa cerem ajutorul lui si El nu ne va lasa niciodata.

Legionarul si comunistul: legionarul este impotriva comunistului si va lupta din toate puterile, pentru ca oriunde se va afla incuibat acest comunist, sa fie demascat si rapus. Triumful miscarii comuniste in Romania, ar insemna: desfiintarea Monarhiei, desfiintarea Bisericii, desfiintarea Familiei, desfiintarea proprietatii individuale si desfiintarea libertatii…In aceasta miscare comunista se afla adunati toti inamicii nostri, care n-au vazut si nu vad cu ochi buni Romania Mare.

Iarasi Capitanul scrie:

In momentul in care manastirile si bisericile nu se vor mai ruga, tara aceasta se va prabusi”. In randuiala Bisericii crestine a Rasaritului, savarsirea Liturghiei are o atat de mare insemnatate, incat sta scris ca de se va intampla sa ia foc Biserica in vremea Liturghiei – dupa ce se va fi trecut de un anumit moment al ei – preotul nu va mai putea parasi altarul: el va arde acolo impreuna cu Sfintele Taine.

In Circulara nr. 64, 1937, Corneliu scrie: „Cred ca e bine ca Ortodoxia noastra sa stie ca cineva nu-i Imparat pentru ca imparatia de alaturi s-a daramat; ci intrucat are inima de Imparat si ia hotarari si atitudini de Imparat. Am credinta ca in marea lume a Ortodoxiei, Biserica Romaniei va juca candva cel mai mare rol”.

Circulara Nr. 147, 1938, scrie: Miscarea Legionara indeamna pe toti oamenii legati cu sufletul de ea, tarani sau oraseni, tineri sau batrani, sa faca post si rugaciuni timp de o saptamana, incepand de Vineri seara, 4 Martie 1938. In cele doua Vineri si Miercuri se va tine post negru.

In timpul postului:

A. Se citeste de mai multe ori pe zi Paraclisul Maicii Domnului, pag.62-82, brosurica, editia anului 1899 (Libraria Pavel Suru, Calea Victoriei, Bucuresti).
B. Nu se citesc ziare, nu se mai citesc nici un fel de carti, nu se admite nici un fel de distractie sau macar ceva care ar putea distrage sufletul legionarului de la rugaciune.
C. Nu se fumeaza, nu se mananca nimic Miercurea si Vinerea; in celelalte zile, numai post.
D. Nu se joaca carti, table, nu se merge la spectacole, table. Nu se fac vizite decat numai pentru rugaciune.
E. Toata problema se pune:

a) in infrangerea oricarei pofte, in biruirea trupului si a materiei;
b) in eliberarea sufletului de sub jugul materiei;
c) in concentrarea lui, in rugaciune, deci in apropierea cat mai mult de morti, de sfinti, de Mantuitorul Iisus Hristos, de Dumnezeu.
e) Chemati mortii sa se roage totdeauna alaturi de voi. Chemati-l pe Mota.
f) Nu se fac discutii contradictorii, care sa ne faca sa uitam ca suntem in rugaciune;
g) Tinuta, pretutindeni: acasa, in tren, ca in Biserica.

Legionarii si legionarele trebuie sa stie ca nu este vrajmas care sa lupte si sa biruiasca in contra postului si a rugaciunii. Cei ce va rugati, fiti siguri ca in calea voastra totul se va lumina…
(Corneliu Z. Codreanu, 18 februarie 1938)

*

„Personalitatea acestui om e reprezentativ romaneasca prin aceea ca e singurul om politic care crede in Dumnezeu. Nu numai ca el crede. Dar crede ca politica e supusa si ea lui Dumnezeu. Prin aceasta e pe linia romaneasca a lui Stefan cel Mare…

Omul acesta e un cerebral si un sentimental in acelasi timp, e rational si mistic, e bun si aspru, bland si neiertator, voluntar si domol, mandru si modest, tenace fara sa fie rigid, idealist fara sa fie utopic, vizionar al marilor latente romanesti, cu o inalta energie spirituala, pe cat de rezistenta energie fizica, pedagog si comandant, rabdator, stapanit, chibzuit, desi tumultos in structura temperamentului sau, viteaz si, mai cu seama, moral in cel mai greu inteles al cuvantului, adica dezlegat de imperative personale – om predestinat inaltelor dominari colective.

Ceea ce e singular, dupa cum se vede, in constructia sufleteasca a acestui om, e ca in el salasluiesc valabil nu numai cele mai numeroase calitati sufletesti, ci cele mai departate. Inalta lui putere de proiectie a spiritului si in acelasi timp, exceptionala lui putere de organizare materiala – surprinzatorul lui bun simt – formeaza un contrast de o fertilitate aproape nemaiintalnita. Oamenii care se bucura de inaltime spirituala sunt, de obicei, complet dezorientati in viata concreta. Iar organizatorii nu sunt niciodata obsedati de imperative spirituale.

Si iata, omul acesta e valabil pentru toate planurile vietii. Omul acesta are cea mai armonioasa imbinare a intelectului cu vointa si sentimentul, fiind prin astea omul cel mai intreg si mai sanatos al contemporaneitatii, expresia cea mai plenara a omeniei noastre romanesti. Cerebralismul sau e un cerebralism care merge pana la luciditate, la iluminare, vointa e o vointa de otel si afectivitatea sa e uriasa, o afectivitate care proiecteaza asupra tuturor fiintelor din jur marea sa radiatie interioara… (Victor P. Garcineanu, „Din lumea legionara” ).

*

Caracterul profund crestin si sfintenia vietii lui Corneliu

A fost prigonit intreaga viata, calomniat, intemnitat, hulit, batut, arestat, condamnat prin cel mai nedrept proces din istoria romanilor si in cele din urma eliminat in mod talmudic de interesele masoneriei internationale.

