PAPALITATEA SATANICA sau CUVANT PENTRU FIARA CE VA IESI DIN PAMANT

In istoria neamului omenesc sunt trei caderi insemnate: a lui Adam, a lui Iuda si a papei [Romano-Catolic].

Sfantul Iustin Popovici

Romano-Catolicismul sta impotriva Dumnezeu-Cuvintului Hristos nu numai pentru ca este eretic (adica nu invata buna Lui vestire, ci strica sfintele dogme ale credintei) si deci pagin, dar si prin aceea ca “biserica” Romana, prin intai-statatorul ei, chiar s-a pus pe sine in locul lui Hristos! Astfel – in anul 1870, la Conciliul Vatican I – toate ratacirile sale din trecut s-au contopit in dogma „infailibilitatii papei”, care a ajuns atot-dogma papismului (intarita si prin al doilea Conciliu de la Vatican, din anii ’60 ai veacului trecut). Negresit, aceasta – adica a marturisi ca papa, un om, poate judeca si hotari fara greseala intru cele ale Duhului – e cea mai mare hula impotriva Dumnezeu-Omului Hristos si a Duhului Sfint-Dumnezeu. Pe de alta parte – precum arata acelasi Cuvios Iustin Popovici:

Dogma aceasta are o insemnatate cat se poate de mare pentru intreaga soarta a Europei [si a lumii intregi], mai ales pentru apocalipsa ei, in care deja a pasit. Prin dogma aceasta, toate umanismele europene si-au atins idealul si idolul: omul a fost propovaduit drept cea mai mare zeitate, atot-zeitate. Panteonul european umanist si-a dobandit Zeus-ul. […] [Caci] – uzurpand, prin dogma infailibilitatii, in folosul sau (adica in folosul omului) toata puterea si toate drepturile care sunt numai ale Dumnezeu-Omului Domnului Hristos – papa s-a auto-propovaduit, in fapt, biserica in biserica papista si a ajuns in ea «totul in toate». Un «atot-tiitor» sui generis. [Altfel spus], in Biserica Romano-Catolica locul Dumnezeu-Omului il ocupa «Vicarius Christi» (Loctiitorul lui Hristos), iar Dumnezeu-Omul a fost surghiunit in cer.

Papii Romani marturisesc hotarit aceasta nebunie! Astfel, Leon al XIII (papa intre 1878-1903) zice: „Papa tine pe pamint locul Atotputernicului Dumnezeu…” Robert Bellarmino, vestitul cardinal iezuit din veacul al 16-lea si un „sfant” al Bisericii Romano-Catolice, zice asa: „Toate numele care I se dau in Scriptura lui Christ prin care se arata ca El este deasupra Bisericii, toate aceste nume se potrivesc si papei.” Publicatia pariziana Catholique Nationale, in numarul sau din 13 iulie, 1895, cuprinde urmatoarea zicere a arhiepiscopului de Venetia, mai tarziu papa Pius al X-lea: „Papa nu este numai reprezentantul lui Jesus Christ, dar este Insusi Jesus Christ, ascuns sub invelisul carnii…”

Deci papa este „vicarul”, „inlocuitorul” lui Dumnezeu pe pamant. Iar in limba elina, „in loc de” se zice „anti”, care inseamna totodata si „impotriva”. Deci latinescul „Vicarius Christi” se talmaceste in elina prin „Antihrist”, inlocuitorul si potrivnicul lui Hristos-Dumnezeu! Asa au inteles si unii din Sfintii Parinti ai Bisericii, precum si Protestantii. Este insa o mare nedumerire daca Antihristul cel mare va fi ultimul papa Romano-Catolic, fiindca Hristos-Omul nu a fost preot, iar Antihristul va urma intru totul petrecerea Lui paminteasca, asadar nu va fi din tagma preoteasca, ci „va veni ca un imparat Roman”, precum zic Sfintii Parinti care au talcuit Cartea Apocalipsei. Caci el va fi acel „Mesia” vazut de Iudei ca imparat pamantesc, povatuitor politic si militar, sub al carui sceptru ei ar urma sa refaca o asa-zisa „imparatie a lui David” si sa stapaneasca lumea. Pe de alta parte, orice papa eretic a fost si este imparat pamantesc! Caci Vaticanul, desi stramt, e totusi un stat liber, suveran si independent. Dar nu asta are insemnatate, ci faptul ca papa este cel mai puternic conducator (el face si desface din umbra politica pamanteasca) si cel mai bogat om din lume (macar ca nu se lauda cu asta). Iar acest om stapaneste peste mai mult de un miliard de supusi pagani, intunecati la minte si salbatici, care i se inchina precum unui zeu cu puteri depline. Si nimic nu-l impiedica pe „suveranul pontif” sa lepede vesmantul preotesc si carja (despre care vom vorbi mai jos), sa-si impatureasca frumos asa-zisa „mitra” in forma de plic si sa le schimbe cu armura de otel si cu intreita coroana, apucand sabia si biciul plumbuit. N-ar fi de mirare, caci si alti papi au facut aceasta in trecut!

