8 martie – “Sarbatoarea” unui macel deturnata in mod fals de catre bolsevici in “ziua mamei”, un ritual pagan

Ziua de 8 martie este intemeiata in 1910, de Clara Zetchin (nascuta Asser), la Conferinta Femeilor Socialiste de la Copenhaga. Era o mutare importanta pe care o facea Internationala Socialista, prin crearea unei sarbatori pentru femeia-revolutionar. Comunistii, revoltati impotriva lui Dumnezeu si a randuielilor puse de Acesta in lume, voiau sa inroleze alaturi de ei si femeile. Intai de toate le-au oferit o zi a feminitatii pagane, o sarbatoare buna pentru dezlimitarea patimilor si slavirea femeii, adica a fapturii, negandu-l pe Creator. De la bun inceput, aceasta sarbatoare a fost anticrestina, antihristica, apostata, antisociala, pierzatoare de suflete. Prin propaganda insistenta privind dreptul la vot dar mai ales „drepturile” anticrestine, precum si prin adunari sfidatoare, prin ziare si carti, miscarea feminista s-a impus in constiinta cat mai multor oameni. In Vest, dupa al doilea Razboi Mondial, din feminism au izbucnit revolutia sexuala, lesbianismul, miscarile protestatare ale tinerilor hippy, cu consecinte dezastruoase privind pruncuciderea (legea dreptului la avort), homosexualitatea, concubinajul si distrugerea familiei. In Est, a lucrat bolsevismul satanist, prin organizatiile de femei si tineret care au impus randuieli noi, joia tineretului, regina balului, 8 Martie, deturnata in mod fals catre „ziua mamei”, implicandu-i astfel si pe copii, apoi discoteca si concursurile de miss au inlocuit traditiile morale si crestine ale romanilor. Privind inapoi cu amaraciune, observam ca vrajmasii nevazuti, dar si cei vazuti au facut cu noi exact ceea ce au vrut. S-au bizuit pe pacatele si patimile noastre, pe naivitatea si nestiinta noastra, pe slaba credinta si pe slabiciunile noastre si ne-au spalat creierele, dupa care le-au „remobilat” cu ideile, opiniile, obiceiurile si naravurile lor. Le-au fost suficiente doua generatii, cel mult trei, pentru ca sa ne preschimbe din crestini in pagani sadea.

Oare noi stim ce sarbatorim la 8 Martie? Pe langa originea comunista, pe langa paganismul ei, pe langa inchinarea la idolul frumusetii (mitul Afroditei face astazi ravagii prin aceea ca el reprezinta, in realitate, pe diavolul placerilor si desfranarilor fara frontiere, demon ce domina lumea), sarbatoarea de la 8 martie mai are un sens, ceva mai adanc si bine ascuns. Initiatoarea sarbatorii, Clara Zetchin i-a dedicat aceasta zi femeii revolutionar si a ales-o pe Estera din Vechiul Testament. Ba chiar este posibil ca, in anul 1910, sarbatoarea Purimului sa fi cazut chiar pe 8 martie. Cine doreste sa se lamureasca in detaliu, sa revada cartea Estera, din care va afla ca, in luna Adar, a douasprezecea a anului, ziua 13, din porunca regelui Artaxerxe, evreii au macelarit 75.000 de persi din elita, pe care ii considerau dusmani personali. A doua zi, au sarbatorit cu mare veselie aceasta ucidere. Ne punem intrebarea: „Cum se poate sarbatori o zi de macel? Nici un popor din lume nu serbeaza o asemenea zi cu bucurie. Purimul – sarbatoare in special pentru copii (unde se canta, se joaca, iar Talmudul recomanda celor maturi chiar sa bea bauturi spirtoase pana nu mai deosebesc diferenta dintre expresiile “blestemat fie Aman” si “binecuvantat este Mardoheu”) este comemorarea unui masacru in care au murit poate mii de copii. Nu a fost o batalie (cum incearca unii sa explice), in care si evreii si persii sa se lupte cu armele in mana, ci anume un macel. […] Internationala a avut scopuri mondiale. Ea a avut ce spune lumii: ca Purimul e sarbatoarea nimicirii dusmanilor, iar dusmanii Revolutiei bineinteles au fost nu numai capitalistii, ci si Biserica. In acest caz e lipsita oare de motivatie presupunerea ca in constiinta liderilor evrei ai Internationalei, miscarea revolutionara feminina se asocia cu Estera, iar 8 Martie – din obisnuinta cu sarbatoarea Purim?”