In toamna anului 1920 se deschideau cursurile universitare la Iasi fara serviciu religios. „Se proclama lupta contra lui Dumnezeu, alungarea lui Dumnezeu din scoala, din institutii, din tara”. Pentru ca a luptat sa se pastreze religia in scoala, Corneliu a fost batut aproape o jumatate de ora, dar a reusit sa obtina deschiderea cursurilor universitare cu rugaciune. „De atunci mi s-a inradacinat credinta, care nu ma va parasi, ca cel ce lupta chiar singur pentru Dumnezeu si neamul sau nu va fi invins niciodata”.

Indurerat ca nu-i inteles si ca e lovit din toate partile, el scrie: „Singurul sprijin in mijlocul atator infernale uneltiri si uriase asalturi, l-am gasit numai la Dumnezeu. Incepusem sa postim, post negru, toate vinerile, iar in fiecare noapte, la ora 12, sa citim acatistul Maicii Domnului”.

Iata ce spune Iuliu Maniu, seful Partidului National Taranesc in toamna anului 1944: „Recunosc ca d-l Codreanu a fost superior gandirii mele. Eu am incercat sa adopt in lupta si salvarea tarii cai politice; el a ales o cale superioara si anume aceea de a realiza mai intai caractere, educand un tineret, care, pe cai de inaltare patriotica sa daruiasca totul, moral si spiritual. Astfel, d-l Codreanu voia sa creeze mai intai o elita conducatoare si apoi un partid”. In 1945, primind vizita mamei Capitanului si fiind rugat de aceasta sa-i dea un memoriu lui Petru Groza – in care se cerea eliberarea din lagar a fiicei si nurorii sale, Iridenta Mota si Elena Codreanu, sotii de legionari, Iuliu Manu a spus: „Nu pot sa fac nimic. Astept si eu sa fiu arestat. Doamna, eu nu am avut copii, dar daca as fi avut, as fi dorit sa semene cu fiul d-voastra Corneliu!”.

Marele rabin, evreul Alexandru Safran, in cartea sa „Karl Marx antisemit” (Ierusalim, 1979) descrie cum a fost primit de Capitan la Casa Verde in 1936, sediul Legiunii, iar dupa o discutie de mai bine de oua ore, iese de acolo foarte impresionat: „Il vad cum se ridica, imi intinde mana si-mi spune: am avut multa placere de intalnirea noastra. Nu stiu daca am rezolvat probleme, dar am invatat farame din infinita taina a credintei. Eu nu am venit sa provoc ura sau rabufnire de patimi. Mi-e sufletul curat. Nu stiu daca toti legionarii gandesc ca mine; daca un evreu a fost lovit sau ranit sau jignit, va rog sa-i iertati, ei nu-s decat oameni, poate chiar buni crestini. Nu pe omul superior incercam noi sa-l slefuim. Ci pe omul-om. Am plecat. Am cantarit mult ultimul sau raspuns. Am vazut in trairea lui un inceput de logica. Apoi a venit tavalugul. Codreanu a fost ucis din ordinul lui Carol II in anul 1938…, a platit cu viata pentru convingerile sale, tragand dupa el mase nevinovate, insetate si ele dupa o bucatica de dreptate”.

*

O formidabila dinamita: rugaciunea!

Vasile Posteuca[1], martor al vietii sale zbuciumate, ne-a lasat pagini adanci de Pateric romanesc legate de persoana lui Corneliu. El a fost si martor ocular al dezgroparii Capitanului in noiembrie 1940 si al aflarii moastelor sale! (marturia respectiva mai jos…). Iata ce spune despre trairea crestina a acestuia:

„Capitanul a stiut de puterea misterioasa a rugaciunii. A stiut sa se roage. A practicat cu smerenie, cu ardoare, cu severa disciplina, rugaciunea. Se scula dimineata inainte de rasaritul soarelui si se retragea pentru meditatie si cititul rugaciunilor. Se ruga. Indelung. Intens. Se ruga nu numai pentru sine ca suflet de om, ci si pentru miscare, pentru neam… Capitanul se ruga. Si ne-a invatat si pe noi sa ne rugam, sa devenim oameni noi prin interiorizare, prin practicarea tacerii, prin rugaciune. Stia de marea putere a postului negru, a abstinentei. Era ascet. Se ruga cu inima”.

Posteuca l-a surprins pe Capitan rugandu-se in ziua de Sf. Gheorghe, 23 aprilie 1933, la Radauti, in casa lui Vasile Iasinschi: „Prin usa intredeschisa l-am vazut in genunchi rugandu-se. Nu m-a observat, nu m-a auzit. Era adanc in rugaciune. Faptul acesta m-a socat. A trecut prin mintea si inima mea ca un fulger, despicand cerul in doua. Noi, jos, cantam, radeam, povesteam nazdravenii din viata studenteasca de la Cernauti. El insa se ruga. Statea intr-o batalie. Angaja destinul unui neam intreg. Avea nevoie de ajutorul direct al lui Dumnezeu”. Se ruga pentru a avea succes in munca de inviere a Neamului Romanesc. Capitanul voia sa se bata fara sabii, numai cu puterea rugaciunii si cu marele ajutor al fortelor nevazute. De aceea se ruga cu ardoare…

Capitanul aducea un element nou in lupta. Nu numai curajul si fermitatea convingerilor, nu numai oratoria iscusita si suportul tineretii noastre nevinovate. Ci o arma noua. O formidabila dinamita, rugaciunea. Politica devenea religie si propaganda electorala rugaciune.

Ni se pare astfel fireasca aprecierea unui strain despre el: „Codreanu avea mai mult profilul unui profet religios, decat acela al unui sef de partid. Cei care-l urmau il venerau ca pe un sfant” (Walter Hagen; la pr. V. Moise, „Marturia faptelor”).

El a infiintat Asociatia Studentilor Crestini, la 20 mai 1922. La 4 martie 1923 a infiintat Liga Apararii Nationale Crestine. La 22 august 1923 s-a inchinat in strada, la Iasi, portile Mitropoliei fiind inchise conducatorilor studentilor.

In vara anului 1929 la Manastirea Putna, s-a sfintit steagul Legiunii Arhanghelul Mihail. In iulie-octombrie 1934, legionarii au lucrat la reconstruirea bisericii ruinate din Cotangenii-Mari, judetul Soroca.

