Scrisoare deschisa presedintelui Basescu, care a fost injurat de Mama de catre necrestina Hillary Clinton

Am primit de la un cititor al blogului nostru urmatoare scrisoare deschisa, pe care nadajduim ca tov. Basescu o va citi si ca nu-i va starni rasul marinaresc, ci-i va ridica semne de intrebare asupra rolului pe care il are in apararea demnitatii nationale a romanilor si a sfinteniei credintei ortodoxe. Scrisoare face referire la raportul despre libertatea religioasa din Romania, intocmit de Hillary Clinton si facut public pe data de 13 septembrie 2011, cand presedintele Basescu era in vizita in SUA.

Stimate Domnule Presedinte al Romaniei,

Va scrie un cetatean roman de credinta crestina, adica ortodoxa. Nu v-am mai scris pana acum fiindca nu mi s-a parut nici un subiect atat de important incat sa va rapesc din timp. Dar acum ca am auzit ca o doamna de peste ocean, acasa la care erati oaspete, v-a injurat de mama, iar prin domnia voastra, cumva si pe mine, m-am gandit si m-am rasucit, si lucru de saga nu mi s-a parut. Adica sa explic. Avem doua lucruri in comun domnia voastra si cu mine. Doua lucruri pe care doamna din America nu le poate pricepe, chiar de i s-ar da o suta de tratate pe aceste subiecte, fiindca nu se pricep decat prin a le fi. Prima, prin a te naste din trup si sange pe aceste meleaguri si in aceasta limba romana, cu aceasta istorie, natura, valori, doine, samd. A doua, prin a te naste din Duhul Sfant Dumnezeu, adica prin Sfantul Botez ortodox. Aceste doua lucruri pe care le avem in comun, cele douazeci de milioane de romani, dintre care cei 87% care suntem botezati ortodox, fac sa avem doua mari iubiri comune: patria Romana nevazuta, adica Biserica Ortodoxa, si patria Romana vazuta, adica tara pamantului romanesc. Asa v-a injurat de mama: de mama-Biserica zicand ca e hoata si asupritoare, de mama-tara zicand ca e nedreapta si nemilostiva, si de mama dumneavoastra biologica, romanca si botezata ortodox, zicand ca e intoleranta si partinitoare. Mai precis:

  1. In cazul in care dna C. se crede demnitar al Romaniei, – caci altminteri nu e de inteles pentru ce si-ar da cu parerea intr-o chestiune care ii este necunoscuta din toate punctele de vedere -,  atunci chiar domnia sa a discriminat impotriva majoritatii noastre. Autoritatea reala cu care a emis o acuza este destul de neclara pentru comunitatea internationala, desi pareri avem cu totii.
  2. Un litigiu civil asupra unor imobile nu are nimic a face cu o situatie de discriminare religioasa. E de competenta sistemului legislativ intern si nu are a face cu Drepturile Omului, care tin mai ales de drepturi spirituale, ci cu probleme de jurisdictie si de proprietate materiala. Cu atat mai ridicol cu cat in ziua de azi fiecare sectisoara are zeci de cladiri, fonduri si drepturi fiind garla. Dna Clinton desigur cunoaste principiile de drept, prin urmare e limpede ca e vorba de un alt motiv, mai precis unul strategic pentru care a facut interventia. Avand in vedere ca aruncarea in fata a unei acuze de asemenea anvergura (un reprezentat de varf si gazda, care jigneste un presedinte si oaspete in spatiu public) este egala, in istorie, cu o declaratie de razboi, se poate considera fara nici o exagerare ca, in conditiile de astazi ale rafinamentelor diplomatice in care conflictele sunt mai mult ideologice decat fizice, ele devenind astfel in paralel si in moduri subliminale, ati fost supus la o atare declaratie de razboi. Dar nu vreau sa va jignesc si eu inteligenta amintindu-va acest grav fapt. V-a provocat, dar dumneavoastra cu intelepciune nu ati reactionat, precum nici regele Solomon nu s-ar fi coborat la a face.
  3. Daca era discriminare religioasa, nu numai ca am fi avut putere, cei 87% din popor, daca tot santem democratie unde majoritatea face legea, si nu minoritatea, atuncea daca eram prigonitori, apai nu mai erau pe aici nici un fel de alte credinte, iar nu ditamai diversitatea. Prin insusi raportul dnei C. se vede cat santem de toleranti, ca toate matrapazlacurile de secte sant pe aici. Diversitatea este dovada tolerantei. Iar, mergand mai in amanunt, daca Biserica Ortodoxa s-ar fi amestecat in cultul greco-catolic, ar fi schimbat nu numai dreptul lor de proprietate asupra unor imobile, ci ar fi intervenit la nivel de dogma si de practica religioasa, caci asta inseamna a interveni in expresia credintei altuia. Or, din nefericire Biserica Ortodoxa nu a facut deloc eforturi sa aminteasca greco-catolicilor de faptul ca, inchinandu-se unui om (papa) in locul lui Dumnezeu, aceia cu siguranta nu se vor mantui. Deci dpdv religios, dogmatic, repet, din nefericire, Biserica nu s-a bagat ca sa le faca un bine cu de-a sila, ci, respectandu-le libertatea de credinta aleasa de ei, si-a vazut de propria Ei mantuire, dovedita prin multimea nenumarata de Sfinti pe care o daruieste chiar si in zilele noastre. Ar trebui sa ne cerem scuze greco-catolicilor ca i-am lipsit de o cateheza sistematica si i-am lasat in erezia lor, ba le-am dat si loc de inchinare la omul pe care ei il numesc dumnezeul lor, papa, si i-am lasat sa creada ca sant crestini. Sa ne ierte Dumnezeu toleranta, si sa ne dea putere sa ne rugam mai mult pentru intoarcerea lor la dreapta credinta. Pe aceasta cale as dori sa va adresez caldul indemn de a implini datoria fagaduita la Sfantul Botez de a fi un apostol al lui Hristos, si de a o povatui pe dna C. sa se boteze, caci fara Botez mintea omului e plina de pacla, si, boanta, nu poate fi nici rationala, nici luminatoare si legiuitoare altora, nici emitatoare de pareri corecte. Cu siguranta ati face o fapta buna pentru intreaga omenire daca ati reusi s-o convertiti. Stiti bine ca in fiecare zi Romania intreaga va pomeneste la Liturghie, deci nu veti fi singur, ci Dumnezeu va va ajuta.
  4. Daca este adevarat ca anumite locasuri idolesti greco-catolice sunt prin nedreptate in stapanirea ortodocsilor, atunci neintarziat rugati pe mai-marii arhierei ortodocsi sa rezolve litigiul, iar daca nu este adevarat, stabiliti acest lucru prin dovezi si prin hotarari judecatoresti, cu care, facandu-le publice, sa restabiliti cinstea Bisericii si a tarii in fata comunitatii internationale. Este mai mult ca sigur ca oamenii rationali sa fi ajuns singuri la concluziile pe care, ca un om simplu si fara prea multa carte le-am scris mai sus, dar cei rationali sunt putini, saraci si de obicei nu se baga, iar cei irationali multi, puternici si intotdeauna se baga.

 Dumnezeu sa ne ierte si sa ne lumineze pe toti spre mantuire!

un strajer roman de rand.

6 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Foarte frumos articolul si e scris in adevarata simtire Crestin Ortodoxa Romana ! Frate,pana si Muntii Carpati respira aerul Romanesc nu numai noi si intr-adevar,numai un Ortodox Roman putea sa isi apere conducatorul in asemenea mod altruist si impartial ! Dumnezeu sa binecuvanteze pe toti Romanii si pe strajerii ei !

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asai sa sti cala americani foarte multi e necrestini da seascunde si merge la biserica. Casa nu te prinzi.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu trebuie sa scriem nimica acestui jidan satanizat pe nume basescu traian, lui nu-i pasa decat de pielea lui , si pielea lui e amanetata la washinghton, la jidovimea de acolo...e cam pierdere de vreme sa-i scrii unei slugi a sionistilor care prin definitie sunt unelte ale diavolilor....

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dar mama lui e credincioasă tare, nu ştiu dacă mai trăieşte, am întâlnit-o acum 7 ani la un schit din munţii Coziei, foarte credincioasă

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ar fi bine sa traduca cineva scrisoarea in limba engleza, ca s-o poata citi si d-na care se pronunta asupra unor chestiuni pe care nu le cunoaste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*