Se pare insa ca ultimul papa nu va fi totusi Antihristul cel mare, ci mai degraba acea „fiara  iesita din pamint” pentru care citim la capitolul 13 al Apocalipsei. Caci Scriptura arata limpede ca, la a doua venire a Mantuitorului Hristos, drepta credinta va pieri aproape cu desavarsire, apostazia (lepadarea de Hristos) stapanind si asupra celor botezati si lumea intreaga crezand in eresul Antihristului. Caci zice Mantuitorul Hristos: Dar Fiul Omului, cind va veni, va gasi oare credinta pe pamant?” (Luca 18:8)[1] Iar acest eres este acum pregatit de asa-numitul „ecumenism”, „religia unica” a viitorului, al carei prooroc este nimeni altul decat papa Romano-Catolic! Iar in Apocalipsa (la capitolul 13:11) aflam despre acel Prooroc Mincinos, inainte-mergator al Antihristului (un fel de Ioan Botezatorul pe dos), al povatuitorului politic si militar ce va imparati cu puteri depline asupra Statelor Unite ale Lumii. La acel loc, Sfantul Evanghelist Ioan zice asa: Am vazut apoi alta fiara, ridicindu-se din pamint, si avea doua coarne asemenea mielului, dar graia ca un balaur.” Iar intelegerea este aceasta (dupa Sfintul Andrei al Neochesariei, cel care a alcatuit, dupa Sfintii Pariti dinaintea lui, singura talcuire adevarata a Apocalipsei): „Unii inteleg ca «fiara» aceasta este Antihristul. […] Iar noi socotim (dupa Irineu) ca fiara aceasta de acum va fi intr-adevar un prooroc mincinos, care «va iesi din pamant», adica din viata cea pamanteasca si care se tiraste pe pamant. Se zice ca va avea «doua coarne asemenea cu ale mielului» pentru ca, sub piele de oaie, va tainui salbaticie de lup ascunsa si mohorare. Caci la inceput va arata un chip de crestinatate. Sfintul Irineu al Lyonului spune ca acesta este sluga ajutatoare lui Antihrist si proorocul lui mincinos, care va primi puterea de a face semne si minuni, inaintea lui Antihrist, gatandu-i acestuia calea cea ducatoare la pieire. Si zice ca acesta va grai «ca un balaur», de vreme ce le va face si le va grai pe cele ale diavolului celui incepator de rautate.”

Iar Apocalipsa urmeaza asa: Si toata stapinirea celei dintii fiare [adica a Antihristului] o are in mina [cea de a doua fiara, Proorocul cel Mincinos] (capitolul 13:12). Asa incit nici nu mai are rost sa ne intrebam daca ultimul papa va fi Antihrisul insusi sau inainte-mergatorul lui, de vreme ce intre acestia nu e mare deosebire (decit aceea ca cel dintii va primi „toata puterea Satanei”). Destul ne este noua sa vedem cu ochii ca papii sint inainte-inchipuiri vadite ale Antihristului. Pentru ca ei insisi nu se feresc sa se arate astfel in privelistea intregii lumii, chiar prin semnele pe care le poarta invederat, precum intelegem din cele scrise mai jos:

CRUCEA INTOARSA

Steagul papal infatiseaza un scut impartit in patru cimpuri printr-o cruce intoarsa:

La fel, pe spatarul scaunului „fericitului parinte” de la Vatican vedem limpede semnul cel mai folosit de satanistii din toata lumea: crucea intoarsa cu susul in jos (si goala, decupata in lemnul spatarului, adica facuta din… nimic)! (Intr-o alta fotografie, l-am vazut pe Ioan Paul al II-lea purtind o cruce pe dos si la git). Multa vreme nu am putut crede ca Romano-Catolicii chiar se arata precum sint, pina cind am inteles indreptatirea lor: ei vor sa ne inchipuim ca aceasta e crucea lui Petru, care a fost rastignit cu capul in jos. Aceasta e o batjocura, fireste (precum tot ce se petrece la Vatican); dar, chiar daca papistasii ar crede cu adevarat ce marturisesc, tot o hula ar fi, pentru ca noi nu ne inchinam lui Petru si crucii lui (precum de altfel fac Catolicii, pentru care sfintii nu sint altceva decit zei, idoli).

CRUCEA STRIMBA

Fara indoiala, infriosatorul „crucifix” al papei arata vadit negraita ura a papismului impotriva lui Hristos. Luati aminte cita batjocura cuprinde aceasta scursura de metal! Caci ce vedem? Forma unui trup omenesc mort demult, spinzurat in batjocura pe o asa-zisa „cruce” strimbata in toate cele trei planuri. Acesta e „Rastignitul” pe care Talmudul Il huleste in cuvinte pe care nici nu e bine sa le stim. Crucea rasucita e un alt semn al satanismului Romano-Catolic si are o neinchipuit de intunecata istorie, fiind nascocita de satanisti in al cincilea veac si folosita de magicienii antihristi. Pentru ei, ea insemneaza „semnul Fiarei”. Aceasta cruce a fost adusa intru folosinta in Biserica Romano-Catolica de papa Paul al VI-lea, cel care a si adunat Conciliul Vatican II:

Alaturi, il vedem pe fostul papa Ioan Paul II aratind multimii si sarutind acest cel mai dracesc simbol.

Iar aici, privindu-l pe papa Benedict, am zice ca el „adora” crucea strimba, asa cum orice preot Catolic „adora” „piscotul sfint” („ostia”, care pentru ei e „Trupul” lui Hristos). Te poti intreba ce „adora” papa Benedict la aceasta hidoasa „cruce”?

Din vremea pontificatelor papei Paul al VI-lea si al lui Ioan Paul al II-lea, crucea aceasta satanica e purtata necurmat in fata multimilor care se inchina astfel unui simbol al Antihristului. La intronizarea sa, Papa Benedict XVI a purtat si el acest „crucifix” satanic, si multimile s-au inchinat inaintea simbolului dracesc. Astfel, papa nu a pierdut timpul si s-a grabit a-si marturisi credinta lui de Illuminat, purtind oculta cruce rasucita. Aceasta seamana cu ceea ce citim la Apocalipsa 13, unde se vorbeste de cele doua Fiare: Antihristul si Proorocul cel Mincinos. Cum ziceam si mai sus, in acest capitol ni se spune ca Proorocul cel Mincinos va pregati venirea Antihristului, va avea toata puterea cea rea a acestuia si va sili toata omenirea sa primeasca semnul Fiarei. Unul dintre cele mai insemnate stihuri este acela in care se zice ca amindoua Fiarele, inzestrate  cu puteri suprafiresti ce ii fac iubiti de oameni, vor fi cinstite de intreaga lume (Apocalipsa 13:3, 4). (Eu nu incetez a ma mira cum de se inchina credinciosii Catolici in fata papilor, care sint toti unul mai urit decit altul, mai ruinat, mai asemanator diavolului. Uitati-va la ochii lor!) Purtind aceasta cruce, papii de care am vorbit le arata tuturor ocultistilor din lume ca sint hotariti sa fie „liderii religiosi” ai intregii lumi, asa cum zice planul Noii Ordini Mondiale, adica al imparatiei Antihristului.

