Un ierarh marturisitor al zilelor noastre, Mitr. Serafim al Pireului:”SUNT ANTISIONIST, DAR NU ANTISEMIT!”

UPDATE: Solidaritate a ierarhilor greci fata de mitropolitul Serafim

O miscare ierarhica de sustinere a mitropolitului de Pireu s-a creat in interiorul Ierarhiei (Sinodului Mare al Bisericii Greciei). Conform cercurilor sinodale, din dimineata zilei de joi, kir Serafim a primit mai multe telefoane de sprijin si sustinere morala din partea arhiereilor si clericilor, care aplauda curajul cu care ierarhul isi apara si argumenteaza pozitiile.
Conform informatiilor, dupa Mitropolitul Pavlos de Glifada, si alti mitropoliti se pregatesc sa-si exprime sprijinul si solidaritatea fata de Mitropolitul Serafim prin declaratii sau comunicate oficiale.
Cercurile bisericesti apreciaza ca miscarea de sustinere a mitropolitului de Pireu s-a creat in urma comunicatului Directoratului pentru Probleme Religioase al Turciei, in care kir Serafim a fost caracterizat drept „sustinator al islamofobiei”.

sursa: Pelerin ortodox, (trad. Fratia Ortodoxa Misionara “Sfintii Trei Noi Ierarhi”)

 

”Ierarhii Bisericii Ortodoxe a lui Hristos, nedespartite si neschimbate, nu abdica atunci cand e vorba de teme ale credintei, ci aleg sa moara fie in exil, fie pe esafod.”

Mitropolitul Pireului Serafim, prin noile sale declaratii pe care le-a facut dupa praznicul Botezului asupra chestiunii sioniste, subliniaza ca este antisionist, dar in nici un caz antisemit. Referindu-se la declaratiile pecare le-a facut la postul de televiziune MEGA a subliniat urmatoarele:

Biserica nedespartita si neschimbata a lui Hristos nu este o religie, adica un fenomen psihologic, ci este revelatia Creatorului vesnic al vietii, participare si impartasire din modul de viata treimic al Dumnezeului vesnic, Care in chip maret si intru totul desavarsit a creat universul din nimic si isi revarsa dragostea si atotintelepciunea asupra intregii creatii, a carei incununare este omul. Intruparea Cuvantului lui Dumnezeu si golirea Sa de Sine intru smerenie prin asumarea firii, a vointei si a lucrarii umane si mai ales prin jertfa Sa pe Cruce si prin biruinta asupra stricaciunii si a mortii intru Invierea Sa, au aratat dimensiunea iubirii dumnezeiesti si adevarata vocatie a persoanei umane. Prin urmare, menirea Bisericii nu este aceea de a detine puterea, ci slujirea ei este asumarea lucrarii lui Hristos, a singurului Mesia adevarat, „Care nu a venit, ca sa I se slujeasca, ci ca El sa slujeasca si sa dea sufletul Sau ca pret de rascumparare pentru multi”. Tocmai din acest motiv cuvantul slujitorilor Trupului Euharistic va trebui sa fie cuvant al Adevarului, care nu tinde catre dimensiunea politica, ci catre adevaratul discernamant al evenimentelor, pentru ca „Imparatia lui Dumnezeu nu este din lumea aceasta”.

Doresc sa cred ca in acest duh se misca si smeritul meu cuvant, pentru ca nu ataca persoanele – oricat de blamate ar fi ele –, care sunt create de Dumnezeu dupa chipul Sau, chiar daca acestea o recunosc sau nu, ci incearca sa vadeasca situatiile contradictorii si, dupa putina mea stiinta, tragismul inselarii in care se afla cei implicati.

In acest duh am vorbit si la emisiunea „Societatea – ora MEGA” din 20.12.2010 a canalului de televiziune MEGA, raspunzand la intrebarile jurnalistului. In cadrul acestei emisiuni nu am facut decat sa redau adevaratul cuvant marturisitor al miilor de semeni ai nostri evrei antisionisti care se lupta de decenii impotriva abaterii sioniste de la adevaratul iudaism. Ei demonstreaza ca teologia capilor sionisti, care nazuiesc sa-si realizeze visul de putere si guvernare mondiala, a stalcit institutia Vechiului Testament al Dreptilor si Profetilor, denaturand in luciferism si satanism. Este o teologie a dualismului care asteapta un „Mesia al slavei”, pe omul apostaziei si al faradelegii, pe cel numit Antihrist, pe care il vesteste revelatia divina.