(cf. pr. V. Moise, „Marturia faptelor”)

*

„Inclinarea Capitanului spre pragmatic, in vederea implinirii idealului, sta in viziunea sa heraclitiana asupra realitatii. Pentru el viata, privita prin sentimentul eroic, este o neincetata lupta. O lupta intre principul divin si cel satanic, principii care se obiectiveaza in conceptia si felul de a fi al oamenilor…

Il calauzeste pe drumul sau suitor, misticismul sau. Niciodata nu l-a parasit credinta intr-o ordine transcendenta si niciodata nu s-a departat de vocile profunde ale supranaturalului. Simtul metafizic, increderea in lucrurile care sunt inefabile au indreptat intotdeauna pasii sai. Datorita acestei sensibilitati metafizice, el comunica cu eternitatea si actiunea sa capata culoare de Absolut. In adancul sau crestinism sta marea lui capacitate de dragoste. Politica sa este generozitate si sacrificiu. De cate ori si-a dispretuit viata sa, a facut-o pentru fratele sau intru sange si credinta. Si nu poate sa se gandeasca la orgoliul sau acel care oricand este gata de jertfa…

In faptura Capitanului se contopeste mesianismul sau intransigent cu o modestie induiosatoare. Comportarea lui, actele lui zilnice, sunt cele mai straine de grandilocventa, fast si ditiramb democratico-demagogic…

Corneliu Codreanu este educatorul natiei sale”. (Victor Soimu: „Spiritul legionar si Legiunea”).


[1] Vasile Posteuca, 1912-6 nov. 1972, militant in America pentru eliberarea tarii natale de sub jugul comunist, un mare poet sensibil, credincios profund si refugiat in mistica, a rabdat chinuri infioratoare in ultimii ani de viata din cauza suferintelor. Epitaful sau marturiseste: „ROMANIA, sa treci din neam in neam acest cuvant / Din casa-n casa si din nume-n nume / Ca noi pe tine te-am iubit pan-la mormant / si alta n-am avut mai scump pe lume” (cf. V. Moise, Problema evreiasca, p.275).

extras din Martiri si marturisitori romani din secolul XX.
Inchisorile comuniste din Romania – Fabian Seiche

38 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mai sunt cuvinte de adaugat de un prost ca mine ? Ce se poate spune in cuvinte fara lacrimi la cele traite de un Roman cum a fost Corneliu Zelea Codreanu ? Putem spune careva dintre noi macar acum in perioada postului ca avem trairi ascetice si de smerenie ? Putem spune ca avem ardoarea rugaciunilor acestui Roman la un fel cu rugaciunile stiute de ingeri ale Sfintilor inchisorilor ? Tare mult as dori sa ne spunem din respect pentru neamul nostru,adevarul ! Acestia sunt acei bravi Romani care au lasat casa,masa,familie si tot pentru Ortodoxie si Neamul Romanesc ! Si sa punem Tricolorul sfintit pe mormintele lor,ale Sfintilor Stefan cel Mare,Brancovenii,Mihai Viteazu,Avram Iancu,Corneliu Z.Codreanu impreuna cu toti Martirii si Mucenicii ucisi bestial,si pe mormintele a toti aparatorii si voievozii Neamului Romanesc ca iata,ei sunt neam cu noi si nu cei care vor sa ne vanda si sufletele ! Sa le ridicam statui in muntii Apuseni si Biserica Ortodoxa sa canonizeze pe toti cei care prin exemplul lor hotarat pana la moarte,ne-au pastrat vie aceasta comoara de pret care este Ortodoxia !
    Sa nu fim ipocriti si sa ne recunoastem neamurile noastre si adevarata istorie si sa le fie citite in scoli copiilor si elevilor aceste jertfe ale unor nemuritori ce nu si-au tradat neamul si Ortodoxia pentru un pumn de arginti !
    Sa lasam generatiilor viitoare cel putin cat am primit noi ! ORTODOXIE sau Moarte !

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vesnica pomenire acestui mare roman...care a fost Corneliu Zelea Codreanu.Vesnica sa-i fie pomenire din neam in neam.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    corneliu zelinski-zelea codreanu nu a fost nici macar ortodox - el se ruga in fiecare zi "sfantului"anton de padova - catolic - dupa cum el insusi spune in insemnarile de la jilava , iar voi vreti sa il scoateti sfant ???

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @marin
    Nu se stie daca este adevarata marturia respectiva, insemnarile de la jilva au fost scoase de Horia Cosmovici, care era catolic, e posibil sa fii fost modificate multe lucruri , e nevoie de o expertiza serioasa.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @marin - ,,iarasi se tulbura irodiada" . Corneliu Zelea Codreanu era ORTODOX % la %. Diavolul si slujitorii lui nu stie ce minciuni sa mai scoata impotriva martirilor Ortodocsi.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dragilor,
    Daca printre voi, se gaseste careva priceput in materie de simboluri - simboluri in general, crestin ortodoxe si nu numai - il rog sa posteze cu privire la una din fotografiile facute la logodna Capitanului si in care pirostriile (cununile) purtate prezinta un element cu totul strain de ortodoxie. Ma refer la crucea gamata (zvastica). Pentru mine este cel putin surprinzator acest lucru intrucat crucea gamata, sau mai simplu spus cu bratele frante, este un simbol opus crucii lui Iisus Hristos. Pentru un aprig marturisitor ortodox si om cu o instructie formala completa, asta este de neconceput (...cel putin pentru mine!). Bratele frante, mie unuia, asta imi spun... . Mai mult decat atat, acelasi simbol apare si intr-o alta fotografie (invitatia la nunta).

    Ii rog sa posteze numai pe cei care au cunostinte in domeniu, sau care au gasit vreo opinie avizata in acest sens. Generalitati de genul: stravechi simbol arian, prezent in culturile Asiatice si chiar in cultura traco-dacica imi sunt cunoscute si nu ma intereseaza; nu sunt de folos in context.
    Unul dintre site-urile in care am gasit fotografiile cu pricina:

    http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/nunta-lui-zelea-codreanu-un-exemplu-marketing-politic

    Articolul in sine este mai putin interesant pentru mine - asa cum spuneam, ceea ce ma intereseaza aici este simbolica, antagonismul marcat de crucea gamata fata de crucea ortodoxa (romana, greaca etc).

