Mitropolitul Serafim de Pireu despre participantii, printre care si ss Daniel, la intalnirea pentru pace de la Munchen (11-13 septembrie): Doar sangele muceniciei poate spala rusinea si caderea lor. Da-le Doamne curajul marturisirii Tale pana la moarte!

(mai multe poze)

MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: DESPRE MANIFESTARILE INTERRELIGIOASE ALE ECUMENISMULUI SINCRETIST SUB PRETEXTUL PACII

COMUNICAT

„Nu va injugati la jug strain cu cei necredinciosi, caci ce insotire are dreptatea cu faradelegea? Sau ce impartasire are lumina cu intunericul? Si ce invoire este intre Hristos si Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios? Sau ce intelegere este intre templul lui Dumnezeu si idoli?” (II Corinteni 6: 14-16)

Intre 11-13 septembrie 2011, a avut loc la München, in Germania, cea de-a 11– a Intalnire pentru „pace”, care este derulata de Organizatia comunitatii romano-catolice Saint Egidio si de comunitatea religioasa locala, unde se desfasoara intalnirea. La respectiva intalnire au luat parte reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe si ai comunitatilor crestine, precum si reprezentanti ai altor religii din lume.

Conform comunicatului reprezentantei Bisericii Eladei la Uniunea Europeana: „O intalnire interesanta a reprezentantilor bisericilor si ai religiilor, a politicienilor, a dascalilor academicieni si a unor distinsi membri ai diferitelor sectoare sociale a avut loc la München, in Bavaria”. Responsabilitatea organizarii a avut-o comunitatea „Saint Egidio”, miscare care a inceput din 1986 la Assissi, in Italia, cand precedentul „ighemon” al Vaticanului – din punct de vedere canonic inexistent – Ioan Paul al II – lea, a convocat o intalnire mondiala a liderilor religiosi, pentru a se ruga pentru „pace”. Invitat la intalnirea de la München a fost Preasfintitul Mitropolit de Ahaia, kir Athanasios, Directorul Biroului Reprezentantei Bisericii Eladei in UE, Preafericitul Patriarh al Romaniei, kir Daniel, Inaltpreasfintitul Mitropolit al Germaniei, kir Augustinos (Patriarhia Constantinopolului), Inaltpreasfintitul Mitropolit de Zimbabwe, kir Serafim (Patriarhia Alexandriei), Inaltpreasfintitul Mitropolit de Halepi, kir Pavlos (Patriarhia Antiohiei), Inaltpreasfintitul Mitropolit de Minsk, kir Filaret (Patriarhia Moscovei), Preasfintitul Mitropolit de Constantia – Ammohost, kir Vasilios (Biserica Ciprului) si Preasfintitul Episcop de Kruga, kir Antonie (Biserica Albaniei).

In anul 2012, congresul va avea loc la Sarajevo. Anuntarea locatiei urmatoarei intalniri au facut-o la fel de „emotionati” „Episcopul” romano-catolic al actualei capitale a Bosniei – Hertegovina si „Marele” Muftiu.
Pe perioada intalnirii, care s-a deschis in prezenta presedintelui Republicii Federale Germania, domnul Christian Wulff, a vorbit cancelarul Germaniei, doamna A. Merkel, care a cerut rugaciunea tuturor religiilor pentru „a fi ajutate” toate guvernele europene.

Putin mai la nord, in orasul suedez Fisksätra, din districtul Nacka, langa Stockholm, imamul Aguan Olguan impreuna cu reprezentantii comunitatii romano-catolice si ai comunitatii luterane din Suedia, si cu lozinca „Avem un Dumnezeu comun – De la intoleranta la panreligie”, initiaza o constructie mixta Guds Hus, care inseamna „casa lui Dumnezeu”, ce va fi gata in anul 2015, care va adaposti sub acelasi acoperis – pentru credinciosii celor trei comunitati religioase ale lor, o biserica crestina si un templu musulman, avand un centru comun pentru tineret si un spatiu comun pentru copii.

Nu exista un succes mai mare al vicleanului balaur, al abjectului dusman al adevarului si al mantuirii, al vechiului demon, ce ne loveste acolo unde suntem vulnerabili, ca tragicele manifestari de mai sus ale ecumenismului sincretist, care, sub pretextul asa-numitei paci, submineaza si anuleaza cu totul adevarul Revelatiei in Hristos a Unicului si Adevaratului Mantuitor al lumii. Cu maretie, dumnezeiescul Pavel „prooroceste” si stigmatizeaza rusinea si crima canonica a ecumenismului sincretist, care constituie ultima ratacire si abjectul inaintemergator al lui Antihrist. Prin urmare, au perfecta dreptate cei care protesteaza, stau impotriva si au semnat si semneaza Marturisirea impotriva ecumenismului izgonitor de Dumnezeu [antiteist], hidos si criminal, aceasta pan-erezie demonica.

