Comunicat al Parintelui Justin Parvu cu privire la discutiile din ultima vreme legate de actele cu cip

Comunicat cu privire la problema actelor cu cip

In urma controverselor si nelamuririlor legate de problema introducerii actelor electronice in Romania si pozitia crestinilor fata de ele, ne simtim indatorati sa facem urmatoarele precizari, care vizeaza strict pozitia manastirii Petru Voda.

  1. Cipul din actele biometrice nu este pecetea finala, ci unul din pasii premergatori acesteia.
  2. Cei care nu se opun implementarii actelor de identitate electronice si nu vad un pericol in acceptarea lor, trebuie sa fie constienti ca savarsesc un pacat impotriva evidentei Apocalipsei[1] si se fac partasi, mai mult sau mai putin, acestui sistem care incepe sa semene din ce in ce mai mult cu fiara apocaliptica[2].
  3. Dupa cum ne invata Sfanta Scriptura si Sfintele Canoane, avem datoria de a primi pe oricine vine la spovedanie cu duh umilit si dorinta de indreptare. Asadar nu excludem pocainta si indreptarea celor ce au acceptat actele cu cip.
  4. Daca penitentul nu renunta la actele cu cip, dupa ce a fost mai inainte duhovniceste catehizat si mustrat, noi, manastirea Petru Voda, nu ne putem asuma ca acesta sa fie dezlegat la spovedanie, decat daca renunta la aceste acte si accepta canonul de indreptare[3].
  5. In privinta acelei inregistrari video postate pe internet, in care cineva intreaba cum sa procedeze cu sotia care are un act cu cip, tinem sa facem precizarea ca acea inregistrare nu trebuia facuta publica, deoarece era un sfat personal, menit sa castige pocainta si trezirea constiintei penitentului, si nu reprezinta un sfat general valabil. Epitimia pentru pacate difera de la fiecare individ in parte. Chiar daca la inceput se face afirmatia, aparent grava, ca sotul sa isi paraseasca sotia, totusi se revine cu precizarea ca sotia sa fie adusa spre catehizare si spovedanie. Un duhovnic iscusit acorda canonul si mustrarea in functie de starea sufleteasca a fiecaruia. Pentru acel suflet era poate necesara o astfel de mustrare. Asadar, mustrarea si canonul celui ce primeste acte cu cip, se face particular, dupa cum hotaraste duhovnicul si in functie de situatie.
  6. Precizam iarasi ca prin aceasta pozitie a noastra nu intentionam sa facem nici un fel de scindare in Biserica cea Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca, ci cerem sa ni se dea voie sa purtam mai departe lucrarea Duhului celui ce a spus candva: “Iata si securea zace la radacina pomilor; deci tot pomul care nu face roada buna se taie si in foc se arunca.” (Mt. 3:10) si sa ne temem de mustrarea Celui ce a spus “fata cerului stiti sa o socotiti; iar semnele vremilor nu puteti” (Mt. 16:3). Chiar daca nu mai este intre noi un Sfant Apostol Pavel, nu mai avem un dumnezeiesc ierarh ca Vasilie cel Mare, ca Grigorie Palama, sau ca Ioan Maximovici, si pentru aceea si situatia este cu atat mai greu de judecat, avem incredere insa ca bunul Dumnezeu va pazi turma Sa si ca Pastorul cel Bun cunoaste oile Sale si ele Il cunosc pe El si asculta glasul Lui (Ioan 10:14).

Arhimandrit Justin Parvu,
staret al Manastirii Petru Voda


[1] 1 Thessaloniceni 5:20.
[2] Nu putem, de asemenea, sa trecem cu vederea prorociile Sfintilor, mai vechi sau mai noi, care pun egal intre lucrarile fiarei apocaliptice si masurile antihristice si antiumane ale statului global contemporan.
[3] Nu putem dezlega unele pacate, iar pe altele nu.

sursa: PetruVoda.ro

34 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Marturisesc ca initial am impartasit pozitia celor ce prigonesc acest site si indirect pe parintele Iustin,desi se feresc viclean in a-l contrazice direct pe acest om al lui Dumnezeu.
    Insa inregistrarea video,pe care am urmarit-o de multe ori,are o afirmatie cutremuratoare:cei care poseda documente personale cu cip pierd harul lui Dumnezeu.Ori tocmai acest lucru se contesta aducandu-se argumente din Sfintii Parinti si de aiurea.
    Daca Dumneze ne-a creat fapturi libere si nu indrazneste sa ne calce liberul arbitru("Iata, eu stau la usa si bat.Daca imi va deschide cineva,voi lua masa cu el"),vin acum "prietenii omului" si iti instaleaza camera de luat vederi la purtator spunand ca nu acesta e raul cel mai mare.
    Se pedaleaza in continuare pe o conspiratie in jurul parintelui Iustin,pe securisti...A venit acum acest comunicat din partea Manastirii Petru Voda.Gata cu "palavragelile de pe internet"."Securea sta la radacina pomilor"...