Cati dintre romani s-au gandit vreodata, dar mai ales in aceste vremuri de asa zisa libertate, ca celebreaza „crestineste”, in Postul Mare, cu jocuri, spirtoase, daruri, dezmat si culpabila bucurie, o sarbatoare straina, patata cu sange din belsug? Fac acest lucru fara sa constientizeze nici unul din sensurile sarbatorii respective. Sfantul Episcop Nicolae Velimirovici ne avertizeaza ca aceasta slavire a frumusetii feminine, cum ne amagim noi ca facem la 8 martie, este o grea cadere: „Dintre toate ispitele cu care omul are a se masura in sine insusi, frumusetea este, oricum, cea mai anevoie de biruit. […] Caci frumusetea este un ghetar de pe care se aluneca sigur in adancul de foc” iar „concursurile moderne de Miss sunt […] in fapt, un comert abil disimulat cu prostituate(Raspunsuri la intrebari ale lumii de astazi, vol. 1, Sophia, Buc., 2002, p. 227). Ca e frumusete revolutionara, adica supradesfranata, larg mediatizata si comercializata, ca e manipulare sentimentala, camuflata sub „ziua mamei” (mamele crestine nu s-au identificat niciodata cu feministele, nici sfintele mucenite, nici cuvioasele care impodobesc calendarul crestin), ca e profund pagana, ca e straina si antihristica, aceasta neghina amara si neagra, numita 8 Martie, face mult rau credintei noastre ortodoxe. Care sunt dusmanii comunistilor (deghizati in spirite postmoderne, in internationalisti democrati etc.), ai ateilor si apostatilor contemporani? Hristos si Biserica Lui. Noi, crestinii ortodocsi, am luat locul persilor de alta data. Si daca nu suntem macelariti cu sabiile, in mod sigur suntem ucisi sufleteste, lucru faptuit cu neegalata ravna in comunism si continuat in prezent cu mijloace sofisticate. Culmea prostiei noastre e si culmea vicleniei dusmanilor nostri: ne-au format reflexe conditionate, precum cainilor lui Pavlov, asa incat, cum se apropie 8 Martie, dam iama in magazine, florarii si restaurante, ni se dezlantuiesc patimile trupesti, facem foarte urat, precum paganii bestializati. Ne secatuim postul, curatirea sufleteasca, veselindu-ne de propria infrangere, de propria nimicire. 8 Martie e un ritual cumplit in care, jucand, ne calcam in picioare propriile suflete, slavim moartea pe care ne-o administreaza subtil vrajmasii nostri. Feminismul, ca vlastar otravit al masono-iluminism-comunismului, e un fel de magie a ielelor patrunsa in mintea femeilor crestine, naucind, prin contaminare, si mintea barbatilor crestini, asa de rau, incat toti, de-a valma, il uita pe Hristos, se dezbraca de viata vesnica si se arunca, robi, in bratele Satanei. Mosii nostri de acum un veac nu ar fi facut asa ceva nici daca ar fi fost amenintati cu moartea. Noi, insa, de bunavoie si cu placere beteaga, ridicam imne Satanei prin discoteci, taverne si birturi. Numai biciul lui Hristos ne mai poate trezi! Doamne, atinge-ne acum, ca sa ne mai ramana timp de revenire!

de Ioan Enache ( sursa: credinta-ortodoxa.ro)

Cititi si: Care este sarbatoarea femeii crestine?