Pentru acest pseudo-Mesia se proiecteaza reconstruirea Templului lui Solomon pe inaltimea unde se afla astazi moscheea lui Omar si se face multa propaganda in privinta necesitatii, chipurile, instaurarii unei guvernari mondiale si a unui conducator mondial, care presupune mai intai desfiintarea statelor nationale si asocierea economica printr-o moneda unica mondiala. Pentru concretizarea acestei viziuni s-a abandonat adevarata Lege a lui Dumnezeu, Pentateuhul si Profetii, si a fost inlocuita de pergamentele de sorginte luciferica ale Talmudului, Kabalei si ale paraliteraturii rabinice. Dovezi in acest sens se gasesc in socantele site-uri ale evreilor ortodocsi care nu accepta aceasta cadere tragica din duhul iudaismului autentic. Ii invit pe „binevoitorii” care au facut o profesie din apologia acestei denaturari sioniste a iudaismului sa faca efortul de a vizita site-urile: https://www.israelversusjudaism.org si https://jewsnotzionists.org si probabil li se va face rusine ca acorda sprijin nelegiuit si instigator monstrului sionist.

Se cade, deci, sa luam aminte in mod serios asupra faptului ca site-urile respective, reprezentandu-i pe miile de evrei ortodocsi care nu adera la deviatia sionista, provin din Statele Unite si prezinta pe temeiul documentelor realitatea tragica a colaborarii capilor sionisti cu regimul odios si criminal al dictatorului paranoic Adolf Hitler, care a exterminat milioane de semeni ai nostri, evrei, polonezi, greci, tigani etc. intr-una din cele mai cumplite crime din istoria umanitatii, pe care astazi cu totii o condamnam cu mahnire, iar eu personal ma plec inaintea memoriei tragicului Holocaust si sarut ranile martirice ale victimelor nevinovate.

In acest sens, mentionam cutremuratoarea carte Min Hametzar (Din adancuri) editata la New-York in anul 1961, in limba ebraica, pe care o semneaza Rabinul Slovaciei Michael Ber Weissmandl, decanul Fundatiei Nitra Yeshiva, fundatie a carei activitate este inchinata cercetarii istorice a perioadei 1942-1945. Reiese ca faimosul proces de la Nürenberg, daca nu s-ar fi intemeiat strict pe dreptatea omeneasca, ar fi trebuit sa judece si sa condamne nu doar pe faptasii fizici ai odioaselor crime, adica pe nazisti, ci si pe autorii lor morali, printre care se numara, spre exemplu, si Papa Romei din epoca respectiva, responsabil pentru incredibila crima de a fi asasinat 80.000 de sarbi cu binecuvantarile odiosului cardinal criminal al Croatiei, Aluisio Stepinat, recent „canonizat” de Vatican.

Prin urmare, nu accept acuzatia de antisemitism pe care lobby-ul sionist mondial a reusit in mod ingenios sa mi-o atribuie rastalmacind cuvintele mele. Eu nu am facut decat sa prezint adevarul faptelor reale pe care de zeci de ani compatriotii lor, evreii ortodocsi, il denunta. Nutresc sentimente de profunda dragoste si pretuire fata de poporul israelitean, asa cum sunt dator fata de oricare popor al lumii in calitatea mea de membru al Bisericii nedespartite a lui Hristos. Sunt antisionist, dar nu antisemit, ca unul care combate intelegerea – inselatoare si neconfirmata – a lumii si a vietii prin perspectiva luciferismului tragic si inacceptabil, care se propaga prin intermediul lojilor masonice din fiecare tara, anexe ale sionismului international, unde, in spatele elementelor cifrate ale divinitatii masonice, Marele Arhitect al Universului, se ascunde Lucifer, asa cum reiese din bibliografia de circuit inchis a lojilor. Acelasi lucru rezulta si din textul „Sapte cuvantari la gradul al 18-lea” al domnului Kostis Melissaropoulos, care de mai bine de 30 de ani este directorul publicatiilor teosofico-masonice Ilissos si Pythagoras. Acelasi lucru l-am demonstrat si eu in alte texte ale mele date publicitatii, precum si in cererea ramasa fara raspuns adresata Ministrului competent al Economiei, domnului Gheorghios Papakonstantinou, prin care am solicitat dizolvarea, intru totul conforma legii, a lojilor masonice care functioneaza sub masca fundatiilor filantropice, pentru motivul ca in realitate sunt temple de cult si de initiere in luciferism. Aceasta cerere urmeaza sa fie rejudecata de catre Consiliul de Stat.