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Credinta si intelepciunea parintelui Justin Parvu sa ne fie, din nou, far. Sa ne rugam pentru sanatatea Parintelui Justin.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parintele Iustin inca de la inceput ne-a calauzit pe CALEA CEA STRAMTA, cea care duce la rai, dar multi vor sa apuce pe calea cea larga, de aceea tot cauta sa-i gaseasca nod in papura.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si totusi... ce solutii concrete ni se ofera, in cazul in care alegem sa renuntam la aceste acte? ne va primi obstea manastirii cu bratele deschise, pe noi, cei multi, care venim cu familiile dupa noi, cu copiii/ parintii neputinciosi, dupa ce vom renunta la lume? vom primi o bucatica de pamant pe care sa o lucram pentru a ne duce zilele? pentru ca nu vad cum putem supravietui in continuare in mediul urban, fara aceste facilitati, sa le zicem, desi au devenit mai mult niste lanturi...

    punea bine problema cineva: ce sa fac, sa imi parasesc sotul, poate copii, pentru ca nu imi impartasesc parerile? sa ii condamn pe ei, ca sa imi scap eu pielea? pai atunci mai e cu mine harul lui Dumnezeu? cum, daca nu sunt gata sa imi pun viata pentru aproapele meu? uitati de importanta motivatiei cu care facem anumite alegeri si de care, cred eu, depinde pana la urma directia pe care ne punem sufletele.

    Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne intareasca pe toti!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta.

    Intrebarea care ma roade pe mine este de unde stim cu atata siguranta ca cipurile astea sunt cu adevarat "unul din pasii premergatori acesteia (pecetii)". A avut Pr. Iustin o revelatie, sau isi da doar cu parerea?

    Bogdan.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Revin cu problema ipocriziei si a fariseismului daca noi nu acceptam cipurile, dar ne folosim de altii care le-au acceptat...

    Deci, ar trebui sa intrebam soferul cu care mergem daca nu cumva are permis cu cip. Dar ce facem insa cu celelalte moduri indirecte de a ne folosi de cei care au permise cu cip? Daca soferul care aduce painea la magazin la noi are carnet cu cip? Deja o parte din societatea inconjuratoare functioneaza pe baza soferilor cu aceste carnete, nu numai a celor care transporta oameni, ci si a celor care transporta marfa. Nu profitam noi de caderea lor cand cumparam marfa transportata de ei?

    Bogdan.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Chiar daca e pacat sa ai un astfel de carnet (care totusi se zice ca nu are cip), nu cred ca e pacat sa conduci o masina.

    Eu personal intentionez sa conduc si dupa ce imi expira actualul permis (de timp vechi). In caz ca ma prinde cu el expirat nu imi da decat o amenda... Sper sa mearga asa...

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Bogdan
      In cel mai rau caz iti poate da o amenda.. sa nu semnezi nimic, nicio declaratie si sa vorbesti mai intai cu un avocat.

      Sa nu exageram.. sunt lucruri care nu mai sunt controlabile de catre tine.. si nu-ti va cere Dumnezeu socoteala pentru ele.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @admin : E adevarat ca sunt lucruri pe care nu avem de unde le sti, insa stim totusi ca:

    1. Un permis auto e valabil 10 ani.
    2. Au trecut aproape 2 ani de la introducerea celor noi.
    3. Asta inseamna ca aproape 20% din soferii romani au permis nou.
    4. Peste inca 3 ani, cam jumatate din soferii romani vor avea permis nou.
    5. Peste 8 ani TOTI soferii (legali) din Romania vor avea permis nou, si TOT ce va misca in tara pe sosele asta va fi transportat pe baza lor. Ca o exceptie va fi mica minoritate a celor ce vor conduce fara carnet, sau cu carnet vechi expirat...

    Chiar in acest moment cred ca putem fi destul de siguri ca aproape 20% din tot ce cumparam din magazine si de la piata a fost transportat pe baza permiselor noi.

    Bogdan.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Bogdan
      Important este ce facem acum. Ar trebui sa fim majoritari cei care refuza, nu crezi?

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In Pidalionul aparut sub ingrijirea Manastirii Petru Voda gasim Canoanele Sfantului Sfintitului Mucenic Petru, 15 Canoane care se refera majoritatea , la lepadarea de Hristos si mucenicie. Fiecare dintre ele are si o talcuire. Ma gandesc ca ar fi bine sa fie facute publice pe acest site. Poate ar prinde bine si unele indrumari duhovnicesti pentru a le intelege mai bine .
    Doamne miluieste !

  10. Tardea Raluca Diana

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Il iubesc mult pe Parintele Iustin;ca si Cuviosul Paisie Aghioritul sau Protosinghelul Nicodim Mandita, mi-a salvat sufletul de la moartea duhovniceasca!Acesti Parinti mi-au dat cel mai de pret dar,CREDINTA si intoarcearea la NADEJDE!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce ii sfatuiti pe cei care maine vor fi supraveghetori la examenul de titularizare (unde se vor folosi etichete cu cod de bare pt candidati) ?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Mia
      Cei care supravegheaza ar trebui sa ajute persoanele care nu doresc folosirea codului de bare si sa le puna stampila si sa semneze pe fiecare foaie de examen.