33 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si cand ne gandim cu cata ardoare sarbatoresc femeile di Romania acesta zi....
    Unde mai punem ca suntem si in Poastul Mare....Pacat!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De la prima ora a diminetii, fetele intra in birou si isi ureaza ,,la multi ani!'', eu am intrebat de ce se felicita si mi s-a raspuns: ,,dar nu e si ziua ta?''.M-au privit ca pe o ciudatenie cand le-am raspuns ca ziua mea este la 2 saptamani dupa Dumnica Invierii, la Srabatoarea femeilor morinosite. Doamne in ce lume traim?

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ar fi bine sa facem front comun pentru o campanie (cel putin la nivel personal si tot e bine) impotriva acestei sarbatori. In traditia crestina cu siguranta se poate gasi o zi de sarbatorire a femeii!

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Lumea este atat de incuiata la minte...nu vrea sa priceapa ca 8 martie este sarbatoarea diavolului...si-i da in continuare cu ,,La Multi Ani"

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Desi sunt de acord cu aproape tot ce este scris in acest articol, totusi, nu vad nicio legatura intre 8 Martie si sarbatoarea Purim. Purim, este o sarbatoare evreiasca, a carei data este variabila, iar anul acesta, se sarbatoreste pe 19 Martie. Oricum, de Purim, nu se sarbatoreste "macelul" a 75000 de persi, ci scaparea de macelul tuturor evreilor din regatul persilor (Dumnezeu nu ar fii permis acest lucru; ganditi-va, daca evreii nu ar fii existat, Hristos nu s-ar fii nascut; Dumnezeu a ales acest popor, in special pentru acest scop), precum si intoarcerea ordinului, impotriva celor care le doreau moartea (ca sa fie un fel de invatatura, pentru ca cei ce doresc sa distruga poporul lui Dumnezeu). Nu scrie nicaieri in Sfanta Scritura ca ar fii omorat femei sau copii, insa scrie ca au omorat doar pe cei ce doreau sa ii omoare la randul lor, si mai scrie ca nu s-au atins nici de averile lor. Permiteti-mi sa cred Sfanta Scriptura si pe Dumnezeu, si nu pe articolul dumneavoastra. Pace sufleteasca si post binecuvantat.

    Eu personal cred ca femeia ar trebui sarbatorita si respectata in fiecare zi din an... Nu trebuie o zi speciala pentru acest lucru.
    Insa totusi, ar trebui sa luam aceasta zi, ca un alt pretext, pentru a ne arata iubirea si respectul fata de mamele, sotiile, fiicele, si toate femeile din viata noastra.

    "Deşi Ziua Internaţională a Femeii nu este o sărbătoare creştină, ci o expresie a umanismului secularizat, totuşi, ea poate fi un prilej de a evidenţia preţuirea pe care o acordă Biserica femeii credincioase" - Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

    Doamne ajuta! Multa pace, si un post binecuvantat in continuare.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu credeam ca in secolul XXI sa mai existe mentalitati demne de evul mediu ! Ce cautati in fata computerui,mergeti si va izolati de civilizatie !!! In ce lume traiti?Nu ati facut nici o scoala,generala macar ? De ce sa nu sarbatorim femeia,sa aiba o zi numai a ei,pentruca merita cinstite mamele,sotiile si iubitele !

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Nelutu
      ce sa-ti facem frate, daca la greco-papistasi ca tine nu aveti habar de femeile mironosite, de Sf. Maria Magdalena, de Bunavestire, care sunt prilej de sarbatorire a femeii crestine.
      Greco-papismul, alaturi de romano-papism, de secte si de pagani a intrat in hora sincretista a ecumenismului si nu mai face nicio diferenta... ia de bun tot ce le ofera masoneii..

