1 Dec. 2009 – La Multi Ani, romani de pretutindeni!

Marea Adunare Nationala de la Alba Iulia

Asa cum sublinia si istoricul Florin Constantiniu, “…Marea Unire din 1918 a fost si ramane pagina cea mai sublima a istoriei romanesti. Maretia ei sta in faptul ca desavarsirea unitatii nationale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid; este fapta istorica a intregii natiuni romane, realizata intr-un elan tasnit cu putere din strafundurile constiintei unitatii neamului, un elan controlat de fruntasii politici, pentru a-l calauzi cu inteligenta politica remarcabila spre telul dorit. […]

Marea Unire nu a fost rezultatul participarii Romaniei la razboi. Nici partizani Antantei, nici cei ai Puterilor Centrale nu au avut in vedere revolutia din Rusia si destramarea monarhiei austro-ungare. Rationamentul lor s-a inscris formulei traditionale a raportului de putere interstate: victoria Antantei ne va da Bucovina, Transilvania si Banatul, victoria Puterilor Centrale ne va da Basarabia; o biruinta o excludea pe cealalta, astfel ca nimeni nu vedea cum ar fi cu putinta ca toate aceste provincii sa intre aproape simultan in frontierele Vechiului Regat. […]

Nu o victorie militara a stat la temelia Romaniei Mari, ci actul de vointa al natiunii romane de a-si da armatura teritorial-institutionalã care este statul national.[…]

O necesitate istoricã – natiunea trebuie sa traiasca intr-un stat national – s-a dovedit mai puternica decat orice guvern sau partid, culpabil de egoisme sau incompetenta, si, punand in miscare natiunea, i-a dat acea forta uriasa ca peste toate adversitatile sa dea viata aspiratiei sale: statul national.”

sursa: ZiuaNationala.ro

8 comments

  1. Tardea Raluca Diana

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Traiasca Romania Ortodoxa!
    Dragi romani,dragi crestini,intrarea in vigoare a tratatului de la Lisabona de la 1 dec.2009 este o insulta la adresa martirilor romani!Azi s-a legiferat practic statul masonic,iar noi am devenit o simpla colonie.Sa ne tina Bunul Dumnezeu coloana vertebrala dreapta prin marturisirea ortodoxiei si sacrificiu de sine!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La multi ani frati romani! Si sa nu uitam niciodata cine suntem.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La Multi ani, romanilor de pretutindeni, la multi ani ROMANIEI!

    http://www.youtube.com/watch?v=G9fXbJ1tFIg&feature=PlayList&p=5F7E97C76AE5F407&index=7&playnext=4&playnext_from=PL

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Avem o tara unica!!!!Dumnezeu ne protejeaza!!!LA MULTI ANI ROMANIA!!!!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Rugaciune pentru Anul Acesta" a Sfântului Parinte Gheorghe Calciu Dumitreasa - Dumnezeu sa-l odihneasca cu Sfintii Sai -!

    Deoarece un duh rau pluteste peste tara noastra si vrajmasi din afara si dinlauntrul ei lucreaza cu vrajmasul cel mare pentru nefericirea neamului românesc, propunem aceasta rugaciune care sa se rosteasca în fiecare Miercuri si Vineri si la fiecare Sfânta Liturghie. Iar cei ce au mai multa râvna pentru tara si neam, s'o faca zilnic, atât în tara, cât si în afara hotarelor, oriunde un Român traieste si se roaga pentru Biserica, tara si neamul lui.

    "In numele Tatalui si al Fiului si al Sfântului Duh, Amin !
    Prea Sfânta Treime, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, certata-ai neamul acesta al nostru cu ploi înmultite, apoi cu seceta si calduri si în urma cu grindina. Au flamânzit copiii tai, Doamne, au pierit batrânii de mustrarea Ta si rodul grânelor si al muncii noastre s'a uscat sau a putrezit prin mânia Ta. In multe feluri ai mustrat, Stapâne, pe poporul Tau, pe tineri si pe batrâni, pe voinici si pe copilandri, caci toti am gresit înaintea Ta si ne-am abatut, am calcat poruncile Tale si de dreptatea Ta nu ne-am adus aminte. S'a umplut paharul rabdarii Tale si rautatile noastre s'au înmultit mai mult decât grindina si seceta cu care ne-ai cercat. Ca niste fii ratacitori ne-am îndepartat de Tine, dar azi ne întoarcem asemenea Fiului risipitor si strigam catre Tine din adâncul inimii noastre îndurerate: Dumnezeul parintilor nostri, care ai trimis harul si pacea Ta peste înaintasii nostri si precum în vremurile grele ale neamului nostru ai ridicat la nevoie barbati vrednici care au luat pe umerii lor greutatile poporului, asa ridica si acum un barbat cu suflet mare, gata de orice sacrificiu prin care sa se rascumpere pacatele poporului nostru înaintea Ta, Stapâne.
    Da-i harul Tau, pune în el virtutile ceresti pe care le dai celor care te iubesc pe Tine si da-i binecuvântarea Bisericii Tale întemeiate pe sângele iubitului Tau Fiu.
    Fa-l pe dânsul fiu adevarat al Bisericii Ortodoxe, binecuvântat de ierarhi si iubit de popor ca, deplin luminat cu lumina cunostintei Tale sa duca neamul acesta al Tau, Doamne, pe drumul salvarii din necazurile în care propriile pacate l-au scufundat, spre soarele Dreptatii, Rasaritul cel de Sus, Domnul si Mântuitorul nostru Iisus Hristos.
    Sfânta Maica a lui Dumnezeu, ajuta neamul si tara noastra! Toate puterile ceresti, aparati pamântul tarii noastre de navalirile vrajmasului vazut si nevazut. Toti sfintii, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi!"

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ nimeni ( postat pe 12.01.2009 4:17 PM

    Buna seara,

    Sunt de acord cu dta.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Va rog sa mi dati adresa Mitropolitului ANTONIE ORLOV al ROCOR care nu s au unit cu Moscova

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca ati aflat adresa IPS ANTONIE ORLOV, va rog sa mi-o faceti cunoscuta si mie.
    Va multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*