  12. sherlock_holmes

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am inteles acum:

    2.Cei care nu se opun implementarii actelor de identitate electronice si nu vad un pericol in acceptarea lor, trebuie sa fie constienti ca savarsesc un pacat impotriva evidentei Apocalipsei[1] si se fac partasi, mai mult sau mai putin, acestui sistem care incepe sa semene din ce in ce mai mult cu fiara apocaliptica[2].

    ''''

    Dar exact din aceleasi considerente,cine se uita la televizor cade in acelasi pacat ce cel de mai sus ( mai ales acum cind este evident,ca majoritar,media si puterea sint in miinile celor din afara care cindva L-au rastignit pe Hristos ...nemaivorbind de ororile care se transmit prin tv)....fiind atentionati si de sfinti,ca cei ce vor vedea fata lui antihrist cu greu vor rezista tentatiei de a nu-l accepta ( antihristul avind si acea definitie de " omul despre care nimeni ( exceptind sfintii zilelor din urma ) si niciodata ( exceptind incoronarea si prigoana ce urmeaza ei ) nu va putea spune ca este antihrist " .....
    Caci fata lui antihrist ( si apoi caderea,inselarea ) se va vedea si prin tv,internet,celulare si orice alt dispozitiv video.

    Am putea formula asa ?

    Cei care nu se opun uitatului la TV,folosirii internetului,celularelor care se pot cupla la internet si prelucra imagini video ( in viitor ale lui antihrist ) trebuie sa fie constienti ca savirsesc un pacat impotriva evidentei apocalipsei...etc....iar cei care nu renunta la ele sa fie opriti de la spovedanie si impartasanie ?

    Eu zic ca este bine sa renuntam la acestea,si sa traim cit mai simplu,pentru binele nostru...dar nu sa fie opriti oamenii de la spovedanie daca le fac...ci ajutati in timp sa nu le mai faca,pe cei mai putin intariti duhovniceste...asa ca noi.

    Oricum Dumnezeu va da sanse si acestora din urma si se vor putea spovedi in alta parte...dar vor trebui sa-si schimbe preotii si sa mearga in alte parohii...un efort ceva mai mic ( decit renuntarea brusca la acte )

    Doamne iarta si ajuta!

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Supraveghetorilor nu li se dau stampile. Doar presedintele comisiei are dreptul de a folosi stampila. Iar acest presedinte de comisie este "supus" inspectorului etc. Tare ma tem ca celor care nu vor vrea sa foloseasca acele etichete, li se vor anula lucrarile. Numai ca vor fi putini. Cei mai multi se supun cu incredere oarba ... Ar fi trebuit ca imediat cum s-a aflat de introducerea acestei proceduri, sa se ceara ministerului sa vina si cu o varianta pentru cei care sunt impotriva codului de bare (cum a fost in cazul pasapoartelor).

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cred ca parintele Justin are dreptate: raul trebuie scos din radacina...Sa ne lumineze,sa ne intareasca si sa ne ajute bunul Dumnezeu ,sa facem ceea ce trebuie ca sa ne mantuim cu totii.Amin

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu explicatiile acestea se încurajează pe de o parte cei care vor lua carduri cu cip iar pe de altă parte se subântelege că pare a fi nimic cardurile cu cip deoarece ele nu reprezintă pecetea 666 ci doar premerge pecetei 666.....Atunci întreb...dacă până acum sa dus o luptă dârză si fără compromis contra cardurilor cu cip prin care sau demonstrat stiintific si telogic că au pecetea 666 în ele sau pe ele de ce acum se merge asa mai prin șant ?...nu se mai merge pe drum...ci prin mocirlă ?....Sa denaturat adevărul ? Care este atunci pecetea finală ? Stie cineva ? Vă spun eu....că pecetea 666 este peste tot de la codurile de bare până la cipuri implantabile dintre cele mai complexe si sofisticate...Pecetea 666 există peste tot....acum se merge pe varianta ca pecetea să fie purtată în mână (portofel sau buzunar...) deci aceasta este doar o variantă....se trece apoi la varianta ca aceeasi pecete 666 să fie în mână sau frunte...De ce oare ? Tocmai ca pecetea să nu mai fie pierdută asa usor....Deci pecetea 666 este Finală ...diferă doar modul de executie si aplicare...dar tot lepădare de Credintă este ori a detine pecetea în mână sau ....pe mână si frunte....

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ar trebui.....dar n-ai să vezi asa ceva....deoarece pentru traiul decent al lumii in care trăim nu vor fi multi care să renunte la lumea aceasta pentru Impărătia Cerurilor...Multi deja se vând si se vor vinde... doar pentru o coajă de pâine vor primi pecetea 666....câti renuntă si vor renunta la un servici aflându-se in mod inevitabil in fata faptului implinit al pecetluirii 666 ? Asta este un exemplu...A se sti că toate băncile emit carduri cu cip 666 deoarece o directivă a UE prevede ca toate cardurile să fie cu cip până la 1 ianuarie 2011....Asa că strâmtorarea este deja prea mare pentru noi....că nu degeaba a spus Mântuitorul Hristos...Că va fi strâmtorare cum nu a fost de la inceputul lumii si nici nu va mai fi......