  7. Cristina-Ioana

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De acord, fiecare femeie crestina ar trebui sa spuna raspicat ca astazi NU E NICIO SARBATOARE. Sarbatoarea este maine, cand se serbează cei 40 de mucenici, conform credintei ortodoxe si traditiei romanesti. Astazi cele mai multe dintre femei au zi libera, in schimb maine mergem, din nou in turma, la lucru...
    Eu, desi aveam zi libera, m-am dus la treaba... Mi s-a parut si asta o forma de protest...

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ca sa va zic sincer nu simt bucuria acestei "sarbatori".In primul rand ma deranjeaza cand femeile sunt bagate intr0o oala si sarbatorite gramada.Dumnezeu ne-a facut unici.Si a tinut atat de mult la aceasta unicitate incat nu se poate spune ca in miliarde si miliarde de oameni care au fost pana acum pe terra sunt 2 identici.
    Iar iubirea adevarata intre 2 soti (nu amanti) e atunci cand simti ca te poti baza pe celalalt zi de zi, nu intr-o zi iti aduce flori si in 365 te bate si te alunga de acasa, ori te inseala cu alte femei.
    Sintetizand ziua femeii dupa mine e zi de zi, nici macar de ziua mironositelor (ca sa serbezi atunci trebuie sa te consideri cel putin demna de acest nume).Nu, dragi femei crestine, ziua voastra e in fiecare zi in care reusiti sa fiti cat de cat demne de numele de femeie crestina, avand grija de copii si de barabat, fiind bune cu ceilalti.
    Parerea mea...daca gresesc Dumnezeu sa ma ierte!

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    eu cred ca cel care a scris sufera de un misoginism dus la extrem si nu vad legatura intre Purim si 8 martie. Parerea mea este sa ne vedem fiecare de barna din ochiul nostru inainte de a ne lega de paiul din ochiul celuilalt.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si eu am ''protestat'' astazi cu ocazia ''marii'' sarbatori...

    http://ortodoxie.3x.ro/diverse/Carti/Apologetica_ortodoxa/8_martie.html

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Din nefericire românii cad pradă, foarte ușor, invențiilor produse de cosmopolitismul sionist. Nu sărbătorim cu simțire creștină marile praznice împărătești dar ne place să adoptăm, cu o ușurință prostească, sărbători străine spiritului nostru ortodox. Ce sunt sărbătorile internaționale ale femeii ale copilului, ale...... Sf. Valentine etc.... ? Sunt invenții pentru uniformizare, comunizare și pierderea identității naționale ale popoarelor care își asumă asemenea sărbători la nivel național. Cineva scria mai sus, atacând vitejește la baionetă ”Nu credeam ca in secolul XXI sa mai existe mentalitati demne de evul mediu ” dar respectivul nu vede pădurea din cauza copacilor! Asemenea introspective sunt găunoase și permisive pentru tot ce este mai rău în societatea noastră tocmai pentru simplu fapt că sunt lipsite de vizionarism. Păcat!
    Femeia trebuie iubită pentru modelul creștin pe care îl reprezintă, pentru superioritatea morală și devotamentul extraordinar pe care îl are pentru familie, pentru echilibrul curat pe care-l degajă și nu pentru că o evreică, revoluționară, Clara Zetchin, a decretat o ”zi internațională” când ne dă voie să ne prețuim mamele, soțiile surorile, fiicele, femeile din societatea noastră. De ce nu a fost decretată această zi pe data de 8 septembrie - ziua de naștere a Fecioarei? Atunci că ar fi avut o însemnătate, pentru noi creștinii. Lipsa de credință, specularea metehnelor noastre, de a fi numai în sărbători și exagerat de creduli, reprezintă pentru dușmanii națiilor un teren fertil și eficient pentru planurile lor de globalizare, anticreștine

