Vesnica pomenire pentru Ioan Ianolide marturisitorul din temnitele comuniste

Pe 5 februarie 1986 trecea cu pace la Domnul Ioan Ianolide, prietenul cel mai apropiat al Sfantului Valeriu Gafencu si autorul nepretuitelor marturii “INTOARCEREA LA HRISTOS” si DETINUTUL PROFET.

Asteptam pe toti cei ce au fost primitori ai cuvintelor sale tasnite din multa suferinta, lacrimi si iubire pentru noi, sa-i cinstim memoria prin particiarea la  parastasul care se va savarsi la mormantul lui Ioan de la cimitirul manastirii Cernica, in data de 6 februarie 2010, ora 12.

Cei care doresc si au posibilitatea sunt asteptati sa ajunga mai devreme la cimitir pentru  pregatirea desfasurarii parastasului.

Mijloace de transport din Bucuresti: Metrou pana la Statia Pantelimon, RATB si Microbus din fata magazinului Cora Pantelimon pana la manastire.

7 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cartea lui Ianolide este un document cutremurător al secolului totalitarismelor.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce parere aveti despre propunerea de a-l canoniza pe Eminescu?

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://salvatiromania.wordpress.com/2010/02/03/lupta-impotriva-ortodoxiei-si-incercarea-de-dezbinare-si-neincredere-a-oamenilor-in-cristos-a-inceput-in-forta/

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cartea aparuta cu grija maicilor de la manastirea Diaconesti, Intoarcerea la Hristos scrisa de Ianolide este cea mai clara, completa, evocare a suferintelor
    indurate de tot ce a avut mai bun Romania: intelectuali credinciosi, studenti, preoti, tarani, in cea mai groaznica tiranie pe care a cunoscut o crestinatatea. Mie mi a facut o impresie extraordinara pentru frumusetea si corectitudinea informatiilor. ESTE O CARTE DESPRE SFINTI.
    TOTI CEI EVOCATI AU SUFERIT SI AU MARTURISIT CREDINTA LA FEL CA MARTIRII DIN PRIMELE SECOLE. Deci este vorba despre vietile sfintilor in aceasta carte.
    Regret ca nu pot merge la acest parastas din cauza serviciului. Mi as fi dorit f mult pentru ca Ioan Ianolide ne-a daruit atatea imagini de oameni mari inaintea lui Dumnezeu a caror moaste sunt facatoare de minuni.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am fost la parastas.Am asistat la o minune!Pe perioada parastasului, desfasurat afara,timp de cca.90 min.-nu mai stiu exact-a fost cald,placut, lumanarile stateau aprinse pe mormant si in maini-cu mici exceptii, in timp ce tocmai incepuse codul galben cu un vant foarte rece si taios.Chiar m-am gandit inainte de a ajunge la Cernica, cum o sa rezist oare la mormant in gerul ala cumplit si am zis ca sa indur si eu un pic,ca si ei au indurta atat de mult frig!. Mormantul era intre lacuri, ar fi trebuit sa fie curent, mai ales atunci, DAR, A FOST O VREME MINUNATA, desi SE AUZEA CLAR IN TIMPUL SLUJBEI VAJAIALA VANTULUI DE PE LAC!Dupa slujba, am vrut sa mai mergem la un alt mormant, dar nu am mai putut ca a inceput un vant cumplit asa cum era de fapt la inceput!Mari sfinti avem, Doamne!Plus ca in acea zi era o mireasma foarte puternica de la Sfintele moaste din Biserica, de m-au ametit toata ziua!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Intoarcerea la HRISTOS=CEA MAI FRUMOASA CARTE PE KARE AM CITIT-O, O MINUNE!!!

  7. Ruxandra David

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fara nicio indoiala a fost lucrarea Bunului Dumnezeu ca Ioan sa supravietuiasca inchisorii si sa mai aibe suficienti ani de viata intr-o familie care i-a oferit tihna si ingrijire ca sa ne lase marturia sa despre calvarul omenesc dar si despre desavarsirea duhovniceasca care l-a insotit.
    Cata fericire s-a nascut in mine ca, descoperindu-l odata cu voi ca mare traitor crestin, am realizat cine mi-a fost aproape in anii copilariei. Am trait langa el, am sezut in poalele sale, am colindat impreuna, m-a indragit si m-a iubit ! Sunt nevrednica sa fi avut langa mine un asemenea om... Scria mult, reusea sa se detaseze de lume dar totusi traia printre oameni si ii iubea...
    Multumiri infinite maicilor de la Diaconesti care au reusit sa scoata la lumina "Intoarcerea la Hristos " si "Detinutul profet ". Ne-au ajutat sa-l descoprim pe acest martir al neamului si au redat istoriei dreptul firesc de a fi cunoscuta si simtita din prisma crestineasca.
    Tot ce s-a intamplat cu descoperirea manuscriselor, cu rabdarea calugarilor de a fi descifrate, cu bucuria enorma pe care am simtit-o toti cand am citit aceste marturii, sunt o lucrare a lui Dumnezeu, o minune frumoasa si sfanta.
    Slava Domnului ca a existat acest Ioan Ianolide ! Ferice de cei care au inteles mesajul lui si mare nadejde pentru viitorul celor ce il vor descoperi peste ani...

    Ruxandra Ludwig David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*