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nelinistea cea buna e de la Dumnezeu. Panica e din alta parte. ,,Lupta poate fi comuna, dar mantuirea e individuala", spunea cineva. E bine, intr-adevar, sa fim uniti si sa fim cat mai multi. Insa chiar daca nu vom fi majoritari cei care vom refuza actele cu cip, pe noi nu trebuie sa ne intimideze acest lucru. Traim vremurile lui ,,Scapa cine poate!", spune un alt parinte.

    Sa inmultim rugaciunea si Dumnezeu va avea grija de noi.

    Nu putem merge pe ideea ca-L inselam si pe Dumnezeu, facandu-ne calcule cine din familie sa ia acte cu cip si cine nu. Ne lasam in voia lui Dumnezeu, ii informam si pe altii, dar avem grija sa adoptam cu discernamant o atitudine individuala corecta fata de aceasta problema.

    Vrem sa fim pe placul lumii? Primim acte cu cip, caci ei vor fi majoritari. Sa nu ne facem iluzii ca va fi altfel si nici sa nu ne lasam dusi de val. Chiar si cei din casa ne pot socoti smintiti din aceasta cauza, daca nu sunt destul de puternici in credinta.

    Vrem sa fim pe placul lui Dumnezeu? Le refuzam. Cautam solutii. Undeva trebuie sa gasim intelegere. Fie pentru a nu primi actele respective, fie pentru a putea vietui fara ele. In institutia unde lucrez sunt foarte putini cei care au refuzat cardurile bancare si cele de sanatate. O spun cu adanca tristete. Cunosc persoane care din aceasta cauza au acceptat sa fie menajere sau bone. Cunosc de asemenea persoane care deja s-au retras la tara.

    Acum nici sa mergem pana acolo incat sa-l intrebam pe soferul taxiului daca are acte cu cip sau nu. E decizia lui si el raspunde pentru ea in fata lui Dumnezeu. In astfel de situatii, suntem datori cu o rugaciune pentru cel care ne-a ajutat si neaparat suntem datori sa-i luminam si pe altii cu rabdare. Daca vom incerca sa profitam de persoane care au cip si nu le spunem si lor ca nu sunt bune, Dumnezeu ingaduie sa cadem in alte pacate.

    De aceea, sa avem sufletul primenit prin spovedanie, post si rugaciune, ca sa nu ne insele diavolul in aceste vremuri.
    Doamne ajuta!

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Luându-mă de mână și ținându-mă strâns, Părintele Porfirie mi-a zis:
    -Părinte Athanasie, acum sunt orb, ochii mei trupești nu mai văd – am cancer la hipofiză, dar ochii cei duhovnicești văd destul de bine. Înainte să pleci, vreau să-mi spui ce crede Părintele Emilianos al nostru despre 666 și antihrist!
    Era imediat după catastrofa de la Cernobâl. Lumea era tulburată; zilnic, oamenii veneau cu zecile întrebau înspăimântați ce va fi, dacă va veni antihristul și-i va însemna 666.
    I-am răspuns:
    -Părintele Emilianos ne-a sfătuit alaltăieri, la o adunare, să nu ne neliniștim.
    Noi să ne îngrijim să avem o relație vie cu Hristos, iar antihristului să nu-i dăm prea mare importanță; altmiteri, el va deveni centrul vieții noastre, iar nu Hristos.
    Părintele Porfirie plesni patul cu mâinile și exclamă:
    -Slavă Ție, Doamne, c-am găsit un fiu duhovnicesc care să fie de acord cu mine! Uite, copilul meu, ce-au făcut duhovnicii ăștia aici, în lume! Au tulburat sufletele, au creat atâtea probleme familiale și psihologice cu 666-ul ăsta! Nu mai pot oamenii dormi, au început să ia calmante și somnifere ca să doarmă! Ce-i asta? Hristos nu vrea astfel de lucruri, copilul meu”. Și știi ceva? Pentru noi, creștinii, atunci când viețuim în Hristos, nu există nici un antihrist.
    Ia spune-mi, poți tu ședea aici pe pat, unde șed eu?
    -Nu, părinte:
    -Păi, de ce?
    -Pentru că m-aș așeza deasupra și v-aș strivi.
    -Când ai putea să șezi tu aici, în loc ul meu?
    -Doar dacă ați pleca cuvioșia voastră, doar atunci aș putea să vă iau locul.
    -Vezi! Așa se întâmplă și cu sufletul. Când Îl avem pe Hristos înlăuntrul nostru, unde să mai încapă și antihristul?
    Poate, oare, vreo altă existență străină să încapă în sufletul nostru?
    Dar noi, astăzi, copilul meu, nu-L mai avem pe Hristos în noi și de aceea ne temem de antihrist. Unde e Hristos acolo e și Raiul.
    Hristos este totul, asta să le spui oamenilor. Să nu se teamă.
    Antologie de sfaturi și îndrumări-Părintele Porfirie-Editura Bunăvestire Bacău"

    Doamne Ajuta!