Dependenta absoluta a lojilor masonice de sionismul international a fost dovedita cu documente incontestabile de jurnalistul Kostas Tsaroukas – un luptator fervent impotriva acestor fenomene – in cartea sa Η Μασονία στην Ελλάδα (Masoneria in Grecia) pe care o prefateaza rectorul Facultatii de Jurnalism, Serafim Phyntanidis, si in care se dovedeste ca toate lojile din lume sunt subordonate supralojii sioniste Benen Berith (Marele Stejar) cu sediul in Statele Unite si care isi are filiala elena in zona Pietii Syntagma.

Dictatura economica mondiala care incearca sa se impuna s-a dovedit a fi in stransa legatura cu supraloja Bildenberg, o parghie politica a sionismului international. Vezi informatiile afisate pe site-urile:

https://powerstructureresearch.wordpress.com si https://blogpoliteia.wordpress.com

informatii pe care le-a republicat periodicul Nexus in iunie 2010 si in care se prezinta cu pregnanta aceasta urzeala de cosmar si incredibila care acopera intreaga lume, acest absolutism economic prin care se doreste strangularea libertatilor democratice ale popoarelor.

Raspunzand reprezentantului guvernamental, subsecretarului de stat, domnul Petalotis, pun ca simplu cetatean urmatoarele intrebari:

  • De ce Banca Europeana imprumuta cu o dobanda de 1,1 %, iar grupul bancilor proprietatii sioniste ne acorda azi imprumuturi cu dobanda camatareasca de 6%?
  • Cine impiedica unirea politica si economica – esentiala! – a Europei cu marea Federatie Rusa?
  • Cine impiedica de fapt emiterea echivalentului monedei europene, obligandu-l pe primul-ministru sa recurga la strangerea a 1.000.000 de semnaturi ale cetatenilor europeni?
  • Cine submineaza posibilitatea Greciei de a deveni un nod energetic, cine a anulat acordul asupra conductei Bourkas-Alexandropolis si cine a refuzat solicitarea guvernelor elene de a se aplica Dreptul International Maritim, incorporat in Dreptul European, prin care Grecia ar trebui declarata zona exclusiva de exploatare economica pentru a putea valorifica uriasele resurse maritime ale tarii. Ar deveni astfel protagonista in politica energetica a Europei pentru decenii bune de acum inainte si asta ar conduce-o la eliberarea din captivitatea FMI.
  • De ce nu concesionam o baza navala flotei rusesti, ca sa anihilam amenintarea turceasca si sa respingem revendicarea ridicola a acestei tari vecine de a participa la exploatarea Marii Egee, precum si aceea de dominatie asupra unei jumatati a aceleiasi Mari Egee pana la meridianul 25?
  • De ce nu trecem imediat la extragerea uriasei noastre bogatii nationale din Nordul Greciei in aur, uraniu, osmiu si argint, dupa cum propun Konstantinos Papastefanou, profesor de fizica nucleara, si Vasilios Papagheorghiou, profesor de chimie, din cadrul Universitatii Aristotel din Tesalonic, care demonstreaza stiintific faptul ca suntem cea mai bogata tara din Uniunea Europeana in ce priveste resursele minerale? Si, in sfarsit, ce a dorit sa spuna domnul prim-ministru referindu-se la necesitatea guvernarii economice mondiale?

In fata declaratiei agresive a noului conducator al partiduletului, supun atentiei cu toata politetea urmatoarea intrebare: cum de supraloja Bilderberg, intrunita in 1993 la hotel Asteras din Vouliagmenas, cu participarea acelorasi persoane la care m-am referit in emisiunea mentionata, a profetit prin gura Ministrului de Externe de atunci al SUA, domnul Cristofer, in toiul deplinei acalmii pe scena noastra politica, caderea guvernului elen care urma sa aiba loc peste trei luni? Sa fie intrebat asupra acestei chestiuni fostul prim-ministru, domnul Konstantinos Mitsotakis, acest Nestorie (ereziarhul) al politicii.

Si, in sfarsit, raspunzand articolului din ziarul Το Βήμα της Κυριακής (Tribuna de Duminica) din 2.01.2010 cu titlul „Un taliban din Pireu”, il sfatuiesc cu bunacuviinta pe proprietarul ziarului, domnul Psyharis, sa vegheze asupra credibilitatii ziarului sau si sa fie atent cu redactorii sai, ca nu cumva sa se ajunga si la inchiderea ziarului Tribuna de Duminica, asa cum s-a intamplat cu cotidianul Το Βήμα (Tribuna). Cu atat mai mult cu cat in ziarul Βηματοδότης (Stimulator) de duminica 13.06.2010 s-au publicat urmatoarele:

Domnul Gheorghios Papakonstantinou este singurul politician grec care a participat la reuniunea din acest an a clubului Bildenberg care a avut loc in Spania. Ceilalti doi greci au fost presedintele Coca-Cola, domnul G. David, si presedintele Eliamep, domnul L. Tsoukalis. «Discutiile cu usile inchise» au avut ca tema criza mondiala si, cu siguranta, si Grecia. Dintre celebritatile straine care s-au remarcat mentionam: primul-ministru al Spaniei, domnul Jose Luis Zapatero, domnul comisar J. Almunia, seful bancii Deutsche Bank, domnul Josef Ackermann, presedintele Microsoft, Bill Gates, istoricul Niall Ferguson, trimisul special in Pakistan si Afganistan, domnul Richard Holbrook, fostul Ministru al Economiei SUA, domnul Robert Rubin si seful Consiliului Expertilor in Probleme Economice al presedintelui Obama, domnul Lawrence Summers. Si, desigur, nici o intalnire secreta nu este cu adevarat secreta fara participarea domnului Henry Kissinger. Ce le-a spus domnul Papakonstantinou tuturor acestora? «As putea sa iti spun, dar apoi ar trebui sa te omor!» a raspuns cu binecunoscutul sau zambet enigmatic domnul Papakonstantinou unui colaborator al meu care a indraznit sa il intrebe. Care ar putea fi secretul mortal? Sper sa nu fie ceva legat de viitorul economiei.

Toate acestea adeveresc referirile pe care le-am facut.

Si un raspuns datorat cercurilor bisericesti cunoscute care s-au precipitat sa sprijine cu nerusinare aceasta conspiratie mondiala satanica. Sunt curios sa aflu ce intentioneaza sa raspunda Ziditorului Bisericii, Domnului nostru, atunci cand se vor afla inaintea Lui ca sa dea seama pentru felul in care au chivernisit via Sa, cand El le va pune inainte Talmudul, Kabala si paraliteratura rabinica, prin care in chip nemilos si marsav este acoperit de ocari. „Cel ce cearca inimile si rarunchii” (Ps. 7, 9), Domnul, oare va accepta balbele lor despre teoria iubirii[1] si pseudoumanism?

In final, o declaratie pentru oricine este interesat: ierarhii Bisericii Ortodoxe a lui Hristos, nedespartite si neschimbate, nu abdica atunci cand e vorba de teme ale credintei, ci aleg sa moara fie in exil, fie pe esafod.

+ Serafim, Mitropolitul Pireului sursa: ρτοδόξος Τύπος, nr. 1862, 14.01.2011, p.5.

Traducere Mihail Ilie


[1] Autorul foloseste termenul de αγαπολογία care s-ar reda in romana prin … iubirologie. Ii vom spune „teoria iubirii”, prin care teologii ortodocsi, adepti ai ecumenismului, sustin direct sau indirect ca in numele iubirii se poate trece cu vederea adevarul dogmatic in relatiile interreligioase si intercrestine. (n.tr.)

cu deosebite multumiri pentru osteneala traducerii, fratilor de la Graiul Ortodox

Mai jos aveti inregistrarea video de la care a pornit tot scandalul (subtitrat in engleza):

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=4DYeAv2vSIU]

22 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    celor care au publicat articolul le doresc numai bine si sa le rasplatesk Domnul Dumnezeu pt. publicaea acestui articol de mare actualitate.
    Sanatate si mantuire sa nea dea Dumnezeu nou si IPS Serafim, pt. curajul si credinta de care da dovada in lupta cu vrajmasii vazuti si nevazuti!
    Speram sa avem si noi in tara un aparator neinfricat al drepteicredinte ortodoxe!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa fi avut si noi un asa om in Romania,mare lucru era...sa fi fost parintele Justin,cu 20 de ani mai tanar...multe se schimbau...

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Off topic
    Sa ne rugam din tot sufletul pentru insanatosirea IPS Bartolomeu Anania...

    http://vallahianova.blogspot.com/2011/01/mitropolitul-clujului-transportat-in.html

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Minunat acest blog dedicat Sfintiei sale:
    http://bartolomeuanania.blogspot.com/

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mitropolitul Bartolomeu, transportat in stare grava la Viena

    http://www.buzznews.ro/2011/01/14/mitropolitul-bartolomeu-transportat-in-stare-grava-la-viena/