  12. SIMION GEORGE

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bravo pentru articol,este nemaipomenit.........dar in ciuda acestui articol care este destul de bun observ ca prea putini isi dau seama ca aceasta ''sarbatoare'' este inventata de americani(masoni,evrei etc.), si cred ca intr-adevar au reusit sa implementeze o schimbare in creierul nostru,unii din noi cel putini ultimele 2 generatii sau adaptat destul de usor, despre cea de a 3 a generatie cu parere de rau o spun desi unii din ei cunosc mai multe despre cand si de cine a fost inventata aceasta schimbare isi ureaza la multi ani si isi dau flori de parca ziua femeii nu mai poate fi sarbatorita in alta zi din an decat acum ca asa au spus americanii, suntem vai de noi in loc sa mergem la Biserica sa ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa ne ajute in aceste vremi tulburi noi mergem prin discoteci si baruri ca e sarbatoare masonica, si in plus am mai intrat si in post.
    Sa imi fie cu iertare dar nu sunt de acord cu nici o schimbare sau adaugare a unei sarbatori in calendar (MAI ALES CA ACEASTA VINE DE LA AMERICANI), decat acelea crestin-ortodoxe lasate de Sfintii parinti.
    DOAMNE AJUTA !

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Articolul acesta este ridicol. Avem în calendar multe sarbatori cu origini necrestine: 1 Decembrie, Revelionul, 1 Martie, s.a.m.d. De fapt, daca vrem sa vorbim despre sarbatori "pagane", atunci 1 Martie ar trebui sa fie prima pe lista, pentru ca martisorul este un simbol pagan al primaverii (in schimb, pe 8 Martie nu se folosesc simboluri pagane). Iar in ceea ce priveste comportament necrestin, cu baut si desfrau, Revelionul e pe locul intai. Deci nu inteleg care e problema cu 8 Martie.

    Mai departe, nu este nici o legatura intre 8 Martie si Purim. Singura asemanare este ca S-AR PUTEA ca Purimul sa fi cazut pe 8 Martie in 1911, dar nici macar asta nu e sigur.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Leonard

    Draga nu mai veni cu citate din "Preanefericitul" Daniel. El este pedeapsa noastra pentru cele 30.000.000.de avorturi în ultimii 20 de ani. Daca era un Patriarh demn si cu dragoste de Dumnezeu viata Bisericii Românesti si a românilor ar fi fost total diferita de cea de astazi.Daniel Ciobotea a fost ales pentru a distruge BOR din interior.
    Cât priveste discursul lui, este un discurs masonic dictat de masonii care conduc România spre prapastie............

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Leonard

    Vad ca esti la curent cu Purimul, ai putea sa dezvolti............asa, cât de cât...............sa ne spui realitatea chiar daca este înfioratoare.........si anume ca jidovii rapesc copii, ( si nu numai) îi omoara prin ritualuri talmudice si le scurg sângele pe care îl folosesc în prajituri preparate special pentru aceasta "sarbatoare" Purim. Din aceste prajituri cu sânge de crestin, "ei" împart si prietenilor.......atentie deci celor care aveti prieteni din "poporul ales"........
    Daca n-ai citit înca "Înfruntarea jidovilor" de Sfântul Neofit Cavsocovalitiu, citeste-o si vei afla totul legat de cele de mai sus............

    Citeste si capodopera Marelui Savant Crestin Nicolae Paulescu:"Spitalul, Coranul, Cahalul si Franmasoneria".

    Aceste carti citate mai sus trebuie citite de toti crestinii pentru a-si apara Viata fizica si spirituala.

    Leonard, daca îmi permiti o corectare si anume:
    verbul a fi se scrie si la infinitiv cu un singur I si la conditional tot cu un singur I.

    Exemple:

    infinitiv: a fi.. cinstit........

    conditional: eu as fi .........recunoscator
    tu ai fi........... liber
    el ar fi........... bucuros

    imperativ: Fii curajos!
    Deci la modul imperativ verbul a fi se scrie cu 2 de I.

    Continua POST BUN!