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Trebuie sa fim totusi realisti si sa nu strecuram tantarul,inghitind armasarul.Ne preocupam de documentele cu cip,dar multi dintre noi avem deja cip implantat.Caci patimile noastre ce sunt?Mai e desfranatul liber?Sau betivul?Deci prima noastra lupta trebuie sa fie cu patimile care ne inrobesc.
    Cat despre cip-uri disputa seamana cred cu cea legata de avorturi.Toata lumea le condamna.Insa cand se ajunge la discutia despre anticonceptionale si paza, se fac tabere.Cei doi soti complici se impartasesc fara mustrari de constiinta,iar preotul de mir da... binecuvantare.

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru cineva slab in credinta (asa ca mine), este greu sa nu se ingrozeasca. Ieri am mers la biblioteca sa imprumut niste carti. Mi s-a dat un formular de cerere card cu cod de bare pentru biblioteca, cu precizarea ca fara card nu mai am acces la serviciile bibliotecii. Am intrebat de ce se impun astfel de masuri? "Pentru ca ne-am computerizat si cardurile ne usureaza mult munca, tinem usor evidenta cartilor" .. si alte asemenea. Deci acesta e tipul de discurs care se va tine pentru convingerea clientilor sa accepte carduri cu cip sau cod de bare. Caci asta am ajuns, clienti ai sistemului. Desigur, poti sa refuzi, insa nu vei avea acces la "servicii". Ieri am inteles foarte clar intransigenta Pr. Iustin. Oamenii se vor obisnui sa accepte tot felul de carduri cu 666, gasindu-si mereu scuze si indreptatiri pentru acceptarea unor servicii indispensabile (sint cadru didactic, am nevoie de carti pe care nu mi le pot procura din comert). Am avut curaj sa spun NU, multumesc. Atunci au venit cu argumentul stupid: bine, dar si in strainatate e la fel! Hmm, e drept, acolo unii s-au cipat deja si sub piele, am raspuns. Bibliotecara a zimbit larg zicind: sigur, spre asta se merge.
    Probabil acelasi discur se tine si legat de permise auto, de buletine si intr-un viitor nu prea indepartat, de acces in institutiile in care lucram. Ultima aberatie despre care am aflat e "securizarea" tezelor candidatilor la examenul de titularizare. Chiar nu mai existau si alte metode de impiedicare a fraudelor?? Sistemul se grabeste, e clar. Odata reflexul format, se va spune: de ce atitea carduri si permise de acces cu cod de bare, acte pe care le puteti rataci, pierde sau vi se pot fura, cind le puteti avea pe toate in unul singur, in corpul dumneavoastra? Si oamenii vor spune DA, e logic, e simplu si unde pot fi toate mai in siguranta decit in propriul trup?
    Daca tot mai multi oameni ar pricepe despre ce este vorba si ar spune NU, atunci sistemul va fi obligat sa ofere alternative.
    La sectia "imprumut" se formase o coada...

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @admin: "Ar trebui sa fim majoritari cei care refuza, nu crezi?"

    Ar trebui, dar nu e asa. Daca ar fi majoritari cei care refuza, nu s-ar mai baga cipuri, ca nu ar avea cui.

    Daca majoritatea l-ar respinge, Antihrist nu ar mai veni, ca nu ar avea la cine.

    Cipurile astea se baga din cauza ca marea majoritate le primesc fara probleme. Stiu si eu unii care chiar daca au semnat petitia impotriva lor, se pare ca le vor primi atunci cand le vor expira actualele permise si buletine. Deci nu va ganditi la cei 1 milion care au semnat ca toti le vor refuza si se vor muta la tara...

    Bogdan.

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/2010/07/o-parere-personala-despre-documentele.html

    fragment:
    "Trebuie înţeles clar că simpla acceptare (de bună voie) a numărului 666 (în orice reprezentare a sa!) pe identitatea proprie înseamnă lepădare de Hristos şi, prin urmare, moartea veşnică ! Totul depinde de libera noastră alegere.

    Cititi, va rog , si chemarea catre preoti facuta de fratii de la Apologeticum, cei mult comentati zilele acestea:http://apologeticum.ro/2009/03/20/chemare-catre-preotii-din-romania/

    De folos este si lecturarea urmatorului fragment din :
    IEROM. HRISTODUL AGHIORITUL, “LA APUSUL LIBERTATII”, Editura Sophia, Bucuresti
    "

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cand s-au organizat ,in multe randuri, mitingurile anticip,oamenii,in afara catorva sute,nu s-au obosit sa participe,iar acum se intreaba ce e de facut cand fiara se apropie cu pasi repezi,iar parintele nu mai primeste la impartasanie pe cei cu acte biometrice.parca incep sa se trezeasca la realitate acum,nu?
    perspectiva de a nu mai avea acces la sfanta impartasanie e socanta si mobilizatoare si tot parintelui justin trebuie sa ii multumim ca ne trage de maneca spre a ne trezi la realitate inainte de a fi prea tarziu.daca s-ar mai organiza inca un miting oare ar veni mai multi sa strige,sa ceara patriarhului sa ia atitudine,sa umple strazile oraselor si sa se vada la toate buletinele de stiri ca e ceva serios ?
    eu zic ca ar participa si mai putini.