    Multumesc anticipat!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @marin
    "Cosmovici a trecut la greco-catolici dupa primirea lui in miscarea legionara , lucru care arata caracterul ecumenist al partidului politic legionar ."
    Asa si?
    Pai cum sa arate caracterul ecumenist daca atunci cand a fost primit nu era catolic?mai degraba ar fi fost invers, dar asta nu conteaza, au fost si greco-catolici in miscare, era foarte greu sa-i excluzi tinand cont de caracterul si dimensiunea miscarii care devenise un fenomen national.

    Cosmovici a fost influentat de catre Vladimir Ghika, cine stie pe mana cui au mai fost insemnarile pana sa fie facute publice.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Daniel
    Da, vezi ca avea si nasturii in forma de cruce inversa(simbol satanist)
    Nu este nici un simbol opus Crucii lui Hristos, zvastica apare si in insemnurile si literatura popoarelor de langa raul Hindu inca din vechea antichitate.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da Adrian , cosmovici intra in legiune ortodox si iese catolic , se vede cat de "ortodoxa"era legiunea ...
    Zvastica era probabil simbol ortodox deoarece a fost gasita si pe la raul hindu ( cu bratele orientate invers decat cea nazista purtata de legionari) , nu era simbol pagan ...???!!!

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @marin
    Da, sigur, eu daca ma convertesc la Ortodoxie la Athos si trec apoi la catolicism inseamna ca ortodoxia de la Athos era catolica?
    Am spus ca a fost influentat de Vladimir Ghica, nu are legatura cu invatatura miscarii in sine.

    Eu nu am spus ca era simbol Ortodox, ci am spus ca nu este un simbol indreptat impotriva Crucii, chiar,era perceput in special in Europa ca si un simbol distinct al popoarelor ariene.
    In spatiul respectiv avea diferite intelesuri, nici nu se stie daca este produsul unei religii in primul rand, cel mai probabil este invers, e insemnul unei civilizatii care a intrat in religiile locale ulterior .

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dragilor Adrian.I si Marin,

    Va multumesc amandurora pentru raspuns. Apreciez sincer intentiile ML de a trezi nemul romanesc. Energia, curajul si angajamentul lor exprimat fara frica sunt exemple demne de urmat. Cu atat mai mult ii am la inima pe toti marturisitorii crestini ortodocsi care-au fost fie membrii ai miscarii fie simpatizanti. Parintele arhimandrit Aresenie Papacioc - Dumnezeu sa-l pomeneasca cu dreptii sai, dar si toti ceilalti martiri si marturisitori vorbesc de la sine prin faptele lor despre aderentii la miscare. (L-am pomenit cu numele numai pe el pentru ca mi-e drag ca un bunic bun!)

    Totusi, sa luam pilda dreapta de la insusi Arhanghelul Mihail - patronul ML: "Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte!". Nu exista om fara caderi si greseli. Organizatiile lumesti (oricat ar fi ele de patrunse de fior mistic) nu sunt nici ele infailibile. Cu ata mai mult o miscare aparuta in circumstantele cu totul deosebite ale acelor ani. Situatia este extrem de complexa astfel incat este foarte greu de tras o concluzie justa - mai ales ca nu avem acces la documente!

    Ceea ce este important insa, este sa facem tot ceea ce putem pentru a nu ne lasa amagiti! Responsabilitatea este a noastra, a fiecaruia in parte. Miza este mantuirea noastra si nu altceva. Simpatiile si aderentele "in orb" sau "pe mana altuia" in siajul fascinatiei pentru un personaj sau altul (oricat ar fi el de carismatic) s-ar putea sa coste cat nu face.

    Am mai cautat cate ceva, pe ici pe colo, despre simbolul in discutie. Ce-am gasit nu prea mi-a placut. De ce? Pentru ca dupa ce-am privit "probele" - in mod concret, o bancnota ruseasca din 1918 (care are o ditai svastica oblica plasata central) precum si un pasaport militar sovietic (..aici svastica e insotita si de o stea rosie!) mi-am adus imediat aminte de vorbele Mantuitorului - vorbe amintite mereu de parintele Arsenie - "Nu se misca fir de par fara voia Mea". Asadar, nimic pe lumea asta nu e intamplator! Cine a ales simbolul asta...nu l-a ales la intamplare. Nazismul si comunismul sunt frati de ...cruce gamata. Similitudini intre cele doua dracii...cat cuprinde. Le stiti si voi nu mai insist.

    Aici link-ul:
    http://www.tracologie.info/polemici/svastica-simbol-nazist-sau-simbol-indo-european-108.html

    De luat aminte! In concluzie: sa pastram ce-i mantuitor si sa ne departam de ce-i pierzator de suflet! Oricat ar fi de stralucitor sau de fascinant acel ceva. Si oricat ar fi de dureros!

    Dixi et salvavi animam meam!

    Fratilor...avem Libertatea de a Alege! Asta nu-i saga si nu-i data asa...la-ntamplare. Fiecare e pe cont propriu! La judecata particulara...nu-mi imaginez cu niciun chip ca voi fi intrebat: l-ai crezut pe Codreanu? S-au l-ai crezut pe Papacioc? In mod sigur insa, se va cerceta daca l-am iubit si am crezut in Hristos care se cheama Iisus! Chemari sunt multe si multi se vor a fi pastori. Dar numai Iisus este pastorul cel Adevarat!

    Bunul Dumnezeu si Maicuta lui sa ne lumineze si sa ne intareasca in dreapta credinta! Amin!