MANTIA LUI LUCIFER

Aici, alaturi de satanica cruce strimba, papa Ratzinger poarta roba impodobita cu semnul scoicii. Priviti cele doua mari scoici de pe pieptul robei papale! De ce o asemenea broderie? Daca vom cauta simbolul scoicii in credintele pagine si vom cerceta intelesul ascuns al acesteia, vom vedea ca este un simbol al lui Lucifer! Pentru antihristi, scoica o reprezinta pe Venus (Afrodita), care (potrivit mitologiei) s-a nascut dintr-o scoica.

Sandro Botticelli: „Nasterea Afroditei”

Iar Venus, ca planeta, este pentru toti ocultistii nimic altceva decit corespondentul astral al lui Lucifer (steaua diminetii, „Luceafarul” nostru), pe care il cinstesc ei![2] Astfel, simbolismul scoicii din traditia oculta este lamurit: Scoica=Afrodita=Venus=Lucifer

Deci, la intronizarea sa ca papa, Benedict-Ratzinger a purtat mantia lui Lucifer, iar „multimile au urmat Fiarei cu uimire, si au cazut cu fata la pamint si au cinstit-o” (Apocalipsa 13:3, 4).

OCHIUL (STING!) IN TRIUNGHI

Ochiul in triunghi e un simbol deosebit de insemnat in Masonerie. Francmasonii cred ca acest simbol ar fi ochiul atot-vazator al Marelui Arhitect. Dar, odata ajuns la gradul 33, „maestrul” afla ca acest ochi e al nimanui altcuiva decit Lucifer-Satan!

Aici, avem un sortulet purtat de Masoni, pe care se vede ochiul lui Satan. Urmatoarea imagine arata certificatul de membru al organizatiei Ordo Templi Orientis, Ordinul Templier din Rasarit, o societate magica Germana infiintata la inceputul veacului al 19-lea, care pretuieste mult tehnicile sexuale si poarta ca semn acelasi ochi incadrat in triunghi:

In Marea Britanie, conducatorul acestei organizatii a fost cunoscutul satanist si magician negru Aleister Crowley. Crowley (vezi mai jos) a vrut sa fie cunoscut ca Marea Fiara 666. Crowley purta o palarie cu ochiul incadrat in triunghi:

In publicatia Masonica intitulata „Indiana Monitor and Freemason’s Guide”, la pagina 104, aflam intelesul acestui simbol: „In cele mai multe limbi vechi asiatice, «ochi» si «soare» se exprima prin acelasi cuvint, iar vechii Egipteni il reprezentau hieroglific pe zeul lor cel mai mare, soarele-dumnezeu Osiris, printr-un ochi deschis, semn al soarelui, prin a carui lumina avem puterea de a vedea si care priveste el insusi in jos din mijlocul cerului si poarta de grija tuturor fapturilor. Asa reprezinta si masonii atotstiinta Marelui Arhitect al universului.”

Acest simbol ocult masonic si satanist a fost adoptat de Romano-Catolicism si poate fi gasit, de pilda, in St. Joseph Edition of the New American Roman Catholic Bible, precum vedem mai jos:

Pentru noi, aceasta nu e de nici o mirare, avind in vedere ca Ordo Templi Orientis e stapin la Vatican (printre altele, chiar Conciliul Vatican II a fost binecuvintat de Templierii din Rasarit, printr-o slujba tainica). Dar ce spune Biserica Romano-Catolica despre Francmasonerie? Intr-un articol intitulat „Catholicism versus Freemasonry, Irreconcilable Forever”, din revista Romano-Catolica „Soul” („Suflet”), Mai/Iunie 1991, reverendul Robert I. Bradley zice: „Scopul Masoneriei este desfiintarea si inlocuirea Crestinismului si a ordinii politice cu o noua ordine intemeiata pe naturalism.” Iar articolul se incheie asa: „Francmasoneria este falsificarea Catolicismului [adica a „singurei Biserici adevarate a lui Christos”, cum zic ei, n. m.]. Pentru ca dumnezeul masonic este un dumnezeu mincinos, acela care e stapinitorul acestei lumi, tatal minciunilor.” Autorul vorbeste aici, negresit, de Satan.

Astfel, Romano-Catolicismul implineste cu prisosinta, mai mult decit celelalte sinagogi ale Satanei din trecut, proorocia Mintuitorului care zice: Feriti-va de proorocii mincinosi, care vin la voi in haine de oi, iar pe dinauntru sint lupi rapitori!(Matei 7:15) Stih care se intelege asa (dupa Sfintitul Teofilact al Bulgariei): „Vicleni sint ereticii si amagitorii, si de aceea zice: «Feriti-va!» Caci acestia pun inainte cuvinte bune si arata viata cinstita, iar sub acestea este vinarea. Iar „haina de oaie” este si blindetea pe care o arata unii, prefacindu-se, ca sa maguleasca si sa insele; dar «dupa rod se cunosc», adica dupa fapte si dupa viata lor. Caci, chiar daca se si fatarnicesc acestia, ei fac aceasta pentru scurta vreme, iar celor ce iau aminte le este vadita inselaciunea.”

Iar Mintuitorul Hristos mai zicea: Multi prooroci mincinosi se vor scula si vor amagi pe multi(Matei 24:11). Stih pe marginea caruia acelasi Sfintit Teofilact adauga: „[Mintuitorul Hristos] spune de mai-nainte relele ce se vor intimpla, prin aceasta facindu-i indrazneti pe ucenici, caci intimplarea napraznica inspaiminta si tulbura. Deci le potoleste frica, propovaduind mai dinainte rautatile ce vor sa fie: zavistiile, vrajmasiile, smintelile, proorocii cei mincinosi (care sint inainte-mergatorii lui Antihrist), care vor insela pe multi si ii vor arunca pe multi intru toata faradelegea.”


