Extremistii maghiari ajutati de serviciile bolsevice rusesti in propaganda Tinutului Secuiesc la Chisinau

[slideshow]

Foto: Afisele instigatoare au fost gasite in refugiile de autobuz din sectoarele Buiucani si Rascani din Chisinau.

„Tara secuiasca. Sustinem independenta” – iata cum suna un nou anunt gasit pe stalpii de iluminat public si geamurile statiilor de autobuz din Chisinau, Drochia, Edinet, Muncesti si Sangerei, scrie adevarul.md, preluat de Romanian Global News.

In Chisinau, afisele instigatoare au fost gasite in statii de autobuz din sectoarele Buiucani, Rascani si cartierul Posta Veche.

„Majoritatea populatei tarii continua sa se considere etnici moldoveni si nu numai ca nu doresc unire cu Romania, dar o parte din ei, chiar sustin independenta Tarii Secuiesti, care la moment este in componenta statului roman”, apare scris in comentariul care insoteste fotografiile publicate de un site sponsorizat de o fundatie comunista rusofona.

Afisele printate pe hartie de xerox arata o harta a zonei romanesti vizate, precum si o stema de subregiune istorica a asa zisului Tinut Secuiesc, o inventie a extremistilor maghiari.

Moldovenismul este un concept etno-cultural menit sa faciliteze procesul de rusificare al populatiei romane dintre Prut si Nistru pe principiul „Divide et impera” (dezbina si stapaneste). Acest curent sustine ca moldovenii sunt o etnie separata, diferita de romani.

| RGNPress

7 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.curentul.ro/2011/index.php/2011072861450/Actualitate/Turbati-de-furie-rusii-au-pornit-un-razboi-online-impotriva-Maresalului-Antonescu.html
    Bolshevicii si iredentistii se ocupa cu atacarea comunitatii romaneasti de pe youtube si de pe alte retele de socializare si discreditarea valorilor importante ale poporului roman. Acesti bolshevici si-au facut sute de conturi pe youtube cu nume ale unor personalitati istorice ce au au avut un rol important in promovarea valorilor nationale si crestine ale romanilor. Din spatele acestor conturi cu nume istorice sau de inspirtaie crestina, ei lanseaza campanii murdare de calomniere si intimidare a userilor romani de pe youtube, implicati in contracararea razboiului de imagine dus contra romanilor si Romaniei. Grupul de impostori doreste ca pe youtube sa mai ramana doar conturile lor fals nationaliste si fals crestin-ortodoxe, din care lanseaza mesaje zgomotoase antisemite, xenofobe, rasiste, pentru a da vina pe nationalistii si ortodocsii romani.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sigur, numai o minte de rus poate imagina ca un moldovean adevarat sustine farimitarea tarii mama. Tara nu e noastra ci a urmasilor, urmasilor nostri! Asa ca trebuie predata generatiilor urmatoare cel putin la nivelul la care era cind ne-am nascut. Rusii...spre est mai au teritorii de populat..

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asta-i patetic! 🙂 Pe basarabeni îi doar în cot de Ţinutul Secuiesc, 99% nici nu ştiu unde se află 🙂
    E un gest prostesc al comuniştilor noştri, care în cele mai bune tradiţii sovietice luptă pentru "pacea-n toată lumea", băgându-se unde nu le fierbe oala 🙂

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Va voi spune si eu parerea mea si sunt sigura ca am dreptate: rusii nu vor sa ne dea inapoi Basarabia/Republica Moldova si de aceea ne santajeaza pe noi romanii cu asa zisul "Tinut secuiesc" (traducerea reala din secuieste fiind: "Tinutul secuilor"). Din aceasta cauza, unirea Basarabiei cu Romania poate fi periculoasa si riscanta pentru romani, pentru ca maghiarii/ungurii (de origine asiatica) si austro-ungarii (de origine asiatica si scandinava) vor autonomie cu orice pret in Transilvania, apoi in Ardeal pana in jud. Bihor, pentru a se apropia de granita cu Ungaria, pentru a obtine unirea Ardealului cu Ungaria. Adica: daca noi romanii vom reusi sa obtinem unirea Basarabiei cu Romania, exista riscul sa-si vare ghearele si ungurii si sa ne ia din nou Ardealul... mai ales ca: autonomie teritoriala sau culturala, sau de orice fel = inseamna dezmembrarea Romaniei, desfiintarea Statului National Unitar Roman + ca Europa da autonomii cu prea mare usurinta. Din aceasta cauza, din pacate, visul tuturor romanilor dintotdeauna de a fi uniti intr-o singura tara, nu se va mai putea realiza vreodata (vechea Dacie = Romania Mare)! Toate astea demonstreaza ca: unirea Basarabiei cu Romania reprezinta ceva foarte complicat...
    Sa nu uitam de crimele, exterminarile, maghiarizarea fortata, rusirea fortata a bolsevicilor si a horthystilor asupra romanilor si a altor popoare, etc.
    Dar, noi romanii trebuie sa avem grija de ce ne-a mai ramas, sa salvam toata Romania, de guv. mafiote, extremiste si criminale (PDL-UDMR-UNPR, FIDES, etc), sa scapam de hoti, de coruptie, de santajul ungurilor, pentru a nu mai pierde din nou Ardealul, de clanurile mafiote tiganesti, etc. Noi romanii am putea sa visam... macar ca Bucovina de N si Basarabia sa fie recunoscute ca teritorii romanesti, sa nu pierdem din nou Ardealul, sa salvam toata Romania...
    Se stie ca Tinutul secuilor nu exista si este o facatura, pentru ca: acest tinut reprezinta pentru noi romanii: o parte din Dacia = Romania si: a fost ocupat de daci i.Hr, apoi au venit secuii si mult mai tarziu (in sec.XI) s-au bagat ungurii cu pretentii teritoriale. Secuii (de origine turcica) nu sunt maghiari/unguri (de origine asiatica: intre turci si mongoli) si nici invers.
    Sa nu uitam ca: traco-geto-dacii + romanii = romanii sunt mult mai vechi decat maghiarii/ungurii, austro-ungarii, etc in Dacia = Europa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*