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @George
    Din cate stiu, parintele Paisie Aghioritul si-a exprimat discret dezaprobarea fata de atitudinea parintelui Porfirie fata de cipuri si documente cu cip. Parintele Porfirie se afla in mijlocul lumii, iar parintele Paisie - in Athos.

    Acum imi pun niste intrebari:

    1. Daca Dumnezeu a lasat scris in capitolele 13, 14 si 15 ale Apocalipsei niste avertismente cu privire la semnul diavolului, oare nu stia ca ne vom nelinisti?

    2. Nu exista si o liniste daunatoare?

    3. Pe Hristos mai putem sa-L avem inauntrul nostru daca nu facem voia Lui?

    4. Cum putem dobandi Duhul Sfant in conditiile in care, prin microcip, putem fi influentati intr-o directie gresita?

    5. Duhul Sfant odata dobandit ramane cu noi indiferent ce am face?

    Desigur, acestea sunt intrebari retorice la care merita sa meditam. Doamne ajuta.

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "a se întâmplă și cu sufletul. Când Îl avem pe Hristos înlăuntrul nostru, unde să mai încapă și antihristul?"

    asa este intocmai cum spune Parintele Porfirie ,numai ca este valabil doar in cazul mentionat de sfintia sa.Si cine dintre oamneni e sigur ca-l are pe Hristos desavarsit si neclintit in sine?Desigur doar un sfant,un om inbunatatit avand masurile Parintelui Porfirie sau asemanatoare.Daca credeti voi ca-l aveti pe Hristos in voi asa ca parintele si ati ajuns deja la masurile lui sa nu va temeti atunci de inselarea de care ne previne Sf Ioan Evanghelistul ca va pune in pericol de se va putea si pe cei alesi.Dar daca masurile duhovnicesti sunt maruntele intelept e "sa stam bine,sa stam cu frica si sa luam aminte".Si nu extrapolati orice oriunde ca riscati sa gresiti grav.Parintele Paisie Aghioritul ale carui masuri duhovnicesti pot fi asemanatoare cu ale Parintelui Porfrie iar nu cu ale noastre,ne-a prevenit altfel.Biserica are nevoie de toate invataturile laste de sfinti noua prin Duhul Sfant,si fiecare din sfinti a vorbit despre un anume aspect,Duhul Sfant nu se contrazice pe sine.Sa luam aminte mai bine sa nu ne aflam luand dupa mintea noastra oarba din cuvintele,profetiile si invataturile sfintilor doar ce ne convine ca niste slugi viclene si lenese.
    Iar profetiile sa le luam cu prudenta, sa stim bine ca nu le pot intelege fara greseala decat cei carora li s-a dat darul profetiei si ca e foarte usor sa ne justificam alegerile dupa intelesurile mintii noastre.
    Ce e valabil pentru Parintele Porfirie nu e obligatoriu sa fie si pentru oricine.

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2010/07/12/raspunsuri-de-mare-folos-si-de-stringenta-actualitate-de-la-doi-parinti-din-man-putna-sa-avem-o-atitudine-echilibrata-duhovniceasca-sa-luptam-fara-extremisme-exagerari-si-teribilisme-e-nevoie/comment-page-1/#comment-12246
    IMPORTANT!

    Am primit din partea parintelui Mihai Valica:

    Afisele smintitoare de la Petru Voda au fost date jos

    Doamne, ajuta!

    Intrucat s-a inteles exagerarea afiselor smintitoare de la Petru Voda, legate de actele biometrice si la porunca Parintelui Justin au fost date jos, doresc sa fac cateva precizari pentru duhovnicii care spovedesc persoane care cu stiinta sau nestiinta au primit documentele biometrice.

    Principiul iconomiei trebuie sa primeze si dragostea fata de penitent sa fie temelia Spovedaniei. Se cere ravna fata de Hristos si invatatura Bisercii, dar cu pricepere si multa intelepciune, pentru a nu face rana si mai adanca.

    Taina Spovedaniei reprezinta “Tribunalul iertarii” si nu al condamnarii si de aceea trebuie sa dam solutii de vindecare si nu sentinte de condamnare si de excludere fata de penitent.

    Pastorii duhovnicesti daca au multa dragoste fata de penitent vor fi inspirati si indrumati de Duhul Sfant. Altfel vor lucra doar condusi de propriile pareri, fixatii teologice si inversunari personale si se vor substitui astfel, dreptatii si bunatatii lui Dumnezeu.

    Deci sa exercitam Sf. Taina a Spovedaniei ca mijlocitori si impreuna lucratori cu Hristos si Duhul Sfant si nu in locul lui Hristos si a Sf. Duh.