[1]Fiul Omului, cind va veni, va gasi oare credinta pe pamint?” Aici, e vorba de a doua venire a Mintuitorului, si Sfintitul Teofilact adauga pe marginea stihului acesta asa: „Prin chipul intrebarii, arata rarirea credinciosilor ce vor sa se afle atunci. Caci atit va stapini atunci fiul faradelegii [Antihristul] incit sa-i amageasca si pe cei alesi, de va fi cu putinta. Caci, la ceea ce se afla rar, obisnuieste a folosi chipul cel intrebator, precum si cind zice: «Care este oare sluga cea credincioasa si inteleapta?» Deci si aici a folosit intrebarea aceasta insemnind acelasi lucru, anume ca putini si rari vor fi cei care sa pazeasca credinta si catre Dumnezeu, si unul catre altul.”

[2] Iar proorocul zice: „Cum ai cazut tu din ceruri, stea stralucitoare, fecior al diminetii?! Cum ai fost aruncat la pamint?! Tu care ziceai in cugetul tau: Ridica-ma-voi in ceruri si mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi aseza jiltul meu! […] Sui-ma-voi deasupra norilor si asemenea cu Cel Preainalt voi fi” (Isaia 14:12-14).

un articol de Florin Stuparu

Cititi si:

Aberatiile papistasilor din dogma Cociliului I Vatican si cum papistasii au confiscat cuvantul “catolica”

Falsificarea Sfintei Scripturi făcută de papa Ioan  Paul al II-lea

Romano-catolicii în spatele propriilor declaraţii

43 comments

 1. deci rai ajung doar ortodocsii? Si nu aia de rit vechi ca-s eretici, doar romanii, dar nici aia toti ca-s curvari si betivi printre ei… Sa inteleg ca in rai ajung doar 0,001% din populatia planetei, restul la Cazan?

  • Lucretius: Intrebarea ta este usor acida, dar raspunsul este optimist. Orice crestin are sansa, chiar in clipa mortii, de a se mantui, daca atunci are o clipa de intelegere, marturisire si mai ales regret pentru greselilor de pana atunci. Este vitala impartasirea cu trupul si sangele Domnului nostru Iisus Chrsitos (Sfanta Impartasanie) care tocmai de aceea a venit pe Pamant pentru a prelua asupra sa povara greselilor noastre si a ne lasa pe noi curati ca lacrima. Astfel, cu sufletul usurat de Iisus, ai toate sansele sa ajungi in Rai. Altfel… slabe sanse.

 2. Lucretius cam ai dreptate sa stii…dupa calculele mele km asa e…. asta e:(

 3. Toti ereticii au dus lupta de dezbinare a credinciosilor Bisericii Ortodoxe prin rastalmacirea scripturilor si aducerea de pareri noi, pline de inselare, pe care le credeau adevaruri. Asa s-a intamplat si la anul 1054, vreme in care s-a petrecut desprinderea de Biserica Ortodoxa a intregului Apus latinesc in frunte cu papa Romei. De atunci, papa s-a proclamat singur intaiul ”sfant parinte”, om infailibil fara de pacat inaintea caruia Biserica trebuia sa se supuna, iar din aceasta prea mare mandrie draceasca a inceput sa aduca schimbari invataturii apostolice al carei urmator se credea. Atunci Hristos Dumnezeu nu i-a mai rabdat indaratnicia si trufia omeneasca si l-a taiat din via Sa dupa cuvantul Sfantului Apostol Pavel rostit in Epistola catre Timotei: ”Caci va veni o vreme cand nu vor mai suferi invatatura sanatoasa ci – dornici sa-si desfateze auzul – isi vor gramadi invatatori dupa poftele lor si isi vor intoarce auzul de la adevar si se vor abate catre basme” (II Timotei 4, 3-4). Pana astazi, invataturile gresite ale unui om ce si-a intemeiat o biserica fara Hristos sunt tinute de intregul Apus, o intreaga omenire ce se crede mantuita prin omul-papa. Urmand primului papa ce a strambat prin filioque Crezul intocmit de Sfintii Parinti la primul Sobor al Crestinatatii Ortodoxe, TOTI papii de mai apoi nu au renuntat la aceasta eretica innoire, ba mai mult, au modificat data praznuirii Sfintei Invieri, au introdus slujirea cu azima ca evreii, botezul este facut prin stropire nu prin afundare. Toate aceste si multe alte hule aduse dreptei credinte ortodoxe au departat de la catolici harul Duhului Sfant. Se lauda ca-l au, dar au ramas doar cu lauda, nu si cu Duhul Sfant. Inchipuit ca primul om al crestinatatii, ales de Hristos pentru a stapani lumea, papa si urmasii lui au trecut prin sabia cruciatilor intreaga Ortodoxie. Si prin aceasta au aratat cum singuri s-au despartit de Una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica Ortodoxa a lui Hristos. Iar din frica sau nestiinta, poporul latinesc si apoi toti apusenii l-au urmat pe omul-papa in greseala lui. Dimpotriva, Crestinii Ortodocsi s-au departat grabnic de el si au marturisit dreapta credinta, deoarece un episcop – fie el patriarh ori papa – inceteaza a mai fi episcop din clipa in care a incetat a mai fi ortodox, dupa cum intareste si Sfantul Isidor Pelusiotul (n.360 ) : ”Acei care cuteaza sa scoata sau sa adauge ceva la cuvintele inspirate de Dumnezeu, sufera de o boala sau alta: ori nu cred ca Dumnezeiasca Scriptura a fost insuflata de Duhul Sfant, ceea ce ii arata necredinciosi, ori se cred mai intelepti decat Sfantul Duh, si asta inseamna ca sunt smintiti” (Migne 78 A). Iar Sfantul Vasile cel Mare (+380 ) adauga: ”Vadita necredinta a ereticilor ne vatama putin. Cu toate acestea, cei ce poarta piele de oaie si se prezinta pe dinafara cu chip pasnic, sfasie dinlauntru oile cele intelegatoare ale lui Hristos si vatama mult, inselandu-i pe cei mai simpli. Acestia sunt mai periculosi si greu se apara cineva de ei. Ce lucruri indraznete nu au facut acesti innoitori? Din aceasta pricina, i-a despartit Biserica, deoarece ei s-au rupt de dreptmaritori si au facut mincinoasa adunare. Totusi, trebuie sa cunoasteti ca, prin harul lui Dumnezeu, nu sunteti singuri, ci aveti pe Sfintii Parinti impreuna cu voi care apara Ortodoxia, sfinti care au alcatuit la Niceea evlavioasele dogme ale Credintei. Crima este nepazirea Predaniilor Parintilor. Sa ne luptam pana la sfarsit nu pentru averi, nu pentru slava, ci pentru a dobandi de obste comoara credintei sanatoase si sa ramanem luptandu-ne pentru adevar”.
  Toate inovatiile umano-papiste in invatatura si cultul Bisericii au fost radacinile din care s-a zamislit o si mai grozava prapadenie: idolatria omului, inchinarea la omul-zeu, adica umanismul, temelia de mai apoi a tuturor inselarilor contemporane.