  16. Iustina Bacosca

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ca multa indoctrinare s-a mai facut si se mai face. Nu am stiut istoria acestei sarbatori. Tin minte ca de mica ne stimulau , inca de la gradinita sa-i pregatim in dar mamei un cadou pentru ziua de 8 martie. Faceam desene, gravuri, serbari...Cum sa nu ne placa , la 5, 6 anisori sa cantam si sa dansam pentru mama! Era cel mai mununat lucru pentru un suflet de copil: era ziua mamei, ziua femeii!
    Si astazi este la fel in gradinite si scoli. Chiar mai mult tam-tam. Se cheltuiesc bani din bugetul si asa prapadit al multor parinti. Doamnele invatatoare si profesoare sunt coplesite de buchete de flori (cadourile nu lipsesc si de multe ori nu sunt simple atentii!), iar initiativele pentru astfel de "strangeri de fonduri" nu vin din partea familiilor paupere, ci tot din partea parintilor cu stare si cu dare de mana.

    Desi mama este cel mai frumos cuvant de pe pamant, este clar ca se exagereaza si se speculeaza mult cu aceasta sarbatoare, motivele tinand mai mult de latura pecuniara si de distractia aferenta. Dar asta se intampla pentru ca suntem persoane mai degraba narcisiste decat traitoare in Hristos.

    Lucrurile rele nu s-ar prinde de noi daca le-am selecta bine de la inceput!

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Este ingrozitoare vigoarea razbunarii, a urei...
    Nu am gasit nicaieri pasaje de recunoştinţa eterna faţa de Cirus, Darius şi blandul Artexerxe (regi perşi) care au contribuit (decizional si financiar) la construcţia Templului.
    Cat despre IPS Daniel, este singurul Patriarh Ortodox care a evidenţiat sarbatoare asta idioata ce nu are nimic in comun cu femeile şi mamele ortodoxe.
    "Mesajul" este efectiv provocator, nefiresc perioadei Postului in care adevarul şi reţinerea in exprimare trebuie sa caracterizeze atitudinea clerului.
    Daca va continua in aceasta direcţie vom evita sa ii citim comunicatele pe 2 mai şi 7 noiembrie. Cine stie ce ii mai trece prin cap sa spuna!

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Va multumesc pentru articol, avem mare nevoie sa cunoastem dedesubturile unor asa zise sarbatori, sau mai degraba a unor motive de distractie. Stiu ca nu in toate tarile se tine cont de o asa zi, stiindu-se ca are o origine bolsevica, adica a acelor dusmani declarati ai credintei, care actioneaza si astazi prin tot felul de organizatii. Ei au grija sa prolifereze tot ce te indeparteaza de adevaratul SCOP al vietii.
    Se pare ca intotdeauna cei care inventeaza astfel de motive de distractie, incearca sa te faca sa sarbatoresti altceva de fapt, ceva de ei stiut si cred ca acea persoana s-a gandit la ziua macelului transformand-o in ziua Esterei, adica a femeii Estera. Poate ca unii simt o placere sa vada lume multa sarbatorind ceva, care pentru ei este altceva...
    pacat ca ne-au gasit pe noi.

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    post bun si binecuvantat tuturor!

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    E bine ca sunt oameni pe acest pamant si mai ales la noi in romania care ne mai deschid ochii din cand in cand .
    Adevarul este ca aceasta sarbatoare a fost creata de comunisti iar apoi preluata si de restul statelor democratice sub controlul francmasoneriei . Intradevar FEMINISMUL a fost mama multor rele pe aces pamant exact cum scrie in articol . FEMEIA saraca a fost folosita ca orice alta minoritate ( homosexuali , negri etc ) . Iar acesta zi dedicata initial "femeii revolutionare " iar apoi in statele moderne femeii "feministe" femeii care nu mai vrea sa faca parte din familie ci din "miscare" . Sa va uitati va rog la posterul rusesc care apare in mijlocul acestui articol : ( https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/International_Women%27s_Day ) si vedeti scopul acestei zi a femeii : " "8th of March is the day of rebellion of the working women against kitchen slavery" and "Down with the oppression and narrow-mindedness of household work!". " asa s-a lucrat fratilor incet incet la distrugerea familiei . De asta femeile acum sunt vai de capul lor muncind prin birouri ca sclavele 10 - 12 ore pe zi . Numai zi a femeii nu e acesta zi masonica . Deschide Doamne ochii nostri sa vedem cum se intinde mamona in jurul nostru ca sa stim de ce sa ne pazim . Felicitari autorului .