Orice om cu capul pe umeri se intreaba: Oare exista pace si mantuire fara Hristos? Se poate ajunge la o societate irenica intre oameni, atunci cand in chip demonic ei neaga Intelepciunea si Iubirea Intrupata a lui Dumnezeu-Tatal, elogiind demonica bataie de joc a asa-numitei intelegeri reciproce in minciuna si ratacire? Cum este posibil ca episcopii crestini sa accepte rugaciunile in comun cu diabolicii adepti ai falselor religii scornite de oameni, al caror mentor, inspirator si lider autoritar este diavolul?

Si-l imagineaza macar o data vreunul dintre ierarhii ortodocsi participanti pe dumnezeiescul Grigorie Teologul, rugandu-se in comun ,,pentru pacea lumii” si dialogand cu reprezentantii ereziei ariene, care cuprinsese atunci intreg Constantinopolul? Cu ce se deosebeste reprobabilul si raufacatorul Arie de falsul profet al islamului – Mahomed sau de nou-aratatul ereziarh Charles Russell al Companiei de brosuri ,,Turnul de veghere”, de vreme ce toti trei au fost unelte demonice pentru subminarea Persoanei divino-umane a Fiului si Cuvantului lui Dumnezeu Intrupat si deformarea si distrugerea mesajului Lui evanghelic.

Cum poti sa te rogi impreuna si mai ales unui asa-zis dumnezeu comun inexistent, cand marturisirea principiala a falsei religii a islamului este ca nu exista Dumnezeu Treimic si ca Fiul si Cuvantul lui Dumnezeu cel Intrupat este o creatura si un simplu vestitor al mesajului Lui? (Coran, Femeile 4:156-169). Cum poti sa te rogi impreuna cu ticalosii de rabini ai evreismului, care au transformat credinta in Dumnezeul Vechiului Testament in luciferism si satanolatrie, introducand in iudaism cabalismul si talmudismul, care cu incapatanare si indaratnicie hulesc pe Preaneprihanitul Fiu al lui Dumnezeu Intrupat, asteptand ca fals Mesia al lor pe Antihrist ce va sa vina? Cum poti sa te rogi impreuna cu comunitatea protestanta post-reformata din Olanda, al carei preot paroh din Gorinchem, Klaas Hendrikse, a scris cartea cu titlul: ,,Crezand intr-un Dumnezeu inexistent”?

Incalcarea nedisimulata, evidenta si demonstrabila a Dumnezeiestilor si Sfintelor Canoane ale Bisericii celei Una, Sfinte, Universale si Apostolice a lui Hristos constituie pentru cei de mai sus o rusine si o cadere pe care doar sangele muceniciei poate sa o spele, pentru ca in cunostinta de cauza si in mod constient tradeaza si dispretuiesc cuvantul Intemeietorului si Mantuitorului lumii: „Cel ce nu cinsteste pe Fiul, nu cinsteste pe Tatal care L-a trimis” (Ioan 5: 23).

Indiferent de falsele flecareli demonice despre falsa pace si falsa coexistenta ale groaznicei panerezii a ecumenismului sincretist, vesnicul, imuabilul si inegalabilul cuvant al Dumnezeului in-Trei-Sfant, precum si Ortodoxia si ortopraxia martirilor si eroilor neprihanitei noastre Credinte ne cheama sa ne aliem nu cu slugarnicii si de buna voie sclavi falsificatori ai adevarului, ci cu vitejii la cuget marturisitori si partasi ai caii crucii-invierii Incepatorului si Plinitorului Credintei. Sa nu uitam ca pe perioada celor cinci secole de sclavie a neamului au existat conducatori religiosi si conducatori ai neamului, dar si ceata cea dumnezeiasca si slavita si de Dumnezeu-vestitoare a neomartirilor .

+ Mitropolitul Serafim de Pireu

(traducere: Fratia Ortodoxa Misionara „Sfintii Trei Noi Ierarhi”)
Pelerin ortodox

7 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si mitropolitul Teofan??!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor, sa nu ne grabim sa acuzam pe ierarhi, in special pe IPS Teofan, in care am mare incredere si pe care l-am auzit personal vorbind impotriva ecumenismului...

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Inca mai am incredere si eu in IPS Teofan....e constient de erezia ecumenista! Dar cine stie.............! Sper sa tina piept !

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sfanul Serafim de Sarov i-a spus parintelui Timon:..."Si inca iti mai spun ,parinte Timon, sa nu faci prietenie niciodata si sa nu ai legaturi cu dusmanii Bisericii Lui Hristos!"

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu cautati justificari in functie de simpatii !

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si eu am mare incredere in IPS Teofan. Stiu ca este impotriva ecumenismului.Sa ne rugam lui Dumnezeu sa-i dea putere in marturisirea dreptei credinte. Doamne ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*