 4. frate Lucretius >eu singur nu ma voi mantui …ceilalti sunt sfintii lui Dumnezeu.

 5. f bun articolul. catolicii, in orgoliul lor, nu vor sa recunoasca faptul caavem dreptate. ceea ce ma intristeaza cel mai tare este ca se pregateste vanzarea ortodoxiei chiar de catre pastorii ei. sa ne ajute bunul Dumnezeu sa ramanem in sfanta noastra credinta!

 6. ,,Asta anume fiindcă sarcina lui Hristos este nedespărţită de harul lui Hristos, anume fiindcă Hris­tos nu-l lasă singur pe cel ce a luat crucea şi merge în urma Lui, nu îl lasă lipsit de ajutorul Său, ci merge alături de el, sprijină crucea lui, îl întăreşte cu harul Său. Amintiţi-vă de sfintele Lui cuvinte, căci mare ade­văr este cuprins în ele: Jugul Meu este bun şi sarcina Mea este uşoară. Pe voi toţi, pe toţi cei care aţi crezut în El vă cheamă Hristos să mergeţi în urma Lui luând sarcina Lui, jugul Lui. Deci, nu vă temeţi, mergeţi, mergeţi cu îndrăzneală. Nu vă temeţi de spaimele cu care vă ameninţă diavolul, care încearcă să vă împie­dice mergerea pe această cale. Scuipaţi asupra diavo­lului, goniţi-l pe diavol cu Crucea lui Hristos, cu numele Lui. Inălţaţi-vă ochii către cer, şi-L veţi vedea pe Insuşi Domnul Iisus Hristos, Care merge împreună cu voi, uşurând jugul vostru şi sarcina voastră. Amin”.

  (Sf. Luca al Crimeei, Am iubit patimirea, Editura Sophia)

  Indemnul Sfantului Luca este valabil si in zilele noastre.

  Fara compromisuri in raport cu papa. Sfintii nostri ortodocsi ne poruncesc sa ne ferim de catolici ca de foc. Sa tinem dreapta crucea noastra ortodoxa, sa n-o taram pe jos si sa n-o frangem. Daca papa accepta sa fie slujitor al diavolului, noi ce partasie sa avem cu el? Sa nu fie!

  Sa evitam duhovnicii ecumenisti din timp. Fara suparare. Caci e mai bine sa ne ostenim putin pentru a ajunge la un duhovnic cu adevarat crestin decat sa ne lasam tarati in erezii. Oricat de mica va fi turma lui Hristos, ea va exista totusi, deci se vor gasi si preoti si credinciosi care sa pastreze credinta ortodoxa pana la sfarsit. Sa avem curaj.

  Doamne, ajuta-ne!

 7. Lecturi suplimentare:

  1. Carti anti-papistasi.
  2. Crucea lor intoarsa.

  Doamne ajuta!

  PS: Poza sus dreapta este senzationala :)

 8. @ Lucretius…

  Nu toti ortodocsi (cei cu numele…) ci cei ce fac “voia Tatalui Meu care este in ceruri”(vezi Ioan), si cred “drept” adica ortodox…au auzit de dreapata credinta si nu au refuzat-o! Ref, la %, taine mari frate care nu s-au descoperit nici sfintilor, darmite noua celor ce gandim mai mult rational cu mintea asta de pamant si plina de pacate. Spune Mantuitorul in Sf Scriptura despre “Calea stramta si ingusta” oare la ce crezi ca se refera? Mai spune pr Arsenie Boca ca acolo unde Domnul gaseste material de mantuire (in cineva) il va aduce mai devrema sau mai tarziu pe calea cea dreapta….”in mintea stramba si lucrul drept se stramba”…restul ar trebui sa ne gandim mai mult cat de ortodocsi suntem noi si facem “voia Tatalui”…A marturisi drept nu este o optiune, ci o obligatie…si Mantuitorul a spus-o cam acum vre-o 2 duminici…si asta a si facut articolul de mai sus…deci nu confunda lucrurile.
  Daca tu care ai auzit de ortodoxie si nu crezi ca este “calea” iar aghiuta vrea ca ti sa faci “marea incercare” sa renunti la ea si sa vezi daca te vei mantui si in afara ei….cam periculoasa panta, ca alta ocazie nu vei mai avea si vei afla prea tarziu!

 9. OFF TOPIC:

  http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/06/14/pe-drumul-invierii-simpozion/

  BUCOVINA PROFUNDA

  organizeaza

  PE DRUMUL ÎNVIERII

  Expoziţie de fotografii şi documente

  privind mărturisirea lui Hristos în temniţele comuniste

  S U C E A V A , 1 8 – 2 3 i u n i e 2 0 1 0

  ● marti, 22 iunie, ora 17 – Muzeul de Istorie

  +Conferinţa+

  TEMNIŢA – CHIVOT AL CREDINŢEI ŞI AL NEAMULUI

  Părintele Oprea Crăciun, supravieţuitor al temniţelor comuniste

  Dumitru Oniga, poet, supravieţuitor

 10. @Sora Ellaina

  Iti multumesc pentru grija pe care mi-o porti, dar intrebarea mea e cat se poate de pertinenta: daca in rai au acces doar cei cu dreapta credinta ortodoxa (de calendar nou, nu vechi), iar pe toti ceilalti ii declaram eretici, ne da cu 0,0001 calculul. Pe bune. Ce spune Cuviosul arsenie Boca e parerea unui om, nimic mai mult si noi stim bine din traditia crestin ortodoxa ca nu e bine sa idolatrizam oamenii si sa-l substituim astfel pe D-zeu unei fiinte muritoare…