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu toate astea, uitati ce stire:

    Elevii Seminarului Teologic „Cuviosul Dionisie Exiguul” din Constanţa au organizat un spectacol dedicat zilei de 8 martie. Tinerii seminarişti constănţeni au interpretat poezii şi au cântat mai multe piese corale din repertoriul internaţional, informează TRINITAS TV. „Este un program decent în care sunt subliniate calităţile şi rolul mamei pentru creşterea şi educarea copiilor şi în modul acesta prin vers şi prin muzică elevii au dorit să împărtăşească dragostea lor pentru mamele lor, pentru profesoarele lor, dar şi pentru toate femeile în general să fie adus un omagiu pentru că Însuşi Dumnezeu ne iubeşte şi Cel născut din veci din Tatăl Ceresc S-a născut în timp din femeie şi rolul femeii în creştinism este atât de important pentru că mamele creştine au dat naştere la atâţia sfinţi, păstori şi învăţători ai Bisericii noastre”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Spectacolul seminariştilor constănţeni a avut loc în Aula Magna a Palatului Arhiepiscopiei Tomisului

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Regret și mă sperie faptul că biserica, prin înalți prelați, acceptă această pastilă otrăvită. Este cea mai autentică dovadă că unii dintre arhiereii noștri sunt francmasoni. Sunt efectele secularizării și a penetrării spiritului ortodox românesc de către curentele sectante, interesele sioniste, anti-naționaliste și anticreștine. Îmi cer iertare că mi-am permis să comentez această stare de lucruri.

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    vă mulțumesc din suflet! demult căutam argumente anti!

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Mos Ioan 🙂 Imi cer scuze pentru greselile gramaticale (am mai observat o alta greseala gramaticala in textul meu... care a fost facuta din graba). 🙂
    Sunt la curent cu unele scrieri pe care le-ati exemplificat dvs. Unele fapte mentionate in aceste scrieri ar putea fi reale... Dar uitati ceva foarte, foarte important! Nu toti evreii sunt rai. Asa cum nici toti romanii nu sunt rai, lenesi, hoti, mincinosi, ucigasi si corupti (chiar daca la conducere sunt corupti, chiar daca in Romania se fura ca in codru, chiar daca la televizor vezi numai politicieni mincinosi, chiar daca Romani este printre primele locuri la ... numarul de avorturi - pentru asta sunt vinovati atat femeia cat si, mai ales, barbatul... si multe altele.... 🙁 ). Nu toti ungurii sunt rai. Nu toti rusii sunt rai. Peste tot intalnim oameni buni... si oameni rai.. Oameni cu convingeri gresite... si oameni care umbla pe calea cea dreapta si ingusta... Oameni care, in convingerea lor, cred ca actioneaza corect, insa, in realitate actioneaza total gresit (urand oamenii de alta natie sau alta convingere, omorandu-i, deportandu-i, batjocorindu-i, margianlizandu-i).
    Ascultati de sfatul Mantuitorul nostru: "Iar Eu zic voua: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvântati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va vatama si va prigonesc". Iubiti pe dusmani, pentru ca, daca ii veti iubi, nu veti mai avea dusmani. Luati pilda de la sfinii si mucenicii nostrii: chiar daca sufereau, nu si-au parasit credinta, si nici nu au urat pe cei ce ii prigoneau... ci se rugau pentru ei... pentru sufletele lor... pentru mantuirea lor... Luati pilda de la Sfantul Stefan, primul martir pentru Hristos, si amintiti-va cum se ruga atunci cand era omorat cu pietre : "Doamne, te rog, nu le tine cont de acest pacat". Luati pilda de la Mantuitorul nostru, si amintiti-va ce a spus pe cruce: "Tata, iarta-i caci nu stiu ce fac!". Rugati-va pentru dusmanii vostrii, iubiti-i, pentru ca, daca ii veti iubi, nu veti mai avea dusmani... Pana la urma, toti suntem frati: negru sau alb, evreu sau german, francez sau tigan, roman sau maghiar... pentru ca toti avem aceiasi parinti: pe Adam si Eva, iar ei , si noi la randul nostru avem acelasi Parinte ceresc. Asa ca daca urasti un evreu, fie el si rau, criminal sau hot, practic, iti urasti fratele... Va rog frumos inca odata, nu mai urati pe semenii dumneavoastra. Si permiteti-mi sa va mai dau cateva sfaturi: urati boala, dar nu urati pe bolnav.
    Urati masoneria, dar nu pe mason. Urati homosexualitatea, dar nu pe homosexuali. Urati pacatul, dar nu pe pacatosi.
    Si nu cadeti in pacatul generalizarii.. Daca un evreu face rau asta nu insemna ca toti evreii sunt rai. Daca un preot este pacatos, asta nu insemna ca toti preotii sunt pacatosi. In final, inchei cu un alt citat din Bibilie, care sa fie ca un SEMNAL DE ALARMA pentru dumneavoastra.
    "Oile Mele asculta de glasul Meu si Eu le cunosc pe ele, si ele vin dupa Mine."
    Doamne ajuta! Va doresc ca macar de acum, sa aveti un post adevarat, si BINECUVANTAT!
    Doamne ajuta! 🙂