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Daniel
    Care e importanta ca a folosit si Hitler svastica, adica daca o foloseste altcineva automat e de aceeasi speta cu el?Nazistii au mai spus ca duc acel razboi in numele Crucii, sau mai clar cruciatii au folosit Crucea ca si simbol,au folosit-o si cand i-au masacrat pe bizantini, acum nu mai trebuie sa folosim Crucea, sau ce sa inteleg, vrei sa continui....triunghiul folosit pentru a reprezenta Sfanta treime in picturile bizantine e folosit si de masonerie,, e total neonest sa te legi de asemenea lucruri, cat si lipsit de substanta.
    Nu e vorba de "crezut pe Codreanu", s-au facut intr'adevar multe greseli, e vorba de urmat jertfa si mesajul central al acelora, sfintenia lui Codreanu nu o dau atat cuvintele sale cat o da jertfa si martiriul sau.

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si dumitale marin iti place sa distrugi totul. Distrugatorii de mituri ai unui popor nu apartin acelui popor, dupa 23 august 1944 asta au facut si fac dusmanii distrug miturlle poporului roman, unul in plus nu mai conteaza. Pentru Capitan vorbesc faptele sale si da e un marturisitor al lui Iisus Hristos si e un martir a murit pentru cruce si neam.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Marin
    Din pacate nu ati inteles nimic. Continuati sa vedeti paiul si nu barna din proprii ochi.

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vesnica sa-i fie pomenirea CAPITANULUI! Cat timp vor mai fi romani va fi pomenit ca martir al neamului romanesc si al crucii, atat el cat si toti care l-au urmat pe drumul crucii. Cine simte romaneste va face asta intotdeauna, cine nu, va cauta mereu sa introduca indoiala, pentru ca nu trebuie sa existe nimeni fara pata. Exista o categorie de oameni care nu-l recunosc nici pe Ştefan Cel Mare drept Sfant (pentru ca a avut pacate prea lumesti, uitand realizarile), nici pe Brancoveanu (in limbajul de azi ar fi fost corupt, uitand marturisirea), intelegand ortodoxia ca pe o meditatie budista, ca o neimplicare totala in social. Acesti asa zisi ortodocsi ar fi acceptat sa stea cu mainile in san cand veneau turcii si tatarii peste noi si ar fi trecut la religia musulmana, argumentand ca toate stapanirile sunt de la Dumnezeu si trebuie sa ne supunem lor. Totul e pana la credinta, ascultarea si fata de ierarh e cat timp e in conformitate cu credinta crestina.

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Emilian cu totul de acord cu tine.Parerea mea ...zvastica era perceputa ca un simbol german anticomunist!Pericolul cel mare venea atunci din partea rusilor comunisti,iar in anii aceia 1930 Germania era privita in sens pozitiv fata de Rusia comunista!La fel cum astazi simbolurile americane sunt percepute ca simboluri ale libertatii.(ca sunt sau nu asta e o alta problema).
    Cu multa stima si respect pentru dumneavoastra si acest site. Nicolae

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mai demult comentam pe acest site si in alta parte ca sunt oameni specialisti in a deturna subiectul temei si mai mult sa ne produca oarece convulsii mintale prin diverse aprecieri.Au existat si inainte asemenea specii care l-au tradat pe Mihai Viteazu chiar daca zdreanta de tradator purta nume de Roman,la fel au existat tradatori de Neam Romanesc si prin puscariile staliniste si la fel sunt si acum printre noi,tot tradatori de neam si tot plini de ifose martiale pe care ii vedem la tv sau chiar pe acest site comentand.
    Sa va intre bine in mintea aia slaba : Romanii ca orice natie au si putregaiuri umane la fel ca si mine insa diferenta intre mine si altii este ca eu imi iubesc neamul neconditionat de falsuri provenite din randul alogenilor care totusi sunt cetateni Romani !
    Asa cum au fost Eroii Neamului Romanesc,au fost si vor fi vii in memoria Romanilor si vor fi la loc de cinste intotdeauna !
    Ei sunt cei care ne-au dat un nume ca si popor si nu tradatorii de tara !
    Ei sunt acei Sfinti voievozi care alaturi de taranii Romani au aparat tara si Ortodoxia,si mai mult,au aparat europa de islamizare !
    Ei sunt acei Sfinti ai inchisorilor care au indurat pentru tot Neamul Romanesc cat pentru sute de generatii si nu si-au tradat nici neamul si nici Ortodoxia ,ca prin ei vom avea si mantuirea noastra ca si neam !
    Ce parinte este bucuros cand isi vede copiii cand se cearta intre ei sau si mai rau,cand se bat ?
    Avem un singur Parinte,o singura Ortodoxie si un singur neam ! Si o singura istorie,buna sa rea,dar una singura avem,cea adevarata iar fara istorie orice neam piere !!!
    Celor care scriu fara nici o jena ponegrind cum vor numele unui Roman adevarat,le spun doar ca atunci cand unii Romani au sapat cu tarnacoapele metrii de beton ce ii turnasera deasupra la unii eroi ucisi la ordinul stricaciunii aleia de lupoaica(amanta unui om bolnav de priapism ),au ridicat si trupul acelui Erou al Neamului Romanesc si au gasit la gatul sau doua cruciulite si un saculet cu pamant din tara,nu va spun de unde ca voi eruditii stiti oricum,iar in buzunarul de la haina avea o carticica de rugaciuni Ortodoxe si nicidecum cu vreun sfant catolic !!!
    Acest Erou national pentru toti Romanii nu si pentru cei doar vorbitori de limba Romana,poarta numele de Corneliu Zelea Codreanu de religie Ortodoxa si punctum !
    Suntem totusi in perioada postului si mai multe nu vreau sa comentez dar sa nu uitati ca toti vom plati pentru ceea ce facem ori spunem,deci nu mai smintiti oamenii cu diversiuni ca veti plati !
    Legiunea Arhanghelului Mihail !
    Ce frumos si onorant nume ,neaos si Romanesc,si care face parte din istoria Neamului Romanesc si ca vor si ca nu vor unii,oarecum trecatori prin aceasta viata!
    ORTODOXIE sau Moarte !