    Cei care nu sunt duhovnici sau pastori sufletesti, in cazul de fata, li se potrivesc cuvintele Sf. Parinti: daca esti oaie nu te pune in locul pastorului! Daca te faci pastor oaie fiind, talibanizezi si transformi Biserica in inchizitie morala si nu o lasi sa fie Spital Duhovnicesc si mijloc de indumnezeiere.

    Daca veti considera oportun mica mea interventie o puteti posta pe net. La fel si micul comentariu atasat.

    Cu dragoste frateasca in Hristos Domnul si Mantuitorul nostru,

    pr. Mihai Valica

  27. mirceapuscasu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mesaj al parintelui Mihai Valica:

    Afisele smintitoare de la Petru Voda au fost date jos

    Doamne, ajuta!

    Intrucat s-a inteles exagerarea afiselor smintitoare de la Petru Voda, legate de actele biometrice si la porunca Parintelui Justin au fost date jos, doresc sa fac cateva precizari pentru duhovnicii care spovedesc persoane care cu stiinta sau nestiinta au primit documentele biometrice.

    Principiul iconomiei trebuie sa primeze si dragostea fata de penitent sa fie temelia Spovedaniei. Se cere ravna fata de Hristos si invatatura Bisercii, dar cu pricepere si multa intelepciune, pentru a nu face rana si mai adanca.

    Taina Spovedaniei reprezinta “Tribunalul iertarii” si nu al condamnarii si de aceea trebuie sa dam solutii de vindecare si nu sentinte de condamnare si de excludere fata de penitent.

    Pastorii duhovnicesti daca au multa dragoste fata de penitent vor fi inspirati si indrumati de Duhul Sfant. Altfel vor lucra doar condusi de propriile pareri, fixatii teologice si inversunari personale si se vor substitui astfel, dreptatii si bunatatii lui Dumnezeu.

    Deci sa exercitam Sf. Taina a Spovedaniei ca mijlocitori si impreuna lucratori cu Hristos si Duhul Sfant si nu in locul lui Hristos si a Sf. Duh.

    Cei care nu sunt duhovnici sau pastori sufletesti, in cazul de fata, li se potrivesc cuvintele Sf. Parinti: daca esti oaie nu te pune in locul pastorului! Daca te faci pastor oaie fiind, talibanizezi si transformi Biserica in inchizitie morala si nu o lasi sa fie Spital Duhovnicesc si mijloc de indumnezeiere.

    Daca veti considera oportun mica mea interventie o puteti posta pe net. La fel si micul comentariu atasat.

    Cu dragoste frateasca in Hristos Domnul si Mantuitorul nostru,

    pr. Mihai Valica

    sursa:
    http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2010/07/12/raspunsuri-de-mare-folos-si-de-stringenta-actualitate-de-la-doi-parinti-din-man-putna-sa-avem-o-atitudine-echilibrata-duhovniceasca-sa-luptam-fara-extremisme-exagerari-si-teribilisme-e-nevoie/comment-page-1/#comment-12243

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asa este, frate Mircea, dar trebuie facuta precizarea ca parintele Valica nu este de acord cu primirea cipurilor. Prin expresia "afise smintitoare" sa nu se inteleaga fatul ca cipurile sunt bune sau nu afecteaza sufletul in niciun fel. Cei care au primit cipurile, trebuie canonisiti pe masura, cu dragoste si cu rabdare sa ii facem sa inteleaga pericolul lor.
    Oricum nu i-ar fi stricat Preafericitului nostru sa nu fie primit sa slujeasca la Petru Voda, pentru o multime de alte motive. Oare a fi mason nu e cadere din har? Dar tocmai acest lucru a explicat Parintele Valica : ca Harul lucreaza inca, asa pacatosi cum sunt.
    Manastirea Petru Voda nici nu a banuit ca din acel afis se poate subintelege o rupere de ierarhie, o sectarizare. Parintii din manastire au scris cu naivitate si dorinta de a nu lasa pe credinciosi sa pice in mreaja satanei. Ei tot cu dragoste au scris acel afis, dupa cum s-au priceput si ei. Invitam pe oricine are pricepere mai multa sa alcatuiasca ei un altul, fara pericolul unei smintiri. Pentru ca nu e bine sa incetam lupta acum, cand de-abia incepe terenul de pregatire a intronarii lui antihrist.
    Iata de pilda o problema reala - buletinele cu cip, pe care esti obligat sa le iei.
    Toti stiu sa critice, dar alte atitudini marturisitoare, in afara de cea a Parintelui Valica, nu se vad. De ce nu initiaza mrea Putna o actiune? Au venit macar sa se consulte cu Parintele Justin? Dar stiu sa critice in schimb. Inseamna ca se vrea liniste si pace, un cadru cat mai linistit pentru rugaciune.
    Cand manastirea Putna l-a primit pe presedintele Basescu cu atata fast, fratii razboinici nu au mai comentat. Dar in Parintele Justin nu se tem sa atace, chiar daca ei pretind ca ataca pe ucenicii lui.