  Permite-mi, draga sora Ellania sa-ti supun atentiei urmatoarea intrebare: Sufletele celor nascuti inainte de Hristos (inainte de anul 0) unde s-au dus: in Rai sau la Cazan? Ce te faci cu un chinez din anul 345 BC care se ruga la zeii lui ca nu auzise de crestinism si de Iisus. Il putem blama, il putem acuza de rea credinta sau de erezie?…
  Sunt intrebari care ma macina sora Ellania, si nu gasesc raspuns… Nici sfintii duhovnici de la Manastirea Sambata de Sus nu au fost capabili sa-mi raspunda la intrebarea asta, au bagat-o pe aia cu “Gandeste-te la viitor, fiule si roaga-te pentru mantuirea ta, ca de ailalti are D-zeu grija”. M-au lasat in ceata, Sfintii Parinti…

  • @Lucretius
   Pe cei dinainte de Hristos Dumnezeu nu i-a lasat sa guste din frumusetile Raiului, chiar daca au avut o viata bineplacuta Lui, ci au asteptat si ei venirea lui Hristos ca sa se bucure dimpreuna cu primul om care a intrat in Rai. Asadar, pana in acel moment, oamenii erau judecati dupa cele ale firii si dupa cele 10 porunci.

 11. Simbolul ochiului incadreat intr-un triunghi, se gaseste reprezentat si in B.O.
  Intrebare: S-a preluat simbolul de la pagani?
  Iar mai apoi l-au preluat si satanisti masoni?

  • “Ochiul în triunghi este un simbol creştin şi semnifică atotprezenţă lui Dumnezeu – Sfânta Treime. Francmasoneria l-a preluat din tradiţia creştină, la fel cum a preluat şi alte simboluri şi chiar slujbe (Sfânta Euharistie, de exemplu) pe care le maimuţăresc. Francmasoneria trăieşte, de fapt, dintr-un sincretism exacerbat (amestec de elemente mozaice, creştine, eretice ariene, deiste, panteiste, ateiste chiar etc.).”

   Pentru o mai bună documentare în aceste probleme îţi recomand cartea lui Mihail Gavril, “Biserica. Sinagoga. Loja. Ispitirea din Karantania. Drumul Damascului. Disoluţia masonică.”, apărută la Editura “Puncte Cardinale”, Sibiu, 2007.

 12. Admin,

  Tare ma tulbura vorbele tale si fiorul spaimei ma incearca. Adica au stat unii oameni chiar si 4000 de ani pe o lista de asteptare inainte sa intre in Rai? Si unde au asteptat, stiindu-se ca in dreapta traditie ortodoxa ori e alba, ori e neagra (Rai sau Iad, fara Purgatoriu papistas). Vorbim de milioane de oameni. Chiar au stat in stand-by (daca-mi permiti expresia asta anglofona)???
  Da-mi un citat din Sfanta Scriptura unde se precizeaza lucrul asta, te rog, sa-mi intaresti credinta, caci numai Sfintii Parinti m-ar putea ilumina…

  Doamne Ajuta!

  • Lucretius: 4000 de ani e doar o clipa pentru Universul infinit. Aceasta clipa este perceputa diferit, in functie de locul si momentul in care te afli. Anii de pe Pamant se scurg in cu totul alt mod decat in orice alt loc, timp, plan… Dumnezeu ne pune la dispozitie eternitatea pentru a ne mantui. Si nu e vorba doar de milioane de oameni. E vorba de zeci de miliarde de entitati create in intreg Universul / Universuri si care, fiecare in parte, isi au rolul si drumul lor. Sfanta Scriptura ne refera regulile date pentru viata noastra omeneasca de pe Pamant pentru a reusi sa iesim din acest nivel si sa accedem la niveluri superioare. Evident ca sunt ‘multi chemati, putini alesi’.

 13. @Pustnicul Digital
  Eu ma intreb daca cei din triburile izolate de prin insulele din pacific de exemplu se vor mantui dupa legea constiintei si a zidirii, cei care au auscaltat de acele legi?

 14. mai scurt spus: “Fiecare pasere pre limba ei piere.”

 15. lucretius,
  Pentru ca omul sa aiba din nou dreptul sa reintre in raiul din care a fost alungat, era nevoie de ispasirea uriasei vine care statea asupra oamenilor. Jertfa Mantuitorului, a fost singura care putea face acest lucru. Primul om care a intrat in rai, a fost talharul de pe cruce care s-a pocait. Daca nu ar fi avut loc aceasta ispasire a pacatelor oamenilor din toate vremurile prin jertfa de pe cruce, nimeni nu ar fi avut dreptul de a intra in rai. Apostolul Pavel vorbeste de necesitatea credintei in Hristos , Cel care a adus o astfel de ispasire. Consecinta jertfei Mantuitorului, este imensa, pentru ca orice om de pe pamant, are acest drept de a intra in rai daca CREDE si indeplineste poruncile. Sunt multi oameni care au facut si vor face acest lucru.
  2 Am auzit ca Sfantul Nifon a vorbit despre alte neamuri care se vor mantui intr-o viziune. La fel Cleopa vorbea despre judecata dupa legea inimii, a celor din alte neamuri. Trebuie intrebat despre aceste carti. Poate ca vor fi gasiti oameni mai vrednici decat noi care avem dreapta credinta, daca ne vom camplace in pacate. Mantuitorul a considerat samarineanul mai bun dacat preotul sau levitul care erau cunoscatori ai legii.
  Binenteles ca noi trebuie sa persistam in a face bine avand credinta dreapta. Poate ca altii fac bine dar neavand dreapta credinta, nu este suficient… cine stie. Sa ne bucuram de ce avem si sa ne fie mila si de altii.