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratele Mihai, "traducatorul", iarasi calca pe propriile-i urme. In multe locuri din "traducere' alta scrie in original, alta vede dinsul. Voi reveni cu punctele "nevralgice", doar doar se va perfectiona odata. Cu cit mai repede, cu atit mai bine pentru publicul cititor chinuit de atita nelimpezime scrisa.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Iata Sionismul demascat chiar de evreii antisionisti. Rusine celor care-l prigonesc pe IPS Serafim al Pireului. Rusine sionisitilor care au inventat conceptul sionist de antisemitism, prin care cenzureaza Adevarul:
    Orthodox Jewish Rabbis protest 42 years of 1967 Israel's seizure of the West Bank and Gaza.
    http://www.youtube.com/watch?v=9msgL2udHs4

    Israeli Jewish man says Zionism is the cause of the problems
    http://www.youtube.com/watch?v=p2mTgq-jw8M&feature=related

    Ahmadinejad Greeted by Anti-Zionist Jews in New York
    http://www.youtube.com/watch?v=q_XAeqtY7Sk&feature=related

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    - " Dar va spun voua, prietenii Mei: Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceasta n-au ce sa mai faca.
    Va voi arata insa de cine sa va temeti:
    Temeti-va de Acela care, dupa ce a ucis, are putere sa arunce in gheena; da, va zic voua, de Acela sa va temeti." ( Luca 12, 4-5);
    - " Nu te teme de cele ce ai sa patimesti. Ca iata, diavolul va sa arunce dintre voi in temnita, ca sa fiti ispititi, si veti avea necaz zece zile. Fii credincios pana la moarte si iti voi da cununa vietii. ( Apocalipsa 2, 10);
    - A zis Domnul nostru Iisus Hristos:
    " Daca va uraste pe voi lumea, sa stiti ca pe Mine mai inainte decat pe voi M-a urat." ( Ioan 15, 18).

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce bine ar fi sa avem si noi un asemenea ierarh din Sfantul Sinod care sa spuna lucrurilor pe nume fara frica.Doamne Ajuta !

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Avem si noi un Serafim in sinod. Un adevarat rugator!!!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pai altul nu mai este. daca i-ati vedea psaltirea roasa si ceaslovul ingalbenit ati sti cu adevarat.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      ia vezi si alte fapte de-ale sale:
      http://apologeticum.ro/2008/09/21/ips-serafim-joanta-raspunsuri-despre-miscarea-focolarelor/
      http://apologeticum.ro/2010/03/18/cum-au-inteles-ortodoxia-doi-dintre-ierarhii-bor-aflati-acum-pe-taramuri-apusene/
      http://apologeticum.ro/2010/06/09/mitr-serafim-joanta-din-nou-in-rugaciune-cu-ereticii-oare-sinodul-sau-e-cmb-sau-cel-al-bor/

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Noi avem lege si dupa legea noastre trebuie sa moara". Suna cunoscut? Eu zic sa-l pomenim in rugaciunile noastre ca Domnul sa-i dea puterea de a-L marturisi. E un om bun, curat, care iubeste cu adevarat. Pace si liniste.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @ioasaf
      Iubirea cu adevarat nu poate fi decat intru Adevar. Iar el terfeleste Ortodoxia!

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    IPS Serafim Joanta e un om bun in intelsul de om bun sufletesc, el face fapte bune, dar nu SFINTELE FAPTE BUNE!
    Pai cum poti sa te roogi cu ereticii??
    Ce bunatate e asta, sa terfelesti Ortodoxia cu ereticicii?

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Degeaba stai si te rogi atunci cand e pus in pericol Ortodoxia, nu e suficienta rugaciunea si psaltirea trebuie si MARTURISIRE! Asa au facut toti sfintii!

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DIN PACATE NOI NU PUTEM AVEA UN SERAFIM, PENTRU CA NU AVEM DEMOCRATIE IN SFANTUL SINOD, SE VREA SUPREMATIA UNORA, IAR CEILALTI SUNT SLABI SI SUSTINUTI DEOBICEI POLITIC.......

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Blagosloviti si iertati! Pomeneste Doamne pe robul Tau, Serafim arhiereul! P.S. e f usor de judecat!

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pai domniile voastre nu vedeti ca toate nenorocirile in Lume sunt urmarea luptei dintre evrei si aschenazi?
    Israelul este sub puterea sionistilor rusi si sporeste pe mormintele crestinilor si palestinienilor.

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ioasaf

    "Este necesar a vedea starea reala a conducatorilor duhovnicesti pentru a te pazi de inselare; totodata, nu trebuie sa-i judeci si sa-i osandesti pe ei, necontenit orientandu-ti atentia spre sine." Sfantul Ignatie Briancianinov

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    unde sa moara? pe esafod ? a, da , pentru ca stie ca nu mai exista , ok,. sunt de acord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*