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Leonard

    Sunt de acord cu tine. Fiecare popor are oameni buni si oameni rai. Eu n-am spus ca toti evreii sunt rai......
    Eu am prieteni evrei care au fost botezati, ei si copiii lor, în Numele Sfintei Treimi, deci în Numele Tatalui, al Fiului si al Sfântului Duh.
    Eu nu urasc pe nimeni, ma rog pentru toate popoarele ca sa revina la Adevarata Credinta=Ortodoxia, dar asta nu ma împiedica sa atrag atentia asupra pericolelor care vin de la cei CE L-AU RASTIGNIT PE DOMNUL HRISTOS, si continua sa o faca..............

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Mos Ioan Din pacate, noi toti l-am rastignit si continuam sa il rastignim pe Domnul Nostru Si Dumnezeul Nostru Iisus Hristos, prin pacatele nostre.

    De aceea, ar fi mai bine sa nu mai pacatuim si sa facem bine, in toate zilele vietii noastre. Doamne ajuta! Multe binecuvantari!

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Citind articolul a devenit foate clar ca numai un barbat putea sa scrie asemena grozavii, cum ar fi urmatorul citat: " Prin propaganda insistenta privind dreptul la vot dar mai ales „drepturile” anticrestine, precum si prin adunari sfidatoare, prin ziare si carti, miscarea feminista s-a impus in constiinta cat mai multor oameni. " Domnule Enache, daca ati fi fost femeie, v-ar fi placut sa nu aveti dreptul la vot?
    Credeti ca este mai bine sa fii o indoctrinata care se bate cu pumnul in piept ca este femeie crestina, sau o feminista care isi cere drepturile?
    Cred ca daca recititi si dvs. articolul o sa realizati ceva extraordinar- ca sunteti un misogin care se ascunde sub masca asa zisei "crestinatati".
    Mai cred ca era mai de bun simt sa gasiti ca aceasta sarbatoare cu care ati dat de pamant merita sa fie pastrata ca traditie macar pentru a aduce multumire mamelor/femeilor pentru simplul fapt ca exista, ca sunt creatia lui Dumnezeu. Sau nu puteti aduce multumire unor fapturi care nu sunt egale barbatului? Lasati mandria la o parte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*