 16. Frate Grigore, am citit si eu ce spunea parintele Cleopa din linkul pe care mi l-a dat Pustnicul Digital. Ce am inteles eu e ca necredinciosii sau cei cu alte credinte trebuie sa se supuna doar primelor 2 legi, evreii si celei de-a 3-a, iar noi ceilalti si celei de-a patra. Un simplu calcul matematic ne spune ca primii au mai mari sanse sa fie mantuiti, decat noi ceilalti, pentru ca regulile de mantuire pentru noi, ortodocsii sunt mai exigente!?! Nu are nici un sens ce spune Cleopa si merg pe ideea ca e parerea unui singur om si nu trebuie luata ca litera de lege. Ce spune el incurajeaza IGNORANTA si NECREDINTA, adica ai mai mari sanse sa nu stii de existenta mantuitorului si sa fie salvat, decat daca stii… Este vorba de o DISCRIMINARE pozitiva pentru necrestini si negativa pentru crestini.
  De ce babuinul care se roaga la duhul padurii sau la diferite culte voodoo are Poarta Raiului mai deschisa decat mine? Pentru el sunt doar 2 criterii si pentru mine, care ma rog fierbinte la icoane,sunt 4. E INCORECT si NEDREPT ca dupa ce am facut matanii de m-am aplecat de spate sa fiu coleg de Rai cu musulmanul Mahomed si cu Yin Chang, buddhistul, aia sa se duca in Paradisul lor cu 70 de fecioare si alte pacate capitale…

  • E ca la scoala. De la cei mai natarai nici profesorii nu asteapta prea multe si pote, din respect totusi pentru stradania lor, ii vor trece clasa. Dar de la cei mai luminati si asteptarile sunt mai mari si, doar prin munca, vor accede la nivele mult mai inalte decat vor putea cei din prima categorie. Doar ei vor putea deveni chirurgi foarte buni de exemplu. Cei mai putin dotati vor fi poate infirmieri foarte buni. Dar nu mai mult. Adica ‘omul potrivit la locul potrivit’. Asa e si cu mantuirea. Presupun ca in Rai nu vom sta doar sa ne binoclam la frumusetile de acolo. Vom avea in continuare misiuni de indeplinit alaturi de Dumnezeu, fiecare dupa puterile sale. :) Este evidenta lipsa mea de modestie fiindca ma vad deja cu ‘sacii in caruta’ (adica in Rai) dar am marea credinta in Iisus ca, desi sunt ultima care merit asemenea favoare, El nu ma va lasa niciodata de izbeliste.

 17. Lucretius,
  daca s-ar fi putut intra in rai fara jertfa lui Hristos, de ce ar mai fi fost nevoie sa vina El pe pamant?
  Ganditi-va ca chenoza lui Hristos este pentru vesnicie – El este in Cer langa Tatal, dar cu trupul. Dumnezeu S-a intrupat pentru vesnicie, nu doar pt treizeci si ceva de ani.
  Dreptii Vechiului Testament, inclusiv Sf. Ioan Botezatorul (infricosator !!!) au stat in iad pana la Invierea Domnului. E adevarat, nu in locuri unde erau munciti pacatosii.
  Cred ca dvs nu sunteti crestin ortodox, daca nu stiti acestea.

 18. Draga Ioana,

  Ma intriga acuzele dumitale, cum ca n-as fi ortodox, mai cu seama ca e off-topic, discutia era despre strucutura demografica a Raiului, cine va avea acces acolo si pe ce criterii… La varsta mea (am 62 de ani), ma gandesc din ce in ce mai mult la viata de Apoi, crede-ma fiica mea…

 19. @Lucretius
  Tainele lui Dumnezeu – chiar si invatatura sfintilor si a oamenilor cu viata sfanta din toate vremurile – sunt un abis pt cei ce le studiza matematic si logic (vorbesc si din experienta personala).
  Roaga-te mai mult, smereste-te, dezgoleste-te de sine si lasa pe Hristos sa umple golul…si atunci vei cuprinde nu cu mintea ci cu inima. Altfel nu vei ajunge niciodata sa intelegi nu conteaza cate raspunsuri ti se vor da…
  Cu pace.

 20. Doamne ajuta!
  Nu v-as putea fi fiica, daca aveti doar 62 de ani. Poate doar o sora mai mica.
  Daca v-am suparat, iertati-ma va rog.
  Cred ca raspunsul meu, era chiar pe subiect, daca aveti timp, mai cititi-l o data.
  Nu fiti suparat, va rog.

 21. @Lucretius
  Legea darului este cea mai usoara pentru om pentru ca are taina pocaintei (a spovedaniei) prin care ti se spala toate greselile cu voie si fara de voie.Numai o mandrie luciferica te impiedica sa nu te marturisesti la un preot!

 22. Ioana,

  nu m-ai suparat, dar am fost credincios toata viata mea si ma dor acuzele ca n-as fi ortodox… Sunt in varsta, sunt singur (sotia a murit de cancer acum 4 ani), cei 2 baieti sunt plecati la cules in Spania si acum 6 luni am fost diagnosticat cu leucemie…
  Speranta de viata: 2-4 ani (asta daca duc o viata cuvioasa). Tare mi-e teama ca n-o sa mai apuc nici zidirea Catedralei Neamului…

 23. Aici—http://getasart-picturacuacul.blogspot.com/ —gasiti lucrarea –APOCALIPSA dupa Ioan—;cind am lucrat-o,am citi timp de un an,tot ce am primit de la duhovnicul meu;Pot sa va spun,ca se vor mintuii cite 12.000 x 12 semintii =144.000 oameni;Si eu am fost socata cind am citit acest lucru; am mers repede la duhovnic,sa-i spun,ca au gresit la tipar;Parintele,zimbind imi spune–ai rabdare sora–;acum,vad cu ochii mei,ca nimic din ce am citit,nu a fost gresit;Mai mult,ma intreb,daca vor mai fi cei 12.000 din fiecare semintie,la nebuneala care a cuprin aceasta lume,salbateca;
  Maica Domnului,sa ne aiba in paza Ei,pe toti crestinii;
  Doamne ajuta!
  Geta