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Adrian.I
    Asocierea unor simboluri cu anumite credinte, ideologii, miscari etc, nu cred ca este intamplatoare. Nimic nu-i intamplator. Asta era ideea primului meu mesaj. Astfel - crestinii au crucea (o poarta si i se inchina cu evlavie), iar potrivnicii au pentagrama (si altele asemenea) - si-o afiseaza cu ostentatie. Ideea primului meu mesaj era de a identifica daca crucea gamata este un astfel de simbol satanic (...tinand cont de atat de frecventa asociere a ei cu miscari si credinte potrivnice crestinismului ortodox, mai vechi sau mai noi).

    E adrevarat ca, sunt simboluri care sunt folosite in fel si chip. Crucea (clasica), a fost, asa cum bine ai observat folosita (...aproape confiscata - cel putin intr-o anumita masura in constiinta publica, mai ales a acelora care-si "formeaza" constiintele la TV via NatGeo) de catre asa numitii "cruciati". Nicio legatura intre dreapta marturisire crestina si ei. Aceeasi inselare o practica astazi unii sectanti/eretici. Ideea (ascunsa!) este aceeasi - compromiterea simbolului, daca se poate a crestinismului si implicit a crestinilor adevarati. Dar de aici si pana la...in fond ce conteaza...crucea tot cruce e...cale lunga! Asta-i parerea mea.

    Nu mi-am propus (si in post-ul meu nici n-am facut-o) sa judec pe cineva (CZC sau orcine altcineva). Are cine s-o faca! Iar daca balanta v-a atarna in favoarea lui cu atat mai bine - cinste lui si bucurie vesnica alaturi de cei drepti.

    Noi n'avem decat sa cugetam drept si sa pastram numai ce-i bun si ziditor de suflet. Indiferent de unde sau de la cine!

    Doamne ajuta!

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Daniel
    Aoleu m-ai desconspirat, Codreanu era "satanist" :)))

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta-ne macar o parte din caracterul lui Corneliu Zelea Codreanu sa-l avem si noi.

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @daniel:

    zvastica apare si pe coroana reginei maria:
    http://www.george-damian.ro/svastica-de-pe-coroana-reginei-maria-a-romaniei-1152.html

    sau pe alte obiecte:
    http://www.george-damian.ro/svastica-de-la-moscova-la-berlin-si-in-alte-cateva-locuri-nebanuite-733.html

    http://blog.nistru-prut.info/?p=1916

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ordinul lui Hitler referitor la legionari. Favorul făcut de Himmler lui Horia Sima
    Posted by george damian on 20 noiembrie 2011
    Expresia „Garda de fier. Organizaţie teroristă de tip fascist” şi ideea că legionarii au fost protejaţii şi asociaţii naziştilor au devenit cumva axiome în istoriografie. Am găsit câteva documente care contrazic acest punct de vedere. De fapt este vorba de un întreg dosar alcătuit de subordonaţii lui Joachim von Ribbentrop în jurul fugii lui Horia Sima din Germania în Italia.

    O poveste încă nebuloasă încercarea de fugă a lui Horia Sima din 16 decembrie 1942. Ministrul italian de externe Galeazzo Ciano nota cu acest prilej „A sosit în Italia Horia Sima, şeful legiunii româneşti. Pentru că a fugit din Germania, cu un paşaport fals, Himmler ne cere extrădarea lui. Din partea mea, l-am consiliat pe Duce să-l extrădeze, fără alte discuţii, cu atât mai mult cu cât prezenţa lui aici ne-ar crea probleme cu Antonescu. Apoi, una peste alta, un derbedeu mai puţin.” Nici italienii nu îi iubeau foarte tare pe legionari. Dar să vedem cum a hotărât Hitler să îi trateze, după ce Horia Sima a fost readus în Germania. (fotografiile documentelor le puteţi vedea la sfârşitul articolului). Pe scurt: naziştii i-au internat pe legionari în lagărele de concentrare de la Buchenwald şi Sachsenhausen (la Buchenwald în spatele sârmei ghimpate, iar Horia Sima la izolare, în lagărul de la Sachsenhausen).

    http://www.george-damian.ro/ordinul-lui-hitler-referitor-la-legionari-favorul-facut-de-himmler-lui-horia-sima-2190.html

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vesnica Pomenire Capitanului nostru mult iubit, nicadorilor, decemvirilor si tuturor legionarilor!
    Si fa-le lor, Doamne, Vesnica Pomenire!

    Traiasca Legiunea si Capitanul!
    Traiasca România Legionara!

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Adrian.I
    Imi pare rau ca in ceea ce te priveste nu m-am facut inteles. Ironia ta, denota superficialitate si demonstraza ca n-ai inteles nimic din ce-am vrut sa spun. Nu-i nimic. Fiecare cu drumul lui. Bunul Dumnezeu sa-ti ajute si sa-ti lumineze calea.

    @geo
    ...le stiu, geo. Merci frumos!
    Iar in ceea ce priveste legatura NSDAP cu ML...ce putem spune mai mult decat ca tribunalul de la Nuremberg nu a gasit fondata nicio acuzatie adusa Garzii de Fier (...daca ar fi gasit cel mai neinsemnat argument sa-i acuze de colaborare cu NS, n-ar fi ezitat s-o faca!).

    Cele bune si Dumnezeu sa ne binecuvinteze!

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Daniel
    Dimpotriva, asta arata ca am inteles prea bine........

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @daniel:

    Multumesc !

