Sfantul Apostol Petru despre sfarsitul tuturor: Mai presus de toate, tineti din rasputeri la dragostea dintre voi

Iar sfarsitul tuturor s-a apropiat; fiti dar cu mintea intreaga si privegheati in rugaciuni. Dar mai presus de toate, tineti din rasputeri la dragostea dintre voi, pentru ca dragostea acopera multime de pacate. Fiti, intre voi, iubitori de straini, fara cartire.  Dupa darul pe care l-a primit fiecare, slujiti unii altora, ca niste buni iconomi ai harului celui de multe feluri al lui Dumnezeu. Daca vorbeste cineva, cuvintele lui sa fie ca ale lui Dumnezeu; daca slujeste cineva, slujba lui sa fie ca din puterea pe care o da Dumnezeu, pentru ca intru toate Dumnezeu sa se slaveasca prin Iisus Hristos, Caruia Ii este slava si stapanirea in vecii vecilor. Amin.

Iubitilor, nu va mirati de focul aprins intre voi spre ispitire, ca si cum vi s-ar intampla ceva strain, Ci, intrucat sunteti partasi la suferintele lui Hristos, bucurati-va, pentru ca si la aratarea slavei Lui sa va bucurati cu bucurie mare. De sunteti ocarati pentru numele lui Hristos, fericiti sunteti, caci Duhul slavei si al lui Dumnezeu Se odihneste peste voi; de catre unii El se huleste, iar de voi se preaslaveste. Nimeni dintre voi sa nu sufere ca ucigas, sau fur, sau facator de rele, sau ca un ravnitor de lucruri straine. Iar de sufera ca crestin, sa nu se rusineze, ci sa preamareasca pe Dumnezeu, pentru numele acesta. Caci vremea este ca sa inceapa judecata de la casa lui Dumnezeu; si daca incepe intai de la noi, care va fi sfarsitul celor care nu asculta de Evanghelia lui Dumnezeu? Si daca dreptul abia se mantuieste, ce va fi cu cel necredincios si pacatos? Pentru aceea, si cei ce sufera, dupa voia lui Dumnezeu, sa-si incredinteze Lui, credinciosului Ziditor, sufletele lor, savarsind fapte bune.

Pe preotii cei dintre voi ii rog ca unul ce sunt impreuna-preot si martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei celei ce va sa se descopere: Pastoriti turma lui Dumnezeu, data in paza voastra, cercetand-o, nu cu silnicie, ci cu voie buna, dupa Dumnezeu, nu pentru castig urat, ci din dragoste;  nu ca si cum ati fi stapani peste Biserici, ci pilde facandu-va turmei. Iar cand Se va arata Mai-marele pastorilor, veti lua cununa cea nevestejita a maririi. Tot asa si voi, fiilor duhovnicesti, supuneti-va preotilor; si toti, unii fata de altii, imbracati-va intru smerenie, pentru ca Dumnezeu celor mandri le sta impotriva, iar celor smeriti le da har. Deci, smeriti-va sub mana cea tare a lui Dumnezeu, ca El sa va inalte la timpul cuvenit. Lasati-I Lui toata grija voastra, caci El are grija de voi. Fiti treji, privegheati.

Potrivnicul vostru, diavolul, umbla, racnind ca un leu, cautand pe cine sa inghita, Caruia stati impotriva, tari in credinta, stiind ca aceleasi suferinte indura si fratii vostri in lume. Iar Dumnezeul a tot harul, Care v-a chemat la slava Sa cea vesnica, intru Hristos Iisus, El insusi, dupa ce veti suferi putina vreme, va va duce la desavarsire, va va intari, va va imputernici, va va face neclintiti. A Lui fie slava si puterea in vecii vecilor. Amin!

V-am scris aceste putine lucruri, prin Silvan, pe care il socotesc frate credincios, ca sa va indemn si sa va marturisesc ca adevaratul har al lui Dumnezeu este acesta, in care stati.  Biserica cea aleasa din Babilon si Marcu, fiul meu, va imbratiseaza. Imbratisati-va unul pe altul cu sarutarea dragostei. Pace voua tuturor, celor intru Hristos Iisus. Amin.

(Intaia Epistola Soborniceasca a Sfantului Apostol Petru, cap. 4-5)

3 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    SALUT PE TOTI FRATII MEI UNITI IN CUGETUL DE A NU PRIMI ACTELE SATANICE CU CIP ASA DUPA CUM NE-A INVATAT PARINTELE JUSTIN SI ALTI MARI DUHOVNICI. ATUNCI CAND SUNTEM LA RUGACIUNE SA NE GANDIM UNII LA ALTII, RUGANDU-NE UNII PENTRU ALTII CHIAR DACA NU NE CUNOASTEM NICI MACAR NUMELE. RUGACIUNILE NOASTRE SA FIE FACUTE DIN DUREREA INIMII, SA NE DEA DUMNEZEU PUTERE SA SUPORTAM TOATE CHINURILE LA CARE VOM FI SUPUSI SI SA SFARSIM MAI DEGRABA PRIN MUCENICIE DECAT A NE LEPADA DE HRISTOS CARE PENTRU NOI INSEAMNA FRATELE NOSTRU CEL BUN ALATURI DE CARE VREM SA PETRECEM VESNIC CA CEL CE NE VA UNI INTRU BUCURIE PE TOTI.
    SA NE RUGAM SI PENTRU FAMILIE SI LUME CACI POATE SI DINTRE EI VOR VENI UNII LA CREDINTA.
    SA FACEM TOTUL ASA INCAT SA NU EXISTE PARERI DE RAU VESNICE. AMIN

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sfintilor Apostoli Petru si Pavel rugati-va pentru noi pacatosii!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Te uita-n jur si iubeste
    Te uita-n sus si te-nchina
    Te pune-n genunchi si suspina
    Iarta-ma Doamne,eu sunt de vina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*