 24. Se vor mintui,doar cite 12.000 x 12 semintii;
  Daca intrati aici-http://getasart-picturacuacul.blogspot.com/ —ve-ti gasi lucrarea mea–APOCALIPSA–;si ve-ti intelege,poate,daca a-ti citit si ultimul cap;din Biblie;
  Lucretiu,roaga-te la sf.Nectarie;face minuni;este vindecator de orice boala;Roaga si pe Maica Domnului sa te aiba in paza Ei;Iti doresc sanatate,si mintuire;
  Doamne ajuta!
  Geta

 25. Lucretius,
  si eu sunt singura, si copilul meu este la studii intr-o tara straina…Si va spun, ca zilele acestea am dorit sa mor, (evident, fara ganduri de sinucidere sau altceva ce ar putea supara pe Domnul) pentru ca moartea pentru crestinul ortodox este intalnirea cu Dumnezeu.
  Imi pare rau pentru dvs, daca nu primiti necazul si suferinta ca din mana lui Dumnezeu, greu va va fi.
  Inca o data imi cer iertare daca v-am suparat.
  Viata este grea, dar la capatul suferintei ne asteapta Domnul!

 26. Va scrie un amarat de romano-catolic :
  Fratilor,
  ma intristeaza sa vad cum aruncati cu piatra ! … cum Iubirea (Dumnezeu este Iubire) este inlocuita in inima voastra de judecata aproapelui, de rautate ! … de aceea va rog sa nu uitati : “porunca noua va dau voua, sa va iubiti unii pe altii precum v-am iubit Eu pe voi !”

  Dumnezeu sa va ajute sa-L pastrati in inimile voastre ! Amin !

 27. Claudia Stan

  Toma,
  Mons. Vladimir Ghika avea si el aceeasi intristare ca tine: “Este surprinzator ca dupa doua mii de ani, porunca “Sa va iubiti unii pe altii” este tot porunca noua”.

 28. Lucretius,
  Ai fost de milioane.
  Toma si Claudia au dreptate, mise pare. Restul sunt plini de rautate. Unde o fi Dumnezeu in ei?! Caci, dogoresc de atata “iubire si bunatate.

 29. Majoritatea ortodocsilor sunt rai si razbunatori, din pacate, nu-si doresc convertirea pacatosului, ci mai degraba ignorarea si segregarea de ei. asta se numeste IPOCRIZIE si FATARNICIE…

  Dar ce sa faci? Locurile din rai sunt oricum ocupate dupa calculele Getei si ale duhovnicului dumneaei.

 30. Claudia Stan

  Eu cred in ortodoxia autentica, aceea a vestii bune, a sperantei, a iubirii si a lipsei de calcul uman.

 31. cine poata sami spuna daaca dumnezeu are alesi pe pamant sa i instiinteze pe crestini cei asteapta…..adica pe cei care au uitat de biserica …pe cei ce fac cearta ..sunt rai..maniosi orgoliosi s itoate si mai rele decit toate fac..cei ce nu stiu de dumnezeu vor fi cum vor mai fi dar cei ce voi stiti ca el este pe pamant si toate rele mai mari decit acestea faceti …vai de voi ..cinei poate ajuta pe cei pierduti sai aduca pe calea cea dreapta….stiinta si cercetarea iau facut slabi si nusi gassesc drumul spre credinta sau pierdut si mai aless tineriii cu ei ce va fi …adica noi stim si pe ei ai lasam asa ???????????

 32. Articolul e prezentat în termeni duri la adresa crucii catolice. Sunt de acord, dar dacă ar fi făcut de un crestin autentic. Iar dacă eu as scrie în aceiasi termeni despre crucile ortodoxe mi-ai mai posta tu comentariul ? Nicidecum. Nu mă deranjeajă, dar care este diferenta între ceea tu afirmi :„crucea aceasta satanica e purtata necurmat in fata multimilor care se inchina astfel unui simbol al Antihristului.” si „crucile” ortodoxe din prezent ? Pentru că preotii au aruncat crucea crestină, adică crucea romană, si au înlocuit-o cu simboluri anticriste.
  Cruci aurite de 15.000 de euro, cruci sub formă de antene si de garduri ornamentale, cruci solare si alte asa numite cruci de preotime ! Crucea solară este un simbol păgân în care Soarele era reprezentat pe cruce fie cu raze fie fără. Această cruce o găsim pe multe biserici, alături si de alte simboluri precum steaua lui David sau semiluna arabă.
  Dar unde este crucea lui Cristos, adică singurul simbol crestin rămas nealterat si neînlocuit ?
  Asa că dacă vrei să faci curătenie începe întâi la tine în curte si nu la altul, învătătură care a fost transmisă de Dumnezeu celor care acuză pe altii dar pe ei nu se văd.

 33. ALLAH=SATAN,IAR DESTRABALATUL TALAHAR ARAB E PARINTELE TERORISMULUI ISLAMIC

  Orice om normal din lumea civilizata stie cine este Anticristul…acel destrabalat talhar pedofil mo,impostorul criminal anticrestin arab…”profetul” terorismului islamic,care impostor depravat,dupa ce plagiaza cate ceva din Biblia iudeo-crestina,scrisa in totalitate de evrei[descrie de fapt istoria si religia multimilenara a poporului evreu,fara nicio legatura sau referire la impostorii arabi!]inventeaza versetele satanice[quranus]…o alta “religie”…a urii si supunerii numita islam…care-i de fapt o ideologia diabolica,extremista prin care se da drept urmas al tuturor regilor,prorocilor si-a celorlalti conducatori descrisi de Biblia ebraica,care erau desigur cu totii evrei,dar pe care impostorul terorist arab ii declara…musulmani!…inclusiv pe Iisus Cristos[culmea blasfemiei!…inseamna ca toti cretini-s mahomedani?]stopand asfel raspandirea crestinismului in orientul mijlociu si instituind de fapt,printr-o groaznica teroare[violuri,talharii,crime,etc]primul stat satanic[islamic]din lume in peninsula inapoiatilor beduini din peninsula arabica,salbaticii fanaticii care au plecat apoi in sec.al VIII d.C sa cucereasca intreaga lume in numele lui Scaraoschi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>