    Acum despre Miscare:

    Desi Miscarea Legionară rămâne ultima dintre organizatiile nationaliste ale Europei care prelungeste până la consecintele extreme atitudinea antisovietică, totusi, este singura exonerată de Tribuna¬lul International de la Nürnberg. Ar fi să ignorăm aria cercetărilor făcute asupra inculpatilor ei, dacă ne-am închipui că ele s-au limitat la documente apărute numai în cursul celui de-al doi¬lea război mondial. Să nu credem că sentintele de condamnare asupra uneia sau alteia dintre organizatiile cu caracter nationalist nu au avut în vedere istoria lor încă de la origine si până la ultimele manifestări. Chiar dacă Partidul National-Socialist n-ar fi angajat Germania în război si activitatea lui ar fi fost examinată până în septembrie 1939, când declansează a doua conflagratie mondială, este îndoielnic
    că nu ar fi intrat cu titlu prioritar în cercetările Tribunalului de la Nürnberg si nu ar fi fost aspru sanctionat. De asemenea, că hotărârile Tribunalului s-ar fi încheiat cu materialul de fapte culese până la 5 mai 1945, si hotărârile nu ar fi fost luate cel putin în perspectiva evenimentelor viitorului apropiat.
    Judecătorii au fost preocupati nu numai să sanctioneze fapte din cadrul strict al războiului, ci să pregătească Europa pentru o perioadă previzibilă rational. Să nu ne închipuim, de asemenea, că guvernul de atunci din România n-a intrigat în cursul cercetărilor, urmărind să obtină o condamnare cât mai gravă a Miscării Legionare. Faptul că Tribunalul a exonerat-o pur si simplu si a luat o decizie fără s-o mai treacă prin fata Consiliului de Judecată, reflectă obiectivitatea juriului si, nu mai putin, justetea actelor Miscării Legionare înainte si după al doilea război mondial.
    Privind lucrurile în realitatea desfăsurării lor, nu poti să nu te întrebi cum ar fi putut să se rostească o condamnare împotriva unei organizatii care niciodată n-a fost prezentă în arena războiului cu titlul ei personal, si n-a încercat niciodată să-si imprime titulatura asupra conflictului în toată anvergura lui.
    Este drept că Legiunea a pregătit armata natională si a înjghebat ultimele rezistente antisovietice, dar prezenta ei în luptă urmărea mai degrabă pregătirea perioadei următoare după înche¬ierea războiului, astfel încât România să nu fie solidarizată cu schimbarea de front de la finele lui 1944 si să se impună ca un factor activ în edificarea unor stări de lucruri scutite de preponderenta armatelor
    sovietice si a politicii lor.
    Este de retinut că atitudinea Miscării Legionare după 5 mai 1945 a întâmpinat dificultăti pe care numai întelepciunea si simtul ei politic le-au putut ocoli. Căci a constituit un adevărat tur de fortă politica ei reprezentată de oameni care în România erau urmăriti de Securitate, iar în Centrul Europei contactaseră oficial reprezentantii puterii americane. Este drept că din decembrie 1944, reprezentantii Guvernului de la Viena, convinsi că rostul rezistentei lor era alimentat de pregătirea unor contacte cu puterea învingătoare si mai putin de convingerea că războiul va fi câstigat de fortele nationaliste, a prezentat o platformă “politico-diplomatică” susceptibilă să facă fată noilor împrejurări. Ca atare, era de imperioasă necesitate ca Guvernul German să recunoască o misiune reprezentativă a Guvernului National Român. Drept urmare, Guvernul National Român perfectează un contact pentru întreaga Germanie prin intermediul unui Consulat general destinat să reprezinte România în conjunctura de atunci.
    Stabilind ca punct de sprijin localitatea Bad Gastein, Vasile Iasinschi – ca presedinte ad interim al Guvernului National Român – împreună cu generalul Platon Chirnoagă – în calitate de Ministru de Război – si comandorul Băilă – ca Director de cabinet al aceluiasi Ministru – formează echipa pregătită să reprezinte România a¬ntisovietică în negocieri directe cu factorii din Apus. Un rol de importantă decisivă l-a jucat memorandumul întocmit de Mihai Fotin Enescu – ca Secretar General al Ministerului Afacerilor Străine si Consul General al României în Germania – ale cărui argumente situează Miscarea Legionară pe o pozitie pregătită să respingă orice acuzatie de crime de război, de genocid, de xenofobie, de fascism sau de nazism. N-a avut o mai mică importantă prezentarea Miscării
    Legionare pe care inginerul Virgil Velescu a făcut-o unei persoane, care a transmis-o generalului Robert Murphy[1].
    În decursul unor ample cercetări, exponentii Miscării Legionare, asumându-si rolul de reprezentanti ai adevăratei Românii, nu au fost niciodată în postura de arestati, ci doar de factori centrali în discutii edificatoare cu organele de anchetă ale Tribunalului de la Nürnberg. Astfel, Comisia Instructorie a acestui Tribunal a exonerat de orice culpă Miscarea Legionară. Faptul este cu atât mai relevant, cu cât restul organizatiilor nationaliste au fost condamnate pentru crime de război si contra umanitătii si, în special, pentru fascism si colaborationism.
    Constituie o inimaginabilă anomalie, măsurile dictate împotriva Miscării Legionare nu numai de regimul comunist, dar si în perioada de după 1990, “ordonantele” confectionate de succesivele guverne ale tării, care o identifică cu spiritul xenofob, agresivitatea programatică, antisemitismul rasial si excesele dreptei celei mai furibunde, astfel încât s-o tină permanent în afara cadrului legal si s-o acopere de un oprobriu definitiv. Asadar, exonerată de orice culpă de Puterile din Apus, ale căror criterii politice nu pot fi contestate în cazul de fată, dar condamnată pentru totdeauna în spatiul intern, situatia Legiunii aminteste cazul profesorului George Alexianu, care este felicitat de Guvernul Sovietic pentru omenia si întelepciunea administrării Transnistriei, si executat de Guvernul asa zis român pentru abominabile crime de război.
    Redactate de Mihai Fotin Enescu, publicarea unor documente ale anchetei Tribunalului International de la Nürnberg privitoare la Miscarea Legionară este încă un gest de asezare pe terenul adevărului a unor calomnii si aberatii pe care o parte din politica autohtonă le întretine iresponsabil.

    http://ro.altermedia.info//images/miscarea-legionara-la-tribunalul-de-la-nurnberg.doc

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    NU se vede destul de clar ca poza din revista Historia e un trucaj ordinar ,zvastica este aplicata de catrecei din redactie peste pirostrii ,ma mira faptul ca se ia in considerare o sursa atat de dubioasa de informatie avand ca director un SECURIST

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @gigir
      e posibil ca svastica sa fie adevarata, dar ce este important este ca avea o cu totul alta semnificatie decat cea nazista. Astfel si familia regala o folosea.

