S-a votat legea care va favoriza conducerea oraselor din Transilvania de catre minoritatile maghiare

Am trecut peste cea mai importanta lege din ultimii 10 din Romania. Legea cu caracter organic care stabileste modificarea legii 67/2004, pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, adica stabileste alegerea primarilor din primul tur, castigator absolut fiind candidatul cu cele mai multe voturi. Dupa ce proiectul de lege a fost adoptat pe articole, in data de 5 iunie deputatii au votat in plen legea cu 174 voturi “pentru”, 110 voturi “impotriva” si 3 abtineri.

Cui folosestea acesta lege? Procesului democratic cu siguranta nu. De fapt, adoptarea acestei legi constituie rasturnarea definitiva in Romania a procesului electoral democratic. De bine, de rau, cu toate voturile cumparate, cu toate manipularile si manevrele, romanii mai aveau, o data la cativa ani, posibilitatea de a-si pune stampila pe un candidat local sau o lista de consilieri, cu gandul ca alegerea unui edil in orasul de domiciliu poate contracara, intr-o oarecare masura, politica nociva de la nivelul Parlamentului, Guvernului sau Presedintiei.

 Insa cui foloseste cu adevarat aceasta lege? Evident, revizionistilor maghiari din UDMR si PCM.

Demonstratia este simpla. In Transilvania exista orase cu o minoritatea maghiara semnificativa, dar unde primaria este detinuta de un candidat majoritar, roman. In Targu-Mures, de exemplu, potrivit recensamantului din 2002, sunt 50,3% romani si 46% maghiari, iar primar este Dorin Florea. Modelul din Tg. Mures este unic, insa, caci aici s-a mers pe un candidat unic al partidelor romanesti, care sa adune toate voturile romanilor, in defavoarea candidatului ungur. Aparitia unor alti candidati “romani”, pe post pe iepurasi, ar putea produce un dezechilibru electoral, minoritarii maghiari putand obtine un primar al lor din primul tur. Exemplele pot continua. Oradea, cu primar PNL, intr-un oras cu doar 27,58% maghiari. Cu toate acestea, la alegerile locale trecute din iunie 2008, UDMR a iesit pe locul 2, iar primarul Ilie Bolojan a castigar din primul tur, cu 50,3% din voturi. Aparitia unor contracandidati mai puternici ar fi putut scadea procentului lui Bolojan, iar castigatorul, in conditiile legii actuale, ar fi putut fi Biro Rozalia, samsarul imobiliar din Bihor al UDMR-ului. In Satu-Mare, un oras unde proportia etnica este asemanatoare cu cea din Targu Mures, UDMR are primaria si majoritatea consiliului local, deoarece partidele romanesti nu au conlucrat la alegeri cu un candidat unic.

Intr-un “best case scenario”, orasele din Ardeal unde romanii sunt doar cu putine procente majoritari ungurilor, mai exista sanse ca primarul sa fie reprezentantul majoritatii, al romanilor, daca se merge pe varianta candidatului unic. Intr-un “worst case scenario”, insa, multe din orasele cu majoritate romaneasca din Transilvania ar putea sa aiba primar maghiar, potrivit noii legi, o situatie absurda si nedemocratica. Inchipuiti-va doar un oras ca Oradea, in care ungurii nu vor avea majoritate in Consiliul Local, dar vor avea primar. O situatie absurda, stupida, girata atat de PDL, cat si de opozitie, prin noua lege pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale.

de George Bara – Napoca News

6 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    80% din localitatile din Transilvania vor avea primari unguri. Putinii romani ce mai aveau servicii prin tara aceasta, in administratie, vor lua lua calea strainatatii fiindca primari vor decide de ce personal au nevoie.
    Da. E cam capat de drum pentru romanii din Transilvania. Au fost vanduti pe 30 de ..... forinti.
    Solutii omenesti nu mai exista.

    Si totusi ..
    1. Doamne, cât s-au înmulţit cei ce mă necăjesc! Mulţi se scoală asupra mea;
    2. Mulţi zic sufletului meu: "Nu este mântuire lui, întru Dumnezeul lui! "
    3. Iar Tu, Doamne, sprijinitorul meu eşti, slava mea şi Cel ce înalţi capul meu.
    4. Cu glasul meu către Domnul am strigat şi m-a auzit din muntele cel sfânt al Lui.
    5. Eu m-am culcat şi am adormit; sculatu-m-am, că Domnul mă va sprijini.
    6. Nu mă voi teme de mii de popoare, care împrejur mă împresoară.
    7. Scoală, Doamne, mântuieşte-mă, Dumnezeul meu, că Tu ai bătut pe toţi cei ce mă vrăjmăşesc în deşert; dinţii păcătoşilor ai zdrobit.
    8. A Domnului este mântuirea şi peste poporul Tău, binecuvântarea Ta.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tradatorii francmasoni din fruntea Guvernului Român au permis toate acestea.........
    A ajuns bietul Popor Român sa fie subjugat pe propriul teritoriu de catre ticalosii unguri aflati în slujba Ocultei Mondiale criminale.........

    Transilvania este a noastra, a românilor, este pamânt românesc, iar ungurii care nu doresc sa traiasca în pace cu românii, sa-si faca valizele si sa plece în Ungaria care-i "va primi cu bratele deschise".....
    Sfatul este valabil si pentru celelate "minoritati conlocuitoare", ori se pun pe munca si duc o viata cinstita, ori degaja cât mai repede si ne lasa sa respiram aer sanatos..... aer de munte, de câmpie...... aer neviciat de toate aceste minoritati care vin, se instaleaza si pe urma fac pe stapânii.......
    Afara din Tara cu dusmanii lui HRISTOS si ai românilor !

    România este Pamânt Românesc si apartine Românilor !

    Traiasca Legiunea si Capitanul !
    Traiasca România Legionara !

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vai de capul lor de tradatori si vanzatori de tara si de neam -politicieni si conducatori.
    Ce vor castiga pentru sufletul lor ?
    Stramosii nostri si-au dat viata pentru apararea pamantului romanesc !

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    toate aceste nile trimite Dumnezeu din cauza pacatelor noastre stim cu toti ca dracu atata neva chinui cat dumnezeu ai permite nadejdie in Hristos cu mila si ajutoru lui Dumnezeu vom scapa de toate nenorocirile ne lasam de pacate si Dumnezeu este cu noi.amin.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa ne facem temele mai bine

  1. Pingback: STIRILE ZILEI (20.06.2011) « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*