  29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Draga admin:
    1. de ce nu mentionati si ca presedintele Basescu a fost invitat, la Putna, sa semneze petitia pentru organizarea referendumului anti-cip?
    2. mentionati va rog ca p. Iustin a trimis o echipa consultativa la Putna, pe tema cipurilor (deci consultarea a existat; de altfel, Putna a si emis o brosura anti cip, care mi-a fost distribuita si mie in copie xerox cand am fost la p. Iustin, anul trecut)
    Cu toata stima si dragostea frateasca
    Violeta

  30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    'Scopul vietii pe pamant este dobandirea Harului Duhului Sfant-mantuirea sufletului' spunea Sf Serafim de Sarov. http://www.youtube.com/watch?v=vsbgXhdqH-0
    Mai sus am postat un filmulet cu Parintele Arsenie Muscalu care ne readuce aminte de cele spuse de Sf Serafim de Sarov. Sa ne rugam unii pentru altii pentru mantuirea sufletelor tuturor oamenilor cu mila si ajutorul Bunului Dumnezeu.Amin.
    Sa ma iertati.
    Doamne Ajuta!

  31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tot ce se vinde şi se cumpără are numărul diavolului! Şi totuşi ne folosim de ele: mâncarea o mâncăm, cu haonele ne îmbrăcăm, cu biletul de tren călătorim. Semnăm acte ce conţin aceste simboluri la fel cum utilizăm bani cu altfel de simboluri. Dar asta nu ne deranjează! Bineînţeles că ne supără avalanşa de semne şi simboluri mai mult sau mai puţin sataniste cu care intrăm în contact şi de care ne folosim. Dar aceasta nu ne întinează conştiinţa noastră creştină, nu simţim că-L trădăm pe Hristos. El Însuşi S-a folosit de banul cu emblema împăratului ce se considera zeu pentru a-şi plăti datoria către stat, deşi nu era nevoie pentru El să o facă. Apostolul Pavel precizează această datorie a creştinului către autorităţi, căci în ascultarea de stăpâniri el vede ascultarea de Dumnezeu care a rănduit acea stăpânire.
    Aşa cum spun şi apologeţii noii rânduieli liturgice, actele biometrice NU reprezintă lepădarea de Hristos. Ele sunt premergătoare acesteia, aşa cum sunt şi multe alte lucruri, dar în sine, ele sunt nimic în raport cu credinţa creştină. Ele sunt utile în societate, în relaţia cu statul, cu autorităţile, cu alte persoane, dar ele nu au valoare asupra vieţii şi persoanei umane.
    Îngrădirea libertăţii de care se vorbeşte NU este păcat! Deşi nimeni nu vrea să fie rob şi toţi (sau mulţi) suntem îngrijoraţi de direcţia în care o ia statul şi naţiunile în general, nu se poate considera un păcat ceea ce nu este. Dacă pot să fiu liber, aleg să fiu liber. Dar dacă pentru a trăi în comunitate am nevoie de nişte instrumente, mă voi folosi de ele în acelaşi mod în care mă folosesc de regulile de politeţe uzitate în societatea respectivă. În pustie nu am nevoie nici de una, nici de alta, pentru că nici una nu-şi au rostul.
    Deşi luptăm împotriva ei, nu se poate spune că sclavia este un păcat. Păcatul este o sclavie, şi încă una a diavolului. Dar faptul că laşi din libertatea ta, fără ca aceasta să intineze credinţa şi viaţa în Hristos, nu se poate şi nu este considerat un păcat. Să nu uităm de sfinţii care efectiv s-au vândut ca sclavi pentru viaţa altora.
    Nimic nu primeşti fără a da ceva înapoi! Dacă Apostolul Pavel primea lucruri materiale pentru cele spirituale, de ce nu am primi lucruri materiale în schimbul celor materiale. Nu ni s-a cerut (încă) lepădarea de Hristos pentru primirea lucrurilor materiale. Încă nu s-a împlinit vremea.
    E dificil de luptat împotriva unui lucru care încă nu este. E necesară prevenirea, e mandatorie pregătirea, dar e inutil sacrificiul. Nu trebuie să grăbim începutul luptei, nu trebuie să avortăm misiunea. Când va fi vremea de luptă adevărată, cine va mai crede, cine va mai fi în picioare, cine va putea sta să lupte?!
    Ruperea de la comuniunea liturgică pentru un păcatat presupus din viitor nu poate avea decât un impact negativ asupra vieţii Bisericii. Atitudinea exclusivistă, nesobornicească duce la nedumerire şi rupturi inutile în sânul credincioşilor.
    Să nu uităm de cuvintele judecătorului Samuel care spune: eu nu-mi voi îngădui să fac înaintea Domnului păcatul de a înceta să mă rog pentru voişi vă voi povăţui pe căi bune şi drepte. Decât numai să vă temeţi de Domnul şi să-I slujiţi lui cu adevărat, din toată inima voastră. (I Regi 12,23)
    PS: Necredinta cu privire la Apocalipsa (cel putin ca scriere scripturistica) a fost manifestat de unii Sfinti Parinti ai Bisericii care nu au trecut-o in randul cartilor canonice. Dar pentru aceasta ei nu sunt mai putin sfinti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*