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mai este o problema care ma pune pe ganduri referitor la CZ Codreanu si anume momentul acela din viata sa, cand in timpul judecatii a impuscat un reprezentant al autoritatilor (jandarmilor) care cu adevarat era un dusman inflacarat al legionarilor, dar si a tarii facand pact cu jidanii sau mai bine zis masonii. Intrebarea este cum poate fi sfant un om care a ucis, sau poate s-a cait pentru acest lucru. Stiu ca el spunea ca atunci cand un om iti greseste personal trebuie sa-l ierti, dar cand greseste fata de tara si devine tradator de neam atunci nu trebuie crutat, poate asa o fi in acest sens si Sf Stefan cel Mare a ucis destui boieri dispusi sa vanda tara paganilor.. Am citit cartea" Pentru Legionari" si reiese din ea ca atunci cand a fost la studii in Franta, mergea la slujbe la biserica din acel sat unde era gazduit si cu siguranta nu era ortodoxa aceea biserica. Eu personal citind " Pentru legionari" am inteles ce sunt legionarii si cu adevarat cred ca razboiul impotriva lor a fost dictat de cei din lumea duhurilor. Revenind la Capitanul Corneliu Zelea Codreanu despre care desi cred ca a fost un om asa cum este descris in randurile de mai sus, totusi cred ca trebuie cercetata cu atentie viata lui si sa se stabileasca clar daca a fost ortodox 100%. Eu cred totusi ca a fost ortodox pentru ca el cinstea credinta stramoseasca care nu poate fi despartita de istoria neamului nostru pe care el il iubea nespus de mult. Si referitor la impuscarea sefului jandarmilor in sala de judecata poate ca la fel ca si Sf Stefan cel Mare a incercat sa starpeasca tradatorii de neam si credinta, paganii din zilele lui care poate au fost mai periculosi decat paganii din timpul Marelui Voievod Stefan. Eu nadajduiesc ca Zelea Codreanu se afla acum in Biserica Biruitoare si mijloceste pentru neamul nostru.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Irina
      In mare parte ti-ai raspuns singura. Trebuie sa stii ca cel care a scos primul pistolul a fost prefectul Manciu, de care zici ca a fost impuiscat de Capitan. deci, Corneliu ZC se afla in legitima aparare.
      In istoria Biserii sunt mai multe cazuri de oameni care au ajuns sfinti, chiar daca inainte au avut si caderi mari.

  29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da asa este, legionarii au fost oameni insufletiti de dragostea de Dumnezeu si de neam si daca le-am urma exemplu alta ar fi situatia in tara noastra. Doamne ajuta!

  30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Iata ce spunea Mircea Eliade despre Miscarea Legionara:

    " Cred in aceasta biruinta pentru ca inainte de toate cred in biruinta duhului crestin. O miscare izvorata si alimentata de spiritualitatea crestina, o revolutie spirituala care lupta in primul rand impotriva pacatului si nevredniciei. Nu este o miscare politica. Ea este o revolutie crestina... Astazi lumea intreaga sta sub semnul revolutiei. Dar in timp ce alte popoare traiesc aceasta revolutie in numele luptei de clasa si al primatului economic( comunismul) sau al statului(fascismul) sau al rasei( hitlerismul), Miscarea Legionara s-a nascut sub semnul Arhanghelului Mihail si va biruii prin harul dumnezeiesc. De aceea , in timp ce toate revolutiile contemporane sunt politice, revolutia legionara este spirituala si crestina. In timp ce toate revolutiile contemporane au ca scop cucerirea puterii de catre o clasa sociala sau de catre un om, revolutia legionara are drept tinta suprema, mantuirea neamului, impacarea neamului romanesc cu Dumnezeu, cum a spus Capitanul. De aceea sensul ML se deosebeste de tot ceea ce s-a facut pana astazi in istorie si biruinta legionara va aduce dupa sine nu numai restaurarea virtutilor neamului nostru, O Romanie vrednica, demna si puternica, ci va creea un om nou. Cred in biruinta ML pentru ca cred in libertate, in puterea sufletului impotriva determinismului biologic si economic.Cei care vin in Legiune vin pt ca se simt liberi.. Instinctele de conservare, lasitatile care zac in sufletul fiecaruia, frica, toate sunt infrante. Legionarul nu mai e robul determinismului si al instinctelor biologice. El stie ca n-are nici un interes, ca n-are nimic de castigat integrandu-se in Legiune. Dimpotriva stie ca va fi lovit in interesele lui, ca viata va fi mai grea, ca poate va intra in temnita, sau poate va da piept chiar cu moartea. Se poate spune, fara urma de paradox, ca singurii oameni care cunosc si traiesc libertatea sunt astazi in Romania, legionarii.Cei care nu cunosc Legiunea si cei care lupta impotriva ei continua sa vorbeasca despre dictatura si se mira ca tinerii intelectuali adera cu atata spontaneitate la o miscare in care personalitatea este strivita si libertatea suprimata."

  1. Pingback: Sfintenia vietii si lucrarii lui Corneliu Zelea Codreanu « Bucovina Profundă

  2. Pingback: Sanctity of Life and Work Corneliu Codreanu | Kindred Apostolic Ministries

  3. Pingback: 30 noiembrie: 74 de ani de la martiriul Capitanului Corneliu Zelea Codreanu – Apostol si Mucenic al Neamului Romanesc. Testamentul sau | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

  4. Pingback: 30 nov. 1938 – Ziua in care a fost martirizat Capitanul Miscarii legionare, Corneliu Zelea Codreanu. Marturii despre sfintenia vietii si lucrarii lui « Saccsiv's Weblog

  5. Pingback: 30 nov. 1938 – Ziua in care a fost martirizat Capitanul Miscarii legionare, Corneliu Zelea Codreanu. Marturii despre sfintenia vietii si lucrarii lui « Saccsiv's Weblog

  6. Pingback: Institutul sionist Ellie Wiesel se opune acordării titlului de cetățean de onoare Părintelui Justin de către primăria din Baia Sprie - † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţarㆠAPOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*